Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, September 12, 2011

dam..dam...dum...bunyi bunga api

 adik2...jangan main mercun....xbaik tuk kesihatan...
dulu2 masa zaman aku kanak2 dulu...steady jerk...xda plak pak polisi nak bunyikan siren tangkap kan...
ce skrang men mercun..xmemasal jari ko putus kang...

napa nyek..gamaknya kanak2 zaman skrang nie...sel2 otak diorang bercantum xtra kot...
makanya kera aktip lelebey kan....



sebab kan tahun nie...xcited aku melebihi kanak2 makanya..harus la..nak mengexposekan amani dengan kemeriahan bunga api....


walaupun amani cam xda perasaan jerk tiap kali tengok orang main bunga api







abang aku la ketua tiap kali anak2 nak main bunga api...
ehhh kitorang dapat mercun jugak dari cousin aku...
sebenarnya bunga api yang abang aku cucuh tue..sepatutnya naik ke atas...
tapi yang heran bin ajaibnya..bunga api tue...meletup kat kiri kanan...
tue yang masing2 jauh jerk...











anak2 buah aku nie la paling xcited kan...
pantang matahari tenggelam..mula la kalut nak main bunga api...






kak ngah a.k.a cibon....











en dedi dalam percubaan nak kasi amani pegang bunga api....







amani main tanpa perasaan...
sebab dia dah start xbrapa sihat dah time tue...




dengan xtvt masing2...





last skali en dedi amik keputusan tengok jerk la..anak2 mekanan yang lain main..
sebab anak dia xda perasaan langsung....




muka budak xsihat....hidung dah start flu....
esoknya...kena g klinik kena amik NEB.....
muka habis bintat2...cam kesan jerawat dah aku tengok....
dia nie memang ada skit elergi sepi la..pantang kena gigit nyamuk..kompom sebulan kesan melekat kat tempat kena gigit tue....





sabtu n ahad penuh dengan jemputan makan2 sempena raya kat umah kengkawan....sendat perut aku taw...feliks...bulan posa perut xnampak...raya jerk..perut muncitttttttttt...... xcaya?? nanti aku tunjuk gambar semalam nyek......nanti..nanti..nanti la..tunggu ja... :P

12 comments:

Dee said...

kau tu perut buncit sebab lain..hahaha..

amani pun heran tu..apalah yg bestya main api ni...kehkehkeh..

Mimy Hamid said...

bunga bunga api di hari raya memeriahkan suasana...klu kg aku adik sepupu kecik ramai...rumah megat tak ramai budak so tak baper la meriah

intan_blur said...

amboi amani..main mercun sakan nmpk..apsal last pic monyokk jek nokk..;)

intan_blur said...

amboii amani ..main mercun sakan nampak..ooo..flu ker.patutla monyokkk ;(

ieda said...

alor2 ciannya amani .. dlm selsema2 tuu sempat layie ayah nak bagi peluang pegang bunga api yee ...

anak2 nie kalau dpt bunga api kalau boleh bakoor sampai habis :)

wahida said...

alahai sian anak dara aku tu...berhingus pun menten comel...

Wuming said...

Wah meriah nampak...

mekchu said...

cuba kalo dia sihat, konpem kiri kanan pegang bunga api dah tu..

nak tya skit bleh, mmg dah 5mnths++ baru nak announce kat sini atau baru tau pegnen atau lain2 erk? sbb mekchu sgt kagum sbb boleh simpan berita pegnen sampai lah ke 5 bulan..

mula2 entry2 sblm ni ingatkan typo.. ingatkan 5 mggu tapi tertaip 5 bulan..

rasp said...

rasanya en dedi yg frust tak dpt main bunga api kot tu sis hehehehehe
alololo ciannnn amani...
buat kerja amal kat kampung ek...
derma darah kat nyamukssss...

Softtouch [Hanim] said...

xpe tahun depan mesti amani dha pndai main bunga api....

alahai siannya amani xsihat yer...sian tgk muka dia monyok tu...

Mama Gee said...

seronok gilerrr!
rindu zaman kecik2..
raya mama tak meriah sbb takde budak2...huhuhu

NeenaAnuar said...

alahai.. serious sadiss giler muke dak amanii aku tengok kat hat gambaq yg last tuuu.. sian dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails