Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, May 31, 2011

day 2 @ sabah

selamat pagi selasa....hari nie cuba kuatkan semangat tuk menghapdet blog....
puas hoke dok seru semangat nie.....sangat susah nak masuk dalam diri nie...

huhuhuhuhuhuhu kenapakah agaknya nyek...hmmmmmmmm xpa la...pelan2 kayuh la kan....

cuba nak menghabiskan story mory pasal cuti2 kat sabah hari tue.....
sambungan hari ke-2 di sabah....bangun seawal jam 5.30...pehhhhh 5.30 kat sabah dah macam kul 6.45 kat semenanjung dah ha...terang benderang dah.....

dah la malam tue kitorang stay kat kundasang yang superrbbb sejuk.....
nak bangun mandi memang sangat berchenta la.....gegel hoke.....dah la water heater tue kejap ok..jap ko....

aktiviti hari ke-2 di buat seawal jam 8......

pit stop pertama.....



ohhhh kitorang mula2 plan nak stay kat sini.....
huhuhuhuhuhu xpa la...nanti ada rezeki harus ku datang lagi sini..


tujuan stop kat depan nie semata2 nak berpose gedix jerk...
sebab berlatar belakangkan gunung kinabalu....





amani ngan bonda....
percayalah sejuk sangat angin walaupun panas time nie...
cantik kan view kat belakang tue...




amani duta airasia keh???? heheheheh..muka cam biasa xda perasaan...



dengan mama lak.....



kami...berlatar belakang gunung kinabalu...

lepas dah puas bergedix kat tepi jalan raya tue...moh la kita meneruskan perjalanan ke....



KAMPUNG LUANTI...RANAU



intro kat xtvt kat kampung luanti....
bukan niat nak menunjuk betis kering aku tue taw..kekekekke




nampak e2 ikan2.....tengah rakus menggigit kuku cagu aku..hahahahahahaha
padan muka mesti sakit perut ikan kelah tue lepas tue...kekekekkekeke
ohhh lupa klu nak masuk kat tagal sungai moroli kampung luanti nie...di kenakan cas bayaran RM3 sorang....dewasa... kanak2 lak RM1.....

nie cas yang di kenakan klu buat foot massage...klu nak berendam dan kasi ikan2 tue massage seluruh badan lain yer regenye....




mama yang xtahan geli...menjerit sampai terkejut ikan2 tue semua...hehehehheheh



en dedi sebenarnya tengah tahan geli...



eh tersama lak pose cekak pinggang cam en dedi...
nie pun sebenarnya tengah tahan geli gak nie....




amani yang selamber....
kitorang semua dok tahan geli..dia rilek jerk...siap menjerit marah lagi klu angkat dia..
sakan taw budak cinonet nie...


auwwwwwwwwwwwwww en dedi nampak perut amani taw....
macam pakai sari dah ha...nampak pusat....


sebelum balik harus la....bergambar depan signboard sg moroli kampung luanti sabah...
lepak lebih kurang sejam moh la kita meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya...



poring hot spring.....
kat sini gambar xbanyak sebab en dei sibuk berendam....
rendam dalam air panas tue jap jerk..pastue dia g sambung berendam dekat pool pulak...



amani yang dah keletihan...dah tertido dah....



tempat wajib amik gambar klu p poring hot spring..kekekekkekekekeke
jambatan gantung...yang kat bawah dia..air sungai yang superbbb laju gila...
menakutkan...

macam2 xtvt yang boleh buat dekat kawasan poring hot spring nie...
The Forest Canopy walkways tapi sebabkan aku bawak amani...xkan la nak bercanopy walk lak kan...so lupakan...

oooo rate tuk masuk ke poring hot spring nie... RM5..*correct me if i'm wrong..sebab semua payment di buat oleh en dedi... :P*


lebih kurang 2jam jugak la melepak dekat sini..pastue apo laie..moh la kita gerak...banyak lagi destinasi nak pegi kan....nak ke kota kinabalu pulak...



otw ke kota kinabalu..jalan2 masuk ke kinabalu park.....
kitorang pusing2 sampai la kat tempat orang nak mendaki gunung sanun...
pehhhhhhhh memang terbaik la...dah la jalan cam ulaq kena palu...hujan renyai2 lak tue...scary hoke.......kiri bukit..kanan juram....terbaik kannnnnnnnnnnnnnnnn




stop kat tengah jalan nak pose sat....
memang terbaik la dia punya tahap sejuk tue....
gegel hoke.....



selamber jerk pakai selipar jepun kan....


kabus yang siap ada air...eh ada ke pepatah gitu...



cantik kan.....permandangan kat atas kinabalu park nie...

ok peringat k...tuk sesapa yang nak masuk dalam kinabalu park nie....di kenakan bayaran jugak...tapi klu korang pegi ke poring hot spring tue...sila la simpan tiket tue..sebab tiket yang sama boleh di gunakan tuk masuk ke kinabalu park nie....
ingat taw......



lepas dah puas pusing2 dalam kinabalu park nie...apa lagi moh la....ada lagi tempat nak singgah kan....
masa otw balik ke kota kinabalu tue...korang akan jumpa tempat jual cenderamata kat tepi2 jalan...NABALU Fruit Market.....*jangan terpengaruh dengan nama fruit tue taw...kekekek sebab bukan sekadar fruit jerk yang diorang jual...macam2 souvenir ada...
non hado gambar jugak..sebab hujan lebat siut.....
kalu nak beli cenderamata like coin purse tue boleh la beli kat sini....


proceed to kota kinabalu dengan perjalanan yang hujan....sampai dekat town kota kinabalu lebih kurang kul 7 pm cam tue...masa tuk cari dinner dulu lepas tue baru check in kat hotel di kk lak...kali nie tempat yang menjadi pilihan adalah.....Promenade Apartment..
http://www.promenade.com.my/pha/index.cfm nie link klu sesapa yang plan nak ke sabah kan....



akhirnya tamat sudah hari ke-2...pehhhhhhhhh selamat habis tuk hari ke-2 dalam satu N3...kekekekkekekekekek...ok nak sambung makan nasi lemak plak....jangan jeles...maktok amani buat nasi lemak hari nie..mabeles hoke....


notakakikuberbunyi: dah lama xBW..huhuhuhu sowie la prenz...mood adalah kedaung skit skrang nie....nanti bila mood sudah mari aku BW k....

12 comments:

NeenaAnuar said...

sabahh memang cantik kan... aku nak pi panjat gunung kinabalu lak lepas nie! heheh.. :D

ieda said...

cantik2 .. dik pic ko ngan amani tuu dah nampak amani lak yg besar eekekke .. ko dah kurus lah dik .. kenapa .. x lalu makan ke huhuhu

suke pic berlatar belakangkan gunung tuu

sW33tdARLiNG said...

eeiii aku geli ikan banyak2 gitu weiihhhh

Eye_nee said...

Kenapa baaa aku tidak kesini baaa...aku nak nanges tgk gambar ko ni baaaa....ada ikan geli-geli lagi...

zahidah dihaz said...

saya pun baru balik dari sabah...tapi kat kk je lah....



New Entry: [Senarai Peserta] Giveaway: Siapa nak ole-ole dari Sabah dan Labuan

Mimy Hamid said...

aku rindu sabah baaa..bestttttt...gambar mama ko terkujat geli ikan tu kelakar..dah tu sempat pegang amani...amani gak yg takde rasa..lek je..hehe

Dilla Ady said...

tak penah lagi jejak kaki ke sabah...uittt, mesti geli time ikan tu duk gigit2..huhu

atty's said...

sonoknya amani jalan2 sabah..bilalah unty nak sampai sabah nie

Mama'cfa♥ said...

UWAHH MISS SABAH.. KITE PUN BRU G BULN 3 ARITU.. HURMPP DOK RANAU SMLM N PROMNDE...MEMNG BETS.. RASE NK PEGI LAGI JERK TAU.. HUHU

Softtouch [Hanim] said...

bestnya tempat2 tu ieda..nmpak segar je pic tu..wa..amani pakai sari..cekcilah dia....Heeee

wahida said...

aku tgk n3 ni mmg mengingatkan memori aku kat Sabah...i love Sabah so much!!

kat hot spring tu, ada satu kolam air batu,korang mandi tak kat situ...ramai org takut berendam kat situ sbb sejuk giler....tapi aku okeh je...hahahah!! statement maut....

InaAchik said...

aku tau amani muka takder perasaan ikut sape...
macammmmmmmmmmmm... DADDYYYYY (jerit kuat2 biar shukri dgr!)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails