Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, May 16, 2011

aku collapse di opis

salam hari isnin......ada yang bercuti ke hari nie?????


hari nie just nak share....ngan korang....yang last friday aku telah menggemparkan...
opismate aku dengan secara tiba2 aku collapse di opis....



semuanya berlaku secara tiba2.....lepas balik dari jalan2 bayar saman dekat tesco...siap tapau kehepci........
sempat la makan zinger burger tetiba...badan aku jadi sejuk sangat2.....
siap menggigil....mula2 niat nak masuk bilik solat nak baring2 kejap....


pastue sebabkan xmenahan nak buang air...pegi toilet dulu...masa dalam toilet....badan aku dah lemah sangat2......

menggigil2 sampai berlaga2 gigi...*bayangkan tahap kesejukan tue k...*

elok kuar dari bilik air...my dalink dah nampak aku gigil2....terus off aircond....n yes masa tue....aku sangat2 xmampu nak tahan diri lagi dah.....
dah rasa sangat2 xmampu nak tahan diri lagi dah......


dan yes.....memang betoi aku collapse terus.....dan xsedar pun bila masa aku kena usung pegi hospital...dan xtau pun sapa yang telah menjadi builderman angkat aku yang selim berat nak mencecah 50kg nie..huhuhuhuhuhuhu





credit dari my prenz FB....sempat lak dia amik gambar aku kan....hampeh jerk...kekekekekke
stokin dah macam stokin santa claus jerk kan...kekekek mana taw kot ada ong dapat 'hadiah'
kakakakakakakka....
stokin pepel...baju pepel.....sangat2 masyukkkkkkkkkkkkkkkkkk gitu...





huhuhuhu sakit taw....xsuka la kena drip....






masa dah sedar skit....terus ingatan aku dekat amani jerk...
dalam hati berdoa...xmaw dok hospital...aku nak balik....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xdapat nak bayangkan...semalam tanpa amani..please...doc..don't admit me...kekekekkekekekekekke


lepas dah berehat 5jam doc datang lagi..check n doc cakap...aku dah kembali stabil....dan aku terus mintak nak balik...sebab aku xmampu nak duduk hospital...aku nak balik...nak balik....nak balik.....nasib baik la doc tue....cakap..ok awak boleh balik...tapi pastikan awak mendapat rehat yang secukupnya...huhuhuhu baik doc...aku yang menurut perintah...asalkan dapat balik.....aku turut jerk la.....
dengan dibekalkan sebeban ubat2an...*eeeeeeeeeeeeeeeee xsuka makan ubat taw....*
malam tue mama ngan makcik2 aku datang dari kedah...huhuhuh thanks mama...maklang..makteh dan pakteh...sebab susah2 mai kl...sangat2 terharu.....sob..sob...sob....


terima kasih buat semua yang sms dan call aku tanya kabar....tima kasih banyak2.....sayang korang ketat2......


28 comments:

Mama'cfa said...

pasai pe leh cmtu.. hurmpp wisau la plak.. lg2 org bru pas bsalin ni mkn kenen jage sis pepel..pepun tkcre k semoge sht2 nti leh bwk amani jejalan2

InaAchik said...

panic aku masa memula tgk wall fesbuk ko. bila tgk gambar dr kwn ko tu... aku pk ko eksiden jerk. mcm2 pk... teruk ker? amani camne? kol2 x angkat plak! kol mimi tanya... seb baik ko jwb sms...

ko ni kanpe? kes merayap ukut\r tesco smp lupa nk mkn ler tu...

pssst, ade kisah lawak nok. masa aku tunjuk gambar ni kat achik... ko tau soklan ape dia tanya... "dia ni mmg pakai baju kaler pepel jer ker? ngan stokin2 kaler pepel" hehehee...

kakchik@ella said...

awak dah oke sekarang? doktor cakap apa eh?

wahida said...

sekarang ko dah ok ke nok? apesal boleh tetiba pengsan? ko preknen eh? ngeeee...

semoga ko kembali sihat seperti sediakala...

Shu Shinju said...

ALHAMDULILLAH..SIB BAIK DAH OK..TAKE CARE TAU BONDA...:)

sW33tdARLiNG said...

alamakkk, doktor yang nasihat ko tu macam dalam drama laaa "pastikan awak dapat rehat yang secukupnya" phewwittt!!

ehehehehe get well nokkss! tu laa lenkali jaga diri baik2 yaa...

eMMe said...

lu dah okey ke?
cenne lu leh koleps nih
wa risau la, hope lu dah sihat skrg
wa keje nih....boring la, ramai staff cuti, rasa nak balikk saat nih, huhuhuhu....

Aujinz said...

oihh.. dah okeyh ke blom?.. wat hepen??.. hoh??.. hoh??...

rATu kEBaYA said...

harap dah lebih rehat ye.. kurang air kah?

Mimy Hamid said...

ko stress ni nok...takpe aku dah lege dpt cakap ngan suara ceria ko tu..yg pntg pasni jaga diri..ingat org tersayang...

mekchu said...

hadoiii mmg sah peminat pepel sangat2 ni.. tu sebaik tak nmpk yg dlam.. hehehe..

low blood ke? mekchu dulu2 masa belajar pun selalu main tumbang mcm tu je.. sedar2 sakit kepala sbb benjol terhantuk kat dinding.. so skang dah fully recover ke?

atty's said...

syukur ieda dah okeh ..low blood pressure ke..

apapun ..setokin mmg clust.mmg peminat tegar purple betul tau.

intan_blur said...

omg..patutla aku tgk fb tercengang2..apesal ni kan..rupenye ade kes snsasi..hehehe...
take care dear..tu la mkn kfc x ingt aku

ieda said...

aduh dikk kenapa nie .. ??
mikin akak lisauu lahhh wehhh ..
are u ok now ??
dah leh makan .. minummmm ??
take care dear ..
kang susah kanggg sape nak jaga amani akak tuu ekekke :) ( ngosekkk )

[z@ck] said...

akak kerja kuat sgt ni =P

[z@ck] said...

akak kerja kuat sgt ni =P

Eri-chan said...

ce citer nape ko leh pengsan pitam ni? aku blur2 ah

Kyra said...

naper bonda x ckp rest la tu,ha ni pesanan penaja,bwa ayq spare wlau p mana2 pon,kalu rasa mcm nak pitam duduk dlm 2,3 minit,lepas 2 skaf dlm tdng 2 bka jap,biaq tdng luaq ja..kipas2 cket insyAllah ok..kdang 2 pas dlm kpala tu,buat kta nak pitam

♥MAMASYAZA♥ said...

laaa, macam mana buleh jadik cam tu ?
apa yg doktor kata ?
kurang darah ka ?

mummysyafie said...

ko tak cukup rehat ko eida..adeh, sekarang ni macam mana? dah ok ke? akak pun tak suka kena drip...nak gi masuk toilet manjang.

psstt...lawa stokin pepel ko tu. hihih..

rasp said...

sib baik u dah ok...
uishhhh bikin suspen je...
u take care tau...makan ubat...
try to rest betul2...
jgn bikin suspen skali lagi ya...

Softtouch [Hanim] said...

YA Allah ieda....smpai pengsan...Alahmdulillah xde apa2 n tahan wad...ieda jgn lupe mkn tau..mkn jgk skip...jaga diri n jg kesiahatn yer...muah2 kat amani

etiey.com© said...

kenapa sampaui cam nih bonda? seriau mummy nengok

ARJUNA.Inc said...

isk2...nsib bek x de ppe kn..hurmm...

ARJUNA.Inc said...

isk2...nsib bek x de ppe kn..hurmm...

Dee said...

sorry eida..kak dee busy sgt pindah tak tahu pun eida collapse..hopefully eida dah ok..dehydrated kot..take care tau..jgn keje kuat2 sgt..rehat cukup2 eh..

applemintlady said...

uish..
pe kehe nya ni??
low blood pressure ke bunda?

SURIA AMANDA said...

pemes giler si pepel ni.....mcm tu ar along rasa masa kn H1N1..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails