Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, September 8, 2009

soping barang umah

seperti biasa setiap ujung bulan jerk...
destinasi yang menjadi pilihan aku nan en shukri tuk beli barang2 umah adalah di MYDIN...

harus la kan..en shukri kan keja kat MYDIN..so klu beli dapat la less skit..staff price ...
kita kena lah guna segala kesempatan yang ada ok...

dah tue nama pun dapat beli dengan harga staff xkan la aku nak
g beli barang kat giant lak kan..
kena la bijak kan...

as usuall MYDIN di bulan puasa nie sangatlah ramai umat...
bersesak ok...
dah la nak cari parking satu hal kan...
tue pun nasib baik jerk kitorang dapat parking yang berbumbung dah dekat pintu masuk..
kot x..harus ko menapak di tengah panas tue kan..
xkuasa aku.....

dah la posa2 nie kan...
maw aku sampai dekat pintu masuk tue..
aku mengendeng kat peti ais dekat kedai mamak tue...

kitorang gerak dari umah awal ohh hari tue...
xpenah2 ok aku g MYDIN beli barang umah pukul 12 tengah hari kuar dari umah...
memang hari ini dalam sejarah la...
en shukri cakap pegi awal skit...
nanti dah petang2 orang lagi ramai...

sampai dekat MYDIN dah pukul 12.30...
beli barang2 keperluan seperti biasa....
pas tue aku haruslah ada barang sampingan kan...
en shukri dah masak sangat dengan perangai aku....

benda yang xda dalam listing pun tiba2 bleh ada dalam troley...
ha cam na tue......

pusing punya pusing sampai la dekat pukul 3.30 baru kitorang beratur nak bayar....
ha..bayangkan la...tue baru dekat MYDIN kan...
beli barang umah.....
kalu pegi soping complex..sendiri maw ingat la kan.....
harus lah kejung kaki en shukri nak ikut jerk aku...


en shukri tengah beratur...aku dah xlarat dah time nie...nasib baik kat tepi tue ada tempat leh duduk...


macam2 jenis tepung ada....~ nak buat moist kek la sabtu nie...~

eh asal lak nampak plastik ijau tue....

mula2 plan..lepas habis beli barang dapur....
nak terus balik la kan...
nak masak tuk juadah berbuka lak..
tapi sebabkan masing2 dah kepenatan sangat....
so aku cakap dengan en shukri singgah bazar ramdhan jerk...

kuar dari MYDIN dah dekat kul 4.30 sebab en shukri cakap semayang zohor siap2 dekat MYDIN..
takut nanti xsempat kan....
ye lah..menyinggah dekat taipan usj lagi...
dah hujung2 bulan kan..harus la singgah dekat bank2 yang berkenaan...

selesai semua urusan baru la kitorang g bazar ramadhan dekat puchong perdana...
beli makanan tuk berbuka...

elok sampai umah dah pukul 6 lebih...
siap2 hidang makanan...mandi...rehat 10mnit...langsung masuk waktu berbuka...
nikmat ohhh dapat minum....

sampaikan malam tue..
en shukri pegi masjid semayang isyak jerk...
lepas isyak terus balik umah....
dia cakap kaki dia lenguh sangat2 xlarat nak semayang terawih...alahai kesiannyer.....

nota kaki:~ en shukri hujung minggu nie kita g mid valley lak nyek....~

2 comments:

NeenaAnuar said...

hahaha.. part yg beli brg tak der dlm listing tu memang biasa dilakukan... me pun camgitu gaks.. selalu jer kene sound ngan en. teman tuu.. hehehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar..

heheheh tue la kan..dah namanyer pun perempuan..selalu kena bebel nan en shukri..heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails