Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, September 1, 2010

tanggal 09/08/10

Hi uollsss……dah makan….opppssssss salah tengok kalender lak…g tanya dah makan ke lum nyek… :P….saja la nak propa lebey….orang xposa memang cam gini…suka meriak.....hehehehe…ok kali nie aku nak story pasal detik2 cemas…aku sebelum melahirkan amani…..heheheh cemas la sangat kan…

Cam yang korang semua taw….due date aku kan 23/08/2010 kan…..(sama ngan besday aku…sapa yang lum wish..cepat wish skrang…. :P)… tapi amani nie dah xsabar nak kuar tengok dunia…..tanggal 09/08/10… dia dah nak kuar dah….

Cam nie storynya….pagi isnin cam biasa..en shukri kejutkan aku bangun tuk nak keja….kul 5.30pagi….aku cam liat2 skit nak bangun….tapi terpaksa gak bangun…kang lambat lak nak g keja kan…..elok bangun tue…..tiba2 aku rasa cam eh..asal cam nak period jerk nie…tengok2..kat panties..eh ada darah…terus bagitau ngan en shukri…

Aku : abang….ada darah….
En shukri : ha?? Banyak ka???
Aku: xla banyak sangat…tapi hari tue..nurse tue kata..klu kuar darah kena p spital…
En shukri: k la p mandi dulu…


Lepas mandi..siap2..aku tengok en shukri pakai baju keja…

Aku: awat abang pakai baju keja??? Sat g klu kena tahan kat spital camna???
En shukri: ala…xberanak lagi aih hari nie…

Ok..xberanak lagi..katanya kan..turun bawah..bekpest dulu…lepas tue baru gerak p spital…sampai2 kat spital...register semua…dalam kul 7lebih..doc datang check..bukaan dah terbuka..3cm..uit…dah nak beranak ka aku nie..masa tue..aku xda la rasa sakit apa2 sangat..Cuma rasa cam sakit nak datang period tue ja..tapi bukan kerap…skit2 ja…doc xnak tahan aku dekat wad sebab katanya..aku dah nak bersalin hari tue…so doc soh aku dok kat bilik menunggu tue dulu,….aku lak siap mintak kat doc..nak dok kat luar..kat lobby ngan en shukri..doc cakap ok,…nanti klu sakit masuk dalam..katanya…aku pun ok la kan…lepak2 dengan en shukri kat lobby..makan roti.ngan air coklat,…lepak2.sampai kul 11 doc panggil lagi.nak check bukaan…masa tue dah terbuka 4cm..doc lak asyik dok tanya air ketuban dah pecah lum…masa tue air ketuban lum pecah lagipun….. lepas tue kuar lagi p melepak ngan en shukri kat lobby….



muka tengah tahan sakit....eh masa nie aku tengah melepak dekat lobby la...xsakit lagi pun...saja uat gimik muka sakit.. :P



dalam kul 1 doc panggil lagi…dia nak pecahkan air ketuban aku….huhuhuhuh suspend weh masa nie….dalam kul 1 lebey…doc pecahkan air ketuban…..lepas doc dah pecahkan air ketuban…15minit lepas tue ..mula la rasa sakit….addduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sakit sampai ke pinggang….camna nyek aku nak bagitau rasa sakit tue…..lebih kurang cam period pain yang kronik tue la…hahaha ada ke period pain kronik..hahhaah korang imagine sendiri la nyek…rasa sakit tue...dalam dok tahan sakit tue dan lagi aku dengar nurse2 kat sana..dok bebel…labour room penuh…patient ramai lagi tengah tunggu turn nak beranak..wah dalam sakit2 tue..sempat lagi dok dengar gossip nurse2 kat sana kan….hahahahahahah aku bukan mami jarum..*tetiba..:P*
.sampai kul 2.30 cam tue..nurse datang nak check bukaan…



Alamak amani dah bangun..k la..nanti aku sambung lagi k…sowie….byeeeeeeeeeeeeeeeeee

15 comments:

Mrs weck said...

wahhh..saat yg mendebarkannnn... tapi tetiba cerita dah bersambung..adeh x sbar nk dgr mrs purple nyer story continued.. kita plak x sabar nk dgr..hehe. Nnt post pic amani yg comey tuh skali tau.. :)

Eri-chan said...

eish aku seram org citer pasal detik2 nak beranak ni...dah aku baca sekali je..pandai si Amani tu cari ko everytime ko karang blog ek..kekekeke

Shu Shinju said...

ala...bersambung plak... cepat2 sambung cite...:)

-NiD's- said...

fuh sapa yg dh lalui tahu la kan camna sakItnyaa bila air ketuban dh pecah.....KONTRAKSI bermula....memang ada benaqnyaa bak nyawa huJung tanduK......sakit ALLAH jaa yg tahu...tapi best......

nina syakina said...

eee... nk tgk pic baby akak!~ msti cumillss!!~

kak ina mail said...

amboi buat cerita suspen nampak.Sedapnya nama anak ko Amani.Sambung lagi bila senang ye.Bila nak letak gambar anak ni.

Iena said...

cit, potong stim nyer citer!

dlm sakit2 dan ngah nunggu keje ko mkn jer kan... no wonder amani gomok!

POSH76 said...

hang mmg blogger tegar laa...time nak beranak pun sempat nak bergambo lagi tu..hehe

SURIA AMANDA said...

alahai..potong stim betul al amani..sure lambat lagi hapdet eh kak pepel nih...

Mimy Hamid said...

senang nya ko beranak nok...best tull.tp ko ni citer tak habis la.....iskkkkk

Ena said...

Yang.. cepat sambung.. hehhee..

NeenaAnuar said...

hi dear.. congrats on your new born!

btw, SELAMAT HARI RAYA... MAAF ZAHIR & BATIN TO YOU AND FAMILY! ;)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mrs weck ~ heheheh sangat mendebarkan....tapi saat2 cam tue bukan senang nak dapat kan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eri-chan ~ hahah dia memang menjeles ngan aku...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ baca2..dah sambung dah.. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails