Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Sunday, December 25, 2011

nak bagitau

aku dah selamat bersalin........
awal 4w dari due.......bersalin 36w 1d.....nanti ada kesempatan aku letak pica baby kat sini k....



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P

Thursday, December 15, 2011

fesyen ke blogger award

mesti ramai yang tengah fenin2...cari fesyen yang nak pakai tuk g event blogger award hujung minggu nie kan....



aku ada idea.........










V




V





V






V






V






V







V

 fesyen jambul di luar.........








ke...fesyen...









1











2








3







4








5









tudung bersama topi......



amacam ada bran ka nak terail????????








Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Wednesday, December 14, 2011

besar muka

kalau balik kampung........








V




V





V






V






V





V





V


 ketam besar muka maktok jamu.....







 sampai xmuat mangkuk...







 maktok jamu menantu hantu dia makan.....



tapi sayangnya...aku xmakan ketam.....menci.....bukan xmakan...xreti nak makan sebenaqnya....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




Tuesday, December 13, 2011

sereemmmm sejuk

dah tengah hari baru sempat hapdet...well mak bzzzzzzzzz uoollssss,,,,,,

nama pun mak2 kan...memang la bzz....eh..eh..cakap cam cuti jerk kan hari nie...

hari nie dah keja la...melampau la nak cuti jerk memanjang kan...
nie pun xlama dah...kang cuti la selama 2bulan....pasang badan la...apa lagi.. :P



nie nak tunjuk gelagat anak dara aku....tiap kali tengok dedi dia nak solat....
dia pun kalut...jugak...nak solat....


baguih la anak solat kan...dah tue apa kena lak ko nak bersereemmm sejuk lak kan...

maw nyer xseremmmm uoollssss......







ceee la tengok....




V



V



V



V



V



V




V





V





V





V






V







V







V







V



 dia mintak songkok hoke....hahahahaahahahahahah
get ready nak solat.....
ooooo ok2..amani masih lum pandai berkata2...
cara dia mintak kat dedi dia.....letak tangan atah kepala...ok nak songkok la tue......
bagi tudung geleng kepala...wakakakkakakakaka anak ooo anak....







penat la solat berdiri..solat duduk la plak.....
cee tengok jari tue....cam berzikir dah gayanya kan...
apa jerk dedi dia buat..semua dia tiru la.....









 lepas solat..kena la baca doa...pastue aminn.......



nak kena cari telekung kanak2 tuk amani la...
hari tue dah cari..besar sangat pulak...maktok cakap...xpa la..nanti maktok buatkan tuk amani yer....


alhamdulilah..harap2 berkekalan la sifat2 cam nie dalam diri amani...amin....



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Monday, December 12, 2011

hari nie kan.....

hari nie orang2 yang keja dekat selangor cutiiiiiiiiiiiiiiiiiii.................

k la...nak bagitau tue jerk.....kekekkekekekekekeke




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P

Friday, December 9, 2011

senyum seindah suria.....

semalam mc lagi........anak ngan mak adalah demam.....

hari nie alhamdulillah....dah kembali pulih skit la...

masuk keja cam biasa...settlekan keja2 sebelum bercuti panjang....2bulan....






smile amani....
kan main suka lagi kan.....
smile sampai xnampak mata....
bonda klu smile nampak jerk mata....
ok la bonda ngaku la...bonda mata besar....amani mata sepet.....






nie lak smile versi ngan bonda .....
sopan skit la.....


tima kasih buat semua yang mendoakan kesihatan bonda ngan amani...
sayang korang semua...muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Wednesday, December 7, 2011

musim ombak rindu....


semalam mc.......hari nie pun xbrapa nak sihat sepenuhnya lagi...tapi ku gagahkan jua kaki melangkah...*amoih ayat scary nak baca*

mula2 aku jerk yang demam..skali semalam petang...amani pun demam...huhuhuhuhu....

petang nie ada gangguan bekalan elektrik lak kat opis nie..kul 4..sampai kul 8malam...
bos nie xreti2 ke nak bagi kitorang balik awal??????





ada bran nak rempit ngan amani x?????


ok...tajuk xda kena mengena ngan jalan cita..saja jerk nak bikin panas..sebab sampai ke hari nie..aku lum tengok cita ombak rindu............
menciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 


Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




Monday, December 5, 2011

penat

haiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....rindunya dengan halaman asmara ku nie...:P....
hari nie aku dah masuk keja...cam biasa.....


tapi badan adalah sangat penatttttttttttttttttttttttt.....tanda2 nak demam dah wujud.....
tekak sakit....badan seram sejuk...ok terbaik la.....
semalam sampai dari kedah dah kul 11 dah.....


hari nie masuk keja ...again punch card kaler merah.....kul 9.30 baru terpacak kat opis...terbaik la kan.....


ingat lepas lunch nie nak g klinik la....xtahan nak menahan kesejukan econd dalam opis nie dah...
bawak keta pun aku xon econd...tingkap tutup....kekekkekeke..spa sangat kan...


ok la...nak BW klu sempat...biasa la...dah seminggu cuti nie...masuk keja jerk...bos harus la memanggil2 kan...
rindu nak tengok perut aku la tue bos nie... :P


k la..nak g buat goyang inul depan bos sat...hahahahahah gegar baby bonda dalam tummy...alolo sian.....







Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Friday, November 25, 2011

holidayyyyyyyyyy.....

dengan ini nak buat pengisytiharan....


kekekkekekekek....aku cuti....seminggu.....my BIL nyer majlis kenduri ...
dah la hari tue masa dia akad nikah..aku as ahkak ipar terpilih nie xbalik kan...


nie time nie nyer majlis pun xbalik..memang ko mintak kena umpat selama 7keturunan la kan...
kekekke dah la nie la satu2 nya adik en dedi pun.....






 okkkkkk kami mintak diri dulu ye.....








lupa nak say byeeeeeeeeeeee....hehehehehhehe...
doakan perjalanan kami ke kampung halaman di kedah berjalan dengan lancar dan selamat pegi dan balik ye....




banyak program menanti nie...cuti seminggu nie...klu di beri kesempatan nak jumpa adik2 manish blogger dari penang.....nak pekena ABC GUNUNG JERAI kat pantai merdeka...
lalalalalalalalalalalala....



ppppsstttt:malam nie nak balik..tapi baju pun xpacking lagi..kekekekek...siut sangat kan......





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




i really need it's

mood agak swing........
since dari semalam lagi sebenarnya.....


arrggghhh dah la malam nie nak balik kampung....
menci sungguh bila berperasaan cam nie....







 comotnya anak bonda....




tiap kali aku ingat...aku jadi marah...aku jadi dendam...
arghhhhhh ntah la....xsuka...

emosi bercelaru....emosi berkecamuk.....maybe penangan ibu mengandong kot...
bak kata pakcik guard opis aku nie....
si bunting...ada ke dia panggil aku si bunting......sangaaaaaaaaaaaaaattttttt xsesuaiiiiiiii hoke pakcik....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Thursday, November 24, 2011

sayang selamanya..



Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia

Karena sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita ke hulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita
Mencari sahabat untuk selamanya

Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia
Sahabat untuk selamanya

Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia



sayang sahabat aku selamanya...



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Wednesday, November 23, 2011

ketenangan e2 indah..kesunyian e2 damai...kesepian e2......








Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P


Tuesday, November 22, 2011

35 weeks pregnancy....tahun lepas

assalamualaikum dedi amani tumpang lalu....*sambil tunduk tangan kat lutut...jalan bongkok...*.....dedi xmarah kan..N3 vini dedi verangan tadi tue kan... :P



lalalalalalallala sambil menari2 happy feet...
ala dedi pun xheran ngan vini dia sorang nie...dia taw..vini dia memang kuat verangan...

ala minat jerk pun kan..dedi bukan leh dapat pun ye idak....

klu nak...dah lama ai pilih pemain bola sepak tue kan.. wakakakakakakakak..ok2...serius2..kang kena tinggal lak aku xleh balik kampung jumaat nie...



tadi dok godek2 album lama......tiba2 kuar gambar nie....
terus rasa nak cam.....ala comeyyyyyyyyyyyyyynya aku .......






nie masa mengandongkan amani tahun lepas...
amoih sakan kan..tahun lepas mengandong...
tahun nie mengandong lagi..wakakakakakakakakakka
oppppssss ober......






35 weeks of pregnancy....
tummy kecik jerk kot kan...
now pun kecik jerk...
ramai yang xcaya aku dah 8bulan...

baru aku perasan la....ngandong kali nie..xbanyak gambar yang nampak perut la...
hmmmmmmmmm





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





ehem...ehem...encemnya lahai......

harimau mengaummmmmmmmmmmmmm.....



selamanya...selamanya.....



yang fenting dalam hati dah ada taman astakona dah hoke.....



kenapa????????





sebab orang sungai petani nie la...









V



V




V




V





V





V




V





V





V






V






V




V






V






V
cheq dah kata dah....cuba hampa tengok dia senyum....
amoih aihhhh.......manis sungguh aih....



cheq suka hat itam manis...itam manis..hai itam manis....





 'abang' BADDROL BAKHTIAR...malam jumaat nie cheq balik sungai petani na....
kita p pekena nan cheese sama2..eh..eh..tetiba...hahahhahahahahaha



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Monday, November 21, 2011

auwwwwwwwwww...cakaran harimau...

salam...hari isnin....
hari nie xsempat nak feeling2 monday blues bagai....


masuk keja pun dah lambat....*&^*$@^%^$ jammed..sebab ada keta rosak.....xmemasal punch card merah...*walhal pun memang sokmo punch card merah pun sebenarnya...*

masuk keja...line internet lak down....pehhhhhhhhhhhhhhh stress berganda...
berkali2 restart server.....kul 10 lebih baru server up.....

rushing sebab hari nie petang nak kena bawak my little princess si amani...follow up kat hospital serdang...

huhuhuhu mudah2an...semua terkawal la...doakan amani ye prenz....

aduh...tetiba teringat...software tuk F&N version terbaru lum testing lagi..uwaaaaaaaaaaa....

nanti bos masuk kompom tanya........invoice pun lum generate lagi..uwaaaaaaaaaaaaaaa lagi...


BW pun lum lagi nie...eehhh..ehhh...ada ke BW dalam skop keja lalalalalala.....
ok la..klu dapat membebel ...memang xhengat...sebelum bos terpacak dalam opis nie..baik aku stop dulu.....


ok byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....





 
 
 

p/s: doakan kesihatan amani pulih seperti sediakala yer prenz......thanks to my pelangi's yang sudi buat segmen terjah datang umah sabtu hari tue...nanti aku cilok pica kat diorang..aku hapdet k....ada budak mengidam sambal udang maktok....mengalahkan aku yang preggy nie jerk gayanya mengidam sakan......mengidam cinta muka buku pun ye jugak budak2 nie...allalalalala :P


alamak bos dah masuk...#apapunxboleh...




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Friday, November 18, 2011

rindu

 dingin pagi jumaat.......tiba2 kerinduan aku dekat arwah kakak aku datang lagi....


demi tuhan...aku sangat2 rindu dengan arwah along.....


kerinduan yang menyakitkan.....tangisan hanyalah peneman kesunyian terhadap kerinduan e2...

along.....maafkan adik sebab xmampu menjaga amanat along dengan sebaik mungkin....

demi ALLAH...kami xmampu...bukan xmampu tuk menjaga amanat along...tapi...xmampu dengan tindakan kejam dari pihak sana...




arwah along bersama 2 orang waris yang di tinggalkan...
sedih tiap kali tengok muka anak2 buah aku...
terlalu kecik rasanya diorang kena tanggung bebanan rindu terhadap kasih ibu...


 ramai yang cakap..muka aku dengan arwah kakak aku sama...
anak2 buah aku pun selalu tersasul panggil aku ibu...
meruntun hati...ya allah.....


YA ALLAH YA TUHANKU....KAU PERLIHARALAH ROH KAKAKKU.....TEMPATKAN DIA DI KALANGAN ORANG2 YANG BERIMAN...LINDUNGILAH DIA DARI SEKSAAN KUBUR....AMIN.....



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Thursday, November 17, 2011

wallpaper

 taun nie...wallpaper pc aku kat opis.....

 



budak cinonet nie la..sapa lagi kan....

dia la pengarang jantung buah hati kesayangan aku....


taun depan gambar amani berduet ngan adik dia la plak kan....

now dah 32weeks dah...klu ikut macam amani dulu...lagi 6weeks...amani akan secara rasminya menjadi kanda amani...


pehhh nebes nie.....

harap2 kali nie pun dipermudahkan sama macam amani dulu la....


dedi amani cakap...nie anak new year nie...klu ikutkan due date 11/1/2012.....huhuhuhuhuhu nebes..nebes....


notakakikuberbunyi: ada orang suruh aku hantar amani jadi model kanak2..kekekke layak ke?????masalahnya....


Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Wednesday, November 16, 2011

makan xperlu kata apa-apa

jom makan....




 apple kasturi + cat eyes :P






 nasi sambal sotong







 lupa namanya.....







 chicken slice @subway






 manggo lolo + rainbow lolo








 rainbow lolo





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




Tuesday, November 15, 2011

dugaan aidiladha bertimpa-timpa

 salam......bukan menidakkan takdir....dan tidak sesekali mengeluh dengan setiap dugaan....

sekadar luahan rasa hati.....


 amani kan kena admit 4/11 tue kan....

2hari lepas amani kena admit....aku dapat mms dari my brother....

my niece yang kecik tue...kena air panas di kaki...
masya-allah....kesian sangat masa aku dapat mms tue...

nak pegi ziarah memang xdapat lagi la...ye la..amani pun masa tue kat wad lagi kan...

maktok pun susah hati jugak...

nak datang tengok amani...tetiba abang aku sampaikan perkhabaran duka tue lak..
maktok cakap..to be fair..dia pegi la umah abang aku dulu dekat lumut...

yeah...aku pun xkisah..lagipun amani still under control lagi kan....



kesian...sebab anak buah aku tue...lum pun genap setaun....28/11 nie baru genap setaun umur dia....
moga2 fatin cepat sembuh.....






aku seriau sangat tengok mms dari abang aku nie...

korang nak tengok...









V


V



V



V




V




V




V




V




V





V





V






V








betoi2 nak tengok nie...






|


|


|


|


|



|



|



|




|




|




|




|




|







 aku dah cakap...seriau kan...



fatin....maksu doakan semoga fatin cepat sembuh sepenuhnya......insya-allah nanti ada masa maksu p lawat fatin ye....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Monday, November 14, 2011

sum-sum

hari isnin yang hmmmmmmmm ceria la jugak skit....walaupun menjadi 'insan kesepian' lagi kat opis ...sebab member2 lain....sibuk menghabiskan cuti2 tahunan masing2....


huhuhuhuhu...orang yang dah xbrapa nak ada cuti nie..sila la duduk diam2 kat opis....

nasib baik bos pun cuti lagi...minggu nie..so dapat la duduk dengan aman skit kan...

sapa penah makan bubur sum2????? angkat keyboard????

aku pestime hoke...nie pun kebetulan masa aku ostesen JB hari tue....
terjumpa warung yang jual cendol n bubur sum2 nie...

dan kebetulan plak...my opismate yang sama2 ostesen dengan aku tue..orang johor jugak...

so dia cakap bubur sum2 nie....antara makanan tradisional orang johor la...

slalunya bubur sum2 nie...diorang makan lepas sesuatu majlis kenduri...

tuk orang yang baru pestime nak try...harus la..jangan tamak..kita sharing is caring sudah....





 manisssssssssssssssss.......





 ada 2 lapisan jerk sebenarnya...hijau ngan putih...
yang hitam tue..air gula merah....








 rasa bubur sum2 nie..cam tepung pulut ala..cam na nyek aku nak terangkan....
bleh la di telan dek tekak aku nie..cuma terlalu manis jerk la...
klu dikurangkan skit manis tue..maybe bleh makan dengan tenang lagi kot.....

opismate aku cakap..klu mak dia buat..xda la semanis tue.....maybe orang nie murah hati buat air gula merah semanis yang mungkin....








pekena bubur sum2 yang superrbbb manis..terus terasa alahai manisnya fomfuan gomuk nie.. :P
nie lak tengah makan cendol pulut mabeles...
panas2 pekena cendol memang masyuk la kan....









 nie la opismate aku......sebabkan kat opis aku nie...2 orang jerk budak IT...
memang mana2 pun nampak kitorang berdua jerk la...
dengan dia la...aku baik..ngan dia jugak la..kadang2 jadi bahan gaduh...





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails