Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, April 13, 2012

sila kawal emosi....

geram...jangan engkau geram....
geram bermacam ragam....
jangan kau susah...jangan kau marah.....
*eh terbest lak layan lagu geram kat sinar nie..*




last friday....mendapat jemputan sms...dari kak dee......
ajak join makan2 menambahkan kolestrol......
sebabkan last friday tue aku balik awal....terus on jerk....

laju2 call en dedi...suruh dia balik awal jugak...

ye lah...nak menghala ke shah alam memang sah2 la jammed kan..


dah la en dedi pun keja kat shah alam....sebelum kena bebel panjang baik aku urut2 manja dulu..eh..eh...eh.. tettttttttttttttttttttt bak kata kak elly...:P




destinasi jalan2 cari makan pilihan kak dee kali nie...adalah mee ketam....seksyen 7 shah alam....

landmark...food court sebelah unisel tue......


en dedi...memang niat nak makan ketam la..skali sayang....sold out plak...
gilos btoi....walhal kitorang sampai kul 8.30++ cam tue jerk kot.....dah sold out ketamnya...


kak dee...kak elly ngan kak tina adalah pelanggan terakhir yang dapat makan ketam tue...

huhuhu xpa la ...en dedi..xda rezeki...nanti balik kg..beli kat kg jerk la.....lagi murah kot kan..hahahah :P










 udang masak cili....
ingatkan...udang tue goreng ngan cili ...skali datang..hamek ko...kuah cili semangkuk..
tapi idak ler pedas pun...so-so jerk....

kuah dia sedap....







 amik pakej...250gram....nie bukan 2 orang boleh makan....3-4 orang leh makan...














 saja nak tayang banyak....kasi semua orang teringin.. lalalalalalalalalalalal....








nampak jerk cili melambak...tapi idak ler kepedasan melampaui sangat pun....










kitorang suruh diorang masak 2 jenis.....satu udang masak cili...satu lagi..udang kari...


hmmmmmm yang kari tue...agak kureng la....

nie pendapat aku la nyek....klu ada yang rasa sedap...tue terpulang la...
tekak masing2 kan.....

tekak xshare konsepnya...:P









 tue cara2 en dedi mendengkikan aku.....
tengok aku nak amik gambar..dia pun kalut nak cedok....grrrrrrrrrrrrrrrrr....
gigit kang..eh..eh..eh..apakah mood di pagi jumaat sangat baik nie..









 menarik kan udang tue.......
kuah xsedap...tapi udang sedap....manis jerk...*tapi xleh layan kemanisan udang fresh dari kampung maktok la.....*













 nampak mata udang tue.....









nie la...ahkak2 pelangi yang sudi mengajak aku join diorang....

gleme kot diorang nie....so xyah la nak perkenalkan lagi..... 
*ayat dengki kah????? hahahahahahahahahahahah*











 menci...tudung dah tertarik kebelakang...dah nampak jendol lak aku ha...
damn it... hahahahahahahahaha...xnak ngaku memang selekeh ya rabbi kan.... sebenarnya..




















 dinda sakan landing baik punyaaaaaa...atas TILAM EMPUK bonda elly nyek....
*pssttt kak dee.....ku teringin nak naik kuda putih kat belakang tue la...tolong sampaikan dekat kak tina yer...lalalalalalalalalala*







 skrang...susah sangat nak outing dengan my pelangi's nie....
well beranak kecik gini la kan..banyak xtvt yang aku xdapat nak turut serta....sedey2...sob..sob...*lap air liur..eh silap..air hidung*







 tapi yang fengting......kak elly...ku suka bajumu....sangat rainbow hoke.....
sejibik cam kek rainbow....






xcaya.....









tengok nie...



















1

























2





























3





































sama kan...kan....





damn....skrang aku teringin nak makan kek rainbow nie plak...menci......kak ratusiput...sebab mendengki kan aku tag gambar nie kat fb.....kekekek kan aku dah cilok sebelum ko delete....lallalalalalalalalalalalala.....en dediiiiiiiiiiiiii jom kita g JB makan kek rainbow ngan cheese tart......




alamak bos panggil..ok byeeeeeeeeeeeeeeee










Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P

25 comments:

Mama Gee said...

perghh ngancam tul udang tu...dpt geget kepala tu nikmatnyaa..hehee


hik2..apa ni asek tunjuk gambo kek je ni....

Shu Shinju said...

waaa...sedapnya tgk kek rainbow tuuuuuu..........

ratusiput said...

ffffffuuuuuuuhhhhhhhhhhh rainbow cake campur plak ngan swiss cream...mmg tak cukup siku nak jilat!lalalalalalala....

-oP_ida- said...

meleleh air mata tgk maNgkok berisi udang tuh ha....;p

bestkan bila dapat gather sama-sama..ilang stresss

Deqna said...

meleleh air liurku tengok udang2 ni... dah lah udang is my favy.....


lapo.. lapo... lapo..

mamyharraz said...

ok fineee mmg kejelesan lepas tgk udang sebesar alam diakhiri dgn gambar kek yg cun tu..

teringinlah nak rasa mee ketam ..tp jauhh..

POSH76 said...

sajer jer taw gambo last tu.....aku tak pernah rasa lagi sedap!!!

POSH76 said...

sajer jer taw gambo last tu.....aku tak pernah rasa lagi sedap!!!

GreenJade said...

ya Allah..teruja tgk cili api sebiji2 dlm tu...

kite sjk pegnen ni cili api tak dpt dipisahkan..ratah mentah2 pun sodap.. (padehal bkn feveret pong sblom nih)hehehe

ieda said...

aloor mencik gak kat koo dik !!!! huhuhuhuhuhu

Mimy Hamid said...

oo kat shah alam rhopanya...mernaum giler besar ek udang nya..aku tgk blog kak elly lagi la giler gambar ketam...baik nya dinda keluar malam tak nangis pun...

rasp said...

next trip ke shah alam
harus terjah makan udang tu...
i loveeeee prawns...
eh sebenornya i looooveee foood kehkehkehkeh....

SyaNa said...

nyummehhh bonda!!!!!
nnt aku nk pegi la
selalu gak lalu dpn kedai ni

Mrs. Norrie said...

perghhhh bonda nih tak ingat2 nak mkn....terbaekkkkkk!

Ena said...

adoiiiiii..

naisb baik baru pas makan ni..

Eye_nee said...

walaupun dah selalu ko mkn udang kat umah maktok...tp suasana dan dgn siapa makn2 tu yg buat teruja sgt kan...sehingga sampai hati ko tunjukan lebih dari sekeping gambar udg tu...mak sentap nokss...mak dah lah penagih udang tegar..Maktokkkkkk....nnt pos lajukan yer udang barang sekilo dua....

eB ezrin said...

uish kek tuh...
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dahi jendol? comel aper? hik3

SURIA AMANDA said...

dengkiiiiiiiiiiiii.....damn...nak terjah tempat ni....

Bitt (double IS) said...

wahh makan udang dekat kedai ketamm...terliur dah neggg tauukk

wahida said...

aku pun bukan selalu dpt join geng pelangi outing sana sini...

esok pun tak dpt join jugak...nnt kim slm ngan beday girl yer...
sayang korang!!

*SiRibenMerah said...

ketam tuh mengiurkan.. dan yg pasti,


i jeles...

Softtouch [Hanim] said...

mmg teringin bila tgk pic awk tu...sedapnya..nk try sgt...

LYAfrina said...

alahi..sedapnyer nmpk udang tu..dan pling mgoda kek tu...

eLLy said...

fuhhh bukan ko jer nyeekkk.. akak pun dok mengidam kek rainbow nie.. apekah?

Dee said...

teringin ke? alahai siannya..nti cek habaq kat k tina eh..

jom pi JB serang tuan pya cistart ngan kek tu..bulan 9..mau???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails