Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, April 15, 2011

cara kami

situasi 1:

tengah rehat2 tengok tv...tetiba sang somi pegang perut sang isteri

sang somi: eh nie perut ka pelampong.....
sang isteri vogeh: diam rrrr....*sambil sentap*



situasi 2:

sang isteri vogeh yang xmenahan saket gigi

sang isteri vogeh: abang sat g orang nak p klinik gg..
sang somi: akkakakakaaaka ha taw pun nak p...ingatkan xmaw p dah
sang isteri vogeh: *sambil menangis dan lap air mata* ha la...orang takut taw dak...
sang somi: hahahahahahahha*gelak terbaik punya* patut la anak manja..bonda dia pun manja lelebey....

ok fine....


situasi 3:

lepas balik dari klinik gg...sang isteri vogeh sms sang somi

sang isteri vogeh:"dah p dah klinik gg tapi xcabut pun doc kata sebab demam,tunggu baik demam dulu baru leh cabut"
sang somi:doc tue kata boleh cabut x?? ka kena pakai backhoe tuk korek ..
sang isteri vogeh: lawak la tue konon...

nak pakai backhoe cabut gg bini vogeh dia nie...


situasi 4:

sang isteri tengah bersiap2 nak g keja...sambil pakai tudung..

sang somi: amani cuba tengok bonda pemalas pakai tudung kedut2.....
sang isteri vogeh: eh haluuuu nie pesen hoke...

sangat dengki klu sang isteri nak berpesen....


situasi 5:

mama yang ada kat mekah call tanya nak apa dari mekah..

sang isteri vogeh: abang mama tipon tadi..dia tanya nak apa..
sang somi: abang nak minah arab habaq kat mama..
sang isteri vogeh: aku cari pak arab sat g baru taw...


situasi 6:

sang isteri nak amik periuk pengukus yang dok kat atas para..

sang isteri vogeh: abang tolong amik periuk nie sat..
sang somi: amik la sendiri...ish la..
sang isteri vogeh: xsampai la.....
sang somi: tue la sapa suruh pendek sangat...

ok fine aku pendek kan....


situasi 7:

sang isteri yang dah cantik berdress....skali amik la belt dan pakai...

sang somi: amani tengok bonda pakai tali pinggang wrestling...
sang isteri vogeh: eleh tue dengki la tue.....orang cantik..
sang somi: kakakakakakakakaakka cantik konon...



situasi 8:

sang isteri vogeh dah siap bershawl bagai nak g keja....sekali sang somi dengan selambernyer...sambil dukung anak yang manja ngader2...

sang somi: yayang...patut la napkin kamo yang dedi beli sedozen tue susut...bonda pakai rupanya......*sambil pegang2 shawl kat kepala aku...*
sang isteri vogeh: hampeh jerk malas layan....

sentap hoke...ada ke dia kata shawl aku napkin......
sangat xsupportive taw en dedi nie bab2 bini dia nak berfasionista... :P


banyak lagi situasi lain..tapi sang isteri vogeh lupa dah...nanti bila sang isteri yang vogeh ingat...
sang isteri add on lagi k.....




apapun cara kami....
yang pasti aku tetap sayang dan cintakan dia.....


V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V













dia cinta hati aku..walaupun dia itam dari aku..tapi aku tetap cinta dia...
kekekekkeke *mati la klu dia taw aku kata dia itam....eh tapi memang pun kan..lalalal*






aku sang isteri yang vogeh dan dia sang somi yang muncit....:P
sayang kamoo dunia dan akhirat....
*lalalalallalala mood romantik di pagi jumaat...*

54 comments:

sW33tdARLiNG said...

aihhhh skrip laki bini ni, kena baca sambil mata terbuka separuh jer,...

syanasaid said...

oo mlm td malam jumaat
patut romantik pagi ari
hahahaa
larikkssss

Shu Shinju said...

hahahaha...en.syukri ni mmg sengal la...suka wat lawak...hihihihi...

eLLy said...

kutuk mengutuk itu asam garam yg menyerikan rumah tangga ;p

Eye_nee said...

D"Amour Romantika ko yer..gambar ko kat bawah tu mcm umuq 17 thn lepas abis SPM...hehehe...

MiYOKO SuKi said...

hahahahahahhaa...
comel sgt laki bini niiii...

amani nk dpt adik ke tuuu....

runnnn for life

-oP_ida- said...

ampa dua nie kan memang TERBAIKK bikinlawak..hahahahahaha

sapa kata itam...mana da laa...EN SOMI KAMu manishh wooOO...

muncit xpa...suh EN.ShuKRI pakai girLde cap PREMIUM BEUTIFUL..HAHAHHAHAHAA

Joy said...

hehehe...bak iklan dulu2..hitam itu menawan ;)

POSH76 said...

lomantiklaa beb...yes tak kira camna pun yang penting harus satu kapla...hehe

ratusiput said...

aaaaaaaaaaaaaaahahaha bape round ko pulun smalam bkn main romantik lg pepagi ni...

rasp said...

kapel terbaeeekkk lah nie...
baru sronoks ada usik mengusik...
tertambahhhhh loving gitu :)

etiey.com© said...

hahahha setuju dengan cik ratu siput!!! hahahah bonda weh... kisah rumahtangga yg romnatik sakan... heheh korang mmg sporting! moga jodoh berpanjangan. amin

Dee said...

en shukri kamu tu kaki nyakat..toksah dok amik atilah..gurau2 membawa bahagia ye...suka nengok kamu berdua..:)

Hantu Kak Limah said...

kih...kih...kih...lentok manje ko...
bese la..kalo org dgr aku ngn laki aku berborak....mesti orang ingat tu gurau kengkawan...keh..keh..keh...
tapi ,aku seyes takut ngn pak arab...hehehheehhehehe....

Mama Gee said...

heheeh suka ai baca...dh lama ai takde dialog2 sengal dgn cik suami..huhu menyampah lahh...


mmg sepadanlah u dgn hubby...eh..hubby ai pun gelap gak dr ai...

rATu kEBaYA said...

kenelah redhokan ieda.. samalah dengan suami akak jugak.. kalau puji tu ada makna hehehe

Wahidah said...

hahaha...diam tk tahu nak komen pe

iana razali said...

jumaat yg indah n ceria.. bile bace n3 kak pepel ni terus ceria hnye sengeh 2 smbil bace ni...memng ngetop la

Cik Pah said...

tali pinggang wrestling tuh laki aku panggil tali pinggang haji..hahahha..

sempat lagi ko mengata dia hitam yer.. nakal ko nih

wahida said...

yg penting aku tgk korang sgt sweet kapel okeh...

hubby ko suka nyakat mcm laki aku jugak...hehe...

PutRee SeJiNjaNg said...

so sweet...romantik sangat...

ieda said...

hahahahahh x leh nak cakap dahh ... ekekkekek semput2 .. aduhhhh

tau la mlm tadi dapat !!! ouch ... ahhahahahha :))

Dilla Ady said...

sib baik laki bini jenis sempoi..kalu ai sentap tau...hihihi

eMMe said...

romantik di hari jumaat, semalam kamis malam jumaat kan, harus lomantik mister loba2, hehehehe... lu, wa pun ade gak cara dia yg tak berkenan, tapi wa layan je, hope bahagia ke hujung nyawa kami, Amin.....

mummysyafie said...

itam tu menawan la eida..hihihi...


akak pun pakai tudung kedut2...tu fesyen terkini kan..tapi sebenarnya yang design tu mmg nak menyenangkan orang yang malas iron kan

Eri-chan said...

aku terkekek2 ketawa di tengah2 malam buta. hahaha..

biar sentiasa ada komunikasi..itulah yang mewarnai dunia harian kita..

aku suka entry mcm ni..buat banyak2 lagi bagi aku ketawa...hahah

Mimy Hamid said...

wakakak...lawak okey laki ko...aku paham somi suka ngusik isteri ni...sebab megat pun suka usik aku camtu...sentappppppppppp...tapi kadang aku gelak dalam hati...

Pepel BoNda AmaNi said...

sW33tdARLiNG ~ kakkaka xpa skrip nie U...kekekekeke

Pepel BoNda AmaNi said...

syanasaid ~ kakakakkakakakak :P

Pepel BoNda AmaNi said...

Shu Shinju ~ kekeke dia suka bikin bini dia angry2 hoke..

Pepel BoNda AmaNi said...

eLLy ~ ekkekeke tue la..nasib baik ai bukan kaki sentap kan...

Pepel BoNda AmaNi said...

Eye_nee ~ auwww dan2 ai terasa muda...

Pepel BoNda AmaNi said...

MiYOKO SuKi ~ kakakkaka adik????????? bonda amani fengsan

Pepel BoNda AmaNi said...

-oP_ida- ~ kakakak agak2 klu masuk raja lawak taun depan leh menang dak???

Pepel BoNda AmaNi said...

Joy ~ kekekek itam e2 menawan nyek...

Pepel BoNda AmaNi said...

POSH76 ~ nie lomantik secara kasar..kekekekkeke

Pepel BoNda AmaNi said...

ratusiput ~ akakkakakakkkakakakakakakaka....

Pepel BoNda AmaNi said...

rasp ~ hahahaahhaahhahahaha

Pepel BoNda AmaNi said...

etiey.com© ~ mommy nie time lomantik..time gaduh xkira..kekekekek

Pepel BoNda AmaNi said...

Dee ~ tue la kak...skrang dah xdan nak sentap2 dah..sebab dah taw dah perangai dia...

Pepel BoNda AmaNi said...

Hantu Kak Limah~ hahahaha lentok2 manja gitu kan....

Pepel BoNda AmaNi said...

Mama Gee ~ alolo....ai sampai kadang2 naik sentap dia selalu ngakat ai..kekekekkee

Pepel BoNda AmaNi said...

rATu kEBaYA ~ kekekek tue la..klu memuji tue mesti ada niat lain tue kan..ekkekekke

Pepel BoNda AmaNi said...

Wahidah ~ kekekekekkeke

Pepel BoNda AmaNi said...

iana razali ~ thanks dear sebab sudi datang n baca

Pepel BoNda AmaNi said...

Cik Pah ~ kekekek sama ngan abang tiri aku panggil tali pinggang haji jugak...

Pepel BoNda AmaNi said...

wahida ~ alolo sweet la sangat kan...

Pepel BoNda AmaNi said...

PutRee SeJiNjaNg ~ hahaha romantik la sangat yunk...

Pepel BoNda AmaNi said...

ieda ~ hahahahahaha syhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Pepel BoNda AmaNi said...

Dilla Ady ~ alah bisa tegal biasa..kekekekek :P

Pepel BoNda AmaNi said...

eMMe ~ hahahaha sekali skala kasi can wa berlomantik...:P

Pepel BoNda AmaNi said...

mummysyafie ~ kkekeke yeah sama la kita kak...

Pepel BoNda AmaNi said...

Eri-chan ~ hahaahahaahhaha...ok nanti klu ada guraun kasar suami isteri aku publish lagi k...

Pepel BoNda AmaNi said...

Mimy Hamid ~ ekkekekke tue la nok...aku kekadang gelak diam2..hahahaha xtahan nak gelak..selalu buat aku sentap sengal...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails