Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, February 21, 2011

saya sudah besar....tapi belum boleh kawen.. :P

dah masuk tengah hari dah kan.....
sekejap jerk masa berlalu......yeyeyeyeyeyeey xsabar nak buka posa........
nak makan apa nyek...nasi lemak ikan masin pun sedap kan...yummy..yummy...



...klakar la aku baca komen korang dekat N3 nie...
hahahahaahah *gelak cam dalam lagu kalau berpacaran tue*




ok2 kembali kepada tajuk asal...sekejap jerk putaran masa...
sedar xsedar....amani dah masuk 6bulan ++ dah.....
lalalalallala anak omak dah besar panjang....


banyak benda2 baru yang amani dapat....indahnya saat2 melihat tumbesaran anak depan mata...
contohnya...semalam baru pandai menerap dan merebes ke belakang...tiba2 hari nie..dah pandai menerap dan gear satu...

amazing hoke...gila teruja best gila jadi IBU percayalah....






hai uncle n untie...amani sekarang dah umur 6bulan ++ dah...
see amani dah pandai main buai kan...
walaupun kawan bonda yang pegang amani sebab takut amani jatuh...
nampak amani marah nie..tengok mulut amani.. :P





eh ada pakwe encem la kat sana.....




alamak kantoi lak bonda kat depan....





amani skrang suka buat mulut cam nie....
cam gaya orang nak marah jerk gayanya kan..heheheheh...
maybe dia gatal gusi kot....
tapi orang tua2 cakap..kalau baby tumbuh gg dulu..maknanya dia akan lambat berjalan kan..
ye nyek?????


perkembangan terkini amani di usia 6bulan ++ nie...:

1) dah pandai menerap ke depan...boleh boh gear 1 dan seterusnya dah...hehehehhe dah ropa askar dah anak aku dok menerap....
2) dah mula kenal..bonda n daddy dia dah...kalu nampak kelibat bonda @ daddy dia..mula la buat2 cry nak datang..
3) dah pandai merenyek bila nampak aku pakai tudung....ooohhh pandai ko kan nak berjalan...*ateee like mader like doter la..*
4) suka makan HEINZ.....kadang2 sebotol tue...satu hari jerk...
5) suka kertas....dari mainan dia...pantang nampak daddy dia baca paper...cam askar menerap g kat daddy...ahhaha semata2 nak koyak paper yang daddy tengah baca tue..bagus nak..bagus...koyak la..bonda xmarah...lalalalallalalalaala :P
6) pandai bermanja2 dah...kalau nampak aku...kalut2 datang dengan laju2 pastue sondol2 muka dia kat peha aku...buat2 cry nak suruh aku angkat dia..hahahahahaha drama taw...buat2 cry yang xmenahan tue...
7) suka tarik2 rambut dia..time dia menyusu nie memang ikut aku sebijik la nie..suka tarik2 rambut masa nak tido.. :P
8) masih berbedong yer...e2 yang penting.....
9) baru 3hari jerk xpakai barut....hehehehehe...slim la perut anak bonda nie kan...barut jerk..
10) pantang nampak orang makan..dia punya susah hati cam nak kena posa sebulan hoke...hahahaha kalut sangat kalau tengok orang makan...
11) dah pandai merajuk..hahaha klakar..nie semalam la nie...dia nangis2..mintak simpati soh bonda @ daddy angkat dia..tapi kitorang biarkan jerk nak tengok dia nak buat apa..sekali dia meniarap laju2 pegi dekat buai dia...nangis2 dekat besi buai..hahahahah so cuweeeet.....nak tido la tue kononnya...
12) suka buat2 nangis...jap g orang angkat jerk..kan main gelak...oohhh drama queen sangat taw....


apa lagi nyek...kelupaan sudah....nanti kalu aku ingat aku tambah lagi nyek...
k la..nak tido jap..ngantok la..posa2 nie ngantok lak....



notakakikuberbunyi:indahnya pengalaman bergelar IBU..hargailah IBU kita......kerana pengorbanan IBU tidak ternilai....

40 comments:

Shu Shinju said...

yeayy!!!! amani..u r clever gurl...sayang acu skit....

Hantu Kak Limah said...

mase cepat berlalu..makiin montel dan cute amani tu...huhuhu....

ratusiput said...

dah ble cari pakwe pasni...ahaha..

CGG said...

comeinyee amani:)

MiYOKO TACHIBANA said...

da besar la budak amani...comey sggh...nnti, bole kawan ngan rayyan ye...

rayyan tak penah dibedung skang niii...dulu2, masa kecik ada la...tupun, 2-3 ari je....

kalo kite bedung die, nangis tak berlagu tuu....

akak --> wat contest cool with sunglases tu tauuu....br COOL... :)

✿etiey erywan✿ said...

wahhh... dah boleh minta adk tu. hehe.. cute sgt lah amani tuh. gerammm beb tengok yang pakai cekak tuh ah.. nak anak pompuan jugakkkkkkk!

SURIA AMANDA said...

alololo..cian amani kan..jahat eh bonda ngan daddy tuh..usik dia yer..meh acik Lisa ambil meh...

Dee said...

comelnya amani..ngan headbandnya..ngan mulut geram tu..kemsalam peluk cium kt dia ye..

Eye_nee said...

Amani yg cuteeee sgtt...mcm2 pandai dah yer..mintak adik pandai tak Pepel??..hehehe..

PutRee SeJiNjaNg said...

comel giler amani dgn headband pink tu..:)

Ena said...

memg sangat comei la amani ketap bibir cemtu.. gewam!

Bitt2 said...

saya singgah bersama anak-anak...

Iskandar : wahh baby tu main buai la mama

Ismeth : Adik tu omel...mama jom main buai...

hahahahhaa...pengsan jugak nak kasi alasan panas2 buta nehh...

Hello armani...aunty doakan cepat2 besar dan sihat selalu...eh dia dah boleh makan kan dah 6 bulan....awas mama...sila masak sedap2 hokeh ;)

Cik Pah said...

gigih ko pakaikan anak ko bunga bunga kat kepala tuh..

geram tgk mulut dia camtuh..rase nak cubit cubit pipi dia

eLLy said...

Tomey ... mcm kena gantung je duk kat buai camtu.. huhuhuhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ dia dah pandai dah..kissing2 pp bonda taw..lalalalala

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Hantu Kak Limah ~ e2 la..masa berlalu sedar xsedar jerk kan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ hahahaha oh no....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

CGG ~ cam bonda dia kan...hehehhe :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

MiYOKO TACHIBANA ~ bleh2..nanti kasi amani kawan ngan rayyan nyek...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

✿etiey erywan✿ ~ apa lagi beb..penambahan anak la lepas nie.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ heheh untie lisa larat ke nak dukung amani?? hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ bleh2....nanti eida peluk cium dia...heheheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ permintaan di tolak yang tue..ahhahahah :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

PutRee SeJiNjaNg ~ tenkiu untie puteri...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ aksi peberet dia skrang...buat mulut cam tue..

mekchu said...

comellll nyaa... amani mcm nak terbang lahhhh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Bitt2 ~ hahah cute la ur son nie..kim salam peluk cium tuk diorang nyek....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Pah ~ hahah kata gegirl kan..kena la pakai vunger2 chenta...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eLLy ~ hehheheheh tue la..tergantung dia kat c2..

Lady of Leisure said...

hee egeram tengok sangat comel tau amani ni, cepat masa berlalu dah 6 bulan yer.. :)

ieda said...

alah2 cumeinya amani tuuu .. eiii geram aunty tgk .. ermm aunty tanye cikit boleh .. bila amani nak dpt adik !! ekekekekek

Kaseh said...

assalamm pepel.. thanx eh add kaseh tadi.. malam ni baru kaseh berpeluang visit blog pepel ni and baca entry.... comel sungguh la amani..kalau dapat depan mata ni mmg abeh kena gomoll..

Softtouch [Hanim] said...

selamat berumur 6 bulan amani syg..makin bijak yer dia...gud girl

mummysyafie said...

ya ampun eida..geram nya.nx time harus bawak dier sekali gi jumpa

Deqna said...

amani ni geram tul tgk dia sekang nie.. rambut byk, pipi dah montel...

pakai barut lagi.. bagus.. marissa dulu pun pakai barut sampai tali barut tu dah tak sampai... sampai berbirat2 lah jugak perut dia.. tapi bila dia kena chicken pox hari tu terus tak pakai dah barut..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lady of Leisure ~ tue la..masa berlalu pantas skrang nie...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ieda ~ hahah ADIK??? alamak kena tunggu amani pandai panggil bonda dulu la..baru leh prepare adik tuk amani..hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Softtouch [Hanim] ~ tenkiu untie hanim...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mummysyafie ~ nak jumpa kan amani ngan abang n wawan plak lepas nie...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ marissa pun cute jugak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails