Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, May 11, 2011

Lembu2 dari NZ...ohhh bukan2 lembu dari tenusu desa...

selamat hari rabu.....


lembu ooohhh lembu kenapa engkau busuk....
lembu oooohhh lembu kenapa engkau busuk...

*kick....* kena kick ngan lembu sebab ngumpat kata dia busuk.....
aku rasa klu lembu tue dapat berinteraksi kompom2 aku kena kan....
ateeee dah taw busuk...tatap jugak korang datang melawat siap pose2 maut bagai kan......





hari pertama....lepas dah habis berehat2 kat rumah penginapan...perjalanan di teruskan...
kitorang g melawat ladang tenusu, mesilau kundasang.......

dan percayalah tuk penggemar photogedix.....*aku taw ramai yang suka bab2 photogedix nie kan....* ladang tenusu nie adalah sangat superbbbbbbbbbbbbbbbb....
cantik sangat permandangan dia.....


tapi peringatan ye......tempat adalah busuk lembu ye....
nama pun ladang lembu..bukan ladang bunga taw...makanya xpayah la ko membayangkan..
bau yang harum taw....





see pakat tutup hidung kan....
aku dah kerut hidung habis dah...xleh nak tutup hidung sebab dukung amani yang tengah sleep.....



tapi kan..kan..kan...bau busuk tue..hanya masa ko mula2 sampai jerk....
dah lama2...hidung ko dah mampu terima kebusukan lembu2 tue dah..
kakakakakakakakakakakakakak






ladang nie jugak ada tempat memproses susu lembu..
sapa2 yang suka minum susu lembu boleh la beli kat sini..
murah.....dan sedap *bak kata mama aku la...sebab aku xminum susu nie...kekekekke*




lembu-lembu dari ladang tenusu mesilau...





lembu tengah mencekik sambil tetek kena pam...





proses mengepam susu lembu...



cuba tengok lembu pun pandai beratur taw...
so sila malu dengan diri sendiri bila xreti2 nak beratur yer.....




ok lepas dah puas tengok lembu kena pam tetek.... *oopppsssssssss i did it again... ::P*
apa lagi sila lah mulakan operasi.....masuk ladang....
nie pun klu siap kena perli2 ngan mama aku....

"eleh tadi bukan main dok busuk2 skali hamek...terus hilang busuk nak amik gambaq punya pasal..."
kakakakakak ala mama nie.... jeles taw.. :P






cubaan pertama....hidung masih berkerut skit2......
skit la..xbanyak dah.. :P





skali hamek ko......terus masuk dalam kawasan ladang tue...
busuk apa busuk..kekekekke
busuk dah hilang di bawa angin ngan kabus...
..kekekekekkekekekek




verangan macam kat NZ....
nangis...xmampu nak g NZ......
huhuhuhuhuhu ada sesapa nak sponsor tempat tinggal dak kat NZ...klu aku g sana...
eh zack ada kat sana kan.....lalaalalala *kedip2 mata....*




amani muka blur2 baru bangun tido.....




i tell u...untung bawak mama g holiday...leh dia dukung amani...
so leh la dedi ngan bonda menggedix pose bersama2 lak...




lepas kasi can kat maktok la tuk pose ngan amani....






again maktok ngan cucu sayangnya....





kasi can la aku gedix kan......
jauh tue datang.... :P




lepas dah habis acara menggedix kat ladang tenusu tue...
perjalanan di teruskan..... ke mesilau nature resort .....
resort yang sangat mendamaikan...
member abang aku yang menjadi tourist guide tuk kitorang....
dia nak tunjuk....check point tuk daki gunung kinabalu...


sepanjang perjalanan nak ke mesilau nature resort nie...pehhhhhhhhhh gila mencabar hoke...
klu naik 4 X 4 xpa la..nie naik van...sendiri maw ingat la...

dan sepanjang tue jugak..berapa banyak air terjun yang leh jumpa.....sangat cantik...dan terasa kesejukkan nyer tue.....



ha....yang jalan ke atas tue la...tempat nak naik ke gunung kinabalu.....


tuk pecinta alam.....aku sangat2 merekomenkan resort nie tuk korang....
sangat mendamaikan.....



tuk sapa2 yang plan nak ke sabah.....kalau ke kundasang.....sila la melawat ke ladang tenusu mesilau tue yer......
walaupun jalan nak ke ladang tue...dah macam ladang track rally....tapi xrugi sebab permandangan kat ladang tenusu tue...sangat cantikkkkkkkkkkkkkkkkk

korang leh feeling2 kat NZ...aku pun my bestprenz la yang rekemenkan tempat nie ngan kitorang......

lepas dah habis pusing2 dalam resort tue...sila la turun..sebab sabah adalah sangat cepat gelap...
kul 6 dah macam kul 7.30 kat sini.....

bleh2 la cari makan tuk dinner......dan peringatan lagi skali yer...tuk sapa2 yang nak g sabah...bleh2 la korang bawak stok gula..sebab sabah adalah sangat SUSAH GILA nak cari gula......diorang stok beli setahun sekali bak kata akak yang jaga rumah penginapan kitorang tue....

lepas dinner....balik rehat dan tidooooooooooooooooooooooooo....sebab esok masih banyak agenda yang nak buat..........malam yang sangat sejuk....xpayah pasang kipas....apatah lagi econd.......
sampai kat tingkap bilik pun siap ada wap...eeeeeeeeeeee sejuk.....best tidooooooooooooooooooo


tamat hari pertama di sabah........to be continued.....


20 comments:

ratusiput said...

mmg cantik.tak rugi ko berkerut idung menahan taik idung.feeling2 NZ jap..

sW33tdARLiNG said...

tak tulis nama atas batu ker..? hehehehe

Dilla Ady said...

ha ah la mmg ade feel2 cam kat NZ...takpe la busuk pun janji posing maut kan?

makdara TERdiva said...

next year insyaAllah aku pergi :)
tapi kalau dpt naik gunung kinabalu tu lagi best..haishhhh!

Mama Gee said...

bestnyaaaa...mmg lawoo le ladang tu.....busuk tu sbb derang proses tahi lembu jadi baja ke kat ctu?

etiey.com© said...

wah bestnya.. macam kat obersea je kan? hahahahha

Ena said...

behnyer eida..

akak ni ntah bila la nak sampai ke situ.. uhuhuhu...

cantik pemandangan kat situ..

InaAchik said...

eeeeee... benci la...
knapela aku x terpk nak ke NZ ni masa gi KK dulu... adoyaiiii, nyesal x sudah!

Cik Pah said...

kalau aku minum susu fresh tuh..adalah penghasilan susu aku juga akan sebanyak penghasilan dari lembu tuh ? hahahahah

ieda said...

oh ada ladang lembu .. cantik permandangan dia siap ada kabus kan .. bila ada kabus tuu mcm kt NZ jeee

ecehhh memang untung dikk bawak nenek nie .. bonda amani dah telebeyyyy sudaaaaaaaaaaaaaaaa

rATu kEBaYA said...

syok ye berjalan sakan.. tu kira dah kategori NZ lah tu.. feeling2 je dah sampai ke NZ

eMMe said...

mrs purple, thx coz lu tak jemu2 jenguk umah n komen entry wa, terharu wa dgn lu beb, tengkiusomac wa nak ucapkan kat lu, sayang lu pada wa tak dpt diungkapkan, hehehee....wa suke tgk gambar lembu...tu yg wa dtg umah lu tuuu, hehehehe....baekk punye bau kan, huhuuu...nasib baik tempat dia cantek beb, hihi...

Softtouch [Hanim] said...

xpelah busuk wahida janji tmpat tu cntik n berbaloi p situ..bestnya ada tourist guide..xlah risau sesat ke apa kat situ..

-oP_ida- said...

wak mai satu sekoQ lembu nak bela..perah tek dia leh dapat susu..hahahahhaaha

wahida said...

masa gi Sabah dulu aku tak pergi ladang lembu ni...tak cukup masa...huhu...next time mesti aku akan terjah ladang ni...

si hanim atas ni, dah salah sebut nama ko ni nok...mesti dia teringat aku tu...hahahaha!!!

Just Call Me Bitt said...

owh kudasang...adik saya pon cakap situ best sejuk2...tapi kami belum sampai lagik...hehe

rasp said...

aritu gi sabah tak gi sana pun...
rasa rugi plak...
tak sempat nak feel dok kat nz...

mummysyafie said...

busuk sangat ke eida..hihihi..pic yang atas sekali tu mmg macam mengiyakan je

Mimy Hamid said...

aku gi sabah tak pulak tau tempat proses susu ni nok...heheh busuk busuk tu la kita minum tau..moooooooooooooo

[z@ck] said...

ahahahaha..lembu sabah lagi hebat dari lembu NZ nampaknyaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails