Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, June 2, 2011

panggilan pulau apa bonda pakai bikini?????????

selamat pagi......................*hari nie kena buat2 rajin uollsss ada bos baru masuk hari nie...* :P

semangat nak menghabiskan story mory pasal sabah nie...
dah sampai naik loya tekak aku dengan kisah sabah yang ntah bila nak habis nie kan....



opppppsss sebelum tue....aku akan pastikan tuk mengumumkan nama pemenang tuk GA aku tue...next week k...tungggggggggggggguuuuuuuuuuuuuuu yer....


ok hari ke-3 di sabah...adalah xtvt mentawaf pulau.....
al-maklum la..sabah kan ada banyak pulau yang cantik kan...

kul 8 lebih cam tue dah siap sedia dah.....lepas bekpest semua....apa lagi moh la kita..meneruskan perjalanan......

kitorang sewa sebiji bot *muat tuk 10 orang cam tue..dalam rate RM200++ tuk 3 pulau...*
senang sewa sebiji bot terus...sebab masa kat pulau tue...korang leh dok berapa lama yang korang nak duduk kan...
nak duduk sampai lebam pun xpa......




bonda xcited...amani relex jerk menyusu....
begini lah dah ada anak kecik nie.....
terpaksa la jugak pose secara berjemaah dengan anak sesaja....





bila amani dah sleep baru la bonda leh gedix xtra skit....
best la amani sleep sebab kena angin sepoi2 bahasa kan....



frust sangat sebab masa kitorang kat sabah nie...cabel charge camera adalah hilang...
masuk hari ke-3 bateri camera adalah nyawa2 ikan....
kat pulau nie..memang aku rasa nak repeat jerk pegi lagi..tension sebab en dedi hilangkan cabel charge tue......
ingat senang ke nak pegi lagi....nyampahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


3 pulau yang kitorang pegi.....mamutik..manukan dan sapi......

memang best gila hoke...aku snorkeling sakan...berlumba2 ngan nemo...kompom nemo cakap..eh cantiknya "IKAN DUYUNG" DUGONG nie....


dah nama pun p pulau kan...makanya harus la bonda berbikini mengalahkan amani...




sapa dah ready nak tengok bonda amani pakai bikini cam pasha sendat








|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

amoih kan main melaju jerk scrol kan..klu bab2 bikini nie...semua nak tengok.. :P









auwwwwwwwwwww tercekci skit la.....




nak pose lompat2 ...tapi ramai sangat manusia kat situ...
langsung malu xbertempat..hahahahaahahah :P




nampak cam panas kan...
tapi air laut tue sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hoke...
aku siap gigil...gila betoi....

amani pun sakan mandi laut........



masa dekat last pulau sebelum balik ke darat balik...
kitorang jumpa penyu sesat.....
sapa bilang sabah xda penyu....
moh la kita tengok telur penyu.... *gatai nak tengok telur penyu kan.. *







V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V


tadaaaaaaaaaaaaaaaaa

penyu terdampar ngan anak penyu...




kreatif kan..sapa la yang punya keja nie...
nak jerk aku suruh dia ukir badan aku lak kat pasir tue.. :P


dalam kul 5 cam tue...moh la kita balik..sebab langit dah mendung...
ada tanda2 maw ujan.....
mari la kita balik sebelum hujan menyembah bumi kan...




muka amani....memang xda perasaan sangat kan....
dia dah penat mandi laut la nie....ngantok sangat.....tertido lagi..pastue tetiba gerimis...
habis tempias kena muka anak bonda...sian amani kan...



bonda yang hapie dapat jumpa nemo....

lepas dah sampai kat pekan KK.....moh la kita tawaf pasar Philippine.....sementara masih ada masa kan....
nie just cuci2 mata dulu sebab esoknya sebelum balik..memang plan nak soping kat pasar Philippine kan...

time aku pegi sabah tue...adalah sangat frust skit la...sebab tiap petang jerk....hujan adalah menggila...huhuhuhuhuhu
kitorang pekena seafood yang belakang pasar Philippine tue pun dalam ujan taw...
huhuhuhuh tempias xyah cakap la..memang terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


lepas dah kenyang makan seafood....balik hotel...tidooooooooooooo sebab penat melampau main air laut...


*elok aku balik 3 hari ke semenanjung...sabah kena badai teruk sebab tsunami kat jepun tue...menakutkan..huhuhhuhu*

16 comments:

ratusiput said...

tak mabuk ke ko amani...steady je togak susu...

Shu Shinju said...

bestnya sabah !!!!!!!!

nak pi sana gak....huhu...

Mimy Hamid said...

amani brave girl la...sungguh berani naik bot..aunty mimi takut la syg...mengigil...dulu anty mimy pernah gi sini gak..kat pulau manukan..adegan berbikini di situ memang hawttttttttt..sehawat bonda amani...phewtitttttttttt....amani mana bikini..aunty nak nengokkkk

etiey.com© said...

wah best.. bonda sanagt jeles!

intan_blur said...

aauuuwww...sexy u pakai bikini..i loooooooooiikeee....hahahhahaha...

Ena said...

BESTNYER...


BILA LA PLAK NAK SAMPAI SANER TU.. UHUHU

Eye_nee said...

Manukan yg indah kan Pepel...aduhai..bila lah lagi dapat kesabah baaaaaa.....

rATu kEBaYA said...

eida... gigih tau scroll ke bawah.. ingat dapat tgk cekci mekci.. kempunan dibuatnyer

eLLy said...

auchhh seksi nye .... penyu ;p

mummysyafie said...

baru nak tengok ieda pakai bikini..hihihi...geram tul ngan amani ni taw. macam nak geget je.

Dilla Ady said...

babap kang! ingat betul pakai bikini tadi...hihihi

eh, camera cable ilang...henpon kan ade dear..jadi la tu kan..

Dee said...

ramai org tlg pegang bolehlah pegi fun2 di pulau2 tu..kak dee takde sapa mau pegang..huhu..next time tgu depa besar leh snorkling sama2..

wahida said...

aku suka pulau2 kat Sabah...cantik!!

amani maintain comel je kan...geram la nok!

InaAchik said...

aku punyer kencang nk tgk ko lupa daratan berbikini... sekali tertipu daaa...

Softtouch [Hanim] said...

punyalah i scroll laju2 kot2 ada u berbikini sekali hampa tauuuuuu...hahahhaha

amani ni...baik sgtb yer..penat je tido penat je tido...bagus..senang bjalan jauh...kalu kwn dia kat sini, dlm kete pun sy ngan dia leh bgaduh sbb lasak kemain..nk tido dlm kete punyalah ssh....

Just Call Me Bitt said...

owhh turtle tu menarik perhatian anak2 ku...tapi derang yg cakap u yg buat...hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails