Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, September 8, 2009

Ketayap..

last week menu berbuka posa aku..adalah kueh ketayap...
hehehe sebenar nie bukan aku yang buat...
tapi en shukri yang buat..
aku just buat inti dia jerk...
sebenarnya sehari sebelum tue...
aku yang planning nak buat kue ketayap nie...
semangat nie calling mama kat kampung...
tanya cam na nak buat semua kan....
noted dalam otak jerk....
~wakakakak bujet terror la motipnyer kan..xnak tulis atas kertas...~


balik jerk keja hari tue...aku pun apa lagi..
berkunfu la kat dapur tue...
dah siap bancuh semua aku pun mintak tolong en shukri masak la kan.
sebab aku nak masak lauk tuk nasi lak kan..
yang klakarnyer...masa aku bancuh tue...aku terlajak tuang pewarna ijo tue...
apa lagi kan..dah macam nak buat kueh shrek dah jadinyer kueh aku tue...

keji ohhh en shukri..dia hentam gelakkan aku..sampai sakit2 perut..
dah tue pulak...masa masak tue kueh tue xleh nak angkat..
jadi melekat2 dekat kuali...
aku letak minyak skit pun still xnak jugak...

apa lagi en shukri lagi la bantai gelakkan aku kan..
sampai aku dah sakit hati...aku buang semua bancuhan tue....
ha senang kan..xyah makan langsung...
~ wakakakkakakaka buruk perangai kan...~

bak kata en shukri dekat aku...dia yang buat kueh xjadi nak marah orang lain lak..
ye lah..sapa soh gelakkan aku....

tue la sebabnyer en shukri pulak yang buat kueh ketayap nie..
keesokkan harinyer....
patut la bancuhan aku tue xmenjadi..sebabnyer..aku xletak santan....
mama aku cakap kena letak santan skit...
cit..xpa nanti akan ku buat jugak....
siap ko en shukri...~ xpuas hati nie sebenarnyer...~


kueh ketayap en shukri...kulit dia cam hangus2 skit..maybe api besar sangat kot....
tapi not bad la rasanyer..xda la rasa hangus tue pun....sedap jerk..


buat berapa bijik jerk...tue pun 2hari baru habis....as usuall la kan...


gila riak ohh en shukri dengan aku time nie...
dia siap soh aku call mama aku bagitaw yang dia buat kueh ketayap..
sakit betoi hati aku taw...
cit giler riak laki aku nie...
xpa..xpa...
masa berbuka tue..dia siap paksa soh aku rasa kueh ketayap tue kan..
tapi aku xmakan pun...
masa en shukri g semayang terawikh baru aku makan....
~wakakakkkaakkaa kaber line baikkk punyoo...~


pinggan pun nak kaler ijau..nak kasi sama dengan kueh ketayap..hehehhe




en shukri buat kueh ketayap tue..
aku lak buat cokodok pisang....
ye la aku takut gak kang xjadi lagi kang kueh ketayap tue...
~ ada nada2 dengki skit kan..takut xjadi katanyer...~
dah nak makan apa lak tuk berbuka kan...
sebab tue aku buat cokodok pisang tue...

menu kitorang berbuka hari tue....semua yang simple2 jerk aku masak....
kueh ketayap (en shukri buat)...cokodok...sayur campur...telur dadar nan ayam goreng....

menu yang simple dan sikit cam nie pun xabis kitorang makan...
aku pun sampai naik penin kepala nak masak macam mana lagi kan....


2 comments:

sayangtikah said...

bak mai rasa skit kuih shrekkk tu....wakaka...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sayangtikah..

wakakkakakakaka menghena ya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails