Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, October 31, 2011

minggu lepas kan....

 minggu lepas kan...budak comot dan masham nie kan....
pegi jalan2 ke selatan.....



yok kita ke JOHOR BAHRU....





 amani baru bangun tido......duit kan tangan amani xlepas kan...
bery the materialistic... :P
rambut pun kusut masai jerk....
mentang2 la nak ke masai johor.. :P
nie dekat RNR pagoh....berenti lunch drebar dah lapar...


perjalanan di teruskan...cuaca...mendung mengiringi kitorang ke JB hari tue....


dalam perjalanan jumpa geng konvoi....
baru balik dari motor GP kat sepang la nie gamaknya...



brader...xberat ke sandang landak kat bahu tue..kekekekekkek...





di JB...buat pertama kali nya...mata bertentang mata dengan pemilik....nick name yang xdapat dipisahkan dengan siput....




 bersepah2 siput dalam umah dia...nasib baik patung siput..klu siput hidup...dah lama maktok kutip campak kat longkang... lalalalalalalalaalalalala
memang kena la nama nick dengan hiasan dalam umah dia...
RATUSIPUT......





ohhhh ada lagi satu trademark dia...yang sangat pemes amous.....selain dari siput....
mabeles sangat hoke.......klu la JB ngan KL tue dekat..dah lama aku suruh dia hantar kat aku...





 cheese tart yang superrrbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.....
akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....napa ko lupa cheese tart eida nie kak...sentap hoke.. :P





nie baru intro taw... :P...dasar pemalas kan....
bukan apa..hari nie...mood cam malas sangat....
lagipun sedey...esok malam maktok dah nak balik kampung...
maktok nak balik dulu...nak buat persiapan raya katanya...huhuhhuhuhuhu

demi ketupat....rendang...dan lemang....aku pasrah... *hahahahaahah dasar pemakan...:P*






Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Friday, October 28, 2011

besday party anak rossa...ko hado?????

ha........menggelupur khennnnnnnnnnnnnnnn.....rossa tue.....

tapi btoi la wey..klu korang tengok muka blogger nie..memang ada iras2 rossa la...

cun syeh...anak dua....badan menten..ai likee.....harap2 badan aku pun menten gak la..nanti pas deliver adik amani nie.....


*harapan setinggi gunung hoke..*


ok la...sebenarnya....ahad lepas..aku dapat undangan..besday party..encem boy...merangkap anak kedua kepada blogger cantik lagi lawa nie....




tema tuk besday party nie.... darth vader...kekekekke....
encem boy pakai topi DV sampai xnampak muka....


xcaya?????







 kekekekekkekeke mama ko nie kejam kan ismeth...sampai xnampak muka...camna nak potong kek tue...








besday boy yang encem...ismeth eusoff...bersama mama dia yang jelita.....







bitt n family.....






ohhhh aku bukan pegi sorang2....seperti biasa..harus la ku angkut skali en dedi, amani ngan maktok...
yang tue memang peneman paling setia aku la....


tapi ada lagi....blogger pemes amous....





budak yang xreti nak dok diam....
habis di tawafnya meja makan kitorang tue...
macam mana bonda ko x KURUS nak.....
*padahal nak mention kurus di sini..:P*







amani yang terkesima tengok muka BITT yang gojes..lagi meletop......
kak dee cakap dalam hati... "ewah2 amani nie...muka aku xnak lak dia tengok gini kan...ko tunggu aku pakai PB nanti amani..."hahhahaa lariksssssssssssss...sebelum kak dee jadi GENGSTER....:P






BITT tima kasih sudi jemput kitorang ...harap2 xserik la tuk jemput kitorang lagi yer.....




dah perkara yang paling aku terkujat...masa kat umah BITT nie leh lak...terjumpa ngan skulmate aku dulu...
ya ampun..tue pun dia yang tegur...terkesima ai taw....
jenuh nak ingat nama dia...yelah...dah brapa tahun kan..last aku tinggal sekolah menengah tahun 1998....
sangat xsangka umah BITT nie destinasi perjumpaan kitorang...

sangat terharu....



lepas kenyang makan2 kat umah BITT.....aku ada jemputan lain lagi...kat bukit subang
tapi nie bukan di kalangan blogger la....cuma jemputan dari reader blog......*wah clurst khen...bajet retis sangat*......
tima kasih kat reader blog Purplelicious-Love..yang sudi terima aku sekeluarga hari tue....
kenyang gila makan kat umah dia...sampai tersandar aku....
ada steambot...ada moist cake....ada spageti....ada puding karamel....
macam2 ada......tima kasih lagi skali na...

insya-allah raya haji nie..klu ada kesempatan kita jumpa na....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Thursday, October 27, 2011

nak yang mana dulu????

 penatnya badan aku nie........banyak story mory yang nak share2 ngan korang nie....


antaranya...



xtvt pada hari ahad...



23/10/2011





besday party invitation dari blogger......




hari isnin 24/10/2011

outstation ke Melaka n JB......








jumpa blogger yang terkenal dengan trademark siput.......bermalam lagi kat umah dia......






pertama kali menjamah bubur sumsum.....nie makanan orang johor....
xtvt pada hari selasa 25/10/20111









bubur sumsum....




petang selasa...sebelum balik ke KL.....





verangan2.....nak jadi queen....




 masuk jerk opis hari nie...sangat stress....macam2 benda nak kena settle...




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Monday, October 24, 2011

jom gelek

ada bran nak menari golek secara berjemaah??????
nak join amani menari gelek...



 mula2 step kat tangga.....






 ala apa bonda amik gambar amani nie...





ewah2....





makan biskut lagi sedap taw bonda....





lagi la sayang....





xmo la bonda..amani dah penat....






biskut kat tangan xlepas....tue yang fenting..... ekkekekekekek



*muka amani baru bangun pagi.....satu jerk perangai dia..bangun pagi jerk..terus ceria...gud gurl..*

autopublish jerk nie prenz.......aku dah kat MELAKA dah time nie....doakan aku selamat pegi dan balik yer.....




Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P


Friday, October 21, 2011

beriadah

 yahooooooooooooo esok cuti kan....
sebabkan cuti...moh la kita amik mood tuk beriadah.....



amani nie...tiap2 petang..klu en dedi balik keja awal...
mesti dia akan pegang tangan en dedi sampai tarik...nak ajak ke taman....

nak cakap xpandai lagi .... xpresi jerk la.....







 selalu memang en dedi jerk yang bawak dia g main2 kat taman nie...
bonda xpenah bawak amani kan..sian amani....







 *nie hari lain la plak...en dedi memang suka melayan anak kesayangan dia tue kat taman...*





 baru nak baik demam nie masa nie...
tatap jugak nak ajak berjalan...
dapat ke taman pun jadikla....amani..amani...





 nampak muka xbrapa nak sihat kan....tue pun jangan risau..nak jugekkk berjalan kan...
*ok aku admit nie memang penyakit dari aku..kekekekekke*







 hai unties....uncle....meh rrr men taman ngan amani....
sian amani xda kawan....



*hari nie xsempat nak BW....sampai la khamis depan yer kawan2....hari nie nak kena turun F&N Shah Alam ngan F&N Daries PJ...next monday ngan tuesday lak nak ke F&N Melaka n JB huhuhuhuhu so tiada xtvt BW yer....i'm cowie....*





Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Thursday, October 20, 2011

hati yang mendung semendung cuaca di luar...

 yeah....not in gud mood sebenarnya hari nie.....

sedangkan lidah lagi tergigit kan...

live must go on.....

bak kata kawan aku....jangan biarkan mendung di hati..kerana di sini mentari sedang menyinar.....


tima kasih kawan....insya-allah...mungkin emosi ibu mengandong nie sukar tuk di ramal....



sebabkan hati dan perasaan dalam keadaan yang agak parah,.....

maka pepagi hari lagi aku nak hadapkan korang ngan menu menarik ke babomm nie...


kan hari selasa hari tue...aku jadi insan kesepian......nasib baik la..ada ahkak kesayangan yang sudi ajak aku ngedate.....


yeyeyeyeyye terus bagi bekalan nasi kat budak opis....




kitorang date dekat the mines.....kiranya tengah2 la....

tempat yang menjadi pilihan qalbu.....FRUITLAND......

pes time nie aku makan kat sini....

sampai2 jerk....ahkak kesayangan nyek...dah ada kat sana....


tengok dia makan sedapnya....


nie manggo.......
sedapppppppppppppp.......





kawan ahkak sayang nyer tembikai.....
makan nie pun kenyang taw.....
sebab banyak taw..tinggiiiiii menggunung...








aku nyer rainbow......semua buah2an ada....
sedappppppppppp ya amat......
ahkak nak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..dan lagi....
kata pelangi kan..harus la amik yang nama menu pun nak jugak ada berkaitan ngan pelangi....







 nie namanya tau fu fa ye kengkawan...

hahahahaahahahah hanya ahkak sayang yang taw.....kisah di sebalik "tau fu fa" nie....
ahhahahaahah ok2..gelak lagi....
sapa NORA??? eh tetiba...hahahahahahahahahaha
matik la..gelak lagi...





kat c2 bukan ada ais tue jerk...makanan2 lain pun ada...
nie sotong goreng tepung......




nie.....ala ahkak nie apa nyek?????????????


dan nie jugak pestime aku makan.....







V



V




V




V




V




V




V



 takoyaki.....okk...aku admit la yang aku agak ketinggalan dan jakun..kekekkekekek :P




 ok fined...aku upload N3 nie...skali aku yang teringin nak makan ais tue lagi...demm btoi....




 “Hidup memerlukan pengorbanan. pengorbanan memerlukan perjuangan. perjuangan memerlukan ketabahan. ketabahan memerlukan keyakinan. keyakinan pula menentukan kejayaan. kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.”

 

Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





mari menyenget...


*edit balik sebab ramai cakap xleh tengok...*



video


 kalau dia xduduk dalam car seat....maktok pakaikan dia seat belt....
maka ginilah gayanya...menyenget2.....layan perasaan....



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



Wednesday, October 19, 2011

xtvt ahad petang.....

 bila perut dah kenyang......ginilah gayanya.....



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P





Tuesday, October 18, 2011

insan kesepian.....

 apa kena mengena tajuk dengan gambar????????




kan hari nie aku sorang2 kat opis kan.....
skali macam2 makanan lak yang maktok bekalkan tuk aku....


makanya terpaksa la jadi insan kesepian layan makan sorang2....







semua nie aku sorang jerk yang makan lalalalalalalal...
pastue jangan tanya napa nurse bebel2 berat aku naik..dan naik..dan naik....

6bulan ngandong..berat dah 52kg...eleh baru 52 pun nak bising taw nurse nie........agak2 nanti dah 9 bulan berat aku brapa la kan....scary weh kurus balik......



nie pes time nak makan ikan semilang nie.....aku dah la xpenah makan ikan semilang sebelum nie....ntah la..xtaw napa...tapi aku scary tengok kepala ikan tue...

hahahahaha mama aku leh lak cakap...sat g makan xyah la dok tengok muka ngan kepala ikan tue...makan kat bawah dah la...

hahahaha ok i will try.....




*terpaksa amik bahagian kepala..sebab en dedi xmakan part kepala...konon cerdik la tue kan....wekkkkkkkkkkkkkkkkkkk *



Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P

setupit....

kejadian yang akan di lihat setiap hari.....


dekat trafic lite..bila manusia xdan2 dan xreti nak hormat kat kenderaan lain....





sanggup potong barisan dan tunggu kat line tepi....
nyusahkan orang btoi.....









hari nie emosi..sebab tue letak sampai 2 keping gambar yang sama jerk....:P





*emo weh...hari nie aku sorang2 jerk kat department nie.....sorang cuti...sorang lagi EL...uwaaaaaaaaaaaaa...pastue lak..pagi tadi..en dedi pun xg keja jugak...xbrapa nak sihat..so en dedi MC...aku pun nyaris2 terjebak sama......tapi sebabkan xmendapat sokongan padu dari en dedi...terus sentap..datang keja lambat....kekekekkekekekek..xpa petang nie aku cabut awal......get ready rrrr....*







Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P






Monday, October 17, 2011

IDS FAMILY DAY

 ahad lepas.....bukan semalam.. :P......co dedi ada buat family day.....

makanya harus la..bangun seawal jam 7.30 *sangat merugikan..hari cuti kena bangun awal kan....*



amani pun cam taw2 jerk nak g berjalan...kul 7.45 dah bangun....eh..ke dedi yang kejutkan amani nie...konpius bonda taw....

maktok lagi awal bangun....kitorang dok lena di ulit intan..maktok dah siap bangun..masak bekpest lagi tuk kitorang....lalalalalalalalalalala

*haip2..jangan ingat aku suruh maktok masak taw..maktok memang xleh dok diam..ada jerk dia nak buat dan masak tuk anak dan menantu hantu *




 amani dah ready la bonda.....
amani yang di siapkan oleh dedi....
yeah...anak dedi tue memang apapun dedi.....
sometimes jerk dia nak bonda......
nie sementara nak tunggu dedi panaskan enjin keta....capture2 la aksi amani dulu....
layan bosan katanya...




ohhh lupa nak bagitau...kali nie dedi nyer family day diorang buat dekat DESA WATER PARK..


not bad la....fes time aku sampai sini...niat di hati nak mandi jugak....tapi skali kepanasan yang melampaui batas..plus aku malas nak salin2 baju bagai..maka lupakan..baik aku lepak2 ngan maktok kat pondok lagi best.....sambil tengok dugong2 lupa diri..kekekeeekke

*haip2..ngandong2 pun mulut choiiii taw... :P*










 nie masa tengah tunggu dedi beratur amik no bertuah....
nasib baik berbaloi beratur panjang2...kertas yang di cabut ada no..makanya dapat la..door gift... ubat gigi sensodyne 4 kotak....ko mampu dapat ubat gigi...tapi balut ngan toy r us nyer paper wrap.. :P....

ada jugak yang beratur...sekali kertas yang di cabut adalah kosong...makanya lupakan la..door gift... kekekkekekek...

klu orang yang ada nombor makanya...adalah layak tuk cabutan bertuah...yeyeyeey mana taw kot2 dapat tv lcd 42" kan...kata dah tukar astro beyond.. :P








 hapie kan main lagi si masham bonda nie..mula2 tue takut...konon jerk la takutnya tue....







 auuwwwww amani cekci la......
*kaki berbulu kat belakang tue abaikan jerk la yer...alalalalalaa *











 aksi amani..bila dedi angkat dia naik...xmo letak kaki nak ajak dedi g main air lagi....
nak xnak...terpaksa dedi layankan jugak anak kesayangan dia sorang nie.....
ala dedi kata amani kemanjaan dedi kan..apa lagi..layan kan jerk la...









 sakan 2 beranak tue.....
geram jerk bonda tengok...tapi xpa la..nanti kita repeat nyek dedi....
*harap2 dedi xskip baca part nie...*









 bila dah berendam tue kompom2 la lapar kan...
nasib baik ada biskut amani..leh gak dedi tumpang kunyah....
apa la dedi nie..biskut amani pun nak ngap ker???? *walhal bonda dah berapa keping ngap xtaw la..sementara nak tunggu diorang naik kan...*



lepas dah sejuk...dan lapar...naik salin baju..masa tuk lunch....
dan yang xbestnya....diorang kasi kfc...as a lunch....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...dah la aku fobia xabis lagi pasal kes calit tapak kasut kat kfc tue...
memang sampai kesudah aku xmakan  kfc tue....choiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii




masa tuk perasmian....sempena 105 tahun co IDS.....
dia nyer big boss dari hongkong turun buat perasmian...



ok...masa tuk potong riben
clown tue la yang buatkan amani nangis tue..hampeh btoi....
dah la...masa tue...masa tuk kutip mystery gift yang ada kat dalam belon.....








 nie tuk kanak2 jerk....tapi napa yang pakai cap tue dok cangkung kat c2 jugak....
musykil nie....







 dalam belon nie ada mystery gift.....tue yang budak2 pakat tunggu bawah belon tue...
amani nie mana leh xda mak @ bapak dia...kompom melalak kan...
tue yang dedi pun join sekali tue...







 amoih baik punya melepak kan....landing habis atas simen tue....
tengah tunggu big boss bagi ucapan....
sementara belon tue nak di lepaskan....







 aku jadi pemerhati bebas jerk.....
kang fengsan lak makyong kena himpit ngan bebudak yang kutip belon kang.....
dok la tepi diam2...





kutip belon dah pecahkan belon tue..tuk amik mystery gift yang ada kat dalam tue....
dapat la.... 4keping gift voucher rm5 diskaun tuk masuk ke DESA WATER PARK tue...
jadi la kan...hampeh jerk...ingatkan dapat tiket penerbangan holiday ke LONDON ke....
best skit....kan...


tunggu sampai kul 4lebih..nak tunggu kot2 no dedi naik masa cabutan bertuah.....
sampai ke hadiah yang terakhir...sekali no yang naik...218.......dan no dedi adalah 318...memang sangat hampeh....terus dedi ajak balik.....


sebabkan kelaparan melampau kan....singgah pekena bihun sup dulu....









 amani protes dedi xdapat hadiah cabutan bertuah yer nak..sampai tarik2 rambut...









 cucu maktok....harus la maktok suap makan.....
dia pun sibuk nak makan jugak...
sebabkan aku nyer bihun sup dah penuh ngan cili...sebab tue la maktok kena suap mee sup maktok....









 alolo cucu maktok nie....



memang penat la..cuti sabtu ngan ahad hari tue....
sabtu dengan agenda berportluck di PICC ahad lak ngan family day nie lak....tue yang isnin lepas masuk keja jerk lemau..cam semekut rendam kopi o jerk....







Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails