Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, October 6, 2011

FOBIA

yeah.....aku dah fobia tuk naik...KOMUTER lagi......



terus terang aku cakap...aku rasa pengangkutan awam yang paling teruk skali la kot komuter nie.....


aku bukan xpenah naik lrt...putra .... bus segala...tapi xda la seteruk komuter nie...


atau mungkin hari yang aku naik..hari yang teruk xpasti la kan...



yelah..memang la aku sangatttttttttttt jarang naik pengangkutan awam...ateeee...ada plak..lrt...monorail...putra segala ke opis aku nie.....


setelah bertahun aku xnaik komuter....minggu lepas setelah sekian lama....aku guna perkhidmatan komuter lagi...









muka cuak....dah lama gila xnaik komuter......






nasib baik hanya 3 destinasi jerk tuk sampai ke destinasi aku....


tapi 3 tue pun aku rasa cam 30 hoke......





nie adalah sebahagian dari penumpang yang akan sama2 naik komuter ngan aku......



komuter memang tiba on time....xsampai seminit aku tunggu...sampai..syukur dalam hati...*pada mulanya la...*

skali hamek ko....walhal aku masuk coach wanita tue...
huhuhuhuhuhu....aksi tolak menolak...bajet ko tengok konsert rock dah kekdahnya....

aku dok depan pintu..ok fined....cepat la aku kuar kan....sebab memang padat gilaaaaaaaaaaaaaaaaa hoke...

diorang dah xpeduli dah...ko mengandong ke..ko orang tua ke....tolak tetap tolak.....

aku rasa nak nangis hoke...*ok...jiwa rock..tapi dalam hati aku ada taman sangat kan..*.... nasib baik..ada sorang yang baik hati...agaknya dia ternoticed kot...dengan keboyotan perut aku....

thanks adik..sebab concern kat ahkak ....

tapi ntahlah..rasanya..cukuplah sekali aku naik komuter.....maybe tuk tahun nie..aku xmo dah naik komuter...
*taun depan xtaw lagi la...*



ok..nak bawak hati yang lara......nak lunch mc'd la hari nie...



byeeeeeeeeeeeeeeeeeee......


xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P

24 comments:

I`mulan said...

Mulan singgah sini...;-)

-oP_ida- said...

huhuhu...awat manusia besikap mcm tuh..

tuhlaa kalo dh memasin pentin diri sndiri..mana da nak kira tua,muda boyot kempis segala....huhuhu

fiza said...

Komuter memang teruk dari perkidmatan awam yg lain. Sepanjang pegnant naik komuter sgt lah azab. Tolak menolak, dorang bukan kira pompuan ngandung, org tua. kanak². janji lepas masuk dlm train yg sesak giler tu. Dah tu...tak bagi duduk plak tu. Nampak pompuan ngandung buat tak tau, buat² baca paper & buat² tido. Memang sakit hati.

makdara TERdiva said...

baru je naik komuter smlm..makhaiii..macam sadin tuna..

Shu Shinju said...

alahai...cian kat bonda....awat x panngei en.dedi ambik?

SURIA AMANDA said...

laaaa...naik dari mana tu Yus..mcm familiar jer..kepong sentral ke?haaa....itu la yg along alami hari2....wanita lagi ganas dari lelaki..

kakchik@ella said...

yg KC tk tahan psl naik komuter ialah ramai btl Immigrant dlm tu. Vietnam ada, Bangla ada, Indon ada. Mcm2 bau ada. Pengsannn KC skjp. Hihihi.

Mimy Hamid said...

ko naik komuter dari mana nak kemana...area umah ko ada ke?? aku dah lama tak naik pengankutan awam..bukan berlagak tp dah malas...lagi pulak ramai merungut keadaan skrang worst...isk aku ni kang emergency kena naik gak...

Mama Gee said...

tp kan...mama ske time mengandung naik pengangkutan awam..mesti org bg duduk punyalah...tanpa perlu buat muka kesian..hik3

eMMe said...

tgk time gak naik komuter, kalo peak time mmg la org ramai, bertolak2 mmg tabiat org kita kot, huhuhu....nak gi mane tu naik komuter?lame dah tak naik komuter...dulu zaman bujang rajin...sakan...heheheh...

Ena said...

gitu la eda, skrg ni org penting kan diri sendiri dah tak hiraukan dah org seliling.. masing3 berebut nak masuk & duduk..

akak pernah gak rasa gitu masa naik Lrt.. memg dorang tak kisah pun sakit ati je rasa..

Eri-chan said...

sian kau nok. naik lrt jelah..elok sikit. komuter mmg padat..mebi time naik tu peak hours.

Dee said...

sorry k dee terlupa hari jumaat komuter mmg teruk sket..patut advise eida drive je smpi mid..sorry lagi skali eh..rasa guilty tau..

Qhaifa Nur said...

saya pun fobia..
tgh pregnat ank k4, nk gi mid valley, punya ramainya manusia..tak kira tua tau muda di tolak saja asal dpt masuk, takutnya lepas ni seriau nak naik

*SiRibenMerah said...

hehehe.. lenkali tayang perut.. sape suh sorok2 perut tuh...

ratusiput said...

ekekekeke....rileklah.nebessss je tu agaknya sbb bawak baby dlm peyut...dh dpt mkn mekdi kan...next time bawak mekdi skali dlm komuter tu..

Papa Mifz said...

dh lamo x naik comuter...

-iLLa- said...

oh peknen ke...tahniah ya....kak..

anamizu said...

errr cik ana x suke naek bile sesak2..arrrhhh mcm2 bau ade :P




luv,
cik ana :)

POSH76 said...

betul paling worst komuterlaa....

mamaNoriz said...

sya penah seklai je naik komuter dulu, tpi mmg rasa ia teruk...

maybe sbb ktm yg handle kot..

kesian awk, nasib baik x muntah...

salam kenal dan folooo ;)

NM02 said...

komuter kemudahan pertemuan ai ngan hubby masa muda2 dolu

hehehe

Softtouch [Hanim] said...

teruknya dornag tu ieda..pndang2lah sikit org sebelah sebelh tu..sian ieda...nasib ada yg baik hati..

~izan~ said...

lama dah izan tak naik komuter,last zaman belajar dulu huhu..kalau naik skrg ntah reti lagi ke tak huhu.


mujur masih ada lg yg prihatin dan berhati perut utk ibu2 preggy =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails