Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, September 8, 2011

cecita raya....

mood tuk bercerita pasal raya agak ke laut skit....ntah la..bukan raya kali nie xbest....
bestttttttttttttttt sangat...sebab aku berjaya tambahkan berat badan sebanyak 1.5kg.... masa posa xnampak perut...balik jerk dari raya...langsung nampak kebuncitan perutku




raya tahun nie...adalah raya yang best sangat..sebab amani dah pandai berjalan kan...
memang xtvt berjalan raya berlangsung dari raya pertama sampai la ke isnin 5/9 hari tue....

sakan mak berjalan..sampai anak kena semput la..kekekekkekekekekekeke



raya pertama adalah di kampung en dedi... nangis teringat maktok ...buat pertama kali dalam hidup aku...di pagi raya xberaya dengan maktok....huhuhuhuhu nasib la kampung en dedi ngan kampung maktok sejam setengah jerk perjalanan.....



 sebabkan mood adalah agak ke laut di pagi raya....makanya...gambar pun non hado la sangat...


pagi raya en dedi g semayang raya dulu...sementara amani dok best membuta....aku siapkan la apa yang patut....bancuh air...ngan hidang kueh raya....






amani kul 9.30am baru bangun hoke..di pagi raya....kul 9.30 jugak la..aku berbaju tido..walaupun dah mandi se awal kul 8 awal la sangat kan.... ....




pas amani bangun...kasi dia rest jap..pastue mandikan dia..sebab en dedi dah janji nak balik amik kitorang bawak g kubur ayah n mak en dedi....




dengan berbaju raya..di pagi raya...naik motor pegi kubur....vogue gila aku rasa...hahahahahaha.... aku jerk la rasa..korang xrasa xpa....


pas dah selesai ziarah kubur...balik umah jap......amik duit raya..sebab en dedi dah janji..raya kali nie nak bawak aku berjalan raya sakan.....


memang terbaik la...habis semua umah kat kampung tue en dedi bawak kitorang pegi...kekekekkekekekek sepanjang 2 tahun kami beraya bersama..nie la pes time aku beraya sakan kat kampung dia......






hari raya pertama...en dedi kena cirit birit lak...spoil btoi....aku jerk terpaksa makan kat setiap umah yang dia bawak....dia terlepas la..sebab ada alasan...




tengah hari...balik umah...kasi amani sleep dulu....sebab nak kena recharge energy dulu..kang klu dia buat perangai....ngan aku2 skali buat perangai nanti kang.....






anak dara recharge battery....kasi dia sleep dulu.....
nie adalah gambar pertama di hari raya.....
pagi2 raya xda mood nak amik gambar...



dalam kul 3 cam tue..baru amani bangun.....ok sesi tuk bergambar kenangan..sebab klu xamik..makanya..memang non hado la gambar aku berbaju vogue di pagi raya... :P





 muka ada hapie sebab dah recharge energy kan....
balik kampung..memang menjadi rezeki nyamuk jerk la si amani nie...habis bintat2 muka kena inject ngan nyamuk...











dah macam jerawat dah bekas gigitan nyamuk tue...




sebelum amik gambar..bonda kena sikat rambut amani kasi kemas dulu......







 kalut dok tengok dedi nak amik gambar....





 dah sikat rambut..baru leh amik gambar....
cam biasa kena pakai bedak kasi putih melepak dulu.....
muka bonda pun dah naik berminyak satu macam dah.....





 sayang amani....





 acara wajib....amani mintak ampun yer bonda....
duit daye amani ada x bonda?? eh..eh...
masa dengan bonda mood tengah ok lagi....so ada la gambar amani salam gini....











 bonda sayang amani sampai akhir hayat....





part amani ngan en dedi lak....

malas ai nak cakap..tapi korang tengok jerk la....






V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

 kekekkekekekek dedi tolong lepaskan amani please....








 meronta2 si amani .....mintak di lepaskan...




 nie jerk la..yang sempat aku capture...kekekkeke sian en dedi...
xpa la..nanti kita pakai baju raya...kita amik gambar lagi yer dedi....






pas amani kalut nak berjalan...dia tue pantang klu dah siapkan dia cantik2..mesti kalut nak ajak kuar umah.....






amani sibuk dok ngintai kat pintu....en dedi sila la amik gambar bonda dulu yer....








 my outfit on hari raya pertama.....
kali nie tema ijau menjadi pilihan......






 nampak perut tue???? yup...now i'm preggy woman.... 5months 2weeks...
insya-allah 11/1/2012 amani akan jadi kanda amani.....
doakan aku yer....










 nie adalah satu2 gambar kami satu family....
eeeeeeeeeee stress hoke....terus nyesal bila tengok..xda gambar....
en dedi...esok kita pakai baju raya nie..dan amik gambar lagi yer.......





 lepas jerk habis bergambar acara berjalan raya di mulakan semula....membawa sampai ke malam la jugak.....tue pun sebab aku dah penat gila...balik rehat2...ingatkan malam tue nak kuar ke open house kat umah kawan en dedi...skali amani sleep awal...en dedi pun dok sakit perut lagi...terus tidooooooooooooooooooo...esok nya bangun awal pagi.....yeyeyeyeyeyey nak balik umah maktok....... balik umah maktok terus eyeyyeyeey kan

17 comments:

makdara TERdiva said...

eh! betul2 preggy ke dear?
sama duedate dgn my adik.. :)
beranak berjemaah la korang thn depan..hehe

Shu Shinju said...

acu bekenan ngan baju bonda..nak wat contoh la nak pakai bulan 11 ni...:)

rATu kEBaYA said...

comelnya amani minta ampun kat bonda...

ieda said...

haaaaaaaaaaaa kan betul sangkaan akak nie ... ekekekkek
tahniah dikkk !!! senyap2 dah 5 bulan yeeeeeeeeeeeee
x lama lagi amani akan mendapat geng lah .. :)
amani cute lah dgn rambut bertocang tuuu :)

Mimy Hamid said...

keluarga hijau beraya....cantik la baju ko nok mengerlip...wahhhhhhh diam tak diam ko dah 5 bulan hokeh...lebih sebulan dari aku...so berpantang sama la kita...huhuhu...takpe nok berat naik ada sebab

Fieza79 said...

tema hijau..ramai nya yg tema hijau thn ni kan..

wow tahniah..dh 5 bulan...tp perut nmpk sket je kan...

SURIA AMANDA said...

Preggy?????alhamdulillah.....

Bitt (double IS) said...

nice color!!
alololo sangat comel si boo nehhh...hehehehe

Deqna said...

wah dah 5 bulan rupanya.. tapi perut tetap mencomel...

so amani bakal dapat adik boboi ke adik gigirl?


take care...

oh ya... nak cubit sikit pipi amani tuh... rilex jer rambut dia diikat... geram

eMMe said...

sweetkan kalo pakai baju hijau, baju raya lu cantik wooo..wa suke, leh pinjam tak? heeee~

wahida said...

weh...aku tau ko preknen, tapi tak sangka lak ko dah 5 bulan gitu...senyap2 je ko yer...hehe...
semoga semuanya dipermudahkan yer...

aku suka tgk amani cium tgn ko tu...sweet la gambar tu...

kesian anak angkat aku tu, mangsa gigitan nyamuk...huhu...

mekchu said...

gelemerrr baju.. dah 5 bulan ke? agak lambat jugak announce kat kami.. kalo mekchu 5 minggu dah canang 1 kampung...

amani meragam tak? kelass getah rambut pun kaler hijoo..

syanasaid said...

amani!!!! comel ikat rambut gitu
class baju ko bonda

MiYOKO SuKi said...

waaaa...vogue gitu di pagi raya.... :)

bestla amani nk dpt adik dahhh

rasp said...

5 bulan tapi mana perut mu *ihiks*
maintain je selim melim....
suka lah gambar amani salam tu...
soooo chomels :)

eLLy said...

ari ahad nanti amani jumpa Bonda eLLy ek .. wah tetiba nak jadik bonda gak nie :p

Softtouch [Hanim] said...

awk dah 5 bulan ke ieda....xtau pun kita.....lamanya awk simpan rahsia..pndai tau simpan...

comeynya amani senyum2 n salam bonda dia tu..sgt cheekey! cute!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails