Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, May 24, 2011

kembang kuncup amani

selamat petang........*kesihatan masih kurang bagus la...badan rasa lemah2 jerk....*


dah lama rasanya xhapdet pasal perkembangan si comot buah hati aku sorang nie kan...
ala semua orang dah taw la kot...sapa lagi klu bukan si amani...a.k.a pepel junior... :P


diam xdiam...dah masuk 9bulan ++ dah umur amani skrang....
ya allah sujud syukur dengan limpah kurniamu....


meh nak stori mori skit....pasal budak comot tue....dalam usia 9bulan nie...


hi...my name is Qaireen Nur Amani....



1) dah pandai panggil dedi....sangat jelas...bunyiknya hoke..."DEDI" huhuhuhu bonda sentap hoke....sentap.... gedik la..skit2 DEDI...DEDI...eeeeeeeeeeeeeeee nyampah taw.....*bonda ko bertambah2 gedik ngan anak pun nak sentap...wakkakakakakakk*

2) sudah tumbuh 4 batang gigi.... 2 kat atas...dan 2 kat bawah....gigi atas dah skit lagi sama cam rabbit dah ha..kekekekkekeke..besar klu nak test...sila la hulurkan jari..kompom dia gigit....

3) sudah pandai berdiri sambil lepaskan tangan...oooohhhh sangat xsen....berdiri pun terketar2 lagi...ada hati nak lepas tangan kan... :P


4) dah pandai panjat 4 anak tangga...pehhhhhhhhhhhhhhhhhh gugur jantung bonda ko nak oiiii.....


5) sangat pantang dengar bunyi enjen keta.....bermaksud...yeyeyey nak g jalan2....ewah2...baka bonda sangat ko nie nak....


6) pantang dengar iklan.... sampai ternganga tengok tv.....cuba ko lindung kompom marah...kekekekek...garang hoke ...

budak kesayangan aku.....


7) klu naik keta sangat xreti nak duduk diam2....nak berdiri sambil menikmati keindahan jammed...kurus bonda ko nak..kena lenjan ngan ko....

8) pantang tengok orang makan...mulut dia pun akan turut sama mengunyah...makin laju ko kunyah...makin laju jugak la mulut dia mengunyah....

9) sangat kuat membebel..bila di dalam rumah.....sangat bising dengan suara dia jerk...tapi cuba ko dok kat luar umah...sepi hoke....*bajet pemalu la tue...lalalalalalla :P*

10) klu pegi jalan2...bila en dedi bawak keta..mulut dia pun sibuk dok vrooommm jugak....dan tiap kali bunyi handbreak di tarik...dia otomatik akan pegi kat en dedi.....maknanya dah sampai la tue...dedi sila dukung amani...gitu ... :P...klu kat trafic lite pun...klu en dedi tarik handbreak dia akan ngada2 nak pegi kat "DEDI" dia tue....


11) xsuka orang kissing2 dia.... en dedi lak suka menyakat dia....ngomol2 muka dia...nanti amani akan menangis yang jenis meradang tue..kekkekekekekkee..

12) dah pandai pilih bulu...orang yang dia xkenal xnak...ahahahah demand kan anak ku sorang nie.....

13) xsuka orang sikat rambut dia....siap beradoi..."ADOI"...ewah drama sangat kan...*nanti aku amik video betapa susahnya nak ikat rambut amani*


14) xbleh bonda dia nak melaram spec bagai.....kompom dia akan cabut..jeles la tue....huh'

15)kenal bunyi motor dedi dia...tiap kali en dedi balik keja...amani akan otomatik pegi merangkak dekat sliding door..dan menyelak langsir...usha dedi dia ke bukan..klu btoi dedi dia..makanya dia akan pegi ke pintu plak..tuk tunggu dedi buka pintu....eleh...konon kesayangan dedi la sangat kan...


hmmmmmmmmmmmm ntah apa lagi ntah..kelupaan sudah...nanti2 la...klu dah ingat nanti aku sambung lagi k......




okla...amani malas dah nak pose amani nak main daun nie lagi best...:P



psssssssstttttttt nok wahida...amacam puas hati x...dapat tengok muka amani...kekekekkekeke

notakakikuberbunyi: baru best nak hapdet line TM dah up....lalalalalalallalalalalala

27 comments:

Shu Shinju said...

sudah clever ini amoi yer...:)

shiemz said...

comelnyer dier..... :D

L@dykiki said...

comellllll.. dah besar dah.. kita takde anak lagi.uaaaaaaaaaaaaa :P

rATu kEBaYA said...

dah pandai.. ye.. mmg comeilah amani ni..

A D I A said...

wahh cleverrr, ttetibe aku sentap piya taskleh sebut mami or dedi lagi heheh. merangkak baru nak bertatih. adoiii kena buat latih tubi ni (piya 8++ bulan)

Mimy Hamid said...

comel la amani...pepel baju nya color feberet bonda la tu

Eye_nee said...

Satu lagi ko lupa datin....
"Dedi..Dedi..nak baby..baby.."

Kompom fengsan ko...

fiza said...

Tomeinya...sebayalah anak kita, beza sebulan jer ☺☺☺, cpt yer dah tumbuh gigi, my daughter blom lagi. Memang jeles ah bila dia sebut 'abah' dulu...huhuhu...

Masalah Gigi Berbunyi/Berlaga @ Bruxism dan Petua Mengatasi nya

JUSCO Taman Equine J Card Member's Fiesta

Dee said...

anak dara ko tu dahlah comel..ngan gelagat dia tu aku rasa double comel..mesti cutekan...dedi..tp baka ko byklah kat dia...kaki jalan..kaki makan..kaki sembang..tp dlm cara dia yg tersendiri..muah2 tu amani..

syanasaid said...

comel menantu aku
hehee gigi sama ngan iman la
atas tu besar wei
hahahaaa

Cik Pah said...

banyak progress dah amani nih. bagus.. ko rase dia banyak ikut perangai dedi dia kar atau bonda dia ?

ieda said...

wah2 amani dah bertambah besar dan cantik dan comel ! .. wajahh siapa lahhh :))

ermmm tgk mentang2 mama dia suke purple .. habis dress amani warna purple .. ehhehe adicted ngan purple tul ekekeke :)

rasp said...

dah le comei...
pandai posing...
pe'el lak cute miut...
mau tak gerammmm tengok dia....
kalo ada depan i...
mau i pun gomol...
sampai dia nangis hehehehe...
hugs & kisses kat dia ya...

mummysyafie said...

ya ampun eida..comel nya anak dara kau. nak pinjam bleh ke? mana tahu kang sangkut plak kat aku ni anan pompuan.

eLLy said...

tang mana yg kembang.. tang mana yg kuncup ;p

Eri-chan said...

pergh comel ni..ikut perangai kau banayk tapi syg dedi lebih biasalah anak perempuan..

Softtouch [Hanim] said...

wa...comeynya menantu i..eh! tetiba menantu...:)

ooo anak dedi yer...bertambah sentaplah bonda dia..hehehehe

makin bijak amani..comel sgt kamu ni...nk gomol boleh?ala tp dah eknal org yer...xpe xpe nnti kalu jumpe untie rampas je dia yer?hehehehe

MiYOKO SuKi said...

comelnye amani.... :)

da besar ye...pandai lak tuu... :)

Ena said...

makin terselah kecomelan amani.. nak nak ngan photoshot outdoor gini..memg cantik lah..

bijak sungguh ye amani ni.. dah tu cepat jugak dier dah nak bercakap...

sW33tdARLiNG said...

aku anak dah 3 tak larat nak tulis kembang kuncup dah... hahahahaha

eMMe said...

cute nye purple jr nih...geram la auntie bikin hati mau gomol sama ini budak...wa harap famili lu dilindungi Allah swt...dan dikurniakan kesihatan berpanjangan...Amin...

wahida said...

sumpah comel anak ko...ko tak nak masukkan dia mana2 contest kat majalah ke? konfom menang!!

bila kita nak jumpa nok, ko bawak amani sekali...aku nak gigit pipi ngan peha dia...hehe..

etiey.com© said...

tak tahan gambar kedua tuh... huhu terpaku mommy! pandai si ekcik bergya

makdara TERdiva said...

kejap jer dah nak setawun..dah bermakna bondanya pun dah makin tu... eh! :D

mekchu said...

alahai menantu ku... dah 9 bulan erkk.. tnggu sikit hari lagi, konpem hilang semua lelemak di badan bila amani dah start dapat kaki nanti..

tatau pulak ada 'qaireen' di situ.. sukaaaaaa...

MiSsZ said...

Alalala, comeinyer, Amani...

Mama amani minat kumpul FM, kan? So, kena tengok kat sini:
http://misszgardenlittleshop.blogspot.com/

4 FM hanya RM10!!! Murah dan cantik..

Selain FM, keychain and tempat gantung kat hp n kereta pun ada... Belilah untuk mama amani, amani atau untuk dihadiahkan kepada yang tersayang...Mesti diorang happy, sebab semua kat little shop MiSsZ ni, comei2 belaka..

Jenguk tau little shop MiSsZ!! Thanks!!

Mimy Hamid said...

amani berbaju pepel la..like bonda...ni anak anty mimi gak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails