Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, May 10, 2011

pasar tamu

bersambung...*gila bapak lama baru aku nak sambung story mory pasal sabah nie*
dengan operasi selepas sampai kat sabah.....
kali nie cuti2 kitorang siap ada itinerary hoke...kekekkekekek konon2nya sangat tersusun la kan....

sebabkan sampai sabah pada hari ahad...makanya..harus dan wajib la....pegi...

pasar tamu.......sebab pasar tamu nie hanya ada pada hari ahad sajork...hari lain tutup...
cam pasar minggu gitu la lebey kurang...
kat pasar tamu nie....klu korang nak beli....kerongsang.....mutiara...subang ke..rantai ke..adalah murah......FM semua pun sangat berbaloi2 beli kat sini....


ingat taw..sapa2 yang nak ke sabah tue.....klu pegi ke pasar tamu..silalah jangan jemu2..kekekekke
berpantun bagai lak kan.. :P



sampai kat pasar tamu adalah time tengah hari dan matahari btoi2 atas kepala...
so kepanasan tue korang pandai2 la bayangkan sendiri yer.....




@ pasar tamu..... amani yang sibuk tengok mende ntah..seperti biasa bonda yang lelebey menyengeh xperlu kata apa2 kan...





masih kusyuk perati benda lain...
dan bonda masih kusyuk sengeh seperti biasa la kan...



aku pun heran menda apa la yang anak aku dok perati tue gamaknya.....kan..
korang heran dak????
heran dak nie...aku tanya.....ish orang tanya dia buat2 pekak lak.. kekekek :P



dan get ready ke nak tengok apa yang sangat menarik minat amani tue...



V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V





eeeeeeeeeeeeeeeeeee sood btoi la...geli haku taw.... choiiiiiiiiiiiiiiiiiiii





aku dah mula rambang bijik mata...
"abang, sayang nak nie....."
"abang, sayang nak nie....."
"abang, sayang nak nie....."
"abang, sayang nak nie....."
"abang, sayang nak nie....."
"abang, sayang nak nie....."
"abang, sayang nak nie....."
"abang, sayang nak nie....."
"abang, sayang nak nie....." tapi apakan daya tue semua hanya dalam hati sajork...
ateee baru sampai semua ko dah nak..ada aku kena makan FM jerk sepanjang kat sabah kang....




nice kan...tapi xbeli pun tengok jerk....




cee tengok maktok amani tue..tengah konpius nak beli apa la tue...
ohhh yeah...kali nie aku bawak mama aku....sebagai tanda tima kasih sebab mama aku bersusah payah jaga aku masa aku dalam pantang hari tue....
walaupun percutian nie sempena ulangtahun ke-2 perkahwinan aku....tapi rasanya xsalah bawak mama aku skali kan...
sebagai peneman jugak...SIL aku pun ikut skali......leh dia temankan mama aku kat dalam bilik hotel nanti kan....



lebih kurang 2 jam kat pasar tamu......masing2 dah menggelupur lapar.....perjalanan di teruskan...dengan misi mencari makan tengah hari.....
sebabkan kitorang nak ke kundasang......*bermalam di kundasang*
makanya....lunch pun hanya drop by dekat area kedai2 makan masa nak ke kundasang tue sajork....



perjalan dari KK ke kundasang almost 2hour la jugak....gila sangat penin hoke....
jalan cam nak ke cameron...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........
sampai kundasang...kasi check in dulu....kali nie amik rumah rehat kerajaan sajork....kawan abang aku yang tolong booking kan...
tenkiu....



rehat lepas lelah sejam dua...kasi amani mandi.....n tidorkan dia jap...pastue...
perjalanan di teruskan.....






cantik kan....ada feeling2 cam NZ hoke...
nak g NZ xmampu...huhuhu feeling kat ladang lembu pun ok la...




ceee tengok...kan aku dah cakap....memang view kat sini sangat cantik.....




notakakikuberbunyi:sebabkan gambar adalah melambak..so nanti aku sambung...sebenarnya malas nak karang dah..kekekekkekekeke

15 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

bertuah amani, kecik2 dah bercuti sana sini...hehehe
gambar tu mmg cantik, serius, mcm kat oversea

ratusiput said...

CEPATTTTTTTTTTTTTTTTT skit citer ble...aahaha...tak sabooooooooo dah ni.

Hantu Kak Limah said...

syok nye berjalan sakan....
teringin gak nk gi Sabah ni...
AirAsia buat promosi murah giler tiket..tapi..tarikh jer yg x kene ngn cuti aku...huhuhuhu....

Shu Shinju said...

mmg sebijik cam kt NZ kan.....

InaAchik said...

aku x puas hati sebab masa aku gi KK aku x gi NZ ni... nmpk gaya kena gi KK lg skali...

[z@ck] said...

wohoooo..memang macam NZ =)

ieda said...

dikk akak nak FM ! ekekek ( start dahhh muke x maluu ekekek )

ps : header atas tuu sgt2 cumei :)

etiey.com© said...

wahh bestnya bonda.... suka g kk serius suka mmebeli hahhahaha seafood pun best

Dee said...

mmg bestkan gaya street ngan kundasang..mmg pening naik ke kundasang tu..fifi pun muntah smpi2 kat hotel..huhu..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya amani jalan2 jauh.....blog ieda ni boleh jd rujukan kot2 ada rezeki kami ke sabah..

xpe ieda bwk mak skali...baguslah mcm tu..sy pun kalu boleh nk bjalan bwk mak, tapi apakan daya..setakat bwk jln dekat2 mcm pd tu ok lagi kalu jauh2 tu agak sukar sbb pakej skali ngan nenek..hehhehehe..bukan apa sbb nenek sy xlarat nk bjalan...

rATu kEBaYA said...

bestnya jalan jauh... tapi benda yang amani perati tu memang gelilah.. sangup minah tu ye..

Eye_nee said...

NZ itu sgt lah cantek..tp ari tu masa pegi KK..tak sempat nak bergamba-gamba di padang ragut itu...uhhh...

Dilla Ady said...

duk la pikir ape la yg amani khusyuk sgt perati tu...rupenye aweks tu...huhuhu

tang aweks tu mungkin amani tak heran tp tang yg kt leher die tu la wat die syok tgk..

-oP_ida- said...

tudia depa...jalan sakan...pusin sarawakian..hahahhah

akak weh, pasaipa buh pic wanita ulaq tuh....sib bek tak lompat td..huhuhuhu..chek dahlaa penggeli tegar..hahahahhahaha

abang syaang nak ni..sayang nak tuh..dan en.suami pn mula laa bikin mata juLin hahahahahhaahhahaa

tp sopIn memang best....kalO blew sume nak

Mimy Hamid said...

aku pegi suka pasar tamu..pepagi ahad...macam macam ada jual...siap ada binatang aku tak tahan tu..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails