Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, September 14, 2010

Sambungan kisah 09/08/10

Ok bersambung……hehehe cam drama ular emas kat tv3 jerk kan… (semenjak menjadi surirumah tuk 2 bulan nie…habis semua rancangan tv aku tengok…..)



Elok nurse datang check bukaan tue…sekali hamek ko..dah terbuka 9cm…terus diorang kelam kabut cabut tempat yang check denyutan jantung bb tue…tolak aku laju2 ke labour room…sempat lagi aku ngintai en shukri kat lobby..sambil dok melambai2 kat en shukri soh masuk..hahahhaha sempat jerk kan aku nie…….

nurse tue pun panggil en shukri soh masuk skali…skali dah sampai kat dalam tempat labour room tue..still penuh hoke…diorang masuk kan aku dekat dalam bilik yang sebelum tolak ke labour room..ala cam na aku nak terangkan nyek…tapi yang pastinya bukan bilik tuk bersalin la..sebab xda apa2 kelengkapan tuk bersalin pun kat dalam bilik tue…….jap g…bidan tue check…dah aku nak bersalin sangat2 dah..bidan tue soh aku push jerk….



push yang pertama….xberjaya….push yang kedua pun still xberjaya…ohhhhh skit lagi kata dia…push yang ketiga…my baby kuar…tepat kul 2.46p.m…dengan berat amani 2.73kg (slim cam bonda dia jerk…) .hehehhe bidan tue tanya assistant dia kul brapa..jam kat dalam bilik tue leh lak mati…nasib baik aku pakai jam…aku yang tunjuk jam kat tangan aku kat bidan tue…J..lepas jerk amani kuar…pehhhhhhhhhhhhhh rasa lega sangat2….rasa cam kosong jerk perut nie tiba2…nak2 lak masa nurse tue letak amani atas dada aku…ngalir airmata nie beb…bidan tue tanya anak apa..boy ke gurl…sambil dok tayang kat aku…hehehehhe…ish2..malu taw dok men tayang2 lak.. :P...bayangkan betapa cepatnya masa nak bersalin tue..sampai en shukri xsempat nak masuk pun hoke…uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….aku push sorang2..dasar btoi…cepat sangat amani nie nak kuar…ye la sementara nak masuk kat dalam bilik tue en shukri kena pakai baju putih yang cam doc tue..lagi kan..yang aku dah dok push dah…

en shukri masuk masa bidan tue tengah nak kuarkan uri aku jerk…ya hampun…semuanya berlaku terlalu pantas…..



pas tue diorang bawak amani kuar tuk bersihkan badan dia…en shukri terkezut skali nurse tue cakap nie anak awak..haahaahahha dia baru dok ready nak masuk kat dalam tiba2 anak dah kuar….lepas di azan dan di iqamatkan amani…nurse tue g bersihkan badan amani….

Aku lak still kat dalam bilik tue…bidan tue tengah nak kuarkan uri lak….ooohhhhhh masa nie lambat skit..sebab uri aku susah nak kuar…last2 bidan tue panggil doc lelaki masuk tuk tolong dia kuarkan uri aku…alamak mak malu hoke..dok mengangkang depan doc laki…..*blushing..blushing…* sekali doc tue dah kuarkan uri aku….

Masa proses nak kuarkan uri tue…aku leh dengar orang menjerit2 kat luar nak beranak..ya ampun…dan2 rasa takut…scary hoke..siap meraung…menjerit2…ya allah menakutkan btoi…baru aku teringat eh aku dah bersalin rupanya…aku masa tengah dok push tue langsung xkuar sora…hahahahahha ntah dok meneran sampai xleh kuar sora kot…nasib baik la aku dengar orang menjerit2 tue lepas aku dah berjaya meneran amani…klu x..kompom aku pun terjerit skali gamaknya…..



masa tuk di jait plak….huhuhuhuhuhu kena jait 3 lapisan…lapisan pertama bahagian dalam…..xterasa sakit pun masa jait kat bahagian dalam tue….bahagian kedua pun xterasa jugak…..kat bahagian ketiga…kat belah luar…perrhhhhhhhh masa tue terasa la beb….nak2 lak masa bidan tue nak kemaskan jaitan…adoi la….pedih hoke……terangkat vontot aku…memang la diorang inject ubat bius tapi bidan tue pun cakap…kat bahagian luar memang rasa sakit skit la…..nak push amani pun xterasa pedih cam tue…huhuhuhuhuhu…aku tanya bidan tue…banyak lagi ke…dia leh lak uat lawak vangang ngan aku…cakap lagi 20 jarum….WTH la kan….skali dah habis jait semua..dia bersih2 kan aku ….pas tue diorang bawak amani masuk….nak kasi nyusu katanya…hahahaha klakar btoi aku rasa time tue..nak nyusukan anak….cam na la nak buat…diorang letak amani kat sebelah aku…aku dok belai2 jerk amani…bukan aku kasi nyusu pun…hehehhehe..



Tapi aku bersyukur sangat2 sebab aku sakit tuk bersalinkan amani..xlama…dalam sejam lebih jerk..syukur2……nie semua hasil doa korang semua la..yang cakap aku kuat berjalan nanti senang beranak..memang senang la jugak…sebab ada orang yang sakit lama kan…tapi aku… alhamdullilah la…


Lepas dah settle semua….masa tuk di tolak ke wad plak…dah masuk wad….lepak2 kat dalam wad….call kengkawan bagitau aku dah bersalin..hehehhehe gila gigih..aku sendiri yang call…sora walaupun xbrapa nak kuar..tapi still bersemangat nak bagitau…aku dah bersalin….



Ok la…meh aku tunjuk my amani kat korang yang belum tengok lagi…..

Di persembahkan…. QAIREEN NUR AMANI BINTI MOHD SHUKRI…. Yang membawa maksud…Kebaikan Cahaya Ketenanganku…




Gambar amani yang pertama…lepas 3jam dilahirkan…..

Macam muka sapa???? Aku ke en shukri???? Sila jangan cakap cam en shukri ye.. penat aku meneran taw…:P…tengok rambut masih terpacak kan..heheheheheh…




amani dengan daddy dia…..gambar aku ngan amani xda pun….cittt….aku yang susah dok meneran dia lak yang dok posing lebey kan…..



amacam nak tengok muka bonda amani x???? hahahahah walaupun muka xbrapa nak mantop dan meletop kan..tapi kata blogger tegar harus la tepek gak skit pun....


taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa



amani ngan bonda yang xbrapa nak semegah....

*ohhh masa nie amani dah kojek dah......*


ok dah habis dah story pengalaman bersalin aku.....hahahahah punya la lama kan..cam drama sembilu kat tv tue...beratus2 episod baru habis...tettttttttttttt.....

oppsss sebelum terlupa..aku nak ucapkan selamat hari raya..maaf zahir n batin...

30 comments:

Cik Yayang said...

Alhamdulillah..dipermudahkan segalanya...tahniah :-) and selamat hari raya juga utk Yus, Shukri & Amani..

Aujinz said...

tahniah tahniah..
aku pulak yang ngeri baca citer ko mek..
muahahahhaa

kak ina mail said...

Tahniah dapat baby girl yang comel cam muka ko.putihnya.bila nak update perkembangan baby lagi?i love u so muchhhh

Lady of Leisure said...

lama tak nampak.. selamat hari raya... comelnya baby...
:)

::PoRcUpiNe:: said...

Comel nye amaniiiii...
mase ngandung mkn pe kak??
hehheeh

Tahniah3 ye kakk....

Eri-chan said...

chomel..alamak mcm en shukri la...ko mmg meneran amani..tp en shukri tu penderma telor...hehehe

hamzah ian said...

wa.. bertambah family.. nice..

POSH76 said...

suker sgt tngk AMANI...comeila...mmg terserlah sifat keibuan hang hehe

SURIA AMANDA said...

comelnya amani...x sabar turn Lisa lak..lom ada tanda la kak...tapi posa penuh..sampai hari ni pun x piyed2 lagi....nak check takut...

NeenaAnuar said...

amani sangat chumel.. tak sabaq nak jumpa and cubit2 pipi dia! hehehe..

semoga amani menjadik anak yg solehah buat daddy & bonda dia! :D congrats once again sis! selamat hari raya to you and family!

"Fd_kZ" said...

kak.. tahniah .. senangnyer akak bersalin.. x pe2 rezki masing2.. alhamdullilah selamat da..
banyak'la amani dpt duit gayekan ??

Mimy Hamid said...

suka baca cite ko ni nok..tp tak tahan tang menerann..adeh sampai ke tulang aku rasa sakit..iskkkk ngerii..tu la dah kuar hilang sakit...dah la comel ...putih lak tu...geram aku...aku nak pi tgk anak ko la...bila ni

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Yayang ~ syukur...thanks.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Aujinz ~ nasib baik ko xyah nak meneran nok nanti..hahahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ luv u 2...muah..muah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lady of Leisure ~ thanks...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

::PoRcUpiNe:: ~ masa mengandong akak makan kurma..kismis ngan kacang cerdik...

Deqna said...

hai bonda.. lama dah tak drop komen kat blog2... sibuk manjang lah sekang nie..

wah hebat lah.. sekejapan sahaja baby amani kuar dengan mudah yer.. tapi sian en. shukri tak dapat menyaksikan siarang langsung itu.. tapi yg penting dua2 selamat..

tapi yelah memang kira mudah gaklah yus bersalin.. sakit tak lama.. syukur kan..

memang org selalu ckap rajin berjalan senang nak beranak.. so len kali time ngandung jer kita ajak jer laki kita jenjalan..hehe

ikiqzana said...

comel nyer amani ida.. gebu jer

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eri-chan ~ hahhahah bak kata pepatah tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima..hahahhaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hamzah ian ~ bertambah jugak collection duit raya..hahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ comei cam bonda dia dak..hahaha :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ insya-allah lambat @ cepat pasti ada rezeki lisa lak

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ aduuuuuuuuuu takutnya amani nak kena cubit..hehehhe :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

"Fd_kZ" ~ e2 la rezeki masing2...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid~ push nok push...

Iena said...

pantas tol amani kuar n x susahkan ibu dia pon...
ciri2 anak yg baik amani ni...

daddy vs bonda = kebaratan vs kemelayuan asli... hasil=anak urban! :p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ e2 la deqna..alhamdullilah la...syukur sangat...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ikiqzana ~ hehehhe gebu la sangat...mana ada gebunya dah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Iena ~ ahhahah same idea ngan aku nok...e2 la jugak aku jawab dekat mama aku..sebab dia cakap..xmasuk la daddy ngan bonda...hahahahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails