Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, October 17, 2011

IDS FAMILY DAY

 ahad lepas.....bukan semalam.. :P......co dedi ada buat family day.....

makanya harus la..bangun seawal jam 7.30 *sangat merugikan..hari cuti kena bangun awal kan....*



amani pun cam taw2 jerk nak g berjalan...kul 7.45 dah bangun....eh..ke dedi yang kejutkan amani nie...konpius bonda taw....

maktok lagi awal bangun....kitorang dok lena di ulit intan..maktok dah siap bangun..masak bekpest lagi tuk kitorang....lalalalalalalalalalala

*haip2..jangan ingat aku suruh maktok masak taw..maktok memang xleh dok diam..ada jerk dia nak buat dan masak tuk anak dan menantu hantu *




 amani dah ready la bonda.....
amani yang di siapkan oleh dedi....
yeah...anak dedi tue memang apapun dedi.....
sometimes jerk dia nak bonda......
nie sementara nak tunggu dedi panaskan enjin keta....capture2 la aksi amani dulu....
layan bosan katanya...




ohhh lupa nak bagitau...kali nie dedi nyer family day diorang buat dekat DESA WATER PARK..


not bad la....fes time aku sampai sini...niat di hati nak mandi jugak....tapi skali kepanasan yang melampaui batas..plus aku malas nak salin2 baju bagai..maka lupakan..baik aku lepak2 ngan maktok kat pondok lagi best.....sambil tengok dugong2 lupa diri..kekekeeekke

*haip2..ngandong2 pun mulut choiiii taw... :P*










 nie masa tengah tunggu dedi beratur amik no bertuah....
nasib baik berbaloi beratur panjang2...kertas yang di cabut ada no..makanya dapat la..door gift... ubat gigi sensodyne 4 kotak....ko mampu dapat ubat gigi...tapi balut ngan toy r us nyer paper wrap.. :P....

ada jugak yang beratur...sekali kertas yang di cabut adalah kosong...makanya lupakan la..door gift... kekekkekekek...

klu orang yang ada nombor makanya...adalah layak tuk cabutan bertuah...yeyeyeey mana taw kot2 dapat tv lcd 42" kan...kata dah tukar astro beyond.. :P








 hapie kan main lagi si masham bonda nie..mula2 tue takut...konon jerk la takutnya tue....







 auuwwwww amani cekci la......
*kaki berbulu kat belakang tue abaikan jerk la yer...alalalalalaa *











 aksi amani..bila dedi angkat dia naik...xmo letak kaki nak ajak dedi g main air lagi....
nak xnak...terpaksa dedi layankan jugak anak kesayangan dia sorang nie.....
ala dedi kata amani kemanjaan dedi kan..apa lagi..layan kan jerk la...









 sakan 2 beranak tue.....
geram jerk bonda tengok...tapi xpa la..nanti kita repeat nyek dedi....
*harap2 dedi xskip baca part nie...*









 bila dah berendam tue kompom2 la lapar kan...
nasib baik ada biskut amani..leh gak dedi tumpang kunyah....
apa la dedi nie..biskut amani pun nak ngap ker???? *walhal bonda dah berapa keping ngap xtaw la..sementara nak tunggu diorang naik kan...*



lepas dah sejuk...dan lapar...naik salin baju..masa tuk lunch....
dan yang xbestnya....diorang kasi kfc...as a lunch....
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...dah la aku fobia xabis lagi pasal kes calit tapak kasut kat kfc tue...
memang sampai kesudah aku xmakan  kfc tue....choiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii




masa tuk perasmian....sempena 105 tahun co IDS.....
dia nyer big boss dari hongkong turun buat perasmian...



ok...masa tuk potong riben
clown tue la yang buatkan amani nangis tue..hampeh btoi....
dah la...masa tue...masa tuk kutip mystery gift yang ada kat dalam belon.....








 nie tuk kanak2 jerk....tapi napa yang pakai cap tue dok cangkung kat c2 jugak....
musykil nie....







 dalam belon nie ada mystery gift.....tue yang budak2 pakat tunggu bawah belon tue...
amani nie mana leh xda mak @ bapak dia...kompom melalak kan...
tue yang dedi pun join sekali tue...







 amoih baik punya melepak kan....landing habis atas simen tue....
tengah tunggu big boss bagi ucapan....
sementara belon tue nak di lepaskan....







 aku jadi pemerhati bebas jerk.....
kang fengsan lak makyong kena himpit ngan bebudak yang kutip belon kang.....
dok la tepi diam2...





kutip belon dah pecahkan belon tue..tuk amik mystery gift yang ada kat dalam tue....
dapat la.... 4keping gift voucher rm5 diskaun tuk masuk ke DESA WATER PARK tue...
jadi la kan...hampeh jerk...ingatkan dapat tiket penerbangan holiday ke LONDON ke....
best skit....kan...


tunggu sampai kul 4lebih..nak tunggu kot2 no dedi naik masa cabutan bertuah.....
sampai ke hadiah yang terakhir...sekali no yang naik...218.......dan no dedi adalah 318...memang sangat hampeh....terus dedi ajak balik.....


sebabkan kelaparan melampau kan....singgah pekena bihun sup dulu....









 amani protes dedi xdapat hadiah cabutan bertuah yer nak..sampai tarik2 rambut...









 cucu maktok....harus la maktok suap makan.....
dia pun sibuk nak makan jugak...
sebabkan aku nyer bihun sup dah penuh ngan cili...sebab tue la maktok kena suap mee sup maktok....









 alolo cucu maktok nie....



memang penat la..cuti sabtu ngan ahad hari tue....
sabtu dengan agenda berportluck di PICC ahad lak ngan family day nie lak....tue yang isnin lepas masuk keja jerk lemau..cam semekut rendam kopi o jerk....







Muahhhh : Bonda Amani -------> xtau nak komen apa2.....tekan jerk like kat bawah nie..... :P



16 comments:

Mimy Hamid said...

meriah nok bab ni konpom la budak sukeeeeeeee....desa water park gitu...adah harapan opis dedi dpat bonus kalau gini kan


p/s : mak aku pun rajin buat bekpes...pastu asik suh makan..aku tak suh pun tapi tu la mak mak ni

*SiRibenMerah said...

nnt kita g ramai2 yek...


mesti bestnya kan kalo pelangi2 g main air....

eB ezrin said...

ari nih tenet slow, gambor x leh tgk. hu3...
ps: tp eB singgah gaks ... tc yer :)

mekchu said...

saje je kan letak cili cepat2... nnti tak kenyang pulak kalo share ngan amani.. hahahaha....

sekeping gmbr makyong tak de... apa kes?

CGG said...

hi amani comel..

meh peluk sket:)

nice gurl

intan_blur said...

ambooiii meriahnye..;)
dia punye mate..kalah ko nok..

eMMe said...

waaa..bestnye...selalu lalu desa waterpark, tak penah masuk pun, cam best je, ramai org, lu tak mandi ekk...cuci mata je la lu...huhuu....

Dee said...

oklah tu..dpt juga hadiah ubat gigi...hehehe..amani tu cutelah..ngan swimming suit pink..hehehe..

Bitt (double IS) said...

happening bebb!!! bertambah syok sebab dapat berendam...hehhehe

eLLy said...

tu dia sakan amani main air!

rATu kEBaYA said...

bestnyer berendam.. akak pernah pergi masa peknen 3 bulan.. dulu.. mmg macam dugonglah akak berendam..

Amy Syaquena said...

gambar dapat tengok sikit je , internet slow hari nie huhu..

mamaNoriz said...

haha, lawak lak bile badut baut amani nangis..

tpi mmg budak takut dgn badut pun,
sbb diorang tak comel...
comot adalah...hihi

terasa kemeriahannye...

ieda said...

bestnya desa water park nie dikk
sure budak2 suke kan
hurmm tgk tuu amani tuu ..
gerammmm uishh mana bonda nye nie ekeke :)

eB ezrin said...

eee comeinyer amani ngan baju butterfly pink... i lioke :)

-oP_ida- said...

wahhhh sonotnya.....amani mata stimm ni membuatkan majlis betambah meriah.....wallah..ekekek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails