Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, August 14, 2012

menjawab pertanyaan readers


cewah..bajet cool la konon kan...readers...walhal sorang jerk kot yang tanya....

ala..ada yang nak tanya lagi tue sebenarnya...tapi malu kan..kan..kan...
ha tue senyum sorang2..btoi la tue..malu2 kan...

ok2...kepada reader yang bertanya tuk N3 aku pasal nie dulu...sini aku nak jawab k..



sebenarnya size picagari tue depends kepada size puting kita la....

dan...aku nak tekankan di sini..memang mula2..agak sakit skit la...tapi xda la sakit melampau...
sakit lagi nak berak sembelit kot...kekekekkeke...

tapi kita tanamkan niat yang kita nak menyusukan anak kita...
insya-allah segala kesakitan tue..kita mampu atasi....



see *bukan niat meriak..sekadar berkongsi kegembiraan*


nie adalah stok yang telah aku perolehi tuk dinda aisyah.....
syukur alhamdulilah....rezeki ALLAH.... tuk dinda....





 habis botol kanda amani pun kena rembat tuk letak stok dinda.....sian kanda....






 di mana ada kemahuan...di situ ada jalan....
semuanya bergantung kepada niat kita....insya-allah....







semoga bekalan tuk dinda...cukup la..sampai umur dia 2tahun....
tue la niat aku.....semoga allah mempermudahkannya...amin....





sekali lagi..aku nak ingatkan...N3 nie bukan niat tuk meriak atau menunjuk2.....cuma sekadar berkongsi cerita....aku dulu pun penah rasa down..setiap kali baca pasal BF...sebab aku rasa aku xcukup sempurna sebagai ibu..xdapat nak direct BF anak sendiri...tapi sebabkan niat..dan usaha aku...akhirnya..aku mampu tuk BFkan anak kedua aku......


semoga cerita aku dapat menaikkan semangat kepada ibu2 yang mengalami masalah yang sama dengan aku....


Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



12 comments:

Mimy Hamid said...

semangat buat aku nok untuk anak kedua nanti...membara bara...semoga nanti anak kedua dpt la aku banyak gini..ilmu penyusuan pun dah tau ...Fayel BF tapi campur...sian dia..

Deqna said...

wow... banyaknya stok... dulu masa saya bf marissa pun tak sebanyak stok tuh... kadang2 takde stok langsung pun.. bak org kata kais pagi makan pagi, kais petang makan petang....tapi Alhamdulillah cukup lah jugak... cukup2 makan org kata....

penuh peti ais tuh...kagumlah dengan semangat bonda...pasni tuk adik marissa ingat nak simpan stok dari awal2 lagi....

nway teruskan niat murni bonda tuk menyusu dinda sampai 2 tahun... :)

Rasp said...

fuhhhh banyak tu sis....
mmg rezki dinda lah....

Mrs weck said...

Aslm..Alhamdulillah dgn rezeki yg SWT kurniakan..moga ramai lg ibu2 diluar sana yg menyokong susu ibu sehingga 2 tahun. Imunisasi yg tinggi buat anak2 terhindar dari penyakit. Tahniah kak pepel. Cuma sy nk komen psl susu EBM yg di freezekn kalu buleh jgn simpan dlm botol berputing, ianya cepat rosak/basi kak. Nnt join susuibu.my utk kongsi2 pengalaman n tips penyusuan yg effective n smua soalan pertanyaan keraguan ada jawapannya.. Support breastfeed!! yeay! go kak pepel!

Bitt (double IS) said...

wahh banyakknya alhamdulillah...
salam lebaran...maaf zahir dan batin ye bonda...kirim salam dengan mak tok...lately kite tak online sangat...dapat online pon kejap2..hope amani dengan baby sihat2 jek...same goes to u n maktok :)

SyaNa said...

chaiyok bonda :-)

Eye_nee said...

Mak Aiii..banyak nyer pepel....Alhamdulillah...akk tak pernah tgk sebanyak ni susu ibu yg diperah...

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah, banyaknya air susu....

mekchu said...

nak tya.. ikan, daging, udang simpan kat mana? banyak sungguh stok dinda...

Dee said...

wah..byknya stok..kena beli deep freezer tuh..hehehe..

DilaMilin said...

Salam akak. Terima kasih ye sbb kongsi ttg bf ni. Sbnrnya dulu kakak sy pn ada masalah ttg bf ni. Anak pertama tak dapat nk bf sbb susu takde. huhu.

Ni link blog kakak sy, http://www.amalini-pregnancyjournal.blogspot.com/

Sudi2lah akak view blog dia ye. hehe. Mane tahu blh berkongsi pengalaman. :D

Zura@Iwan said...

seronok tgk stok ss eida nie....akak pon mmg jeles eida pd mummy2 yg dpt BF anak dorang...tp akak redha...

mybe ank 1st kan...akak x de pgalaman lg.....huhu. akak mcm eida gk...dh mind set dh nk BF bb...at last x dpt gk..akak dpt BF irfan smpi umor 3bln lebih je....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails