Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Loading...

Sunday, July 31, 2011

SALAM RAMADHAN....

ramadhan datang lagi....bersyukur kerana masih di beri peluang meraikan bulan kebesaran ini...

sesungguhnya dengan kehadiran ramadhan nie..memberi kita semua seribu rahmat yang tidak ternilai....

ampun dan maap di pinta buat semua andai kata aku terkasar bahasa...@ apa saja yang menyakiti hati...

semoga kita semu dapat meraikan bulan kebesaran ini sehingga ke akhirnya....

puasa adalah bulan berkat...
berbelanja lah mengikut keperluan..bukan kehendak...pesanan tuk diri sendiri jugak nie...
sama2 la kita memperbaiki apa yang seharusnya...
amin..ya rabbal alamin...

Friday, July 29, 2011

esok raya

yuhhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu akhirnya....posa ganti aku berjaya....
30hari hoke...30 hari.....
bukan setakat kebaya nyonya...kebaya siam pun aku leh sarung taw...raya nanti...
yelah...raya 2hari...esok ngan lusa..pastue start ramadhan lak kan...ha..ko hado????non hado kan...


sebabkan esok nak raya....aku mendapat suprise dari en dedi...

hari tue...tengah tension dan sentap2 kat opis..tetiba....

kalau berpacaran..jangan tunggu lama2...*message ringtone aku...bunyi...*

"bila abis ganti posa???" -dari en dedi..
"awat???"-nada sombong lagi riak dari aku...*kata tengah sentap kan...*
"nak raya la..."- jawab en dedi..
"posa ganti xyah nak raya2..."-jawapan sombong lagi....jawapan nak mintak sepak ja kan...kekekekke

terus senyap sepi......dalam hati...alamak...en dedi majuk lak ka.....

pastue...terniat kat hati nak check email....


lalu dengan senyuman sampai nampak gusi dan tongsil..*ohhh tipu..tongsil dah xda..kena operate...*


nak taw..apa yang buatkan...aku sengeh sepanjang posa ganti nie....




V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V




suprise...suprise....lalalalalalalala nak sengeh lagi la...sepanjang hari......
makanya...esok kami akan pegi sambut raya ....kekkekekeke


*sapa kata en dedi xromantik..kekekekekke..ce tengok...tue...hadiah harijadi mu & anak mu...xpa la...en dedi...kami anak beranak terima dengan seadanya....*


depan dan belakang

selamat hari jumaat......lebat kan hujan di pagi jumaat nie.....
pagi tadi bangun sahur.....tetiba dengar air mencurah2...oooo hujan rupanya.....

hujan rahmat di pagi jumaat....sempena hari last aku ganti posa...yeyeyeyye esok raya...esok raya.. :P

apa yang  belakang...dan apa yang depan...haip2....amoih2..mentang2 la..semalam malam jumaat...dan2 pikiran terpesong akhlak skit kan...



nie ha..nak tunjuk nan korang......rambut amani ha...
rambut minah kecik nie memang sekejapan jerk menumbuh bagai juara....



 nie rambut depan amani setelah 2kali di potong...
1st time en dedi potong.....
kali ke-2..maktok dia lak potong.....
ceee la tengok...muka nak kerek jerk kan...




 


 nie lak rambut belakang amani...
yeyeyeyeyyeyeye dah melepasi bahu..sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......





sedar xsedar lagi seminggu lebih jerk umur amani akan genap setaun....sekejap jerk masa berlalu kan...
amani dah ready ke nak jadi kanda???? :P

Thursday, July 28, 2011

awas jangan salah tepek....

hari nie agak kelam kabut kat opis...pagi2 bos masuk mood kelaut ...tension...
nasib baik posa....ikutkan jerk la..perangai bos yang moody xmemasal tue...


jangan xtaw....dalam lori gedabak nie pun...ada baby taw...
kena tukar tag line nie...
BABY IN LORRY....


macam2 hal kan..orang tepek dia pun nak tepek.....

Wednesday, July 27, 2011

photoshoot qaireen nur amani

selamat hari rabu......

hari nie terasa macam nak share skit lagi gambar dari photoshoot hari tue....
masa nie umur amani...8bulan.....
anak aku nie kan...muka sokmo kelat jerk kan....
maka sepanjang kitorang berphotoshoot nie...muka dia adalah sepesen sajork....



hai nama aye...amani....
aye solo agi.....




asal la brader nie asyik dok amik gambar amani nie...
amani shame2 la....





my niece *anak arwah kakak aku* cakap...."maksu..anak maksu cantik la macam bidadari..." 
heheheeh tima kasih baby...baby pun anak maksu yang cantik jugak....





my little family.....taun depan kita tambah lagi..... :P





bonda wif amani...



amani tengok tue fish...



ok la...time's up.......jom sambung buat keja....
















Tuesday, July 26, 2011

Indahnya jika kita pandai menilai~

luahan hati seorang teman...

Sesungguhnya percintaan itu amat mudah, namun pengertian cinta itu amat dalam maknanya.Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan, manakala kebencian membawa kepada kemusnahan. ~ Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta. Melihat kebahagiaan orang yang dicintai adalah satu kebahagiaan buat diri kita juga walaupun hanya mampu dipandang dari jauh. Terputus cinta memang menyedihkan. Harus diingat bahawa perpisahan itu ditentukan oleh jarak dan masa. Kalau bersedih kerana cinta terhalang dan tidak kesampaian, anggaplah kesedihan itu seperti hujan – walau lebat atau lama sekali pun pasti akan reda jua. Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi,” Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”. Jawab titis air mata kedua tu,” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.” Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu...




my dear prenz......walau apapun yang bakal terjadi...kita sentiasa ada dengan ko....
insya-allah bukan hanya tuk semalam...dan hari nie...tapi tuk selamanya....

kerana kita sahabat...dan ko selalu cakap dengan kita...what prenz are for....

luaran kita nampak ko kuat...tapi kita tau..hati ko hancur.....sabar my dear....

ALLAH tidak akan menduga kita di luar kemampuan kita...

Bukan mudah melukis pelangi di langit yg tertinggi,andai tiada gerimis dan sinar mentari yg mengiringi.Kekadang kita tak mengerti mengapa Allah turunkan hujan beserta guruh dan petir,rupanya Allah ingin memberi kita pelangi.

Begitulah mendungnya ujian yg melanda,hakikatnya pelangi sdg ingin mewarnai kembali langit hitammu.Kerana ia adalah satu sunnatullah dlm kehidupan.Langit tk sentiasa cerah,hidup tk selalunya indah,malam tk semalaman dan begitu juga dgn siang.Keduanya saling memerlukan utk menamatkan satu putaran hari.Di tengah kesedihan,adanya kebahagiaan.Di tengah kesusahan,adanya kesenangan.Kesinambungan yg membuat hidup ini menjadi seimbang dan teratur.



notakakikuberbunyi: kadang2 kita selalu leka dengan ujian ALLAH...kita selalu menyangka ujian yang kita terima adalah perit dan getir..hingga kita lupa kepada insan2 lain yang di beri ujian olehNYA melebihi dari kita....masya-allah lekanya aku sebagai umatNYA...

GA My Little Secret - Fisher Price

dah lama rasanya menyepikan diri dari dunia contest n tag kan...

tapi kali nie cam menarik jerk nak try la....anyway thanks to mummy cun yang mirip2 rossa


peraduan ni..
** Ditaja oleh sepenuhnya Fisher Price.
** Syarat-syarat peryertaan :-
 
1. Jangan ketinggalan membaca entry dari blog ini terutamanya di bawah label GA - Fisher Price. Anda tidak diwajibkan untuk follow blog ini, tetapi dinasihatkan berbuat demikian ;

2. Anda dipohon untuk tag sekurang-kurangnya 3 orang kawan-kawan anda untuk menyertai blog ini; dan

3. Sila link penyertaan anda dengan gambar contest ini : dan

4. Entry berikut, adalah berkaitan dengan GA Fisher Price:

Fisher Price - Newborn to Toddler Rocker ;
Fisher Price - The Go Baby Go - Stride to Ride Lion ; dan
Fisher Price - Healthy Care Booster Seat.


5. Soalan dan hadiah GA akan dimaklumkan dalam satu entry khas.
6. Sila komen diruangan ini dan nama anda akan disenaraikan. Tarikh tutup adalah 1 Ogos 2011 (Isnin) jam 2.00 petang.



ok last skali aku nak tag.....pada bakal2 ibu....


1) nok mimy hamid
2) adinda anida othman
3) kak fieza 79

Monday, July 25, 2011

tersepit dan mengepit serta menyotong...

tu dia aih....tajuk clurst tajuk ko maria......

kejadian yang telah sekian lama berlaku.....sampai aku dah xhengat dah tarikh kejadian....
stok2 barang dalam muzium la kiranya nie....bapak lama kan...
tapi ada haku kesah....aku xkesah...


kebetulan hari tue masa balik kampung....hari nak balik kl tue...deal ngan adik2 gojes dari penang...
nak dating2...nak eating2.....
makanya....lokasi yang menjadi pilihan adalah.....






warung paksu di juru.....
segala yang berunsur kan ketam ngan udang ada kat sini.....
memang terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk



 amani sesi mengelap meja..sementara nak tunggu makanan sampai....
sakan ko kan nak...jenuh la bonda ko nak menoyoh suar n baju ko nie nak oiiiiiii


kat warung paksu nie...jangan lak korang nak cari nasi goreng kampung....nasi goreng tomyam...apatah lagi nasi goreng daging yer.....

hanya yang berunsur kan sepit...sotong...jerk ada kat sini....

*eh kerang bakar pun ada klu xsilap aku...*


setelah menunggu makanan hampir setengah jam...akhirnya....

memang lambat skit la...memandangkan punya la ramai manusia....



 mee ketam..pilihan qalbu en somi anida othman




nasi sotong pilihan aku...ngan sapa ntah lagi...kelupaan sudah.....


dan menu yang paling menjadi sebutan harus la....




nasi ketam....pilihan majoriti malam tue.......
xdi nafikan..memang superrrbbbbbbbbb.....

semua sedap...cukup pedas segala.....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa tetiba teringin nak makan lagi....
jenuh la nak kena balik kampung....



 en dedi yang kepuasan dan kekenyangan....
baru ada tenaga nak drive balik KL lak kan...lepas kenyang melantak...


en opi.....a.k.a somi anida othman yang agak frust sebab pilihan hatinya kurang  kick...kekekekekke air menda ntah yang dia order....xsedap katanya....
 




 en dedi dah kenyang kan...so sila amik alih jaga anak mu lak na..bini mu nak mentedarah.... :P
aku mencilok ketam dari pinggan acu shu shinju nama pun sharing is sexy kan....kena la...:P
kan acu nak diet kan....xleh makan bebanyak kan...kan..kan...



lepas dah habis semua isi dalam pinggan tue kitorang jamah....
aksi buruk laku...bini sapa aku xtaw.....dan tonang sapa aku pun xtaw jugak...:P




V


V


V



V




V




V




V



V



V




V




V



habaq mai sat...nie bini sapa....ngan tonang sapa nie....
aksi xda kontrol2 dah....hahahaha
yang penting hati senang perut kenyang....



lepas kenyang...acara wajib sebelum kena halau ngan tuan kedai sebab gelak sampai orang sebelah dok jeling...
335 kali la rasanya.....




aku......acu shu shinju....dan cik titin yang dah jauh di US sanun......
nie pose control cun sementara ko baru lepas makan...

 aksi senggol senggolan....



pasai pa nie kak pia????buat projerk nyek... :P


acu ngan amani....bonda ngan dedi makan nasi ketam la..nasi sotong la...
anak makan sudu plastik....terbaiikkkkkkkkkkkkk...



ok meh la kita buat acara lupa status masing2....


 dah macam hantu cina dah yang kat depan skali tue.....
amani kenal dak sapa tue????? *sila jangan tunjuk gambar nie dekat amani....tuk mengelakkan amani dari nite mare..*
 melentok dekat cik tin semoga dia dapat membeli enbeg C***H kat US nanti.. :P


 ooooo peringatan yer...klu nak pegi warung paksu nie...pastikan korang sampai sebelum pukul 9...
sebabnya kang ada yang frust bila signboard nie di turunkan....

*eh acu nie orang sedey..dia lak gumbira lebey kan...*




ok2 dah...sebelum en dedi bertukar menjadi shrek sebab nak kena drive balik KL lagi...
moh la kita beredar ye adik2....



sebelum ahkak korang nie balik KL....
terimalah........




V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V



 ciuman maut dari bonda amani....
ok nak tidooooooooooooooooo
penat menaip nie.....

naik keta xsempat lagi nak masuk heway aku dah..zzzzzzzzzzzzzzzzz sampai la ke KL...
bestkan..kan..kan...


notakakikuberbunyi: rindu nak jumpa adik2 kat penang nie lagi...dari mula sampai la ke balik....xrenti2 gelak...depa memang best.....raya nie kita jumpa na...akak cuti lamaaaaaaaaaaaaa...tin kita jumpa taun depan jerk la...nak g US bajet xda...kekekekekkekeke









Putih e2 bersih

salam pagi isnin...pehhhhhh minggu terakhir mengganti posa....jumaat last posa....yuhuuuuuuu sabtu p raya.. :P




otw nak pegi opis lepas hantar amani pegi umah grandma dia....
aku suka tengok semua keta2 kat umah nie..semua kaler putih....
motor dia pun kaler putih gak....
memang peminat putih btoi la kan.....





*dapat suprise dari en dedi....xsabar nak tunggu hujung minggu..kita p short holiday raya yer amani....lalalaalalalalal*

Friday, July 22, 2011

cari pasal n penyakit

 yaaaaaaaaaaaaa pandai pun korang.....teka..gambar dah membesar bagai johan kan.....

siap ada yang teka keta baru...oohhh tidak..belum lagi..tunggu lagi 2-3 hari yang tue...oppssssss....
terbagitau plak..kekekeke :P


saja jerk nak panaskan hati sendiri...tayang gambar makanan yang di enjoy sepanjang lupa diri xmo ganti posa dulu kan...



dah last2 minit nie baru nak hegeh2 ganti posa..rasakan aku kan...



minuman bertemakan cincau....*abaikan jari sapa yang dalam cobaan nak buat peace tue*



 cincau....soya cincau...dan bandong cincau....
ya ampun...sedapnya...nak buka posa minum air cincau la hari nie.....





 bihun goreng + kari ayam......nie masa lunch dekat kopitiam yang misbun sidek jadi duta tue...



 nasi goreng...apa ntah....




 my gurl prenz dalam cobaan menjaga sora agar xpecah..hahahaha
hot lemon tea...




macam biasa aku kalau makan kat kopitiam tue..harus la mengorder beef keow teow kungfu yang superbbbb nie.....


 saja ulang tayang bebanyak nak dera diri sendiri...huhuhuh sabar bonda amani..sabar....
7 hari jerk lagi....pastue 2 hari sebelum posa balun la sungguh....



nie lak menu lunch kat JJ cheras selatan hari tue......
mee goreng mamak...sodappppppppppppppppppp.....
tapi banyak sangat...xabis pun aku makan...*cam biasa la...memang pun slalu xabis...*




mee goreng pekena dengan nescafe o ais.....ya ampun masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
dah macam nescafe shake dah kan....buih..buih..sakan...




ok cukuplah sesi mendera diri sendiri...xbaik tuk napsu taw.....
taun depan sila pastikan ganti posa awal2 yer bonda amani..supaya xmendeita nak marathon ganti posa....

testing......ok ke x???


testing.....testing........






 nampak apa2 perubahan x???? xnampak majuk sampai raya... :P




Thursday, July 21, 2011

stap baru

bzz...bzzz... dan membizi...sebab


hari nie ada stap baru masuk keja....

stress ooooo ngan stap nie......

xpadan ngan kecik...semua benda atas meja dia nak gapai....



let's present my new QA software eng.



V



V



V



V



V



V



V





V





amoih garangnya...mata beliak sakan hoke....

now stap baru nie tengah sleep...ewah2 pes day dah tido kan... :P






hari nie bawak amani mai opis jap sebab grandma *babysitter* amani kena g klinik check darah....



Wednesday, July 20, 2011

kau kunci mulutku di hari rabu....

kesiannnnnnnnnnnnnnnn.......



V


V


V


V


V


V


V


V


V


V





kesian sangat kan......

cakap banyak xmo..sila buat derma amal ke tabung haji amani dengan kadar segera.. :P

Tuesday, July 19, 2011

penawar rindu

sebabkan masih berposa...makanya kena la kurangkan berkata2...

ya la kan...banyak bercakap...banyak jugak -ve nya nanti...*takut terjadi mami jarum la kan...*


saja jerk nak buat ulang tayang muka budak comot....

yang kuat merajuk....*cucu maktok sangat ko nak...ekekekekekke oppsss kan dah terngumpat..*






muka tatap nak xsen....
skrang amani dah 11 bulan ++ dah...
ya allah next month genap umur amani setaun...rasa cepatnya masa berlalu.....




teringat kenangan masa memboyot bawak amani dalam tummy dulu....
kenangan paling indah aku rasakan....

walaupun tido malam xseindah dulu..tapi aku tetap gembira...



dah pandai berdiri dan langkah 2-3 step...
pastue mula la dia merangkak..kekekke dasar pemalas anak bonda nie....


dah pandai cakap xnak..xnak..xnak...*dalam sleng tersendiri* bila kita bagi apa2 yang dia xsuka....





memang sangat suka masukkan apa saja ke dalam mulut dia tue...tension mak ko nak....




kalau dengar orang panggil nama dia...automatik akan angkat tangan..kekekekke daftar kehadiran la konsepnya...kekkekekek


sangat kuat merajuk...siap g benamkan muka dekat bantal klu merajuk..hahahha....akal sangat kan....


sangat suka membuli cousin dia..*anak abang aku...*
apa jerk yang budak tue pegang semua dia nak....ewah2 pembuli ko kan....


masih susah nak senyum dekat orang....kecuali kalau dia dah selalu tengok orang tue...
eh tue pun susah jugak taw...ikut suka dia la time mana dia rasa dia nak senyum.....yeah..sangat mahal dengan senyuman...


xpandai minum air pakai straw...gigit straw dia taw la......tapi cam terror pantang tengok bonda ngan dedi minum air pakai straw...sibuk dia g capai....


klu kat kedai makan..duduk dalam babychair tue...sekejap jerk..pastue dia g berdiri...
ha...sapa kata anak perempuan xmelasak....kurus bonda ko nak...cam nie...




eh kata xmo cakap banyak..nie pun dah macam nak buat karangan SPM paper BM 2 ja kan...
ok la....byeeeeeeeeeeeeeeeee....




*standy hadiah tuk amani taw..next month kan amani dah setaun....alalalallalalalalal*

Monday, July 18, 2011

sentap sendiri

dah masuk lunch time dah kan.....
semua orang dah kuar lunch ke???
ke ada yang posa sama cam aku.....


uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mulai hari nie....aku adalah posa non stop selama 12 hari...
sampai la 2 hari sebelum ramadhan....
hamek ko...selamat mengganti posa la buat aku kan.....



sebabkan posa...maka meh sini aku nak dera diri sendiri ngan gambar makanan...
yang aku bedal masa balik kampung hari tue....





sangat nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk makan laksa.....sabtu petang lepas balik dari hospital...
goda2 en dedi ajak g pantai merdeka cari laksa......

dan en dedi sangat baik hati nak layan permintaan vinik dia yang sangat mengada2 nie *kadang2 jerk hoke...*



pastue dah petang2 cam best lak pekena laksa dengan ABC kan...
lalu order la aku ABC.....


masa tengah tunggu ABC aku sampai.....sempat la usha ada satu couple nie....order ABC jugak...
sekali hamek ko ABC dia besarrrr gila.....

aku siap gelak2 lagi....ingat kan aku nyer ABC yang biasa2 jerk.....sebab aku order kat kedai lain kan....

dan akhirnya...ABC aku pun sampai....



dan saksikan lah....ABC Gunung Jerai....







V


V



V



V





V




V




V




V




V




V




V




V





V





V





V





hamek ko.....tue la gelak lagi kat orang....
dah sama besar jerk ABC aku ngan couple tue....
terus kena gelak besar ngan en dedi....

dah la en dedi order laicikang tuk dia....

huhuhuhuhu xabis hoke aku makan...terus tapau...kakakakakka banyak gila..tinggi menggunung lak tue.....





last skali....gambar tuan tanah non hado.....
hanya gambar budak banyakkkkkkkkk akal dan kuat merajuk nie jerk tuk tatapan semua....







eleh comey la kononnya buat mulut gitu....



tayang2 gambar makanan pastue sentap sendiri..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




notakakikuberbunyi: mengantok gila nie...nak tido la...pastue lepas lunch baru aku BW k.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails