Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, January 25, 2010

rehat selama 7 hari

hai prenz....lamanya aku menyepi kan...
sebenarnya ada banyak story2 yang aku nak share nan korang..
last week kesibukan melampau dekat opis sampai xsempat aku nak upload gambar...

dan di sebabkan kesibukan terlampau aku dekat opis la nie...
aku telah di berikan rehat selama 7 hari oleh doktor....

cam nie kisahnya....hari jumaat malam tue...
masa aku tengah berehat baring2 sambil tengok tv...
tiba2 aku ada rasa macam basah..(bukan aku kencing dalam suar taw...no..no..no...)
sekali aku tengok..masya-allah darah...
masa tue hanya tuhan jerk yang taw perasaan aku....
takut..suspend..nebes..semua ada la...
aku terus pegi toilet...elok jerk aku mencangkong...tiba2 kuar seketul darah...sebesar hati ayam tue...
ya allah..sesungguhnya...aku sangat2 takut time tue...

terus tukar baju...en shukri bawak g klinik...sampai klinik..
doktor xnak amik risiko..sebab dia cakap
tue semua tanda2 keguguran ...so dia buat surat soh aku refer dekat hospital sajork...
langsung en shukri bawak aku g hospital serdang...

sampai dekat hospital...biasa la kan..hospital gomen nie...
dia soh aku baring...diorang dok borak2 plak...
aku dah la sejuk kaki tangan dah time tue...

dalam kul 10 lebih almost 11 baru la doktor bawak aku pegi scan...
dan doktor mengesahkan jantung bb masih ada..
doktor tunjuk la dekat aku..nampak la bounce2 kat dalam tue.....ya allah...aku memang sangat2
terharu dan syukur sangat2 time tue...alhamdullilah..xdapat aku nak gambarkan perasaan aku masa tue....kandungan aku masih ada....
doktor ada cakap jugak memungkinan dulu masa aku last period tue
darah xhabis keluar...

doktor kasi aku cuti selama 7 hari..dia cakap jangan buat sebarang keja berat..
banyakkan berehat....baring2 jerk....
dia siap buat surat soh aku refer gynea plak next week..
doakan keselamatan aku dan kandungan aku yer kawan2..

so skrang aku ada kat umah jerk la...berehat kat umah....
nanti aku sihat aku pasti g ziarah umah korang plak..insya-allah... :)

11 comments:

POSH76 said...

ko ni wat suspen ajer...aku baca dari mula berderau darah aku...nasib baik takde apa2....ko kene bnyk rest taw...jgn ligat2 sangat....

iedaLUVsham said...

serius cuak aku baca eida weh...pas baca ada jantung baby denyut2 lagi baru aku, fuh...alhamdulillah, aku pon naik sejuk kaki, jaga diri tau! ♥ :)

ina mail said...

ko jgn risau purple.kawan akak ni kes cam ko.hari tu dia ngandung baru lebih kurang 2 bulan.lepas tu kluar darah.dia gi swasta, doktor tu scan dia cakap dah gugur. lepas tu dia tel akak, dia tanya cam mana akak, doktor tu suruh cuci, ko jgn cuci, kalau nak keluar dia boleh keluar normal.dia dengar cakap akak ngan mak dia.alih bulan ni dia pegi scan, ada baby , terkejut dia, dah masuk 3 bulan.nasib baik dia tak cuci., kalau tidak buat dosa je.

NeenaAnuar said...

OMG Sis... take care yeah!

and my advise is.. it is better you go and see gynae directly.. jgn depan pada doktor2 biasa keh! Jaga diri baik2 taww! *HUGS*

Ena said...

Seriau jer bace nie yus..
Akak doakan moga2 semuanyer dalam keadaan selamat ye!
lau yus nak tahu.. akak dulu pnh gak mcm tu.. maser 1st baby gak.. tp Alhamdulillah.. rezeki masih ader..
So, banyak2 kan berehat ye.. betul kater doc tu.. jgn wat aper2 keje berat.. mungkin rahim x cukup kuat lg.. tu yg x leh wat kijer berat2 tu..

[z@ck] said...

saspen oh baca entry sis ni..huhu..hope sis dan baby sihat hendaknya..jgn bt kerja berat tau..

Diarihatiku1976 said...

akak plak yg cuak baca n3 ko ni... mujur tak jadi apa-apa... dah ler.. pas ni ko rehat byk2... jgn cergas sgt...

ikiqzana said...

la sian nyer kt ko yus.. nasib la baby ok x jadi pepe.. rehat secukup tau.. jgn bnyk bergerak..

Redbloodsnow said...

haippp...suspen zie bace. alhamdulillah nasib bek xde pape kat BB kan. akak jg kandungan akak leklok ea. x sabar nk tgk BB akak tertayang dlm blog nih nnti :)

kathy jem said...

ya allah kak..nasib baik tak gugurkan..Akak kena banyak berehat..Jgn angkat barang berat2..ok kak kathy doakan akak ngn baby sihat..amin...

Aujinz said...

erkk..
Alhamdulillah...
ade tue tandanya rezeki masih ada..

sila berehat..
rumah kitorang ko leh lawat bila bila pon..

:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails