Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, January 7, 2010

Akhirnya

alhamdullilah...akhirnya.....kini pasti ku merasai debaran ini.... (gedik nyanyi2 lak kan..)
syukur sangat2....akhirnya usaha aku nan en shukri selama nie berhasil...(berkeja kuat taw...hahahahaha)
betul kata pepatah usaha tangga kejayaan... :P
ALLAH memakbulkan doa kami suami isteri...
memang alhamdullilah dan syukur sangat2....new year resolution...

setelah usia perkahwinan aku yang dah menjangkau ke usia 10bulan....
akhirnya aku di sahkan positif.. :)
walaupun pada mulanya macam2 masalah yang aku hadapi sebelum aku buat testing nie...

memang aku ada delay period.... (first time delay period..sebelum nie memang period aku on time)
tapi bulan 12 hari tue..aku xdatang period macam biasa...
mula2 tue cam berdebar jugak la...tapi aku xbrani nak buat test lagi..
kebetulan masa tue aku balik kampung...
cuti awal muharam....maksu aku cam ternoticed satu perubahan dekat badan aku...
dia cakap..perut aku nampak lain...dan tet** aku pun nampak besar skit... tettttttttttttttttttt....
(matikla berterus terang secara halus dalam nie...)
aku mula tue cam xanggap apa2 sangat la...
mungkin aku dah naik berat badan kot...(nak sedapkan hati la time tue..)

masa hari ahad 20/12 sepanjang perjalanan dari kedah ke kl..
memang aku flat n letih gila..walaupun sepanjang perjalanan tue aku tidur jerk..
tapi aku rasa xselesa n sedap badan...badan terasa lemah gila..

pas tue 21/12 aku masuk keja..macam biasa...tengah hari tue masa lunch mak buyong suruh aku beli tester kit tue...(huhuhuhu kena paksa nan mak buyong)
elok balik lunch aku tengok ada bleeding....
so aku pun macam frust skit la.... (biasa la emosi kan..)
tapi bleeding xbanyak la..skit2 jerk...tapi still aku pakai pad la...
belah malam lak xda skit pun darah yang keluar...aku pun cam pelik sangat2..

kita orang perempuan taw cam mana bila kita period kan..
tapi nie memang bukan macam period pun...
esoknya..pagi..ok xda bleeding apa2...tapi lepas tengah hari...kuar darah lagi...
malam tue aku pegi klinik..niat nak check..
tapi yang sengalnya doc tue leh sound aku...awak tunggu jerk lagi 3-4 hari tengok macam mana..
period la tue...katanya....aku pun ok la...dah katanya doc kan..harus la pakar kan...
keadaan yang sama berlarutan sampai la 29/12...
kuar skit2 darah...belah siang sahaja...tapi malam memang xda darah yang kuar...
sampai naik confius aku....
keadaan aku sepanjang tue..memang teruk la...dengan penin...dengan loya...dengan muntah..
semua ada...aku rasa nak tido @ baring jerk...memang xlarat sangat2...

30/12..pagi....aku memberanikan diri buat test kat umah...
tue pun setelah mendapat paksaan dari my lovely prenz....~siap paksa2 aku ok...keji taw... :P~
bangun lepas solat subuh...aku buat test tue...tapi aku xtengok langsung result tue..
aku siap mandi nan siap pakai baju semua..baru aku tengok...dan keputusan nya adalah...
i got 2 line.... (syukur n gembira sangat time nie...)
aku pun tunjuk la dekat en shukri..air mata dah bertakung dah...*over kan...emosi lagi skali...*
lepas tue aku turun bawah tuk siapkan air minuman...aku baca dekat cover plastik tue..
dia cakap...result tue baca within 5minit...tapi jangan baca after 10minit...
aku pun cam...alamak....ntah2 invalid sebab aku baca almost half an hour kan...
(sigh....kecewa..n takut skit...)
gigih call my prenz..tanya...

aku: akak..kami dah buat test tue...
my prenz:ha dah tue..2 line kan...???? (sambil gelak2)
aku: memang la...2 line..tapi kami baca result tue after 10minit...dia cakap..xleh baca after 10minit..takut invalid..
my prenz: xda maknanya..kalau dah 2 line tue...xkan nak tukar jadi 3 line kot...
aku: wakkakakakakaka sengal taw....

gila xtaw kan...kato pes time harus la xtaw....
lunch time hari tue..aku dalam keadaan xsihat pun..still menggagahkan diri pegi..
JJ sebab nak ke watsons...nak beli test kit tue lagi...siap beli sampai 2 ok....
*nampak sangat xpuas hati kan...*
lepas lunch..around 3something...aku buat test tue skali lagi....and the result is still the same...
2 line...(alhamdullilah skali lagi..)

malam tue...en shukri bawak aku pegi klinik...(hasil dari my prenz advise klinik dekat puchong perdana)
jumpa doc...and the doc give me one more confirmation.... (syukur n alhamdullilah lagi)
doc ada cakap la..yang darah kuar tue..cam..alamak aku lupa la.sinopsis (wah sinopsis kato eh..).apa yang doc tue cakap...
doc tue siap cakap kat aku...xpayah la awak membazirkan duit beli test tue banyak2...
dah memang kompom2 awat pregnent...6weeks...(30/12 hari tue...la)
(blusher2 pp aku taw...malu nan doc tue..hampeh jerk...)
sebab aku siap tunjuk test kit yang aku buat tue...wakakakakakakakakakaka




nasib baik aku buat 2 kali test jerk...


both test kit got 2 line


dan terima kasih..buat semua kawan2 yang mendoakan kesejahteraan aku...
memang ramai yang dah teka aku pregnent...bukan niat aku nak berahsia..tapi ye lah...
aku takut nak heboh2...kang orang cakap cam aku sorang jerk yang mengandong lak...


p/s: memang aku bersyukur sangat2..dengan rezeki yang ALLAH bagi dekat aku....walaupun aku mengalami alahan n selalu xsihat..tapi aku taw tue semua dugaan n cabaran tuk aku...doakan kesejahteraan aku yer... :)
orang kata klu kita di kelilingi dengan insan2 yang tengah pregnant nie..insya-allah berjangkit la tue xlama lagi..heheeheheh kata orang kan..wallahualam....
usaha..doa n tawakkal adalah kunci untuk sebuah kejayaan... :)...

20 comments:

Ena said...

Tahniah!!!.. Dah agak dah sblm nie bile selalu x sihat.. btw.. moge2 dipermudahkan urusan..take care yeh!!
Tumpang gembira nie.. :)

lidasyah said...

tahniah sis.....

AmyNa said...

Alhamdulillah syukur sangat². tumpang gembira...tahniah yer prend. jaga diri bebaik.

yupss tawakal & usaha kunci untuk sebuah kejayaan..moga myna pun akan sama² merasai detik ini.. insyaAllah.

Diarihatiku1976 said...

tahniahhhh... teruja akak baca n3 ni.. mcm akak plak yg preggy

zura@iwan said...

Tahniahhhh eida...kita tumpang gumbira....mmg x dpt gmbrkan cm mn perasaan itu...kita pon tingin sgt...hehehe...

doakan kita yer..

ikiqzana said...

wah taniah yus.. aku pun tumpang gembira.. bila la plak aku nk dpt baby.. teringin gak.. hehehe.

take care ye yus..

SyaNa said...

tahniah!!!
sebaya la nnt anak kite :)
jaga diri ok

kathy jem said...

congrats kak..hehe bakal menjadi ibu..best nyerrr :)

A.I said...

Yg kuar skit2 darah tu bukan treatened abortion ke? cam aku buntingkan anak aku ke 3 tu. 4 bln turun darah skit2. tp kene berjaga2 la. Pehtu doc dulu ada kasi aku ubat kuat rahim. Syukur anak aku sihat + selamat diberanakkan.

TAHNIAH utk kowang laki bini. Kau take care k. Buat masa skang ni x yah lah BERMEGA-MEGA dulu. Bila dah betol2 kuat baru sambong blk enjut. ngeeeeeeeeeee

YANNA said...

tahniah k... bila turn aku lak ni.. lama sgt dah menunggu.. harap² usaha kali ni berjaya.. doakan tuk aku gak ehh...

Dee said...

tahniah ye..n kalo bleeding2 gitu..kurangkanlah aktiviti..rehat byk2 tau..jaga kandungan tu..sbb u first time kan..x tau setakat mana kekuatan janin you..kalo drive hati2..jgn terhentak sgt..take care..

ina mail said...

tahniah akhirnya kini pasti..... dapat baby. semoga happy selalu.

::PoRcUpiNe:: said...

hehehe tahniahhhh yeee kakkkk....
suke sgt kite dgrrr...
hehehe

anN said...

Alhamdulillah.. congrate! hehe xmo dh wt bnde lasak2... :))

irenedahayu said...

tahniah... semoga kedatangan orang baru nanti dapat mengeratkan lagi kemesraan u n hubby...

POSH76 said...

beb aku dah agak daa..tahniah sgt..im happy for u...ko jgn ligat2 sgt taw...jg diri ko baik...1st baby ni...hehe

Redbloodsnow said...

Alhamdulillahhhh...sujud syukur pd ALLLAH :) Tahnih kak edda. now start jg kandungan taw ^_^

applemintlady said...

tahniah mokcik ieda..
jgn gedik lbh2 sgt tau..gedik ckit je..kang tiang encik shukri nk mgepung kak ieda..tahniah lg skli..

m@ said...

wah...
ramai betul2 kawan2 ma yg lekat tau awl2 thn baru ni..
rezeki!
alhamdullillah..
moga semua berjalan dgn baik..
take a gud care ya ;)

NeenaAnuar said...

as I chat with u in YM.. memang dah wish pun kann.. but nak gak wish lagi sini.. CONGRATSSS sissss!! jaga diri baik2 yer.. mudah mudahan sis selamat melahirkan baby yg chumelll nanti.. insyallahh... aminnn...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails