Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, November 25, 2011

holidayyyyyyyyyy.....

dengan ini nak buat pengisytiharan....


kekekkekekekek....aku cuti....seminggu.....my BIL nyer majlis kenduri ...
dah la hari tue masa dia akad nikah..aku as ahkak ipar terpilih nie xbalik kan...


nie time nie nyer majlis pun xbalik..memang ko mintak kena umpat selama 7keturunan la kan...
kekekke dah la nie la satu2 nya adik en dedi pun.....






 okkkkkk kami mintak diri dulu ye.....








lupa nak say byeeeeeeeeeeee....hehehehehhehe...
doakan perjalanan kami ke kampung halaman di kedah berjalan dengan lancar dan selamat pegi dan balik ye....




banyak program menanti nie...cuti seminggu nie...klu di beri kesempatan nak jumpa adik2 manish blogger dari penang.....nak pekena ABC GUNUNG JERAI kat pantai merdeka...
lalalalalalalalalalalala....



ppppsstttt:malam nie nak balik..tapi baju pun xpacking lagi..kekekekek...siut sangat kan......





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




i really need it's

mood agak swing........
since dari semalam lagi sebenarnya.....


arrggghhh dah la malam nie nak balik kampung....
menci sungguh bila berperasaan cam nie....







 comotnya anak bonda....




tiap kali aku ingat...aku jadi marah...aku jadi dendam...
arghhhhhh ntah la....xsuka...

emosi bercelaru....emosi berkecamuk.....maybe penangan ibu mengandong kot...
bak kata pakcik guard opis aku nie....
si bunting...ada ke dia panggil aku si bunting......sangaaaaaaaaaaaaaattttttt xsesuaiiiiiiii hoke pakcik....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Thursday, November 24, 2011

sayang selamanya..



Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia

Karena sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita ke hulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita
Mencari sahabat untuk selamanya

Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia
Sahabat untuk selamanya

Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia



sayang sahabat aku selamanya...



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Wednesday, November 23, 2011

ketenangan e2 indah..kesunyian e2 damai...kesepian e2......








Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P


Tuesday, November 22, 2011

35 weeks pregnancy....tahun lepas

assalamualaikum dedi amani tumpang lalu....*sambil tunduk tangan kat lutut...jalan bongkok...*.....dedi xmarah kan..N3 vini dedi verangan tadi tue kan... :P



lalalalalalallala sambil menari2 happy feet...
ala dedi pun xheran ngan vini dia sorang nie...dia taw..vini dia memang kuat verangan...

ala minat jerk pun kan..dedi bukan leh dapat pun ye idak....

klu nak...dah lama ai pilih pemain bola sepak tue kan.. wakakakakakakakak..ok2...serius2..kang kena tinggal lak aku xleh balik kampung jumaat nie...



tadi dok godek2 album lama......tiba2 kuar gambar nie....
terus rasa nak cam.....ala comeyyyyyyyyyyyyyynya aku .......






nie masa mengandongkan amani tahun lepas...
amoih sakan kan..tahun lepas mengandong...
tahun nie mengandong lagi..wakakakakakakakakakka
oppppssss ober......






35 weeks of pregnancy....
tummy kecik jerk kot kan...
now pun kecik jerk...
ramai yang xcaya aku dah 8bulan...

baru aku perasan la....ngandong kali nie..xbanyak gambar yang nampak perut la...
hmmmmmmmmm





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





ehem...ehem...encemnya lahai......

harimau mengaummmmmmmmmmmmmm.....



selamanya...selamanya.....



yang fenting dalam hati dah ada taman astakona dah hoke.....



kenapa????????





sebab orang sungai petani nie la...









V



V




V




V





V





V




V





V





V






V






V




V






V






V
cheq dah kata dah....cuba hampa tengok dia senyum....
amoih aihhhh.......manis sungguh aih....



cheq suka hat itam manis...itam manis..hai itam manis....





 'abang' BADDROL BAKHTIAR...malam jumaat nie cheq balik sungai petani na....
kita p pekena nan cheese sama2..eh..eh..tetiba...hahahhahahahahaha



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Monday, November 21, 2011

auwwwwwwwwww...cakaran harimau...

salam...hari isnin....
hari nie xsempat nak feeling2 monday blues bagai....


masuk keja pun dah lambat....*&^*$@^%^$ jammed..sebab ada keta rosak.....xmemasal punch card merah...*walhal pun memang sokmo punch card merah pun sebenarnya...*

masuk keja...line internet lak down....pehhhhhhhhhhhhhhh stress berganda...
berkali2 restart server.....kul 10 lebih baru server up.....

rushing sebab hari nie petang nak kena bawak my little princess si amani...follow up kat hospital serdang...

huhuhuhu mudah2an...semua terkawal la...doakan amani ye prenz....

aduh...tetiba teringat...software tuk F&N version terbaru lum testing lagi..uwaaaaaaaaaaa....

nanti bos masuk kompom tanya........invoice pun lum generate lagi..uwaaaaaaaaaaaaaaa lagi...


BW pun lum lagi nie...eehhh..ehhh...ada ke BW dalam skop keja lalalalalala.....
ok la..klu dapat membebel ...memang xhengat...sebelum bos terpacak dalam opis nie..baik aku stop dulu.....


ok byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....





 
 
 

p/s: doakan kesihatan amani pulih seperti sediakala yer prenz......thanks to my pelangi's yang sudi buat segmen terjah datang umah sabtu hari tue...nanti aku cilok pica kat diorang..aku hapdet k....ada budak mengidam sambal udang maktok....mengalahkan aku yang preggy nie jerk gayanya mengidam sakan......mengidam cinta muka buku pun ye jugak budak2 nie...allalalalala :P


alamak bos dah masuk...#apapunxboleh...




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Friday, November 18, 2011

rindu

 dingin pagi jumaat.......tiba2 kerinduan aku dekat arwah kakak aku datang lagi....


demi tuhan...aku sangat2 rindu dengan arwah along.....


kerinduan yang menyakitkan.....tangisan hanyalah peneman kesunyian terhadap kerinduan e2...

along.....maafkan adik sebab xmampu menjaga amanat along dengan sebaik mungkin....

demi ALLAH...kami xmampu...bukan xmampu tuk menjaga amanat along...tapi...xmampu dengan tindakan kejam dari pihak sana...




arwah along bersama 2 orang waris yang di tinggalkan...
sedih tiap kali tengok muka anak2 buah aku...
terlalu kecik rasanya diorang kena tanggung bebanan rindu terhadap kasih ibu...


 ramai yang cakap..muka aku dengan arwah kakak aku sama...
anak2 buah aku pun selalu tersasul panggil aku ibu...
meruntun hati...ya allah.....


YA ALLAH YA TUHANKU....KAU PERLIHARALAH ROH KAKAKKU.....TEMPATKAN DIA DI KALANGAN ORANG2 YANG BERIMAN...LINDUNGILAH DIA DARI SEKSAAN KUBUR....AMIN.....



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Thursday, November 17, 2011

wallpaper

 taun nie...wallpaper pc aku kat opis.....

 



budak cinonet nie la..sapa lagi kan....

dia la pengarang jantung buah hati kesayangan aku....


taun depan gambar amani berduet ngan adik dia la plak kan....

now dah 32weeks dah...klu ikut macam amani dulu...lagi 6weeks...amani akan secara rasminya menjadi kanda amani...


pehhh nebes nie.....

harap2 kali nie pun dipermudahkan sama macam amani dulu la....


dedi amani cakap...nie anak new year nie...klu ikutkan due date 11/1/2012.....huhuhuhuhuhu nebes..nebes....


notakakikuberbunyi: ada orang suruh aku hantar amani jadi model kanak2..kekekke layak ke?????masalahnya....


Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Wednesday, November 16, 2011

makan xperlu kata apa-apa

jom makan....




 apple kasturi + cat eyes :P






 nasi sambal sotong







 lupa namanya.....







 chicken slice @subway






 manggo lolo + rainbow lolo








 rainbow lolo





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




Tuesday, November 15, 2011

dugaan aidiladha bertimpa-timpa

 salam......bukan menidakkan takdir....dan tidak sesekali mengeluh dengan setiap dugaan....

sekadar luahan rasa hati.....


 amani kan kena admit 4/11 tue kan....

2hari lepas amani kena admit....aku dapat mms dari my brother....

my niece yang kecik tue...kena air panas di kaki...
masya-allah....kesian sangat masa aku dapat mms tue...

nak pegi ziarah memang xdapat lagi la...ye la..amani pun masa tue kat wad lagi kan...

maktok pun susah hati jugak...

nak datang tengok amani...tetiba abang aku sampaikan perkhabaran duka tue lak..
maktok cakap..to be fair..dia pegi la umah abang aku dulu dekat lumut...

yeah...aku pun xkisah..lagipun amani still under control lagi kan....



kesian...sebab anak buah aku tue...lum pun genap setaun....28/11 nie baru genap setaun umur dia....
moga2 fatin cepat sembuh.....






aku seriau sangat tengok mms dari abang aku nie...

korang nak tengok...









V


V



V



V




V




V




V




V




V





V





V






V








betoi2 nak tengok nie...






|


|


|


|


|



|



|



|




|




|




|




|




|







 aku dah cakap...seriau kan...



fatin....maksu doakan semoga fatin cepat sembuh sepenuhnya......insya-allah nanti ada masa maksu p lawat fatin ye....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Monday, November 14, 2011

sum-sum

hari isnin yang hmmmmmmmm ceria la jugak skit....walaupun menjadi 'insan kesepian' lagi kat opis ...sebab member2 lain....sibuk menghabiskan cuti2 tahunan masing2....


huhuhuhuhu...orang yang dah xbrapa nak ada cuti nie..sila la duduk diam2 kat opis....

nasib baik bos pun cuti lagi...minggu nie..so dapat la duduk dengan aman skit kan...

sapa penah makan bubur sum2????? angkat keyboard????

aku pestime hoke...nie pun kebetulan masa aku ostesen JB hari tue....
terjumpa warung yang jual cendol n bubur sum2 nie...

dan kebetulan plak...my opismate yang sama2 ostesen dengan aku tue..orang johor jugak...

so dia cakap bubur sum2 nie....antara makanan tradisional orang johor la...

slalunya bubur sum2 nie...diorang makan lepas sesuatu majlis kenduri...

tuk orang yang baru pestime nak try...harus la..jangan tamak..kita sharing is caring sudah....





 manisssssssssssssssss.......





 ada 2 lapisan jerk sebenarnya...hijau ngan putih...
yang hitam tue..air gula merah....








 rasa bubur sum2 nie..cam tepung pulut ala..cam na nyek aku nak terangkan....
bleh la di telan dek tekak aku nie..cuma terlalu manis jerk la...
klu dikurangkan skit manis tue..maybe bleh makan dengan tenang lagi kot.....

opismate aku cakap..klu mak dia buat..xda la semanis tue.....maybe orang nie murah hati buat air gula merah semanis yang mungkin....








pekena bubur sum2 yang superrbbb manis..terus terasa alahai manisnya fomfuan gomuk nie.. :P
nie lak tengah makan cendol pulut mabeles...
panas2 pekena cendol memang masyuk la kan....









 nie la opismate aku......sebabkan kat opis aku nie...2 orang jerk budak IT...
memang mana2 pun nampak kitorang berdua jerk la...
dengan dia la...aku baik..ngan dia jugak la..kadang2 jadi bahan gaduh...





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Friday, November 11, 2011

11/11/11

tarikh yang istimewa....rasanya ramai yang pakat berebut2 nak tarikh nie kan...
ada yang nak kawen...ada yang nak deliver...ada yang nak bertunang...ada jugak nak declare tarikh nie...
rasanya...ada x..yang memilih tarikh nie tuk berpisah...kekekkekeke...

tapi tarikh nie....amani ngan bonda kena tinggal ngan dedi...


huhuhuhu dedi balik kampung....my BIL akad nikah hari nie...
bonda ngan amani xdapat nak join dedi balik...

ye lah..amani pun baru jerk nak sihat kan....xpa la..nanti masa majlis kenduri hujung bulan nie..kita balik sama2 ngan dedi ye amani....


semalam buat pertama kalinya jugak...bonda ngan amani tinggal berdua jerk kat umah...
pehhhhhhhh mencabar jugak nie...amani lak tercari2 dedi dia....

bangun pagi tadi..badan dia cam panas skit..huhuhuhu amani nie baru jerk dedi balik kampung semalam.....

harap2 amani ok la hari nie....ok la..nak call grandma amani jap..nak tanya amani camna....

kepada sesapa yang memilih tarikh nie tuk apa2 jua acara....selamat la hendaknya...amin....





dedi...sayang amani....sayang bonda....muahhhhhhhhhhhhhhhhhhh


Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Thursday, November 10, 2011

pengajaran buat kami....

ramai yang tertanya2....kenapa dengan amani.....macam mana leh sampai warded .....
cam nie kisah nya.....

amani start dengan flu...since selasa malam...*malam maktok balik kedah...*..
hari rabu masa hantar amani pegi umah grandma *babysitter dia*....pun badan dia dah seram sejuk..dedar2.....
aku bekalkan ubat selsema tuk amani....

dan hari khamis tue...bleh plak aku lupa nak bagi dekat grandma dia..ubat selsema tue....
walhal dah bawak...tertinggal dalam keta...dah sampai opis baru aku noticed ubat selsema tue...dalam keta...xbagi dekat grandma....

petang masa amik amani dari umah grandma...badan amani panas....kata grandma...badan dia kejap panas kejap sejuk....yup...dari hari rabu pun begitulah keadaan dia...


otw balik dalam keta...amani muntah....aku ingatkan..maybe sebab sejuk aircond...kan badan dia xbrapa nak sihat kan....

balik umah...amani dah start merengek...*cam biasa dia kalu xsihat memang merengek pun*...bagi susu xnak...air xnak..makan xyah cakap la...langsung xnak la....

malam dalam kul 11 lebih cam tue...amani muntah skali lagi... *kali kedua muntah lepas muntah dalam keta*......

yang kuar...susu semata2.....lepas muntah tue...masa dedi buka baju..dia leh gelak lagi ngan dedi..sambil tengok tv.....tapi memang asyik nak melekap jerk la...xleh berenggang langsung.....


dalam setengah jam cam tue...amani muntah lagi..lepas batuk......same..kuar susu jugak....

pastue dia tertido.....tapi memang xnyenyak la tido dia....asyik menangis dan merengek jerk sepanjang malam...


dedi pun dok pantau keadaan amani...memang dah ada tanda2 semput dah....pastue dedi cakap..esok pagi..bawak pegi klinik....

pagi jumaat...seawal jam 6.30...bangun amani still tido...*baru jerk dia lelap dalam sejam sebelum tue...*....so dedi cakap..dah pegi siap...nak bawak amani pegi klinik....


tunggu sampai amani bangun..sebab dia kan baru jerk nak tido...dalam kul 7lebih amani terjaga...memang dah nampak dia xlarat la....
ye lah...last dia minum susu masa dalam keta...balik dari umah grandma dia tue jerk la..tue pun xabis...skit jerk.....


dalam kul 8 cam tue kuar umah....sampai klinik dalam 8.20-8.30 cam tue...lepas daftar..terus ke bilik kecemasan amik NEB.....
lepas amik NEB keadaan amani still lemah....bayangkan...angkat tangan dia pun leh jatuh..longlai gila....
doc check balik keadaan amani....terus kitorang kena marah dengan doc...

dan ayat doc yang buatkan aku menangis...

"awak kena tanggung risiko klu apa2 jadi dekat anak awak.."

YA ALLAH...longlai aku rasa masa tue....YA ALLAH KAU PELIHARALAH ANAK KU YA ALLAH.....

terus amani di beri bantuan pernapasan.....dan doc amik darah.....lepas jerk dapat result darah...
reaksi dari doc yang buatkan airmata aku xhenti2 ngalir...."darah anak awak di jangkiti kuman"...
doc cakap...emergency...refer hospital..sediakan ambulans....masya-allah..dugaan apakah ini....

dalam ambulans..memang aku xhenti2 menangis la.....dedi follow dari belakang....

sampai dekat hospital...amani terus ke emergency....doc cakap nak kena x-ray....
lepas jerk x-ray..doc terus cakap dekat kitorang..."kita kena tahan dia dalam wad ..sebab paru2 anak awak dah di jangkiti kuman"
demi tuhan...aku dah xmampu nak cakap apa2 dah.....

bila tengok wayar sana sini....lagi aku sayu.....kami pasrah..mungkin ini sebahagian dari dugaan olehNYA tuk aku dan dedi......

dalam hati..xhenti2 berdoa....agar kesihatan amani pulih macam biasa....
masa tue..airmata adalah peneman yang paling setia......





 sayu hati tiap kali aku tengok gambar nie.....xsanggup rasanya bila tengok anak sakit macam nie...
klu la dapat transfer sakit tue dekat aku...aku sanggup demi anak.....
baru aku sedar....macam mana perasaan maktok dulu..masa anak2 sakit....
maktok lagi la...membesar dan menjaga anak2 sendiri...tanpa suami...arghhhh besar pengorbananmu maktok....



 *stop dulu sebab dah xmampu nak teruskan coretan....*




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Wednesday, November 9, 2011

bila rasa gembira

  klu hati gembira....


 tiap kali bonda nyanyi...mesti dia akan nyanyi lagi kuat dari bonda nyanyi....



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Tuesday, November 8, 2011

pengorbanan aidiladha

lama rasanya menyepikan diri dari dunia blogging.....
macam2 perkara yang berlaku.....

cukup menggemparkan dan meruntun naluri ibu...



my little princess.....admitted selama 4hari 3malam.....




bermalam di wad 5A....









 amani...bonda minta maaf sebab xjaga amani elok2..sampai amani sakit....
sayu dan sedey hati bonda tengok keadaan amani hari tue....

menangis bonda tengok amani kena bernapas dengan bantuan alat pernapasan.....

bonda janji sayang...lepas nie..bonda akan lebih peka dengan keadaan amani....






..nanti aku update pasal kes amani kena admit nie.....now nak rehat..badan sangat letih dan penat.....terima kasih yang xterhingga pada semua yang mendoakan kesihatan amani.....
***bila terjadi sesuatu...baru kita sedar...rupanya masih ada yang sayang diri kita..***
Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Thursday, November 3, 2011

agak2 nya la kan....

 mampukah???


kita??????


Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




Wednesday, November 2, 2011

jom skodeng


hari nie ada appointment dekat klinik....
xsabar nak g skodeng baby dalam tummy bonda nie...


agak2 apa gender baby dalam tummy bonda nie nyek...
nebes nie....

gender apa tue xpenting...apa yang penting skali...bonda doa dan harap....kandungan bonda sihat dan sempurna....

"YA ALLAH KAU PELIHARALAH KANDUNGAN KU...SEPERTI MANA KAU MEMELIHARA KAKAKNYA AMANI..SIHAT DAN SEMPURNAKAN LAH IA....YA ALLAH..."







“Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada didalam perutku, dan sihatkanlah ia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkan lah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkankah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P




Tuesday, November 1, 2011

terjah...mari kita terjah...

segmen abang rambut ketak kembali..... :P

walaupun rambut aku rebonding.....tapi ada aku kesah....eh..eh..rebond ke rambut ???
dulu2..suka sangat merebondkan rambut....
nasib baik skrang dah pakai tudung...kot x....setaun 2kali aku rebond rambut agaknya....

ok...lari topic skit....maap...

kan last week aku kena ostesen ke JB kan....
makanya...sebabkan dah alang2 kita sampai JB..marilah kita mengeratkan lagi hubungan kelamin silaturahim dengan blogger dari JB lak kan...


aku kenal ngan kak ratu nie...rasanya dah setaun jugak kot....
walaupun xpenah bersua muka..tapi kitorang agak close....

slalu keep in touch la...xkira la..dalam FB ke..dalam Blog ke...dalam phone ke.....
dan dia jugak selalu bagi amani present...tima kasih akak ku sayang.....


dapat jerk tau kena pegi JB...terus aku rojer dia....dan kitorang pun make a deal la....
nak dating kan....

sampai JB petang isnin 24/10...dia siap remind aku hoke...." ko lagi 2jam nak sampai JB bagitau aku...aku nak buat persiapan mandi bunga" hahahahahahah
clurst ko kak ciput....

1st date la katakan..harus la nebes berganda kan....

sampai2 jerk JB....meeting point kitorang...depan kuil hindu dekat GIANT Tampoi.....hahahaha tue pun sebab aku dah sesat barat nak cari F&N JB.......terus rojer dia suruh tunjuk arah la apa lagi kan...

jadi marshall la kak ciput hari tue.....tima kasih akak..jasamu akan ku kenang...

elok jumpa jerk tempat yang aku nak tuju keesokkannya...terus kak ratu bawak kitorang ke umah dia...
eh2..sebelum tue...cari hotel tuk my opismate dulu...dekat jerk hotel ngan umah kak ciput..senang la pagi aku nak pickup my opismate tue kan...

aku???? sebabkan kak ciput kata....ko semalam jerk kat sini..so xyah nak ngada2 tido hotel..tido jerk kat umah dia..makanya...
xelok adik2 lawan cakap ahkak2 kan... 

marilah maktok...n amani..kita tido umah untie ciput....








 ai likeeeee....fefel.....pusin sini fefel...pusin sini pun fefel gak.....




 simple but nice.....klu aku ada umah sendiri nanti...leh la buat camnie....
bahagian dapur....merah hitam menjadi pujaan qalbu si ratusiput...





 auwwwwww....untie bonda terpikat la..ngan lesung pipit adik.....
menggoda gitu....
si adik nie...henjen dia sangat lambat nak panas...
kekekekekke hari kedua baru la aku dengar sora dia hoke....
pemalu sangat kan.....ko ikut sapa dik..malu??? kak ratu...ko jangan jawab ikut ko lak yer.....




 tuan tanah yang baik hati.....
walaupun baru 1st time mata bertentang mata....
tapi ko layan kitorang sangat tiptop....
tima kasih kak ratuciput...





balik rehat2 jap...sebelum kuar dinner.....





 sian nampak amani sipi2 jerk....kekekekek..tima kasih kak...belanja kitorang malam tue...
yummy..yummy......nasi goreng ayam penyet....
muka aku...mak aih....nie kalu cik ponti tengok pun terkujat...eh kawan aku ke nie???
pucat gilosssssssssssss.....




lepas makan..jalan2 jap kat tesco seri alam tue......pastue terus balik umah dan zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

xsempat nak gosip panjang malam tue..kepenatan melampau....

esok paginya....aku kena la pegi keja kan....makanya..tinggalkan maktok ngan amani kat umah kak ciput.....
amani sakan la tawaf umah kak ciput.....
risau aku...dia tue kang..habis sepahnya umah orang tue....
maktok pun risau jugak..kekekekekekek
maktok lagi la...ober hoke..siap tolong kikis anai2 kat cabinet dapur kak ciput...kekekekekekke

well maktok memang gitu..dia elegic skit ngan anai2 nie..geram jerk dia tengok....

nasib baik maktok xjumpa racun anai2 kat umah kak ciput..kot x...kompom maktok lak jadi pemusnah anai2 xdilantik.... :P



habis jerk keja kat F&N terus rojer kak ciput....destinasi seterusnya....
umah makcik aku dekat taman u...dah alang2 sampai kan...kita harung sekali gus....







 ingatkan dah settle keja...rupanya non hado hoke....
asyik la berbunyi tipon aku tue...
stress nak gosip lelebey ngan kak ciput pun xsenang taw....





 pose sopan dari aku....walaweh..sopan kah?????






pose kurang sopan dari kitorang...
kekekkeke makcik aku ngan maktok sibuk dok masak kat dapur...
kitorang kat depan sibuk menghabiskan makanan sementara nak tunggu nasi...lalalalalalalalal
memang dasar anak dara..eh anak dara ke???
cee tengok si adik tue...tatap pokus ngan buah anggur lantak la korang nak bergedix ke apa ke..janji dia dapat makan tanpa gangguan..kekekke :P


lepak2..sampai kul 5 cam tue..makanya marilah kita minta diri dulu....
perjalanan kami masih jauh....





 tima kasih buat ratusiput yang sangat sporting dan anak2 dia yang sudi melayan karenah amani.....
insya-allah ada rezeki nanti kita jumpa lagi ye....
next year aku bawak amani ngan adik dia lak...kekekkeke...baru la best sepahkan rumah ko..hahahhahahahahaha :P





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails