Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, March 15, 2010

Tempe goreng vs apam manis...

sebelum nie aku memang xsuker makan tempe...
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee memang xsedap la tempe nie aku rasa...
xdapat nak terima dek tekak kedahan aku nie....
tapi semenjak dua menjak nie...
tiba2 lak aku rasa cam sedapnya tempe goreng...
kena lak cicah dengan kuah kicap....
pehhhhh memang xperasaan bos lalu kat belakang......



tempe goreng....3 keping RM1.....



sebesar sebelah tapak tangan aku....
nampak jerk macam xmenarik..tapi percayalah ianya sangat mabeles ok...
nie semua penangan member opis aku la nie..
dia suruh aku rasa hari tue..tiba2 aku rasa cam...wow hebatnya.....


nie lak apam manis yang di cicah dengan santan..
ooooooo something like peliks skit aku nak makan..
nie sebenarnya makanan india...
aku pun mak buyong yang belanja....
dah tue beli sampai 2 keping lak tue...
sekeping pun jenuh la ko nak habiskan...sebab lagi besar dari roti canai...


makanan tradisi india...
eh ye ke tradisi..ontah la...xtaw lak aku...
aku main taram jerk sebut...


apam manis....
nie la pes time aku makan...
not bad la rasa dia...
mama aku penah buat...tapi mama aku buat memang dah rasa manis..
so xyah la nak cicah2 dengan santan lagi dah..
tapi yang nie tawar..tat's why kena cicah dengan santan tue...


ok..sekian menu makanan dari aku.....
penutup yang ntah apa2...:P



11 comments:

SyaNa said...

tempe tu mmg aku suke :)
yg apam tu aku rse ok..tp part kena cicah ngan santan tu peliks la kan
hehehe

NeenaAnuar said...

kite pun tak suke makan tempe.. tapi tak tau lah kot2 esok dah preggy terus jadik cam sis gak.. dari tak suke jadik suke.. hehehe...

org india panggil apam manis tu 'apom'... kire makanan tradisi diaorg jugak lah selain dari tosei.. ;)

Ena said...

akak pun suker pd 1st time cube sampai la nie.. suke makan.. hehehe..
tp apam tu x pernah rase.. tau makan apam yg mak buat jer.. sedap.. ecececehh.. saje puji maskan mak sendiri.. ekekke..

Diarihatiku1976 said...

ini memang makanan akak ni... kalo jumpa tempe memang tak ingat laki duk sbelah.. wakakka

Dee said...

sy masa kecik2..mkn tempe goreng mcm gitu je as breakfast..sedap..

Aujinz said...

cet..

sedari dulu aku dah bagitau..tempe memang mabeles..

tue laaa hang tak cayo...
skang nie..rasekannnnnn..

hahahhahaha

kathy jem said...

Apam manis nampak menarik..Akak beli kat mane?? Saya pun suke makan apam manis.. Dah lama tak makan.. Ni yang nak pegi cari ni..

[z@ck] said...

dah terliur dah ni..

POSH76 said...

makan tempe tu elok nanti kulit baby hang mesti cantik

tak pernah makan apam manis tu aku lak yg nak terai ngalah mummy buyung lak hehe

ko apa berkenan makan jer taw...nanti sian baby meleleh lak hehe

ina mail said...

purple : tempe kaya protein.apom tu sedap, memang peberet.makan ngan santan cair.

Redbloodsnow said...

psstt...zie nk apam balik je. tempe x nak. sbb x mkn tempe...hehehe :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails