Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, August 22, 2011

terpaksa bertindak kejam

diam xdiam...hari nie dah masuk hari ke-22 kita berpuasa kan...
ya allah..sekejap nya masa berlalu.....next week kita dah nak sambut aidilfitri dah kan....


kita kan main bersuka ria nak sambut aidilfitri sampai kadang2 kita lupa 'insan2 di bumi kekal abadi sana' menangis sebab bakal berakhirnya bulan ramadhan... :((



tapi adat manusia kan..aidilfitri mesti la kita nak raikan..setelah berjaya menjalani ibadah puasa kan....


ok2...bukan nak cerita pasal raya.....cuma nak share skit ja...

menu2 berbuka ahad lepas....



main course of the day...adalah...

























 nasi tomato...homemade maktok la....





time berbuka kami makan cik mek molek nie jerk...
dah tinggal 3 ketoi baru teringat nak amik gambar...

semuanya gara2 aku tengok dalam buku resepi....cik mek molek...terus request kat maktok nak makan cik mek molek...




cam biasa.....maktok kalu buat nasi tomato....dah menjadi satu kewajipan....adalah...



 
ayaq asam....memang terbaik la...
klu ada daging rebus cicah nie lagi mabeles....maw makan kenyang sampai esok nyer berbuka.. :P





 acar timun + nenas....




 ikan tongkol a.k.a ikan kayu sambal..
nie maktok yang teringin nak makan....








 ayam masak merah......ada nasi tomato ada la ayam masak merah ye idak....





 pencuci mulut...nenas + belimbing madu....








saja jerk letak gambar nasi tomato nie berkali2....



last skali..budak yang hepi tiap kali tengok iklan...







hai untiesssss








tayang2..menu makan pastue perut sendiri menggigil...lalalalala..hamek ko jawapan.....

badan jerk kat opis..hati ngan jiwa dah kat kampung dah nie...sampai awal skit dari tuan badan..:P

22 comments:

eima said...

lama tak mkn nasi tomato...huhu

atty's said...

bukan main lagi amani ketawa..kenyang makan nasi tomato ye

Shu Shinju said...

sedapnyaaaaaaa maktok masak....

esok raya nak req nasi tomato + ayam masak merah maktok boleh?

Fieza79 said...

ya ampunn..! mmg menggigil perut tgk gambo food...huhu

ieda said...

alamak nasi tomatooo ! .. adehhhh
sib baik ada pic amani .. kalau idakk dikk siap kooo ekekeke :)

-oP_ida- said...

tak sabaq tggg kepulangan bonda....ekekeke

Qaseh said...

homemade punya mesti sedappp.kita selalu beli je...xpernah buat...

POSH76 said...

apapun kecik tu mmg tecumil....kecur tngk nasi tomato tu...aku pun dah malas nak kerojer

rATu kEBaYA said...

nakalnya rupa amani ni.. geget kang

Mimy Hamid said...

haku pun mengigil apa kes....hahaha mak tok nya air asam aku macam rasa konpom sedap ni..air tangan org utara power....

Ena said...

hehe..

tetap suka last pic tu.. nampak tomei tp noti ckit dak amani.. hihi

eLLy said...

cittt ko memang kejam ..
mana la nak pi carik nari tomato nie :(

sW33tdARLiNG said...

mmg kejam!! time lunch ni oiiiiiiiiiiiiiiitt

Dee said...

tgu nasi epal kakak k dee je di hari raya nanti..hehehe..

Eye_nee said...

kemain kejam ko lagik yer Pepel...mementang MAKTOK ada....Amani pon siap senyum2 lagik dapat pekena nasik tomato maktok....

Bitt (double IS) said...

hai amani tomell...ahehhehehe

perghhh kannn bila taip entry pasal makanan tu yg parah kadang2 tu...akekekekeke

Softtouch [Hanim] said...

awk mmg kejam ieda!..i hate u...but i love u...hehehehehehe

bestnya mak tok ada yer..mcm2 leh request nk mkn apa..

ieda, mak tok ada amani mak tok jaga ker?ke anta umah nanny dia?

rasp said...

kijam kijam...
sib baik tgk tengah2 malam nie...
terkecur ooooo....

aaaaa amani, awatlah comei sgt aaiihhh!!!
hugggsss huggssss

NeenaAnuar said...

hihi.. amani cam alvin and the chipsmuck laah! :D

MiYOKO SuKi said...

waaa....waaaa....waaaa...

sedapnye....lama tak mkn nasi tomato ngan air asam...nk wat la kt sini....sedapnyyy

SURIA AMANDA said...

comel dan kelakar amani buat muka camtuh..

mummysyafie said...

nak tumpang manja ngan mak tok la..boleh tak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails