Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, March 30, 2012

ponteng sekolah

pagi tadi...otw nak ke opis...dengar topic kat hot fm....
topic yang sangat hot masa zaman remaja aku...allalalalalalal....*gedik sangat kot*

PONTENG SEKOLAH.........sapa xpernah ponteng sekolah??? memang terbaik la.....
aku????? yeah...aku dulu adalah juara bab2 ponteng sekolah nie....
lagi dasat...pagi orang nak g sekolah...aku pun kuar jugak....ok nie adalah pengalaman...


orang kata pengalaman mematangkan diri kita kan...hmmmmmmm....
well...antara satu kenangan yang paling aku xleh lupa.....pasal ponteng sekolah nie...

g DATING....kat GUNUNG JERAI....kelasssssssssss ko eidaaaaaaaaaaaaaaa.....
dating stok naik keta g tempat sejuk jerk kan.....wakkakakakakakaka....

dulu2...klu dapat g date naik keta....dah kira haibattttttttttttt nya ko kan...
well...aku bukan orang senang....maktok dulu susah mana ada duit nak beli kereta.....


aku ingat lagi....kan kedah hari ahad kan sekolah kan....ha..hari ahad tue la...pakwe cuti....*merengam sangat zaman sekolah dah main cintan cintun*...

sebab tue la g date hari ahad......sanggup ponteng sekolah semata2 nak g date jerk....

tapi.....nak g date...xg sorang2 tau...bawak MY BFF skali...hahahahah dia pun date la jugak.....
kira 2 couple la nie........kuar pagi...petang balik......pastue buat2 penat...sangat noty hoke...


pastue..seminggu lepas tue.....kena tangkap ngan pengetua..sebab ada "PEMBAWA MULUT" yang nampak kitorang ponteng hari tue....
siut sangat kan....

aku memang ponteng xdatang sekolah langsung...tapi masalahnya...MY BFF nie...ponteng...tapi dia g tunggu kitorang depan sekolah... BOLEH?????????????? wakakkakakakakakakakakak


memang mengantar ajal la namakan......

kena hadap la ngan pengetua.....diskus punya diskus....pengetua nak jumpa dengan parents.....
gila xkecut perut nak bagitau maktok kan....

ade...gila...nak bagitau maktok..pengetua nak jumpa sebab orang ponteng sekolah...ooohhhhhh TIDAK AKAN....TIDAK AKAN.......

terus kautim ngan abang aku......dan abang aku penganti maktok la kiranya.....MY BFF tue..harus la mak dia yang turun sekolah kan.....


dah setelah kata putus di amik....hukuman pun di jatuhkan.....
apa hukuman nya????????





huhuhuhuhu hukuman sebat...ok sebat.....:P...tapi kat tapak tangan jerk la....eh..eh..2-2 belah tau....
mula2 tue..pengetua decide....parents sendiri yang kena buat.....

aku dengan selamber badak jerk...menjawab...

aku: CIKGU(merujuk kepada pengetua la nie)...seumur hidup saya..abang saya xpenah buat saya.....klu cikgu nak rotan..cikgu rotan ja...xpayah suruh abang saya rotan...

abang aku: YA CIKGU...saya xboleh....saya xpenah pukul adik saya... *see betapa baiknya abang aku....sebab tue aku sayang abang aku sampai mati....*

pengetua: awak tengok tue YUSNIDA...betapa baiknya abang awak....sampai hati awak kan....

aku: *MENJELING dan MENJAWAB* stok budak2 noty kat sekolah kan...


pastue...pengetua wakilkan cikgu kelas aku...yang jalankan hukuman kat aku......pastue seminggu merajuk dengan cikgu kelas...bertuah punya student kan...

akhirnya maktok dapat tau jugak kes aku nie....
sapa ntah yang mulut capoi p habaq kat maktok....

maktok stress ngan aku...maktok lari umah...hahhahahahah ok2 bukan lari la..maktok p dok umah arwah kakak aku....

tinggal aku ngan abang aku ja kat umah.... bukan anak lari umah..mak yang lari umah sebab stress ngan anak


bila di ingat2kan balik....ya allah nakal nya aku dulu kan...zaman remaja yang sangat mencabar tuk maktok membesarkan aku....

zaman remaja yang asyik nak memberontak....maktok dulu garang tau....stok garang...ko buat salah..memang tali pinggang xpun kepala tali pinggang la melekat kat badan ko.....
paling haibattttttt maktok penah potong rambut aku....compang camping terus jadinya......




mujur la jugak...aku dapat jadi..apa yang aku jadi sekrang...klu x...hamek ko...menjawab....

skrang bila aku tengok budak2 sekolah yang ponteng sekolah....melepak...aku rasa nak p buat motivasi pree jerk kat diorang......

ruginya masa belajar diorang.....adik2 ku sekalian....hargailah masa sekolahmu......

tapi tue semua kenangan...kenangan dalam kehidupan.....

terima kasih maktok....skrang baru aku sedar...kenapa maktok bertegas dalam mendidik kami adik beradik....

maktok memang seorang IBU yang hebat...seorang IBU yang kental..membesarkan kami adik beradik....seorang diri...

maktok jadi BALU (bapak aku meninggal masa umur aku 2tahun lebih)  masa tue umur maktok 29tahun...muda lagi kan....



mama.... jasa mu sangat ku hargai.....terima kasih mama......sayang mama selamanya....


lepas dah ada anak..baru aku sedar...perasaan seorang ibu....YA ALLAH semoga KAU mempermudahkan urusan ku dalam mendidik dan membesarkan..zuriat2 ku YA ALLAH.....



notakakikuberbunyi:takutnya membesarkan anak dalam zaman yang serba serbi canggih nie....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






11 comments:

sW33tdARLiNG said...

erkk tak handal ler kau ni ponteng sekolah smpai kantoi... hehehehehe

Shu Shinju said...

woooooo...sakan gak bonda masa sekolah erk..

acu plak masa dok asrama berdating ngan student lelaki.. 2 couple gak..ada org report acu kena tibai kat tapak kaki.. sib baik cikgu x panggil parent...hahaha...

eMMe said...

kita tak rasa, nnt bile anak2 kite dah besar remaja, masa tu la waktu yg mencabar utk membesar dan memberi pendidikan, anak2 jgn nakal mcm ibu kamu tau, heeee!

mamyharraz said...

woahh heibatt penangan citer ponteng bonda yer..nasib ada abg yg baik nak bekap :D

betul tu nak didik ank zaman skrg sgtlah mencabar.

Mimy Hamid said...

huii dasat gak ko ni zaman sekolah sampai hadap pengetua...kira hebat la ni...aku dulu ponteng sekolah suka pegi umah Aznurul Huda..heheh mak ayah dia kan keje...mmg pot melepak sambil masak goreng telor..pastu tepat kul 4-4 ptg balik la umah..hihihi

Eye_nee said...

dulu masa sikakak umur sama dgn amani ni..takut yg tidak takut sebanrnya akak rasa..tp kini bila sikakak dan 20 thn ni pepel...Ya-Allah baru akk tahu apa perasaan takut tu....

Softtouch [Hanim] said...

sy xpernah ponteng sekolah..sy nakal masa zaman itm..hehehehehe

betul besarkan anak zamanskrg sgt mncabar..takut plak

Dee said...

wah leh tahan notty eh..k dee love schools..tak ponteng..tp lepas sekolah je merayap..bwk baju spare..hahaha..

bila kita dh jadi ibu baru kita tau kan..betullah apa yg mak kita ckp dulu2..hehehe..apapun itulah kenangan..manis bila dikenang..senyum sorang2..

ieda said...

ahahah akhirnya terbongkar rahsia ekkekeke .. terer nie .. mak bonda nie .. tapi kantoi ekekek .. sabor je dikk ;)

rasp said...

hahahaha sis...kita leh geng...
pernah gak ponteng skolah...
nak gi lepak2...
terus kantoi gak...
jumpa pengetua...
sib baik xkena rotan...
kena apologise jer depan student lain....

takuttttt jer anak2 buat pe'el sama kat kita :D...
syukur anak2 ku tak buat perangai....

ratusiput said...

oooooooooo pandai ponteng gak ye...akak dulu tak ponteng tp ske melepak pas habis skolah gi ngukur jalan kat shopping kompleks.pantang ada shopping kompleks yg baru bukak...akaklah dulu tukang rasmikan.ehehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails