Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, September 29, 2011

rindu....

sesungguhnya....cepatnya masa berlalu....


aku sangat2 merindui...detik2 dan saat2 amani kecik dulu...
rindu nak cium2 baby....
masa amani kecik2 dulu..leh la cium sesuka hati...
now nie...masya-allah nak cium pun macam nak ajak bertumbuk hoke...

dia punya menjerit...stress bonda ko nak...


 meh kita tengok...amani dari umur sehari...sampai la setaun sebulan...




 nie atas pangkuan dedi...
hari pertama melihat dunia...
masya-allah..xsangka aku dah jadi seorang ibu....






 hari kedua di hospital.....tengah siap2 nak balik umah.....





 kat umah kl..sebelum balik berkampung kat kedah selama 2bulan....




 berkerut2 muka kena flash....





 nie usia amani 7hari....dah luruh pusat...*luruh katanya..dah macam musim luruh jerk kan...*
makanya maktok kata...ok..kita botakkan kepala amani.....
tisu kat dahi amani tue...maktok letak..klu anak2 sedu sedan..petua orang tua2 kan..




 amani si botak bonda....






 amani sleeping beauty bonda....
ohhh hari tue ada yang tanya pasal tempat tido amani nie kan..
nie aku beli masa pegi bandong dulu....
nanti leh turun kat adik2 amani lak...
*wah adik2 katanya...jeng..jeng..jeng...*







 rambut dah start jadi spike dah....
hehehehehe muka putih melepak tue adat la....
klu maktok yang bedakkan..kompom..melepak2...anak bonda...






 amani di usia sebulan lebih...ewah2 pose malu2 gitu kan....





 nie masa amani umur 6bulan....
pose peberet dia la..buat mulut gini...







 ce tengok muka.......
ok fined...bonda taw la amani bukan minah bunga....
masa dia kecik...sangat la senang pakaikan sepit / hairband / headband segala...
ceee pakaikan skrang....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 
dia leh menjerit..pekak telinga bonda nak...




 nie masa amani umur 10 bulan cam tue...
tengah makan laichi kang ngan dedi 





 dan ini adalah amani yang paling latest....sabtu lepas....dekat taman tasik shah alam....
lain kan muka my little princess nie.....



 hargailah setiap masa bersama anak dan insan2 yang kita sayang....
amani...ketahuilah..walaupun taun depan amani dah jadi kakak...amani tetap anak kesayangan bonda dan dedi....
amani tetap penyeri hati bonda dan dedi...


kadang2 hati jadi sayu bila pikirkan...amani bakal jadi kakak...
bonda dan dedi sayang amani...selamanya.....amin...


17 comments:

*SiRibenMerah said...

x pe... jgn risau bonda.. amani akan jd kakak yg baik gitu.. hehehe..

amani kan gudgirl...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

hahaha.. ni mesti kak ida nak tambah lagi ni... ops!!! jangan marah noks.. hehehe

Ena said...

^_^

memg cepat msa berlalu skrg ni eida.. tak pe la..rezeki amani jd kakak awal.. boleh amani berdikari sikit nanti dan merasa nimat ada adik..

apapun amani dari baby sampai la skrg memg sangat2 comel..

SURIA AMANDA said...

x lama jer lagi amani dapat adik kan...hehe..x lama jer lagi utk cium bau fresh baby...

♥MAMASYAZA♥ said...

gambar terbaru tu so cuteee bila tgk gigi amani. cepatkan masa berlalu
sama cam akak gak, ami dah 12 thn sekrg ni, rindu saat dia kecik2 duludddd

Eye_nee said...

toksah lah sayu2 mikirkan title kakak tuk Amani..nnt bila dorang besar....alahai seronoknya..tak jauh beza....anak2 akk...tu dia 6 thn diff betwen them....19..13..7....

Hantu Kak Limah said...

yg last ...baru nampak rupe ikut muka bonda dia
....keh..keh...keh..
dah nk beradik pun kan......

sW33tdARLiNG said...

tak lama lagi, dapat ler lagi yg kecik macam tu.. bila dah besar, buat lagi dapat lagi yg kecik macam tu... begitulah seterusnya sampai ko hilang rindu... kekekekeke

eLLy said...

Bonda eLLy pun sayang Amani gak! Muahhhh .. tak lama lagik dah nak jadi kakak, be a good girl okeyy!!

Softtouch [Hanim] said...

sy pun rindu anak2 sy masa baby2 dulu..mcm danish skrg ssh kalu kita nk cium n peluk dia..

yg pnting amani makin cntik ..jd menantu makcik nak...hehhehee

Semoga amani akan jd akak yg baik yer..jgn sedih2 ieda...kalu amani tak jd kakak skrg pun dia tetap akan jd kakak juga kan nnti..dah rezeki awk n family utk dpt zuriat lg...Alhamdulillah syukur.

hamzah ian said...

comelnya budak..

Wahidah said...

tmbah sorang lg la..:p

Mama Gee said...

ada 2 org penyeri lagi meriah hidup..bertambah lah lg aktiviti amani nnti {menyakat adiknya..hehe}

Shu Shinju said...

amani budak sombong...
amani suka jerit...
amani susah nak senyum...
amani rambut lebat..
amani ade gigi kapak 2.. hihihi..

apa2 pon amani comel sgt... acu sayang amani..:)

Mimy Hamid said...

setahun sudah akak amani..dah ada tittle...dari baby lagi aku suka tengok muka comel dia..gebu..byk kali kot akuckp ngan ko..terharu jugak aku baca ...dari kecik aku ikut perkembangan dia ...dah besar dah sorang ni

noorsafone said...

Amani yg sgt kiut & comey...hehe..

-oP_ida- said...

sama ngan nida..

aah akak, nida pun rindu saat-saat sofia di lahirkan, dalam pantang dan waktu membesaq..sampai dh tumbuh gg n cakap banyak la ni....

huhuhhu lekasnyaa masa belalu...tinggai sume kenangan tuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails