Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, June 8, 2011

mari ternak lemak bersama2

salam hari rabu....... hari nie kengkonon nak WW 'wordless Wednesday' la kan.....

sebabkan WW nie aku nak hidangkan korang ngan menu makan2 aku last2 *nampak sangat dah banyak minggu dah* week.....


hari tue jalan2 dekat carrefour tun hussin onn...sekali teringin lak nak makan kat PAK HAILAM KOPITIAM.....nampak MISBUN SIDEK berdiri elok jerk kat depan kopitiam nie kan...
cam menarik jerk tengok dia pegang makanan kan...
apa lagi moh la kita....




beef keow teow Cantonese .
sumpah sedap sangatttttttttttttt
portion besar gila..sampai aku mintak cili potong 2 piring la... kekekkeke
kenyang perut sampai sendat...




beverages yang menjadi pilihan hari tue...
bandong cincau....ya ampun...terasa kenikmatan nie......
mawwwwwwwwwwwwwww lagii....




nie my gurl prenz punya menu..
nasi goreng mende ntah..
not bad la jugak...tapi rasanya sedap lagi nasi goreng kat bistro dalam jj cheras selatan tue kot...
my gurl prenz siap order air lain hoke..
sebab bandong cincau dia tue..kejap jerk dah surut..kekekekekke
sekali aku rekomenkan dia air 3 layer tue...






air kedua...
pastue lepas makan xlarat nak berjalan pegi kat keta..
sebab perut penuh air..hahahahahahahaah macam2 ko kan kak...




jumaat lepas...macam biasa..hari jumaat jerk...kitorang memang akan tawaf JJ cheras selatan tue..time lunch...
sekali hari tue...teringin nak makan dekat johnny's.....
tapi idak ler makan steamboat..sebab klu nak makan steamboat nie..kena rehat 3jam baru feel nak makan kan...

my gurl prenz amik lunch set....




nasi goreng pineapple.....
nampak cam xmenarik jerk kan...maybe kaler tue kot...
pucat sangat....



siap ada semangkuk kuah tomyam...
aku suka cendawan butang tue....


pineapple juice tue aku punya...pehhhhhhhhhhhh punya la kawwwwwwwww...sedap sangat...
nak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
yang tuk set lunch tue...air Chinese tea yang rasa pandan....




bihun tomyam menjadi pilihan aku kali nie...
udang besar.....sedap...tapi banyak sangat..xhabis pun aku makan....huhuhuhuhu



nie muka sementara nak tunggu menu sampai...



sengeh xperlu kata apa2...




mual la..asyik2 muka aku jerk kan...
yelah tetiba rasa eh..lama xtayang muka tuan tanah kedaung nie dalam blog sendiri kan..





my gurl prenz tengah usha orang sebelah makan steamboat..kekekekke
xpa kak..next time kita rehat lama2 skit..kita g makan steamboat nyek...




dalam pakej lunch tue..siap ada desert.....aiscream...
yummy..yummy....dapnya....


ok lepas dah puas mengisi perut dengan macam2 makanan...
moh la kita xcersise...kasi perut kempis skit na....



ok get ready semua nak xcersise


regangkan..kaki...tangan semua dulu taw....


ok now start...




V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V



semua orang polo taw.....
nak perut kempis x??????



ok aku nak bekpest sat..hari nie buat sandwich telur jerk......








































23 comments:

SURIA AMANDA said...

adoii...lapor gilo perut along tgok menu tuh semua..ni nak menternak lemak gak ni...ala yus..apa la sgt lemak yang hang ternak tuh..

makdara TERdiva said...

ko telah mengganggu-gugat ketenteraman perut seorang perempuan yg sedang berpuasa..haishhh :P

intan_blur said...

fuhhh..!!! mcm dah lame ko x update pasal menu yg menari..skrang..tegugat beb..
knp muka ko smakin slim beb..????
sesuai la amani buat style mcm tuh...aja bonda exercise sikit tau..bonda kuat mkn

sW33tdARLiNG said...

giler best semua makanan tu...!! tunggu giliran aku lak tayang2.. esok erkkk!

etiey.com© said...

lemak mummy dah bertan tan... hiihik tak mao tak mao ternak lg

Shu Shinju said...

SEDAPNYE......

YANG LAST TU GIGIT PON SODAP !!!!!!!!

chichi said...

hehehehe..hampir sama tajuk ngan saya..tapi mmg menjadi2 ye kita ternak lemak..berkembang dengan jaya nye...

ratusiput said...

gua kalau mi kantonis tu mmg taksub ok.tp gua slalu tuko mihun sbb gua tak makan kue tiew...biasa ar gua mende kenyal2 ni gua tak ble telan.

rATu kEBaYA said...

saje je kan...

sampai terjelepuk akak nengok makanan ni semua.. pitam.. lapaaaaaaaar

Mimy Hamid said...

nok dulu kan masa aku cinta cinta suka dan selalu dating kat pak hailam ada gambar misbun ni..sampai hafal menu..tapi beef cantonese ko tu tak pernah aku try..bila tgk mau la try jugak...motip bila?? dating pun dah takmo ni..sentap..nak dating atas katil je camno

Ena said...

nasib baik baru pas makan.. apapun beef kuetiau cantonese tu nampak sangat menyelerakan..

alahai comei nye amani.. jom amani kita kempiskan perut yg tak kempis2 dah ni... maklum la lemak makin membiak.. hik hik

mekchu said...

sedih amani tgk bonda dia yg makan, makan dan makan.. hahahaha..

Dilla Ady said...

alaaaaa...bencik la same yu tu...makan la byk mane pun,menten slim jek yu nih...nyampah tau...

Dee said...

3 jam mkn steamboat? wah..sure ko suap feeling2 mcm buat iklankan..melampau over! hahaha..
bistro sebelah tu sedap gak eh..nti kak dee nak try lak..

Eye_nee said...

Makan tah hengat donia ko yer...pineaple tu cam tajam2 kan beb..lu brani minum ek...

Cik Pah said...

selalu org amik gambar dari bawah nampak gemuk..tapi hang aku tgk nampak kurus jer.. makin kurus hang nih aku tgk.. tapi makan boleh tahan.. bela hantu raya ker? wakakakkaka

ieda said...

huwaaaaaaaaaaa sib baik dah berbuka poseee ekkeke :))

Eri-chan said...

byk seh korg makan.....takde rebut2 toilet eh? ;p

Cik Wanie Ghani said...

alamak,
bandung cincau,
dah lama x pi pekena nie,
nyum nyum

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya beef kuew teow cantonese tu..xpernah mkn..mngidam sgt..xjmpe2 kedia yg kual kuew teow tu..

comelnya amani tgh exercise tu..hehehehehecute sgt..

mummysyafie said...

mee hoon tom yam terbaek..akak kalau gi johnnys mmg nak yang ni je.

Mama Gee said...

sodappnyaaaaaaaaaaaaaaaaa tgk gambar2 itu smeuaaa

-oP_ida- said...

adoilaaa....bila tgk n3 bab citer pasai makan nie tak berani VIEW...takot teringin jenuhlaa satg nak menapak mencariknya..hheheheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails