Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, September 8, 2009

berbuka secara meriah...

hari ahad hari tue...aku dengan my gurls semua..
buat gathering berbuka posa ....
dah lama xjumpa kan..
so kitorang decide nak berbuka ramai2 la...
lagi pun nie first time aku buka posa ramai2 ...selalunyer berbuka dengan en shukri jerk..
aku tengok en shukri..en shukri tengok aku....


so bincang punya bincang kitorang pun dah amik kata putus...
nak buat gathering tue kat umah aku jerk...
menu kitorang hari tue...nasi tomata...ayam masak merah..acar a.k.a jelatah..mee rebus..puding jagung..otak2...murtabak...
~ dah xpayah pegi buffet ramadhan pun xpa dah...~*tapi N3 nie langsung xda gambar kitorang...napa nyek...gambar makanan jerk yang ada...~
menu nasi tomato dengan ayam masak merah tue..masak kat umah aku...
yang lain tue semua nyer diorang bawak..sebab kitorang buat ala2 port luck gitu kan...
masing2 ada menu masing2....







puding jagung...puding ruti..dan popia goreng.....


kuah mee rebus....


mee kuning....



bahan2 tuk letak dalam mee rebus...














separuh dari hidangan hari tue...


acar a.k.a jelatah...
~ada story ohh di sebalik nama jelatah nie...my gurls tue ha..dia xtaw apa tue jelatah..siap bertekak nan kitorang..kiranya 3 lawan 1 la...dia siap search meaning jelatah nie dekat kamus DBP lagik tue...klakar jerk..~


cucur badak hasil tangan en shukri....tapi lembik skit la..kurang tepung..tapi rasa sedap...*terror kan laki aku masak...heheheh*


ayam masak merah...hasil tangan aku...

lepas berbuka lepak2 borak2 gosip2 ~ dah lepas berbuka leh la gosip kan...~
sampai dekat2 pukul 10 baru diorang semua gerak balik....
so tinggallah aku dengan en shukri berdua seperti biasa ....
malam tue aku penat giler dan nantok giler ohh......
sampai xmampu aku nak buka mata...wakakakakkaak...
sampai xsedar nak bangun sahur...sangat la penat konsepnyer....
bangun jerk pagi tue..aku cakap dengan en shukri...


aku : eh bang..rasanya semalam tue malam lailatulqadar kot kan..cayang tido sampai xsedar diri...

en shukri : lailatulqadar waklu.....

~wakakakakakakakak~ keji kan en shukri cakap waklu dekat aku.....
eh mana la taw..kot2 betoi malam tue malam lailatulqadar...





















5 comments:

[z@ck] said...

waklu 2 sama ke ngn hotakmu?
hihihi

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

[z@ck]..

hahahahaha waklu tue bahasa jawa..sebenarnya maksud dia pakcik...(klu xsalah akak la...)

NeenaAnuar said...

uuhhuu... sungguh meriah sis!! especially ayam masak merah tuu...

NanaLiana said...

choq badak tu rasa mcm ish xmau cakap la ha3
dia jadi lembek sebab serap minyak klu perah blh goreng ayam plak

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar..

hehehe ayam masak merah hasil tanganku..wah ada unsur2 riak di c2...heheheheheh

NanaLiana..

wei2..aku habaq kat abg shuk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails