Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, July 6, 2011

Pehtua....

hari nie aku agak rajin......cewah...agak2 lak kan.....
*keja xda hoke...cemuih dah keja dok melangut tenet jerk nie.....*


ada dikalangan readers....yang minta aku share....apa yang aku amalkan dan pengalaman...
masa aku preggy dulu....

ala xda la amalan songsang pun.....cuma cam biasa2 jerk la..
rasanya sama jerk cam ibu2 ngandong yang lain kot...


ok2..sebelum aku nak teruskan menaip nie...please ye...aku xmo ada orang salah paham...
kang ada lak yang hentam cakap..bajet anak cantik la tue nak share2 petua segala...
no..no..no bukan bukan bukan....dah orang tanya..apa salahnya kan...dah kata pun sharing is sexy *pepatah baru aku*

dulu masa aku ngandongkan amani..perkara yang aku buat



1.setiap pagi...segelas susu....3 biji kurma....7 biji kismis dan 7 biji kacang cerdik...
memang dah masuk dalam perkara wajib kena buat la..huhuhuhuh
aku dah la xminum susu..siap kena paksa hoke....


2. aku banyak membaca majalah dan buku2 mengenai pregnancy antaranya..


buku nie banyak membantu...


panduan nama2 anak pun ada dalam buku nie...


3. di awal kehamilan memang aku adalah sangat week...morning sicknes...bukan morning jerk...sepanjang hari la sickness nya.... tapi masuk jerk bulan ke-5...yeah...i'm back to normal...kuat berjalan..sampai sehari sebelum bersalin pun aku sempat g berjalan....
sampai deliver awal 2 minggu dari due.....



4. setiap malam...aku akan letakkan MP3 kat perut....en dedi download ayat2 quran....
*lagi afdal sebenarnya kalau kita sendiri yang baca kan sebenarnya...tapi biasa la....dasar pemalas nie....cari benda mudah jerk...*


5. masuk jerk bulan ke-7..aku start minum air kelapa....ntah la..kata orang nanti kulit anak akan jadi bersih n cantik.... *tapi kulit amani nie..pantang kena gigit nyamuk...maw sebulan baru hilang kesan itam..huhuhuhuhuhu*


6. di larang sama sekali oleh en dedi aku minum nescafe....masa mengandong...sangat sadis....kepada penggemar nescafe cam aku...terpaksa stop nescafe selama lebih kurang 7bulan...


7.suka tengok orang2 yang cantik.....baby yang cute mute....siap buat wallpaper hoke....

orang kata tengok muka suami kan...aku idak...g letak muka baby cute mute nie kat wallpaper...hari2 aku tatap muka budak cute nie.....


8. di nasihatkan masa preggy sila la senyum sokmo yer...kekekke supaya nanti anak yang kuar pun akan selalu senyum...xmahal senyuman cam amani...:P


rasanya tue jerk la kot....ke ada lagi nyek..hmmmmm ntah la..kelupaan sudah...nanti kalau ingat aku tambah la nyek.....

dari hasil apa yang aku amalan maka kuarlah anak yang bernama QAIREEN NUR AMANI

nie la budak musyuk n masham aku...now dah almost 1 dah...next month..yeyeyeyeyeyye...


oopppsss lupa...ada yang tanya...aku makan apa...rambut amani lebat....
hmmmmm apa nyek...rasanya xda apa2 yang luar biasa pun....
tapi selain dari baby cute tue..aku adalah sangat admire kepada rambut aishwarya rai...
sangat2 la berkenan...sambil tengok muka n rambut aishwarya rai sambil usap perut...kekekekekke buruk kelaku kan...
ok la..banyak sangat membebel pun tarak guna.....apa yang penting....jaga dan sayanginya kandungan kita....
perkara utama...mohon dan berdoalah yang terbaik dariNYA.....insya-ALLAH...



*mungkin N3 nie akan mengguris atau membuatkan sesetengah pihak yang belum di berikan rezeki olehNYA rasa down atau kecik hati dengan aku...tapi percayalah"Perjalanan hidup ini tidaklah seindah impian dan harapan. Seandainya kita menyedari hakikat kehidupan pasti diri kita tidak tenggelam dalam khayalan. Impian dan harapan yang keterlaluan sehingga lupa pada qada dan qadarnya."

aku sentiasa mendoakan yang terbaik buat semua teman2 aku...insya-ALLAH lambat atau cepat jika di beri keizinan olehNYA pasti akan ada rezeki buat kita semua...AMIN.....

16 comments:

Shu Shinju said...

maka terhasillah amani yang vogue da vass...

rezeki ade kan bonda..lambat @ cepat jer...;)

wahida said...

aku dulu pun masa dah dekat nak bersalin, mmg kuat minum air kelapa...org2 tua kata biar anak yg keluar nnt kulit dia bersih..hehe...

Mama Gee said...

terus rs nk tukar wallpaper gambar baby cute jugak...heeeee

-oP_ida- said...

EHEHEHE...bonda buku amalan nasihat ibu hamil...sama mcm saya kat sini..suka bc buku tuh sebab sarat ngan doa..dan terhimpun nama best=best...........ehehehhehe

alamak, saya penggemar nescafe la nie camna ni bonda...efek erk?

eMMe said...

aa'ah la, wa tgk muke amani skrg ade cam budak cute tu, coz amani mmg cute, walaupun mak dia tak le cute mane, opsss..wa gurau je, lu jgn marah, ape pun, lu tetap kawan wa yg sweet, muahs~

Ena said...

SUKA AYAT 2ND LAST TU..

REZEKI AJAL DAN MAUT ADALAH KENTENTUANNYA..

Cik Rose Cute said...

hihihi bagus share benda baik...

Tolong LIKE gambar my baby...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150686003295424&set=pu.290991505423&type=1&theater

ratusiput said...

betul tu air kelapa mmg ble buat kulit baby bersih tp mak oi sensitip...cam kulit adik...bebekas sana sini...pantang terkena apa skit...makan carrot pun nanti mata anak cantik...bulat je...

ieda said...

haah lah dik sharing is sexy .. :)
dikkk seyes wajah amani mcm wajah bb tu yg ko tatap selalu masa preggy tuu cuma bb tu terlebey putih kan ..

haaa nie kisah akak lak same je ngan adik .. masa preggy zahrien akak memang suke letak pic bb anak org putih di wall comp akak .. hari2 pandang tenung dan usap2 perut .. haaa tul org cakap .. last2 kuar zahrien org selalu salah cakap anak org putih tau ! .. ermmm kebetulan lah kan .. kami nie ada darah bugis ! :)

tapi amalan kismis tuu akak kurang tapi akak suke kurma dan air vitagen ! ...

makdara TERdiva said...

amalan baca quran tu memang patut dibuat :)

dan kena jaga adab/tingkah laku masa tengah mengandung

Eye_nee said...

wa lupa sudah apa2 petua....almaklumlah lama dah kan..Cuma dulu akk selalu ckp2 sambil usap2 perut ..mak tak kisah kamu putih ker itam ker...janji keluar nnt kamu sempurna seluruh anggota...

Dee said...

amalan2 yang bagus tu cik pepel..kak dee lak org tya..napa fifi tu putih..kak dee mmg tak lekang dgn coffee sepanjang mengandungkan mimi dan fifi..mujur tak gelap mcm kopi..hahaha..

Softtouch [Hanim] said...

baguslah ieda amalkan semua tu yer..sy plak susu n soya mmg ari2 wajib amik..kismis sekali skala sbb sy xsuka kismis...

xpe yg pnting doa insyaAllah semuanya akan ok n selamat...

kalu pasal bab rambut tu mak mertua kata sy minum ais masa peknen tu rmabut anak xde, wallahualam..tp ais sy xminum tp kjalu air sejuk adalah...tu sbb kot...heeeeee

rasp said...

thx for sharing...
nie very useful utk bakal2 ibu nie...

Mimy Hamid said...

thanks nok petua mu itu...aku nak follow cari kacang cerdik la...boleh ikut..mau slow slow follow..thanks again..good info

mummysyafie said...

patut la muka amani sebijik muda budak kiut tu..amik berkat erkk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails