Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, January 20, 2010

Dalam Dilema

hai kawan2...wah lamanya aku menyepi membawa diri...(tipu xda gi mana pun.. :P)
tiba2 hari nie muncul langsung dalam dilema lak nyek..
heheheheh sebenarnya bukan la aku yang dalam dilema skrang nie...
tapi en laki aku tue...
dia skrang dalam dilema....
meh aku storykan kat korang nyek...
mana taw korang ada pendapatan yang leh di kongsi dengan aku...
~ eh awat nak kongsi pendapatan orang nan aku lak kan.. :P~
kongsi pendapat la....

sebenarnya macam nie....en shukri baru2 nie..telah mendapat satu tawaran keja...
jap g sekali dapat 2 terus...selang 2hari la..bukan dalam masa sehari dapat jawapan tue...
dan kedua2nya adalah company logistic...
dah bermula satu dilema en shukri nak buat pilihan kan...
tapi beza gaji antara keduanya tue..adalah dalam figure RM400 cam tue la...
dan of course gaji lebih dari keja skrang la...
lepas jerk en shukri dah buat pilihan yang mana keja yang dia nak..
tiba2 hari nie....bos (tempat keja skrang) xnak sain tender letter dia..
huhuhhuhuhuhuhu ~ aku dah agak dah..perkara nie akan berlaku~
siap nak offer more than en shukri dapat dari keja baru tue...
dah skrang en shukri dalam dilema dah....
dia rasa sedey bila bos dia tanak lepaskan dia... *klakar taw laki aku tue...bos xnak lepas pun sedey..*

bos dia siap rayu2 gitu xkasi dia resign...yang xbleh blah siap janji dengan en shukri..
lepas 3 years nie kalu en shukri nak resign..
dia nak tolong carikan keja...dan siap nak rekemenkan lagi...
*leh caya ke bos...?? :P*

sebelum nie pun en shukri penah jugak nak resign tapi bos dia xkasi..
so en shukri xjadi nak resign..
tapi aku xpasti la kali nie macam mana...
sian kan laki aku..susah btoi jadi orang kesayangan bos nie..
walhal orang lain nak resign xda lak bos dia offer2 lagi...terus jerk sain..
huhuhuhuhuhuhuhuhuh

aku pun xtaw la nak bagi pendapat macam mana dekat dia...
sian laki aku....hidup mesti kena buat pilihan kan...
rasa2nya mana satu yang patut en shukri pilih...
samada nak terima atau tolak tawaran bos dia tue...
aku lak yang sama naik konpius huhuhuhu...

p/s:nak cabut kelopak bunga ros la jap...terima..tolak..tolak..terima...terima..tolak...
arrgghhhhhhh somebody help me....

11 comments:

kathy jem said...

alaaa kak..cube jer tmpt lain..mane tau rezeki lebih murah kerja tempat baru.. :)

ina mail said...

keja logistic payah.kena ot selalu.keja tak tentu masa.kalau sanggup okeylah.

Deqna said...

wah ini adalah rezeki baby nampaknya...

beginilah kalau en. shukri rasa dah tak happy tuk kerja di sana boleh terima offer tempat baru tu, tapi kalau sebelum ni dia pun ok malah menjadi kesayangan bos dan ditambah pula dengan counter offer yg diberikan oleh bos sekarang nie.. mengapa harus tukar kan?

tapi kalau dia dah boring atau rasa dah tak syok tuk kerja di situ, oklah nak tukar..

Aujinz said...

aku pun tak tau nak bagi pendapatan macam mane...

belum pernah lagi buat surat letak jawatan...

ngeee..

Dee said...

rezeki baby nih..dulu dee ginilah..tp dee resign gak..sbb nk rasa new environment..kalo bos tu syg sgt kt kita dh lama dia naikkan gaji..sbb kita nak blah je baru nk appreciate? biasalah tu..ada dpn mata buat donno je..accept jelah new offer tuh..

Cik aiNa said...

klo company bagus..benefit banyak, environment oke..xyah la resign. tp klo sume tu xde..resign je trus ,,xyah pikir2 kak..hehe

::PoRcUpiNe:: said...

pendapatan saya xbyk mane kak..
hehe..
hmm pendapat saya,
kalu da boring n xde hati pat lame,
chow jee...
cube angin baru sempena tahun baru ni..
ataupon wat istikarah je kak jalan terbaik:)

Ena said...

Wahhh.. best la cenggitu.. dapat rezeki berganda lah nampaknyer.. Alhamdulillah.. rezeki baby tu.. :)

POSH76 said...

beb kalu betul boss skrg ni ikhlas & can counter offer why not..but make sure everything is black & white...

yelah kadang2 tmpt baru ni nak sesuai kan diri pun mcm2 hal...susah2 buat solat istikharah...

betul2 rezeki babykan....amin

pikir betul2 sebelum buat keputusan

NeenaAnuar said...

alhamdulillah.. rezeki baby nampaknyer kann...

bergantung pada hati en. shukri lar jugak kan.. kalau tempat skg nie dioffer banyak... tapi dia dah tak der hati nak keje situ with environment yg menyakitkan hati ker let say lar kann... why not dia cuba sesuatu yg baru... tapi kalau tempat lama dia masik lagi working environmentnyer best... better stay jer lar kot kat situ... sbb dah tentu2 gaji lagi besar and tempat tu pun dia dah selesa kannn...

ikiqzana said...

mmg rezeki baby.. sama la yus gan aku.. dulu2 masa gandung pun dpt keje.. gaji pun bnyk.. at last ambik keje tmpt baru.. mmg rezeki anak2..

rasa elok g tmpt baru je yus.. suasana lain.. pendapat aku la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails