Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, September 29, 2011

rindu....

sesungguhnya....cepatnya masa berlalu....


aku sangat2 merindui...detik2 dan saat2 amani kecik dulu...
rindu nak cium2 baby....
masa amani kecik2 dulu..leh la cium sesuka hati...
now nie...masya-allah nak cium pun macam nak ajak bertumbuk hoke...

dia punya menjerit...stress bonda ko nak...


 meh kita tengok...amani dari umur sehari...sampai la setaun sebulan...




 nie atas pangkuan dedi...
hari pertama melihat dunia...
masya-allah..xsangka aku dah jadi seorang ibu....






 hari kedua di hospital.....tengah siap2 nak balik umah.....





 kat umah kl..sebelum balik berkampung kat kedah selama 2bulan....




 berkerut2 muka kena flash....





 nie usia amani 7hari....dah luruh pusat...*luruh katanya..dah macam musim luruh jerk kan...*
makanya maktok kata...ok..kita botakkan kepala amani.....
tisu kat dahi amani tue...maktok letak..klu anak2 sedu sedan..petua orang tua2 kan..




 amani si botak bonda....






 amani sleeping beauty bonda....
ohhh hari tue ada yang tanya pasal tempat tido amani nie kan..
nie aku beli masa pegi bandong dulu....
nanti leh turun kat adik2 amani lak...
*wah adik2 katanya...jeng..jeng..jeng...*







 rambut dah start jadi spike dah....
hehehehehe muka putih melepak tue adat la....
klu maktok yang bedakkan..kompom..melepak2...anak bonda...






 amani di usia sebulan lebih...ewah2 pose malu2 gitu kan....





 nie masa amani umur 6bulan....
pose peberet dia la..buat mulut gini...







 ce tengok muka.......
ok fined...bonda taw la amani bukan minah bunga....
masa dia kecik...sangat la senang pakaikan sepit / hairband / headband segala...
ceee pakaikan skrang....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 
dia leh menjerit..pekak telinga bonda nak...




 nie masa amani umur 10 bulan cam tue...
tengah makan laichi kang ngan dedi 





 dan ini adalah amani yang paling latest....sabtu lepas....dekat taman tasik shah alam....
lain kan muka my little princess nie.....



 hargailah setiap masa bersama anak dan insan2 yang kita sayang....
amani...ketahuilah..walaupun taun depan amani dah jadi kakak...amani tetap anak kesayangan bonda dan dedi....
amani tetap penyeri hati bonda dan dedi...


kadang2 hati jadi sayu bila pikirkan...amani bakal jadi kakak...
bonda dan dedi sayang amani...selamanya.....amin...


aneka juadah

cita pasal tetamu yang datang dah....skrang nak cita pasal menu lak...
semua menu adalah air tangan maktok...
aku jadi assistant sajork.......mesin cabai segala.... en dedi lak tolong kupas bawang...
masing2 ada tugasan masing....


apa yang penting..kerjasama... wonderpet...wonderpet....kekekke :P


sebahagian makanan yang sempat maktok masak....

  1. lepat labu
  2. nasi merah a.k.a tomato a.k.a carrot *sebab maktok campur carrot skit*
  3. bihun goreng
  4. ayam masak merah
  5. daging masak hitam
  6. sambal udang
  7. agar2 merah
  8. agar2 pandan
  9. acar timun + nenas
  10. ketupat
  11. ayaq asam...


hari sebelum majlis..maktok tido kul 1.....hari majlis seawal kul 5 maktok dah bangun.....
tima kasih bebanyak mama.....sayanggggggggggggg mama dunia n akhirat....






agar2 merah...agar2 pandan..ketupat...lepat labu....






nie port nasi ngan bihun goreng....






daging masak hitam....
spesiality maktok nie...aku suka sangat...makan ngan nasi putih..makan ngan ketupat...arrhhh semua pun aku suka la...





bihun goreng....





ayam masak merah....





nasi merah..a.k.a tomato a.k.a carrot..





ayaq asam..pehhhhhhhhhhhhhh mama nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk





karipap ikan....order dari amy





sambal udang....menjadi rebutan..kekkekekekkeke



acar timun...+ nenas + carrot...


nie jerk yang sempat aku amik gambar....
pastue dah sibuk melayan tetamu...xsempat dah nak amik menu2 yang maktok sediakan....

masa majlis hari tue..aku jemput la..makcik jiran sebelah umah aku...
dia skrang dah jadi kawan maktok la..hehehhehe...
skali...minggu lepas..makcik tue..jumpa maktok...
nak upah maktok masak tuk dia naik umah baru nanti...
kekekekkekekekekek...maktok leh buat bisness catering la pas nie...



ok la...dok tayang2 gambar makanan nie..aku pun dah lapar...nak bekpest dulu nyek..
hari nie bawak bekal bihun goreng ngan roti planta....
ok selamat menjamu mata korangggggggggggggggggg


Wednesday, September 28, 2011

nak jugekkkkkkkkkkkkkkkkkkk


sila tonggengkan kepala masing2....


Monday, September 26, 2011

auwwwwww.....

minggu terakhir syawal.....semoga kita semua dapat meraikan syawal lagi pada tahun2 akan datang..insya-allah amin...


masih story mory pasal besday bash amani hari tue....

nie antara kisah di sebalik tabir yang berlaku masa majlis amani hari tue...

aku pun xsedar bila masa gambar2 nie di capture...tapi sangat suwwweeettttt hoke..

me likkeeeeeeeeeee sangat....




mula2 tunjuk muka besedey gurl yang moody nie dulu la...
anak bonda nie masham jerk muka...terus xcomey dah taw....
pastue nie adalah aksi2...mereka yang comey lote pada pandangan mata aku...
korang aku xtaw la...




dah bersiap sedia ke nak tengok nie...



aksi melampau kekekekekekkeke...






V


V


V



V



V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V


V



V


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa








eceh2......abang wawan nak adik gegurl nyek....
mummy...sila proceed tuk gegurl taw... :P








nak tengok muka wawan la..mana taw nanti untie dapat baby boy..encem cam wawan...




kekekekek..ada satu aksi..di luar kawalan...




1















2













3












4













5














6













7













8













9














10




ahhahaahha nasib baik di khalayak ramai....
wawan nie seorang yang sangat menjaga amani..protect sungguh...
amani nak kuar kat panas nie ...dia cakap.." jangan ada matahari.."
kekekekkekek comey sangat kan....
dah nampak tanda2 seorang abang nie....





cubaan amani melarikan diri..




tapi cubaan amani gagal...
mission failed...
hahahahahahaha









eh ada lagi taw...jap nyek....













amani nie...satu perangai dia...paling dia xsuka orang kiss dia..
kekekekke..dedi pun sama cam aksi wawan nie..suka kiss amani..
menjerit2 si amani klu kena kiss ngan dedi..eh bukan ngan dedi jerk..ngan semua orang yang suka kiss2 dia la...




no..no..no...don kiss me please...hahahahahahahahah








bonda...help me....
hahahahahhaha sian wawan...nak berkawan ngan amani..
tapi si amani nie....sangat xsen hoke......
kebetulan lak hari majlis dia tue...amani memang moody jerk kan..
klu x...amani paling suka berkawan ngan kengkawan yang besar2 dari dia...
xpa wawan..next time kita gathering lagi yer.....




p/s: semua gambar nie credit dari sis nor...tima kasih tuk hubby akak...atas gambar yang cantik nie....

Friday, September 23, 2011

antara mereka yang sudi datang....

maaf yer andai tajuk tue cam kurenggg sesuai ......

sebenarnya yang xdapat datang tue..bukan bermakna diorang xsudi.. *cewah...btoi la kan..kan..kan..*
tapi biasa la...aku memahaminya...di bulan raya nie..memang penuh dengan jemputan makan2 raya di merata2 kan....

dah la rumah aku pun..leh tahan...ala2 feeling balik kampung dah gayanya...bak kata mummy si apple....


xpa next time ada rezeki yang xdapat datang tue...pasti dapat kita berjumpa jugak yer nanti...



bersama dengan si gojes....well rasanya xperlu la nak di perkenalkan lagi...
walaupun xbertaraf blogger masyuk tapi tatap glemer di kalangan readers kan....

sapa lagi klu bukan



V




V






V






V






V






V






V


klu pose sebelah dia nie...memang kena sengeh lelebar skit...
baru la dapat amik aura gojes skali..
kekekekekkekeke..nak jugekkkkkkkkkkkkkk kan...
eh tapi betul la..aku rasa majoriti orang yang datang semua amik gambar nan dia...



mambang2 biru kesayangan ku...
kekekekekke nie geng heavy metal...
eh tapi k.dee cakap ada jugek yang kekadang keras kekadang cair...cam biskut kena rendam..
lalalalalalala...
moh aku introducekan.... dari depan yer.....depan skali adalah sis rasp...
yang xmenyempat nak baca tema majlis tue....baju merah kotak2 ....otai tue..jangan men2 ha...sapa lagi klu bukan..kak dee..
yang tersorok..tetiba muncul kepala jerk tue....pemilik kepada anak2 encem..sis nor..
yang duduk kat sofa lak...depan sekali...bonda elly *nak jugekkkkkkkkk.. :P*

dan last but not least.....kaseh...


























pose ngan kak dee sebelum dia balik....

ceee tengok amani tue..dah berpeluh2 dah...berlari sakan....masuk kuar..masuk kuar jerk keja dia....




adik si amy...myra...datang bersama ngan pasangan retis #2..
xlupa jugak....inaachik dan eryn....bersama apple anak dia yang gebussssssssssssss...





ada jugak si mimy hamid di c2 yer kengkawan...



nie adalah sebahagian dari geng2 blogger la....aku bukan jemput member blog yer...
member opis..sedara mara pun ada.....
tapi memandang kesibukan berganda..makanya gambar adalah non hado....

eh ada lagi member blogger yang datang...pes time dapat bertentang mata ngan si eri-chan gambar???? maaf xsempat nak amik jugek....
sian dia..berkali2 pusing depan umah aku....nasib baik dia cakap nampak en dedi kat luar umah.....
en dedi lak dengan bermegahnya cakap ngan aku.."glemer abang"....fengsan hoke..skali skala kuar statement dari mulut en dedi nie......


yang penting jangan serik tuk datang lagi umah aku yer kengkawan..eh klu korang nak taw kan...maktok yang xcited nak jamu kengkawan aku makan...
dia yang tolong ingatkan aku...orang nie dah jemput..yang nie dah jemput....
majoriti yang datang hari tue..semua dah pernah jumpa maktok...so maktok kenal la...
kang klu ada yang lum sampai..maktok tanya lagi..eh yang tue xdatang lagi kan....
see...maktok alert hoke....


terima kasih banyak2 pada semua yang sudi datang....bloggers member...opis members....sedara mara....dan jugek opis mate en dedi....
nasib baik opis mate en dedi datang time semua kengkawan aku dah balik..kot x..mesti diorang..
konpius...en dedi nie xda kawan ke..semua pun kawan2 binik dia jerk..kekekekek eh2..kawan aku pun kawan en dedi taw....kan..kan..kan....

pada yang xdapat datang...xpa aku xkecik hati...insya-allah ada rezeki next time kita jumpa yer....



besday bash amani cum mini makan2....sempena raya

hamek ko.....tajuk klu boleh...penuh satu muka surat....
ye lah....nie semua cum to cum la.....dah kebetulan hari tue masa besday amani kan bulan posa...
makanya haruslah di ganjakkan tuk buat besday dia ke bulan raya...

dah alang2 raya...apa kata kita buat makan2 sempena raya skali...
ha gitu la....so aku bukan la..buat majlis besar2an pun....kecil2an sajork....

konsep...biaq kecik asal meriah....*nak jugekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk*

dan tima kasih jugak...kepada mereka2 yang sudi memeriahkan majlis pada hari kejadian....


yang fenting skali...semua yang datang..semuanya hapening gilerrrrrrrrrrrrrr ..... 


rezeki amani....thanks to kaseh sebab sudi sponsor candy buffet nie tuk amani.....
semoga murah dan bertambah2 rezeki ko lepas nie yer kaseh...
*yang pasal nie aku story later k...*



besday gurl yang moody...argghhh budak cinonet nie..bukan moody sempena majlis dia jerk...alwaz pun moody jerk ....
kebetulan dia tido masa tetamu semua lum sampai...skali terjaga...hamek ko..asal lak umah bising sangat nie...sora sapa nie...
terus moody....asyik merengek jerk....
temper bonda ko nak....







aku moody tengok kek nie..kekekekeke... :P





dah jangan ko tanya napa aku berpeluh sampai gitu skali...
panas ya rabbi hoke....pasang sampai 3 kipas pun...xcukup aku rasa...
en dedi aircond please...*agak2 en dedi skip dak baca part nie...*




 
 nie adalah ropa candy buffet yang dah siap sedia tuk tatapan tetamu yang datang...
eh2...bukan tuk tatap jerk..tuk makan la skali....
aku idak ler kedek na pun... :P


 aturcara majlis klu ikutkan kad jemputan...*kad la sangat kan.....* adalah bermula pada pukul 1 pm....tapi kul 1pm..tuan tanah adalah baru naik mandi...hoke....
gila memasak kan...*mesti k.dee stress dengar kata aku masak..akkakakakaka*



sekali bila dah lepas mandi...solat segala....kul 1.30 cam tue...eh napa xda orang datang lagi nie....uwaaaaaaaaaaaaaa hati dah mula gundah gulana hoke...
xkan xda sesapa yang sudi datang kot...nak nangish...penat mak masakkkkkkkkkkkkkkk... *mak tue maktok la..kekekekkeke kaber line baikkkkkkkkkkkkk punya....*


skali dekat2 kul 2 cam tue...yeah..baru nampak muka tetamu2 jemputan datang...pehhhh lega....
yang bestnya.....time lebih kurang jerk....semua datang...meriah umah aku hoke.....
yang penting...baru la xrisau makanan xabis di makan....





sebahagian dari mereka2 yang datang...
ooohhhhh yeah..nie semua adalah geng blogger......ada lagi sebenarnya..tapi napa xda dalam gambar nie.....malu nyek..nyorok2 belakang...
ada yang dah berkali2 jumpa..dan ada jugak pes time bertentang mata....
dan feeling cam aku menganjurkan event blogger reunion dah....
meriah siut...best gila...pakal tetamu lain kena layan jugak kan..
kot x...aku melepak gelak xhenggat ngan diorang nie jerk la...
yang fenting skali...ada 2 orang retis hoke datang umah aku...
sila cari sendiri siapakah artis e2...lalalalalalalaalalal 








kan dah cakap..diorang semua hapening....
macam2 aksi ada.....
yang penting xda nak kaber2 malu segala....
eh korang makan kenyang x nie??? maktok tue..risau sangat tetamu xkenyang makan....









kak nor cakap..dia tunjuk bekas tuk tapau...tapi aku xpaham2 maksud tersirat dia...
kekekekkekekekekekekk








rasanya majoriti dah kenal diorang kan....
gojes kan tetamu2 aku....








besday gurl pun gojes jugak kan..kan..kan...
walaupun muka sangat susah nak melemparkan senyuman manis....





sebenarnya...nie pun last minit punya planning nie....seminggu sebelum majlis baru aku discuss ngan en dedi pasal nak buat makan2 nie....
memang ada kekurangan skit la...harap di maafkan la kat mana2 yang terkurang tue yer kengkawan....











Thursday, September 22, 2011

kasi intro skit dulu.....

malas nya nak memulakan hari skrang nie....
pagi2 dah hujan kan....ye la..dah hujung2 tahun nie..memang dah masuk musim hujan la kan....


skrang nie agak membizikan diri skit....next week maybe minggu outstation...huhuhuhuhu...
so sebelum nak outstation tue harus lah..menyettlekan apa2 yang belum settle kan...






 

 pandai2 la korang baca nama sapa yang tertera kat atas kek tue....
klu yang terror baca jawi mesti dapat baca kan....

argggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhh tension sampai setaun...... :P



*nak hapdet lagi...tapi aku upload gambar jerk...xlepas2...nyampah lagi....*

Wednesday, September 21, 2011

cuba teka

apakah.....gerangan....



jeng...



jeng...




jeng....




jeng....








1








2











3











4












 badan cinonet....kepala teddy bear???








jawapannya adalah....












1













2













3












4












5












6













7













8












9












10








qaireen nur amani...


ok daaaaaaaaaaaaaaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails