Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, October 11, 2010

buat pertama kalinya

ceyahhhhhh cam mencabar sangat jerk kan...ehhh...wait2.....memang sangat mencabar ok.....
semalam buat pertama kalinya....aku..en shukri dan amani...kena berdikari sendirian...
sebabnya mama aku dah balik kedah dah....huhuhuhu
dari umur amani 2hari sampai la ke semalam petang mama ada jaga kami...
semalam mama dah balik kedah dah...huhuhuhuhu sedih..sob..sob..sob....

mula tue memang sangat menakut jugak...ye lah..buatnya amani menangis tengah2 malam kang..
jenuh aku ngan en shukri....mesti panik gila kan...*poyo sangat kan.. :P*
macam2 doa aku baca hahahahahhaahahahha
sebelum amani tido semalam..aku dok borak2 ngan amani..cakap yang maktok dia dah nak balik kampung....
so tinggal amani ngan bonda ngan daddy jerk..
amani kena behave...be a gud gurl...

semalam mama aku balik naik bus kul 12a.m...en shukri jerk la yang g hantar mama dekat bukit jalil....
aku ngan amani dok umah tido.... :P...
yelah..takkan nak kuar malam2 buta tue kot kan..not gud...

semalam amani brapa kali terjaga aku pun xtaw la....kejap2 kang dia terjaga..
bukan nak menyusu tapi terkebil2 mata dia..
cam mencari sesuatu...huhuhuhhuhuh agaknya amani mencari2 maktok dia kot...
ye la kan...dari umur 2hari maktok tido sebelah amani kan...
tiba2 semalam xda baw maktok..harus la dia mencari...

sian plak aku tengok amani semalam....last2 amani xnangis aku yang nangis sebab teringat kat mama aku....syahdu btoi....

pagi tadi amani bangun...cam biasa...gelak2..main sorang2....pastue aku siap2 kan dia...
dan hari nie jugak...tuk pertama kalinya...aku hantar amani dekat orang....(mak angkat aku jugak...)...
amani jangan notty2 yer....jangan nangis2....be a gud gurl ye sayang.....
nanti petang bonda amik amani k...

dan tiba2...skrang..airmata aku bergenang lagi....hhuhuhuhuhuhuhuhuhuh
i miss my mama n my daughter......FULL STOP.....

18 comments:

Deqna said...

mula2 start kerja memang begitu. bercampur baur perasaan tuh.. asiknya ingat kat anak...

lama2 oklah tu.. lama2 jugak amani jugak biasa dah pagi2 kena gi rmh org...

mak tok dia pun confirm rindu jugak kan amani kan?

kak ina mail said...

Eloklah tu purple, biasakan anak berdikari.Nanti dia cepat matang.

POSH76 said...

sibuk betul new mommy ni...mestilah 1st baby haruslah teringat2kan...me too miss ko sgt..kem salam kat amani yer hehe

Dee said...

biasalah tu..feeling masa mula2 jd ibu..nti lama2 oklah tu..

-NiD's- said...

it's ok akak..per baru....plan-plan k....ermmmm mana-mana ibu akan merasai sume nie....insya'ALLAH amani ok...dan celah-celah kesyahduan tuh tetengok amani pn besaq suda....hihiih

A D I A said...

takpe purple, awal2 mmg camntu. bonda n amani dedua berdikari nanti :) oh selama ni amani tido dgn maktok ke? best ko cukup tido. aku kena jaga sendri. husband dah gi kerja lagi la, sah2 sorang2 aku jaga malam hehe.

mummysyafie said...

kali pertama antar memang macam tu dear. takpe la..insyallah..amani tak notti nanti. bonda dier kena kuat sikit sebab nak biasakan diri dengan keadaan baru memang payah.

call la selalu pengasuh tanya perkembangan amani.

SyaNa said...

hahahaa bonda yg rindu maktok ni
amani releks je xnangis :p
nanti kuar soping ngan amani berdua.sure best weyyy

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ agaknya la kan...huhuhuhu mudah2an...
maktok tue pun dah rindu ngan amani jugak...pagi2 lagi dah call...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ insya-allah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ heheh sibuk skit jerk....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ huhuhuhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-NiD's- ~ thanks dear..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ maktok sebelah kiri..bonda sebelah kanan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mummysyafie ~ my mama dah call dah pengasuh tue...heheheh dia lagi worried dari i kan.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SyaNa ~ haahahah bonda yang lelebey sememeh kan...
hahaha nanti aku nak bawak amani g jalan2 jugak la..berdua2an jerk..

Shu Shinju said...

ala..shiannyer..sabar yer kak..xnak nangis2..malu kat amani..hihi..

NeenaAnuar said...

alololo.. ciannyer.. takpe sis... mula2 jerk tu.. nanti lelama biasa lah tu... just need a time to get used to it! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails