Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, April 17, 2012

buai laju-laju

selamat pagi cikgu (bahasa intonasi cam upin ipin tue tau).....

genap sebulan baru aku kuarkan story mory pasal nie..."masyarakat"...:P

 well...knowing me ..biasa la kan.......bukan apa....kekangan masa sebenarnya...
*hahahahahahahah xnak mengaku pemalas lipas,,,kukurut (bak kata amani)*



nie sebenarnya....last minit punya plan....kitorang nie memang suka sangat buat keja last minit...
pastue nyesal...ada jerk benda yang xpuas hati...*vengong kan...*
buai pun last minit baru amik....majlis hari sabtu..hari jumaat baru menggelupur amik buai....
nasib baik ada my darlink..shu shinju yang tolong amikkan...
tima kasih banyak2 darlink....sayang kamoo ketat2.....




kebetulan...kitorang masuk bahagian akikah double A dekat majlis kahwin anak kawan maktok.....

pastue belah pagi tue....diorang nak buat majlis berendoi...dah alang2 tue....kita buat la jugak kan...tumpang pun tumpang la......







dinda aisyah pakai baju kanda amani dia jerk...
nasib baik muat...dah kata last minit kan....
mana sempat aku nak mencari baju lain dah....
kita recycle sudahhhhhhhhhhhhhhhh....










 amani comot nie...klu datang hangin dia....asyik nak suruh maktok dukung jerk...
bonda ngan dedi dia xmo....sian maktok....kena buli ngan cucu...



pakal la..ko kesayangan nak...klu x...SIAP ....eh2..tercaps lock lak.. :P









acara bermula dengan bawak anak masing2 mengelilingi *pehhh ayat* kumpulan marhaban...
diorang basahkan kepala anak2.......
dinda dah rimas dah time nie....
kekekek dah tue..sorang2 dok gomol pp gebussssss dia tue...










dah start berubah dah muka....
get ready nak melalak jerk tue sebenarnya...
lagipun panas melampau kot time tue.....











ha kan dah......luas punya nganga.....
oppsssssssssss spender dinda lupa bawak balik...ekkekekek 







alolo sian anak bonda....dah rimas dah...panas campur lak ngan lapar kan....










skali ngan aku berpeluh2 kan...dapat berdiri depan kipas...syorga kot....









baru diam....dapat angin......
masa nie kumpulan marhaban tue tengah dok nyanyi2....
best lak aku dengar....lagu pasal kelahiran NABI MUHAMMAD S.A.W










muka penggayat.....stand by nak melalak jugak nie pun....
pp dinda dah macam pau kacang ahmad dah.....







 
 agaknya dia hairan...asal lak..bergoyang2 kan....











ha kan dah.....melalak lagi...aku angkat kasi nenen...terus diam....






pastue letak kan balik dalam buai tue....terus lelap....sampai habis kumpulan marhaban tue....berzanji...
gud gurl....















dinda dengan ibu (cousin aku)






majlis berendoi habis dalam kul 2 cam tue...sebab pengantin dah sampai....
so bagi laluan dekat pengantin la plak kan...
kang tetamu xtengok pengantin tapi dok tengok pengantin dinda lak jerk....






amani tengah buaikan dinda...








dinda tenung jerk muka kanda amani dia...
sweet sangat......







my double A.....AMANI & AISYAH











dinda dah enjoy dok dalam buai tue....








tersengeh2...tengok orang dok agah2 dia...







cara2 keji..nak suruh kitorang angkat dinda...
dia lak nak masuk duk dalam tue....







yes...akhirnya...dapat jugak kanda masuk dalam buai nie...
sian..dulu masa amani xsempat nak buat majlis berendoi...sebab kekangan masa...
lagipun en dedi baru start keja time tue...xdapat nak cuti...







tepuk tangan hapie...sebab dalam landing dalam buai...








 
dah namanya pun baby gajah yang naik kan...bukan dia reti nak duduk diam....








cewah sempat menjeling kan....
lempang kang.....





sebabkan kitorang pun tumpang jerk buat majlis nie kat umah kawan maktok...makanya...memang xdapat la nak jemput kengkawan.....insya-allah klu next baby dapat boy...aku buat yang cradle bentuk cengkerang tue lak...

eh...eh..eh...next tue....xtau la lagi bila....

lalalalalalalalalalalalalalalal








Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





12 comments:

-oP_ida- said...

hophop....ok tuuh bonda taun depan kasik baby boy plak......jangn putus asa..CUBA LAGI...


akak, baju akak cantikkkkkk

mamyharraz said...

dulu masa ank sy pun tumpang buat kt kenduri adik..

comelnya dua beradik pakai gaun putih..suka tgk..mcm puteri :)

rasp said...

suweeett jer gambar dinda tenung kanda dia....

ehem ehem...
dah ber-next next tu...
maksudnya tak lama lagi lah kannnnnnn....

Mimy Hamid said...

fayel pun lum buat lagi ni..planning ada...tungguu..hamboi walau majlis tumpang...glamer ngan pepel licious ko kan...kemain ...lawa nok baju ko...

aku tak leh la nengok gelagat amani ni...automatik aku teringat gelagat dia kat umah ko..auta banyak ni..heheh aisyah jugak cool baik giler..awek fayel ni...heheh

wahida said...

amboi amani...bukan main lagi...lawak la ko kata dia baby gajah...haha...sian anak aku tu tau...


aisyah tu mmg geram aku tgk pipi dia...ish la hai...

SURIA AMANDA said...

wakakakaka...kelakar la amani...tp mmg sangat2 sweet...

Ina Khairina said...

hehe cute je amani,byk sungguh akai dia ehh kira nak berdengki dgn dinda je...apa org buat kat dinda dia pun nak juga tu

*SiRibenMerah said...

macam princessssssss tembammmm... geram ngan adik n amani..

eLLy said...

aikk dah plan untuk baby boy agagagaga :)

ieda said...

sweet je pic amani tenung dinda tuu .. geram lak tgk .. agak2 ape yg mereka bualkan errkkk .. " kanda nak dukk atas nie jugakk erkkk "

cantik baju dinda .. ok aje muat2 ngam2 je ngan dinda yeee ..

ahahah yesss ! akhirnya amani dpt lepaskan ngidam nak naik buai nieee ;)

Softtouch [Hanim] said...

cntiknya buai dinda..

amani pndai ye nk buai adik, ooo buai ada makna yer..rupenya nk duk dlm tu..

nnti kalu dpt boy jgn lupe pggil sy yer..heeeee

Deqna said...

amani... amani.. seb baik muat lagi buaian berendoi tuh...


p/s: kirim salam ngan mak tok, kalau free ajaklah mak tok datang rmh kita:).... kita pun nak melawat dinda tapi tak terlawat2 gak....tgk ar nanti yer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails