Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, July 1, 2011

bekas bertuah....

setelah di peram hampir sekian lamanya...akhirnya....
bersi cik pepel baru nak kuar....

makanan yang di makan pun dah masuk loji mana2 dah...kekekekekkeke...
weeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk coooiiiiii kan...



nie semua last minit plan....bukan plan yang beria pun...start dari joke2 dalam FB jerk..skali btoi2 menjadi lak...

best jugak sekali skala melepak ngan geng2 blogger cam nie.....

ada yang aku dah jumpa tuk kali kedua dan seterusnya...dan ada jugak yang baru pestime aku jumpa.....





antara geng2 blogger yang ada hari tue......
sebenarnya ada lagi yang nak join...tapi last minit cancel di sebabkan ada hal2 lain yang xdapat nak di elakkan....huhuhuh xda rezeki nak berdating xpa next time klu ada rezeki kita dating lagi k....





makan time....macam2 makanan ada...memang sangat puas hati...
tapi aku rasa sangat merugikan sebab aku hanya makan nasi lemak ikan masin dan sekeping sengkuang ja....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sebab kenyang berborak......
nasib baik tapau bawak balik.....


antara makanan2 yang ada....






bihun goreng dari sis nor...penat dia bangun kul 9pagi masak bihun nie taw..kekekekeke....
kul 10 dah nak kena ada dekat tempat kejadian....hebat kan...:P






apam polka dot dari kaseh.....sedappppppppppppp lembut sangat....
kaseh ko order kat na nyek?? ehh..kantoi lak bukan kaseh yang buat..hahahaha :P




apam pisang homemade dari bonda amani punya mama...
hahahahah xmo cakap maktok amani yang buat kan....
kakakakakakakakakak en dedi cakap apa taw...xmo la makan..sat g kembung cam apam nie...
siut sangat kan...sentap mak mentua hoke....
nasib la ko masih menantu kesayangan.... :P



popia sadin dari kak dee...sedappppppppppp aku balon sorang2 jerk yang aku tapau bawak balik...pastue cam nyesal xmakan banyak..hahahahahahahahaha





nasi lemak ikan masin..ikan bilis by maktok amani yang di request oleh kak dee....
tengok nasi lemak nie..dan2 rasa nak makan nasi lemak homemade by maktok amani lagi..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa





trifle buah2an...dari kaseh jugak....




sushi buatan tangan dari amy...sedap...maktok amani pun puji sedap....




puding roti dari iyra....yummy...



agar2 pandan buatan tangan maktok amani lagi....
amoih banyaknya menu dari bonda amani nie kan....
walaupun......kan.. :P




ayam masak merah....dari sis nor jugak....
en dedi suka sungguh ngan ayam masak merah nie..
dia cakap sedap la ayam tue.....
kak nor mintak resepi bleh?? hahahahahahaha ooppppssss...



dan menu yang paling best...sebab rasanya dah berzaman aku xmakan kot...
masa zaman2 sekolah rendah dulu jerk kot dapat makan nie...






V



V



V



V



V



V



V



V





V


sengkuang....sedap kan...dah lama btoi xmakan hoke....



lepas dah kenyang makan....moh la kita berposing secara berjemaah ye....




cik pepel xmo ngaku puan .... kaseh (xyah kasi link la..sebab dia nie dah lupa diri nak hapdet blog..kekekekke ampun kaseh.. :P) n kak elly
amani kasi vontot sajork.....





aku suka sangat ngan gambar nie...
sweet kan..nampak macam adik beradik jerk...
nie anak2 bujang sis nor....
ensem2 hoke..berkenan haku....
leh masuk dalam calon2 menantu pilihan qalbu nie



amani kat playground....
aku pun xtaw sapa yang capture gambar nie...
tapi abang anak sis nor tue..sangat suka amik gambar amani..
nak adik gegurl nyek abang...
nanti suruh mummy proceed nyek...kekekekekkekeke

sebabkan cuaca adalah supeerrbbb panas...sebab xda angin....makanya..nie la aksi amani...





dah kena tanggal baju..
berpeluh2 dah anak aku....sian amani hot nyek....
sampai kena sound ngan abang anak sis nor tue..
eeeeeeeeeee nampak tetek hahahahahaha
terus kurang sen skit duit hantaran...:P









aku.... amy...kaseh...mya...iyra....sis nor....kak dee...kak elly...kawan ayumi..*lupa nama ampun nyek...dan ayumi...antara geng blogger yang ada hari tue...





lepas di sound oleh anak sis nor abang tue...suruh kitorang pose..
dia cakap gini..." pose la pulak..." hahahahahha bijak taw...




lompat bintang.......sian kak elly tersorok kat belakang aku yang lupa diri sekejap anak tengah melalak..kekekekek



amani yang dah start buat perangai sebab mengantok campur ngan panas......
sebelum dia start meraung xhenggat moh la kita beransur pulang ye tawan2...



masa tuk balik...dan membungkus makanan yang ada....untung aku taw...bawak periuk besar...kekekekke maknanya banyakkkkkkkkkkkkkk la bekalan yang aku boleh bawak balik..hahahahahaha tue la..len kali sila bawak periuk yer kengkawan...:}





notakakikuberbunyi: semua gambar di cilok dari FB sis nor dan kak dee...sebab tue letak watermark credit atas nama diorang..ampun kak dee..n kak nor....

19 comments:

-oP_ida- said...

FHEWWW SANGAT bestttt ghater cam ginik....geng penang dh lama tak lepak camnie...pas CIK MIYOKO belepas ke US...uhuhuhuhu.......

bonda, sengkuang tuh sedapnyaa.....dl masa kekcik rajin mama buat camni...eheuhu.....

amani bam-bam sngt comei....

ratusiput said...

perghh byk makanan ni..kalau akak dtg kompem takble bangun jalan pastu.ahaha...tau ar ko kurus...lompat bkn main tinggi..

sW33tdARLiNG said...

bertuah nyaaa engkau baru nak pos entryyyyyyyyy!!

Eye_nee said...

alolo...seronokkkk sgt ni Datin..kalau gua join..gua bawak perut jek ok tak...hahahah...

makdara TERdiva said...

wowowow!
len kali leh la joi..eh! sudi ke???

Dee said...

patut cam kenal je jari ngan gambar2 tu..eh..tupperware agar2 santan tu akan dipulangkan berisi jugak ok...tungggguuuuu...

Ena said...

bestnyer eidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
jeles jeles...


happy tengok korang happy taukkk.. :D

rATu kEBaYA said...

meriahnya gathering ni...

ieda said...

wow ! best2 jumpe blogger dan makan2 nie :) ekekekk siap lompat2 bintang layie ko dik .. :) aah lahh kenapa kaseh dah lama x update .. soud kasi dia ekekek :))

amboii sengkuang tuu siap ada pechal nye sedap tuuu .. x pernah akak buat mcm tuu :)

SyaNa said...

best gile dpt lepak ramai2 cenggini
nnt ajak la aku :p

rasp said...

saya antara mereka yg rugiiii :D
amani chomels & ada rupa budak gegirl 'BOO' yg citer monster inc. tu..

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk, sungguh meriah suasana

Cikgu Yus said...

seronotnya berjumpa2-an kan...siap mkn2 lak ye...best tu..

Eri-chan said...

bestnya nok ko jumpa diorang2 dan makan2 sedap...eh eh cop seluar kawan ko yang biru tu lawala..mana beli eh?

Softtouch [Hanim] said...

bestnya jumpe kwn blogger..teringin nk join tapi malu...camne?ehehehhee

rajinnya mak awk ieda maska mcm2...sy pun teringin jgk masi lemak mak tok amani tu...sedap!

Mama Gee said...

wahhh seronoknyaa kamooo.......
dlm byk2 tu teruja tang sushiii
dapnyaaaaa

Mimy Hamid said...

bestnya korang..menarik giler...jom la buat lagi..nasi lemak ikan masin telah memikat hati ku..ini..huwaaaaaaaaaa

mummysyafie said...

hebat kan, sejam je dah siap menu akak. hahaha...nak resepi ke? eehmm...camne ntah tetiba lupa plak.

Just Call Me Bitt said...

huihhhhh bestnyaaaa...tengok pic dee lompat bintang akekekekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails