Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, September 15, 2009

Ayam Penyet

selalu sangat dok baca dekat blog pasal ayam penyet nie..
aku pun teringin gak la kan nak merasa ayam penyet kan..
berconference dengan my gurl's semua...pas tue semua cam ok la bleh la nak try makan ayam penyet nie kan..
lagipun semua xpenah makan lagi ayam penyet...
diskus punya diskus..kitorang pun pilih la nak berbuka dekat ayam penyet usj..



ayam penyet @ USJ 9



menu ayam penyet..idak ler ayam jerk yang ada..ikan..tempe..mee soto macam2 la ada...tapi sebabkan masing2 belum penah makan ayam penyet..so masing2 pakat order ayam penyet la...


masing2 sampai dah hampir2 dengan waktu berbuka dah..
ye la..aku kan kena jemput en shukri dekat opis dia lagi...*penyebab lambat*
harus menjawab la nak menunggu juadah sampai...berjanggguuiitttt okkk...




aku yang masih mampu tersenyum walaupun lapar...



promoter ayam penyet yang berhidung penyek...wakakakakakakak



aku dan en shukri yang tengah tahan lapar..tapi still maintain senyum..




penyat pisang..nie dapat free jerk..semua orang dapat satu...sebabkan nasi kitorang still belum sampai so pakat2 la makan penyat pisang nie dulu...tapi aku xmakan...sebab aku bukan pengemar penyat pisang..bahagian aku dapat dekat en shukri la..



jus avocado a.k.a apokat..*eh btoi ke nama nie nyek* aku order satu kak miow order satu..tapi aku xleh nak telan la..sebab air nie padat giler..dah macam ice blended tue..naik mual tekak aku..
dah kena bising nan en shukri..cakap tue la order air yang ngarut2 lagik..heheheheheh
aku nan kak miow jerk order air nie..kak miow jerk yang berjaya menghabiskan air tue..hoye..hoye...


sian cousin aku lapar tahap gaban sampai terbaring2 atas meja dah..tunggu makanan lum sampai..jangankan makanan air pun lum sampai lagik time nie..sadis betoi taw...



kak miow dan en zam yang tengah tahan lapar gak nie sebenarnyer..




kitorang kan sampai dah hampir2 waktu tuk berbuka puasa...
memang berjangguiiit la nak tunggu makanan sampai...
bukan setakat makanan jerk..air pun berkurun nak sampai....


air yang en shukri order dah sampai tapi sebabkan en shukri xda sebab
pegi semayang so aku la rembat dulu air tue..
siap kongsi bertiga ok air tue...
betapa azabnyer kurasakan taw...
sampai en shukri pegi semayang magrib dah habis semayang sampai balik dekat kedai tue pun...
makanan xsampai2 lagi...


dah dekat2 pukul 8 baru makanan sampai...apa lagi kan..
masing2 pun dah macam ikan pirana jumpa mangsa la...




ayam penyet yang mabeles...

nasi dan ayam penyet..sambal tue memang sedap dan pedas giler..tapi pedas2 tue tatap aku makan jugak..

masing2 dah senang hati dah..

apa lak en shukri dok tunjuk tue..ke tengah dok korek gigi..ish xsenonoh taw...

betapa nak menggambarkan keenakkan ayam penyet sampai gitu sekali la roman eh...

muka kak miow yang dah kemerahan tahan pedas sambal ayam penyet tue..dia nie memang xtahan pedas langsung...klu bagi aku xpedas bagi dia dah pedas melampau dah..nie kan plak sambal ayam penyet yang sememangnyer pedas tue..lagik la..dah macam pakai blusher dah pipi kak miow...


muka senang hati perut dah kenyang..


muka budak hapie dapat makan..

kak jem yang tengah gembira dok meratah ayam penyet..


masing2 yang dah kekenyangan..


adam yang xsihat hari tue..sian adam..
demam nak bertambah umur ..


semua bekas dah kosong....

nie pinggan sapa nyek...aku xingat la..cousin aku la yang amik gambar nie..dia cakap nanti jangan lupa letak kat dalam blog taw...tapi aku lupa lak pinggan sapa..
licin..senang orang tue nak basuh nanti...


tinggal tulang dan sambal jerk..yang lain semua licin..tulang tue pun nasib baik la keras..klu lembut aku rasa dah lama kena telan..

aku dan kak miow yang senang hati sebab dah kenyang...
*kak miow sedapkan ayam penyet kan..nanti kita try yang dekat the curve lak nyek...*


kak miow dalam proses menyedut air apokat sampai ke titisan terakhir..hahahaha..
klakar jerk mula2 tue tanak minum sebab cam xleh nak telan jerk..jap g dengan sekali sedut kak miow berjaya menghabiskan segelas apokat...tahniah to kak miow...

diorang sambut besday sama tarikh 14/09.. * hapie besday to u kakak..and adam...kak,bila nak belanja kami makan sempena besday hang... :P*

restoren ayam penyet...




seperti biasa sebelum balik harus la amik gambar ramai2 dulu kan.....
tengok la en shukri tue..dia siap pesan nan aku..sebelum nak upload gambar nie..
edit dulu..jangan tunjuk kaki dia cam tue..hahahahahahahah
lantak la kan...rajin lak aku nak edit2 bagai nie...



sebelum balik tue..kat luar kira semua bil..sebab nak bahagi duit...
kira punya kira...cam terxtra lak orang tue charge kitorang kan..




tengok la tue diorang tengah gigih dok kira bil..aku sempat lagi usha en shukri nak amik gambar...



klakar sampai 2-3 orang kira bil tue...tapi still xleh nak balikkan balance2 duit tue kan...
pas tue en shukri cakap jom pegi balik dekat kedai tue..
suruh dia kira balik semula..
nasib baik la masa tue dekat depan kedai dia jerk kan...
so en shukri..aku nan kak nuyi pun pegi la kedai tue balik..
minta dia kirakan balik semula...

mula2 kitorang kena rm109.30
jap g lepas dia kira balik semula sebenarnya rm103 jerk kot..
ha !! see kan dah rugi klu kitorang xmintak dia kira balik semula...

walaupun service kedai nie tidak memuaskan..tapi makanan dia sedap...aku sokaaaaaaaaaaaaaaaa
en shukri pun cakap sedap....

moral of the story...klu nak g berbuka kat luar..datang awal...
dan pastikan bil yang di tick tue..kita dapat semuanyer....
klu xdapat tue..harus lah kita tanya kan..dan pastikan apa yang di charge tue adalah betoi...
klu xbetoi sila2 lah tanya dengan juruwang tue balik semula yer..
jangan malu2 kita adalah pengguna..
jadilah pengguna yang bijak...wah tiba2 iklan...


2 comments:

NeenaAnuar said...

kite selalu dengar ayam penyet nie.. tapi tak penah cuba lagi sis... kene cuba lar lepas niee..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar..

ha sis kena cuba taw nanti..sedap..ntah la bagi selera kita la..sedap jerk...xpa2 nanti kita g makan sesama nyek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails