Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, November 14, 2011

sum-sum

hari isnin yang hmmmmmmmm ceria la jugak skit....walaupun menjadi 'insan kesepian' lagi kat opis ...sebab member2 lain....sibuk menghabiskan cuti2 tahunan masing2....


huhuhuhuhu...orang yang dah xbrapa nak ada cuti nie..sila la duduk diam2 kat opis....

nasib baik bos pun cuti lagi...minggu nie..so dapat la duduk dengan aman skit kan...

sapa penah makan bubur sum2????? angkat keyboard????

aku pestime hoke...nie pun kebetulan masa aku ostesen JB hari tue....
terjumpa warung yang jual cendol n bubur sum2 nie...

dan kebetulan plak...my opismate yang sama2 ostesen dengan aku tue..orang johor jugak...

so dia cakap bubur sum2 nie....antara makanan tradisional orang johor la...

slalunya bubur sum2 nie...diorang makan lepas sesuatu majlis kenduri...

tuk orang yang baru pestime nak try...harus la..jangan tamak..kita sharing is caring sudah....





 manisssssssssssssssss.......





 ada 2 lapisan jerk sebenarnya...hijau ngan putih...
yang hitam tue..air gula merah....








 rasa bubur sum2 nie..cam tepung pulut ala..cam na nyek aku nak terangkan....
bleh la di telan dek tekak aku nie..cuma terlalu manis jerk la...
klu dikurangkan skit manis tue..maybe bleh makan dengan tenang lagi kot.....

opismate aku cakap..klu mak dia buat..xda la semanis tue.....maybe orang nie murah hati buat air gula merah semanis yang mungkin....








pekena bubur sum2 yang superrbbb manis..terus terasa alahai manisnya fomfuan gomuk nie.. :P
nie lak tengah makan cendol pulut mabeles...
panas2 pekena cendol memang masyuk la kan....









 nie la opismate aku......sebabkan kat opis aku nie...2 orang jerk budak IT...
memang mana2 pun nampak kitorang berdua jerk la...
dengan dia la...aku baik..ngan dia jugak la..kadang2 jadi bahan gaduh...





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





23 comments:

rasp said...

pernah try...
mmg manissssssssss....
nak nak kita yg dah sememangnya manisss kan....
lagi terasa manis dia hihihi

CGG said...

kita pnh try kak..
yummyyyyyyy

manis sgt kan

*SiRibenMerah said...

x pernah try.. hurmm.. rasa2 matok terror dak buat sum sum neh?? hehehehe...

Eye_nee said...

cara ko crita kemanisan bubur tu mcm dah boleh kena potong kaki bg pengidap daibitik ni Datin...kurang kemanisan dlm makanan lebih kan kemanisan dlm senyuman...

Mimy Hamid said...

yer beb makanan org johor..mak aku reti buat ni...aku suka makan ngan air gula tu..yummy...kawan ko nya color hijau very the terang...mak aku kalau buat color hijau suram je..pasni aku suh dia tukar color terang lak..

p/s...awal nya dak opis ko habiskan cuti..lum bulan 12 ni

eB ezrin said...

adeh kalo manis sgt, eB pass jer la.. x thn. hu3

mummysyafie said...

tak penah try lagi..ingatkan hirup air tulang sumsum..hihihi

-oP_ida- said...

akak, nida rasa kat sini pn ada patern nie....tp sini panggei LOMPAT tikam kot...memang sedappppp

sofia suka nie....

wahida said...

aku biasa mkn ni nok..tapi setahu aku, bubur ni tak la manis sgt...aku rasa org tu terlebih letak air gula kot...

POSH76 said...

tak pernah rasa mesti sodap!!!

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

walaupun sllu ke JB, tapi tak pernah toraiiii pun...

Dee said...

rasa dia ada mcm lompat tikam tak? hehehe..

ieda said...

aah akak pernah makan
sedappp ...
tapi nie bekas dia besar betul dik kan ..

mamaNoriz said...

aduhhh, nikmat betul makan bubur sumsum tu...

tpi ada yg panggil tu lompat tikam kan...

SURIA AMANDA said...

tang mana la gomok eh tuh bonda amani oiiii....tp memang nampak mcm best..dalam kepala ingat sum sum gearbox tuh..hehehehe...

ratusiput said...

mcm pernah ku lihat tempat ini.ehehe...yela bubur sum2 ni kalau tak manis sgt mmg sdp tp takble makan skali bykla...muak lak...pasni dah ble la jd org jb.ekeke..

eLLy said...

oOo ingatkan mcm Sup ..

♥MAMASYAZA♥ said...

balik kedah nanti, ajak hero p mkn cendol pulut bwh titi kat pekan changlun...sedapppp

~atieput3~ said...

mmm,....terasa nk mkn jugak.haha

Softtouch [Hanim] said...

sy suka bubur sum2 ni..sedpa sgt..manis2 lemak...

rATu kEBaYA said...

kalau gula dia tak banyak dan lemak2 rasa kat tepung tu mmg sedaplah..

mekchu said...

sum2 tu buat pembuka selera masa bulan puasa.. sedapppppp...

hati2 makan manis2 ni..

intan_blur said...

nokkk..sedapnye sum..sum tuh..dah lame aku x pekene sum sum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails