Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, August 17, 2011

indahnya sungguh di bulan posa...

cewah...indah la kan...maktok ada...ceeee tinggal bertiga jerk...memang ohhh bila la nak balik kampung nie...


btoi weh...dah lama rasanya xrasa indahnya ramadhan cam nie...


dulu2 dapat makan makanan maktok setiap hari..masa belajar sampai la umur aku 18tahun...


pastue..sambung belajar..sendiri mau ingat la...
nangish kuar lagu dangdut la.....


sebabkan ramadhan kali nie..di sambut meriah dengan kedatangan maktok...makan minum adalah sangat superrrbbbbbbb






lepas raya nie...hamek ko..merasa la..superbb ka super glue....bila maktok balik kampung balik...
huhuhuhu huk..huk..maktok xkesian ke kat anak menantu maktok nie..... *ayat kena sadis2 skit baru berkesan di lubuk hati..:P*




ok2..klu dapat membebel memang ko serah kat aku..sampai en dedi pun naik tension klu aku dah start membebel... :P






nie adalah menu berbuka hmmmmmm seminggu yang lepas....










pandangan atas.....
amoih ko bleh lak men pandang2 jeling2 kan...






bihun goreng mantop...
pedas berapi..sampai amani pun dedi dia xkasi rasa...hahahahahahaha
2kali kitorang tambah..tue pun ...sebab teringat nanti rugi kang kenyang nak makan nasi lak..kekekeke









nak pokus dekat cempedak goreng yang ada brapa bijik jerk lagi...
skali nampak pau kedut tue jerk lelebey...






karipap pusing.....beli kat PARAM..sebab kebetulan hari selasa tue..maktok suruh bawak dia pegi pasar tani..nak beli barang dapur skit...
hari tue maktok dah beli karipap pusing nie..dia cakap sedap...tue yang beli sampai 4hengget terus tue...














pau kaya....ngan pau kacang...
beli jugak...sebab masa jalan2 tue..tengok..mak aihhh gebunya pau tue..
skali dah sampai umah...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa pau ko mengedut hoke...nyampah haku...






sedap nya lak aih...aku tengok air laici nie....






rezeki ramadhan...kebetulan masa pegi pasar tani tue..terjumpa dengan opismate lama aku...
dia berniaga popia basah...terus dia bagi kat kitorang...
dan lepas jugak la...ngidam dia nak tengok amani...

yang kat belakang tue...wajik..wajik doyan...huhuhuhuhuh dah la aku xmakan doyan..makanya..ko tengok jerk la..maktok ngan menantu dia makan....


tue adalah menu berbuka.....nasi..cam biasa...lepas kul 8...




















 ikan tenggiri masak lemak + belimbing + baby tomato...
terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk






 maktok...klu masak kompom kena ada sayur..sebab menantu dia penggemar sayur yang tegar.....




daging masak kicap....
hmmmm sedappppppppp.,.... # sila buat gaya..iklan ketupat nona tue yer...#






 saja nak kasi close-up skit.....ya ampun...berahinya.....


tuk jerk la..menu kami hari tue....esoknya lak....
sebabkan hari tue aku tengok kat blog kak ratu kebaya....dia goreng bawal..makan ngan nasi panas....terus cari bawal masa kat pasar tani...

makanya..menu nasi esoknya harus lah..bawal goreng....#request kat maktok la...#






tuk anak tersayang...maktok cakap...
"mama ada nie..leh la..nak makan apa...habaq ja...esok mama xda...."
uwaaaaaaaaaaaaaaaa terus nak nangis tanpa henti.....




disertakan skali....sambal telur puyuh...
sodappppppppppppppp




last skali....asyik gambar makanan jerk.....

aku hadapkan ngan gambar amani...penyibuk jugak nie..
orang buka posa..dia pun nak buka posa jugak....




 masa nie dia tengah stress...kena dok kat bawah...pastue dedi amik gambar lak...lagi la dia hangen....
budak kecik nie....masya-allah...nampak jerk kecik..tapi tahap kelasakan dia..pehhhhh #kurusmakkonak
memang terbaik la.....
maktok nie siap dah suap2kan dia nasi dah...kul 7..sebab xnak kasi dia kacau masa kitorang berbuka...tapi non hado..semua orang kat meja makan...dia pun melaju jerk datang ngendeng skali.... xdapat kat bonda...pegi kat dedi...xdapat kat dedi..kat maktok lak dia terjah.....
benda yang buatkan dia xkacau kitorang adalah..bila ada iklan....
kekeeke masa tue..memang melaju jerk dia jalan g depan tv....suka bebenar ngan iklan...
klu bleh nak request la..kat astro ka tv3 ka...mainkan iklan selama 20minit dari kul 7.30 sampai 7.50 bleh????hahahahahaaahahahah
#manyakcantikmukakopel......














18 comments:

Ena said...

beshnye seme menu ituwwwwwwwwwwwww..

POSH76 said...

aduii syioknya tengok gambo makanan..sungguh tempting..cian si amani..

eMMe said...

sedapnye.....pelbagai juadah sedia terhidang, tak mo ajak wa berbuka sama lu kah? heheheh...

Dee said...

akak nak resepi mihun goreng maktok..awat nampak sedap sgt..rasa nak jilat screen komputer dah ni..hahaha...

ikan bawal mmg sedap dimakan panas2 bersama nasi putih..terbaik..

mekchu said...

cepat-cepat tutup blog nih.. sangat tertekan di kala petang tunggu pak supir tak call2 lagi dan tertengok gmbr makanan..

Eri-chan said...

sib amani nak tgk iklan....haha kalau tak, tak makanla korang...

aiseh kata maktok amani tu buat aku sedih...sebab tu aku pun kadang2 mintak mak masak apa2 yang aku tak reti masak...

rasp said...

mmg sronots bila dpt berbuka dgn mak kita kan....
nak nak kalo dorang yg masakkan hehehehhe...

rATu kEBaYA said...

bestnya ieda... mak tok larat lagi nak masak..

mak akak dah tak larat.. harap dia bagi tips je masa masak... kang dia masak demam seminggu pulak.. lagi haru.. rindunyer air tangan mak..

ye... lagi seminggu nak balik kampung...

Mama Gee said...

tgk gambar popia tu br teringat...poser kali ni lum jamah pun popia nih....adesss

Run Away said...

salam kenal...jalan2 tgk sini jap...salam aidilfitri...

ieda said...

me hun grg mak tok tuu nampak sgt2 sedap woooo
yg lain2 akak pejam mata lalallalala ahaksss

kakchik@ella said...

Bulan posa ni yg syoknya tang makan dan makanan, kannnn. Hihi.

wahida said...

ya Allah...kenapalah ikan tenggiri masak lemak tu mamanggil2 aku ni...
weekend ni aku nak buat lah...

Eye_nee said...

Ko mmg Kejammmm Kannn....Masak kicap daging maktok tu akk rasa macam akk nak pegi amik nasik pulak sekarang ni..itu pau masa dekat param kena suntik Botox kut..

Shu Shinju said...

semua sedap2..bila leh rasa masakan air tgn maktok ni?

Shu Shinju said...

semua sedap2..bila leh rasa masakan air tgn maktok ni?

eLLy said...

memang indah tapi yg tak ingahnye bila tengok gambar makanan sebelum waktu berbuka ;p

mummysyafie said...

best nya bila mak tok ada sekali..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails