Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, March 30, 2012

ponteng sekolah

pagi tadi...otw nak ke opis...dengar topic kat hot fm....
topic yang sangat hot masa zaman remaja aku...allalalalalalal....*gedik sangat kot*

PONTENG SEKOLAH.........sapa xpernah ponteng sekolah??? memang terbaik la.....
aku????? yeah...aku dulu adalah juara bab2 ponteng sekolah nie....
lagi dasat...pagi orang nak g sekolah...aku pun kuar jugak....ok nie adalah pengalaman...


orang kata pengalaman mematangkan diri kita kan...hmmmmmmm....
well...antara satu kenangan yang paling aku xleh lupa.....pasal ponteng sekolah nie...

g DATING....kat GUNUNG JERAI....kelasssssssssss ko eidaaaaaaaaaaaaaaa.....
dating stok naik keta g tempat sejuk jerk kan.....wakkakakakakakaka....

dulu2...klu dapat g date naik keta....dah kira haibattttttttttttt nya ko kan...
well...aku bukan orang senang....maktok dulu susah mana ada duit nak beli kereta.....


aku ingat lagi....kan kedah hari ahad kan sekolah kan....ha..hari ahad tue la...pakwe cuti....*merengam sangat zaman sekolah dah main cintan cintun*...

sebab tue la g date hari ahad......sanggup ponteng sekolah semata2 nak g date jerk....

tapi.....nak g date...xg sorang2 tau...bawak MY BFF skali...hahahahah dia pun date la jugak.....
kira 2 couple la nie........kuar pagi...petang balik......pastue buat2 penat...sangat noty hoke...


pastue..seminggu lepas tue.....kena tangkap ngan pengetua..sebab ada "PEMBAWA MULUT" yang nampak kitorang ponteng hari tue....
siut sangat kan....

aku memang ponteng xdatang sekolah langsung...tapi masalahnya...MY BFF nie...ponteng...tapi dia g tunggu kitorang depan sekolah... BOLEH?????????????? wakakkakakakakakakakakak


memang mengantar ajal la namakan......

kena hadap la ngan pengetua.....diskus punya diskus....pengetua nak jumpa dengan parents.....
gila xkecut perut nak bagitau maktok kan....

ade...gila...nak bagitau maktok..pengetua nak jumpa sebab orang ponteng sekolah...ooohhhhhh TIDAK AKAN....TIDAK AKAN.......

terus kautim ngan abang aku......dan abang aku penganti maktok la kiranya.....MY BFF tue..harus la mak dia yang turun sekolah kan.....


dah setelah kata putus di amik....hukuman pun di jatuhkan.....
apa hukuman nya????????





huhuhuhuhu hukuman sebat...ok sebat.....:P...tapi kat tapak tangan jerk la....eh..eh..2-2 belah tau....
mula2 tue..pengetua decide....parents sendiri yang kena buat.....

aku dengan selamber badak jerk...menjawab...

aku: CIKGU(merujuk kepada pengetua la nie)...seumur hidup saya..abang saya xpenah buat saya.....klu cikgu nak rotan..cikgu rotan ja...xpayah suruh abang saya rotan...

abang aku: YA CIKGU...saya xboleh....saya xpenah pukul adik saya... *see betapa baiknya abang aku....sebab tue aku sayang abang aku sampai mati....*

pengetua: awak tengok tue YUSNIDA...betapa baiknya abang awak....sampai hati awak kan....

aku: *MENJELING dan MENJAWAB* stok budak2 noty kat sekolah kan...


pastue...pengetua wakilkan cikgu kelas aku...yang jalankan hukuman kat aku......pastue seminggu merajuk dengan cikgu kelas...bertuah punya student kan...

akhirnya maktok dapat tau jugak kes aku nie....
sapa ntah yang mulut capoi p habaq kat maktok....

maktok stress ngan aku...maktok lari umah...hahhahahahah ok2 bukan lari la..maktok p dok umah arwah kakak aku....

tinggal aku ngan abang aku ja kat umah.... bukan anak lari umah..mak yang lari umah sebab stress ngan anak


bila di ingat2kan balik....ya allah nakal nya aku dulu kan...zaman remaja yang sangat mencabar tuk maktok membesarkan aku....

zaman remaja yang asyik nak memberontak....maktok dulu garang tau....stok garang...ko buat salah..memang tali pinggang xpun kepala tali pinggang la melekat kat badan ko.....
paling haibattttttt maktok penah potong rambut aku....compang camping terus jadinya......




mujur la jugak...aku dapat jadi..apa yang aku jadi sekrang...klu x...hamek ko...menjawab....

skrang bila aku tengok budak2 sekolah yang ponteng sekolah....melepak...aku rasa nak p buat motivasi pree jerk kat diorang......

ruginya masa belajar diorang.....adik2 ku sekalian....hargailah masa sekolahmu......

tapi tue semua kenangan...kenangan dalam kehidupan.....

terima kasih maktok....skrang baru aku sedar...kenapa maktok bertegas dalam mendidik kami adik beradik....

maktok memang seorang IBU yang hebat...seorang IBU yang kental..membesarkan kami adik beradik....seorang diri...

maktok jadi BALU (bapak aku meninggal masa umur aku 2tahun lebih)  masa tue umur maktok 29tahun...muda lagi kan....



mama.... jasa mu sangat ku hargai.....terima kasih mama......sayang mama selamanya....


lepas dah ada anak..baru aku sedar...perasaan seorang ibu....YA ALLAH semoga KAU mempermudahkan urusan ku dalam mendidik dan membesarkan..zuriat2 ku YA ALLAH.....



notakakikuberbunyi:takutnya membesarkan anak dalam zaman yang serba serbi canggih nie....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Wednesday, March 28, 2012

manjanya ke gedik????

 nie kategori manja ke gedik?????????









V








V











V











V











V













V














V








 auwwwwwwwwwwwww.....



well mana tumpahnya kuah klu x lantai khennnnnnnnnnnnnnnnnnn.....

baka sangat... hahahahahahahahahaha








Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




Tuesday, March 27, 2012

asal ada

maap.....sedang membizikan diri....
xsempat nak BW lagi.....al-maklum la... hari jumaat EL........isnin lak MC......


hari nie menjawab la kan....




kasi intro jerk la dulu....





 buai laju-laju....sampai balik sana....
2 puteri hati bonda....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Thursday, March 22, 2012

mata bertentang mata...dup..dap..dup...dap......

lepas balik dari wedding yang makan beradab tue.......
kan aku bagitau....yang aku xterus balik kan.....



aku pegi bertentang mata....dengan sorang lagi blogger...
nie pun sebenarnya.....dalam hati dah dup..dap..dup dap dah....

nebes wey....aku memang gini...cam nak dating lak gayanya...
walhal jumpa ngan blogger sama jantina jerk pun.......

peeling lebey... :P


masa dekat umah kenduri dah siap bersms bagai dah....kakakakaka xmenahan aku...
ko main kejar2 ngan ayam hutan ke kak????? *hanya tuan tanah yang memahami.. :P*


kitorang jumpa dekat umah dia jerk...sonang cito...xyah nak panas2 jumpa kat luar kan...

masa otw tue...dah cakap kat dedi....klu jumpa orang jual apa2 tepi jalan stop la..nak beli buah tangan gitu....
skali asyik la terlepas jerk kan.....sampai last tue....elok nak stop....sekali tengok...alamak...si dia dah tunggu tepi jalan...ahahahahhahahah


dah sampai depan umah dia la rupanya...terus xjadi nak beli....malu siut...xkan nak beli depan tuan rumah kan...wakkakakakakakakak memalukan betoi...





walaupun baru pestime jumpa....tapi masya-allah dia punya riuh rendah..cam dah berkali2 jumpa hoke...

terus ilang rasa malu.....heheheheheheehhe...

sembang-sembang.....makan-makan tea time....

sampai la kanda amani membuang hasil kumbahan.....anak..ooo anak...mana2 jerk ko kan...



pastue tuan rumah bawak maktok jalan2 keliling umah....
maktok memang suka sangat la suasana cam tue.....
peeling kat umah sendiri la gayanya......





maktok dan tuan rumah...tawaf kebun.....macam2 ada....kat kebun nie...berbungkus2 bekalan kitorang dapat....

aku ngan anak2....apa lagi...
projek dalam rumah la plak...
kekkekekekekekek....

masa laki tuan rumah ada malu la kan....time nie laki tuan umah pun dah g melawat kebun....








dinda macam biasa...tido lagi best......kena lak dapat landing atas sofa empuk kan....
kan main suka....
nanti suruh dedi beli yer dinda...



 





seriau aku tengok hiasan cantik2 nie...
yo lah...kanda amani tue...kang buatnya dia g TOLONG KEMAS kang.....nangis bonda ngan dedi.....








camera maktok menjadi mangsa.....
pinjam jap yer kan maktok kan.....






sebabkan suka sangat dengan hiasan rose merah nie....sebab tue banyak2 amik gambar...kekekkekekekekek









auuuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
baru ku tau...mana tumpahnya kuah klu tidak ke lantai kan...
patut la...kanda amani...pun ada baka2 gedik....








nasib la rose nie kat atas kabinet...klu kat bawah..mau kanda amani dok angkut pasu nie...












layan gedik sorang2....dinda sleep...yang lain2 layan jalan2 kat kebun...
aku layan gedik pose la kan....






sleeping beauty.......






NIP time......pengalaman sangat bermakna tuk aku...
dulu masa kanda amani xsempat nak rasa.....




ok2...asyik2 muka aku..muka dinda......
muka tuan rumah....non hado ka...???

eh sapa kata xda...ada hoke....




get ready nak tau....sapa blogger bertuah yang dapat aku jumpa tue......










jeng....













jeng.....













jeng.......













1










2











3
















scroll skit jerk lagi......kekekekkeke
















4












5
















tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa







 




kak eyenee in d'house.......
best gilak dapat jumpa ko kak....

start dari nak makan kat jeram.....pastue raya...pastue besday kanda amani....
asyik la xdapat jerk nak berjumpa kan...
akhirnya.....dapat jugak kita jumpa.....











nie bukan niat aku nak restling ngan ko kak...tapi kenapakah perlu ko memendekkan diri ko sebegini rupa....

sentap.... :P







dan seharusnya la...tuan rumah ngan maktok lak....





kak....ko dah kenapa macam nak lepuk dinda jerk kak.. :P







datang tangan kosong....balik penuh bonet.....
terbaik la.....terus malu sampai malam..wakakkakakakaka


kak..maktok cakap...dia nak mintak benih pisang tue kat ko....tapi malu...
hahahahahaahahahhaahahhahahaha












ok tuk menutup kemaluan masing2......















V










V











V









sujud lantai...tutup malu...hahahahahahahahaha








byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee








Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



bila angry bird pose maut..

 my little princess nie sangat suka dengan angry bird.....




 alolo.....comeynya lahai bulu mata melentik..kalah RCW tau...........
suka puji anak sendiri kan...
ateeee...kalu aku xpuji...ada korang nak puji...xkan..xkan.. :P









 eceh..eceh...manja nya anak bonda sorang nie......
panjang akal hoke budak bertuah nie.....
ada jerk idea dia nak buat kat umah tue...











baju nie abang wawan mummy yang belikan......
suka sangat amani dapat baju nie....
mummy abang wawan nie...sangat suka bagi amani macam2...tima kasih mummy...













 malu2 konon....










 
 pose kat tangga lak la...
sebabkan hobi dia panjat turun tangga...
makanya demi keselamatan bersama...marilah kita pasang gate....










kena paksa rela amik gambar ngan bonda......





 ok sekian dari amani yang comot.....





*dinda aisyah pun ada jugak baju tido angry bird.....tapi kaler merah.....nanti dinda aisyah pakai..bonda amik gambar nyek....*




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P







Wednesday, March 21, 2012

kesayangan


mereka adalah kesayangan dan nyawa aku....



















 
 halalkan la walaupun dedi xpakai baju........












Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Tuesday, March 20, 2012

merajuk

biar ku bawa hati yang lara.....







 
 ish2 nie la gelagat amani klu dia xpuas lagi nak bermain...










siap buat ngan mulut2 tue xmenahan tue....

















  nasib baik dia xguling2 atas rumput tue.....



bak kata en dedi....tue la..masa ngandong suka sangat tengok cita hindustan...kan anak dah suka guling2.....


hahahahahahahah ok skrang bonda lak nak majuk........


 






Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P


Monday, March 19, 2012

makan beradab

cewah.....cam pengantin lak nak makan beradab sakan kan....
sabtu 2 minggu lepas...mendapat jemputan makan kenduri dekat bandar baru sg buloh...

actually nie anak kawan maktok dari kampung....
kawan maktok ajak kitorang join ahli jemaah diorang la...
meramaikan ahli rombongan gitu....


so on jerk la..lagipun bukan la jauh sangat pun kan....apa ada hal....

diorang akad nikah pagi tue...tapi kitorang xdapat nak polo..al-maklum la...ada anak kecik nie...
pagi2 sangat memang xdapat la....nak komit kan...

so kitorang decide tuk join majlis sanding jerk....

kul 12 jumpa dekat pit stop (rumah persinggahan).......





the pengantin...

 rasanya skrang nie trend tema silver kot kan....
cantik...suka aku tengok...








 sebabkan kitorang kan rombongan pengantin lelaki...harus la..maka di meja ahli keluarga kan...





 sedap..........









 acar buah tue maktok cakap sedap....ntah la...aku xmakan pun....







 nasi hujan panas.....









 maktok lagi ober...makan kat meja pengantin lagi...sentap...kekekekekkekeke
maktok dapat makan udang cucuk2.. :p





 

amani layan makan mentos lagi sodap.....minah nie ada satu peel yang konpius tuk aku huraikan...
hahahahahahaha...dia nie jenis berani2 takut sebenarnya...


klu tengok kan...lasak..pehhhhhhhhh sampai naik stress aku....

tapi tiap kali pegi wedding....ada dj...nyanyi2...maksudnya yang bising2...dia akan jadi penakut tahap kritikal.....

nak suruh dukung jerk...adoi la.........senget tudung bonda ko nak.....





adik....cam biasa...tido lagi best......












lepas jerk majlis selesai.....aku xterus balik....

tapi pegi jumpa seseorang....nak tau sapa......nantikan kemunculannya..... *cewah*




notakakikuberbunyi: petang nie ada second interview tuk interview yang aku pegi last week....wish me all the best prenz.....moga2 ada rezeki anak2 aku..amin...



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Friday, March 16, 2012

LAPAR??????

 korang lapar??????




jemput makan.....



















macam2 ada.....









daging masak hitam...specialty maktok nie...
sangat terbaikkkkkkkkkkkkkk


 








ayam goreng ngan ikan sambal..










dalca ngan kari kepala ikan...










ikan pekasam.....siput sedut masak lemak....kerabu mangga.....










pekena ngan nasi beriani ..pehhhhhh terbaik la maktok nie...
eh nasi putih pun ada...tapi xyah la amik gambar kan....
 






ok lap air liur skrang.... kekekekkekekekekek



hasil dari makan makanan yang best....








V







V








V









V










V










V






tengok peha la...kekekkekekekekeke









 peha drumstik goreng pun sodappppppppppppp......





semua kejadian nie masa bawak amani mandi manda dekat pool di KLCC......




 *(autopublish)dah selamat sampai kat kampung dah.....bestnya..ntah2 skrang tengah sedap makan udang goreng tepung gamaknya kan..kekkekeke *





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




Thursday, March 15, 2012

kudaku lari gagah berani...

 kedekutkedekutkedekut.......*bunyi kuda lari*

jalan2 dekat IOI hari tue....dah lama dah sebelum aku bersalin lagi sebenarnya..wakakkakakakakaakkakakakak


skali maktok beria2 suruh bawak cucu kesayangan dia naik merry go round kat tengah2 ruang legar IOI tue....

maktok dah beli tiket...nak x nak kena la layankan jugak khennnnn


dedi suruh aku..aku suruh dia....
ish xmo la aku....kang xmemasal muntah ijo lak aku...dok terpusing2.....*alasan kukuh sebab aku preggy*


makanya dedi dengan rela dalam terpaksa....kena la jugak temankan anak gadis kesayangan dia tue....




meh rrrrrr naik kuda ngan amani..





yeahhhhhhhhhhhhh

kuda ku lari gagah berani.....



 








auuwwwwwwwwwwwwwww cekci nampak bahu.....
dedi cakap...kecik2 cekci ok....
besar cekci memang kena cekca la jawabnya...ahahahahahahahah



 







lambaian seorang ratu...
ko mampu.....?????











masa nie leh senyum lagi la kan....
tengah best........katanya....









setelah lebih dari 5kali berpusing...
muka dah lain...
hahahaha bukan setakat amani jerk yang muka lain...
skali ngan dedi dia pun muka lain..hahahahaha lawak hoke..
nasib aku xnaik....







ok dengan ini..amani mengisytiharkan yang amani penin....
kekekekke tue la...tadi sakan buat lambaian ratu bagai....







malam nie nak balik kg (kedah).....bestnya...terbayang2 seafood yang enak2 di kg....yummy..yummy....





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P







Wednesday, March 14, 2012

“ARWENDANISH 1ST GIVEAWAY”




 
 
 
NAK MENANG HADIAH MENARIK SEPERTI KAIN COTTON, HANDBAG, WALLET, JAM TANGAN, FREE HEADER DLL LAGI.


JOM CLICK KAT  SINI KLU NAK JOIN. .




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails