Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, January 14, 2010

macam2 hal...

kan semalam ada promosi makan KR kan...
masa en shukri balik keja...dia dah cakap dekat aku...
nak pegi makan KR la kononnya...aku pun ok jerk la..
lepas magrib...kul 8 baru kitorang kuar umah..
elok sampai dekat JJ Equine tue...umangaih....punya la ramai umat kat KR tue..
yang tengah makan..kompom2 dah penuh...
yang beratur menunggu pun sampai dah nak dekat pintu kuar dah....
xkosa la aku nak tunggu beratur gitu punya gaya kan...

lagipun en shukri lapar..dia kan puasa...(jangan tanya aku dia puasa apa...xtaw la aku..puasa nazar kot... :P )
langsung cancel plan nak makan kat KR...
kuar dari JJ langsung cam xtaw nak makan kat mana dah kan..

last en shukri cakap makan dekat kedai makan yang baru buka dekat area umah aku tue..
gila banyak kedai makan yang baru buka dekat area tue..ada la dalam 4-5 buah kedai cam tue..

en shukri cakap nak try makan dekat satu kedai tue..
dia tengok cam best jerk..sebab ramai orang kan..
*typical thinking..klu dah ramai kompom la sedap kan...*
kedai tue nama MAKAN-MAKAN....
dah sampai..aku order air oren..en shukri kopi radix...
makan lak..en shukri order nasi ayam....aku sup ayam...
sebabkan ramai orang..harus la en shukri order yang cepat n mudah jerk kan..
*aku kan xlalu nak makan nasi...sebab tue order sup ayam sajork...*

elok jerk makanan en shukri sampai...
dia makan jerk langsung dia cakap..."ya allah nasi apa nie..xda rasa apa2 pun...nasi ayam mende...ish2..."
aku sengih jerk la...dah tengok ramai pakat order nasi ayam kan..
harus la ingat sedap ke apa ke kan....ropenyer haremmm....

dalam setengah jam cam tue..sup ayam aku still lum sampai...
sampai la en shukri dah habis makan...
tiba2 ada satu mat bangla..(tukang lap meja..) datang...
dia g angkat pinggan yang en shukri dah habis makan tue..
ok la fine la kan..
pas tue dia g lap2 meja yang kitorang still tercongok dekat c2...
yang xbleh tahan..dia g amik air aku nan air en shukri sekali..
terus aku sound...

"eh yang ko g angkat air kitorang tue asal..."
eh shukri lak..dia memang dah hangen dah kan...
skali dia sound mat bangla tue.. " aku sepak jugak bangla nie kang..."
huhuhuhuhuuhuhu scary ok....memang dia marah btoi la tue...
ye la mat bangla tue pun satu..yang sengal sangat dok angkat semua tue awatnya..
walhal aku dah terang2an cakap dekat dia..makanan aku lum sampai...

aku rasa mat bangla tue..nie cam saja nak menampakkan dia sibuk kot..
sampai kan ada satu family tue table depan kitorang..
wife dia bangun bawak anak dia pegi depan..(tengok nasi2 kat bahagian depan kot)
jap g mat bangla tue datang..nak simpan bb chair yang anak diorang duduk tue..
terus kena sound dengan laki orang tue..
sengal btoi la mat bangla nie..xpaham aku...

kedai tue memang nampak kelam kabut gila la...
aku tengok dekat kaunter tue..nampak macam mangkuk sup...
tapi diorang still xhantar lagi sup aku kan..
last2 en shukri bangun pegi amik sendiri sup tue...
dan sekali lagi...aku xtaw dah nak rasa apa dah...nak gelak guling2 ka..nak nangis ka...
tengok sup tue...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dah macam air masak ko letak lada sulah...nan isi ayam jerk...
adoiyai..memang sengal taw...

last masa balik ...dalam keta en shukri cakap..dah kedai nie kita pangkah dah...
xnak datang lagi...huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

5 comments:

Deqna said...

apa ke sengalnya kedai tu?

org kedai baru2 bukak ni lah nak kena amik hati customer.. ni mesti amik bangla yg tak reti bahasa nie..

Dee said...

hmmm..sian ko..rasanya kita masak sendiri lg sedapkan yus..

POSH76 said...

kalu aku pun mau aku pang dgn bangla ni....keje suker main2..sian kat hang
mmg kita selalu cam ni kan asal kedai tu ramai org sumer nak makan kat situ..kot dia mandrem pun kita tak taw...huhu

psst: aku kalu ajak Mr y gi KR time ni konpom dia tak mo...huhu

NeenaAnuar said...

pangkahh jerk kedai tu... kalau aku pun dah ngamuk sakannn dah kat situ!! huhuhu...

Aujinz said...

pangkahhh...
jangan tak pangkah...

hahahhaha...
sila bgai koordinat kedai tersebut..supaya aku pun tak tertipoo..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails