Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, October 26, 2010

sakit + malas = MC LOooooooooooooooooooooLL

assalamualaikum kepada semua pembaca2 terhangat dan tergantenggggggg di pasaran....
*mode alim..sudah mari..sila jawab salam sambil tangan cam nak nyanyi nasyid..*
huhuhuhuhhu hari nie waaaaaaaaaa mc lolllllllllllllllllll

skrang live dari umah....menghapdet sambil baring..sementara amani tidoooo
amik peluang keemasan yang ada nie...

hahahahahahah oppppp hari nie bukan malas hoke.....tapi sakit perut...
period pain menggila....gila punya pain.....huhuhuhu
semalam sampai ngalir air mata...pehhhh terbaikkk la...
jawapannya hari nie sila pegi klinik amik mc saja....

walaupun AL masih ada...sila simpan tuk percutian keluarga hujung taun nie yer... :P

pehhhhh dan hari nie jugak buat pertama kali nya....
aku ngan amani jerk kat umah...en shukri harus la pegi keja..apa ke hal nya dia pun nak mc sama kan...
pegi sana keja diam2..
sangat iron lady terasa diri nie hoke...
bangun pagi...lepas en shukri pegi keja...
start membasuh kain.....senang campak jerk dalam mesin...biarkan dia memainkan peranan dia...
tidokan amani kejap..sementara aku nak menyapu n mop lantai...
pehhhhhhhhhhhhhh terbaik la...atas bawah semua aku kejakan...
gud amani..tido sana diam2...kasi bonda settle keja dulu k...

tengah best dok mengemop..e2 cinonet...telah start henjen dia la....
sebelum dia loud speaker kasi dodoi dulu.....tido lagi.....gud..gud....
settle mengemop....sila la sidai kain sebab mesin tue hanya menjalankan keja2 penyucian..bukan keja penyidaian...


ooohhhh amani dah bangun...dia dah buka speaker....tapi medium voice sajork...
tengok jam....ohh patut la...dah dekat kul 11....mesti amani pelik...asal la dia di mandikan lagi kan..
masa maktok ada...amani kul 9 dah mandi...
dan masa nie...memang nebes terbaiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkk menyerang diri la...
ate....dari amani umur sehari sampai ke semalam....lum penah aku mandikan dia...
harus menggigil......percubaan pertama....berjayaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...mak soka..mak soka....
beres kasi mandi amani....siap kan dia cantik2....pastue bedong...sila tido ye nak...
bonda nak mandi....

my BFF datang umah...ohh memang tepat pada masanya...sila la tunggu amani jap..sementara aku nak mandi...
lepas mandi...siap2...jom kita pegi klinik ye nak..bonda nak amik mc..

dapat mc..balik umah...amani tido lagi....amik periuk masak nasi...
panaskan sup yang mama aku buat seperiuk besar...simpan peti ais..ngan sotong masak kicap...
settle....semua....

apa lagi ngadap fb ngan blog la plak.....

terasa hari nie....diri sekuat iron lady.....vangga dengan diri sendiri..clap...clap....
ok la..nak sambung makan kueh siput sat.......lapooooooooooooooooooo....

yang kat opis tue..sila keja ye...jangan malas2...wa nak sambung jejalan kat umah korang lak...chowwwwwwwwwwwwwwwwwww

46 comments:

A D I A said...

amboi mc2 pun gigih jadi surirumah yang berjaya ye. harap cepat sembuh.

weh mandi apa kul 11. lambat tu. aku kul 7 dah mandikan hafiyya hehe.

POSH76 said...

bess la mc leh main2 dgn amani hehe

mrs.ecam said...

ish klu aku la mc jwbnyer mmg tido la kt umh...ngeh3

SURIA AMANDA said...

huh..terbaekkk lepak rumah...

Ena said...

heheh..

camtu la kan dah jadi ibu nie.. super mummy gituw.. mcm tu juga la mak kita buat.. ;D

akak dulu pun selalu mandian lewat sbb amik cahaya pagi dulu pastu org dolu2 tak kasi anak mandi awal2 pg sangat takut selesema.. tapi yerla zaman skrg nie cuaca dah berubah tu yg org mandi awal kot..

yela yelah.. tengah wat keje sambil jalan2 la nie.. heheh

NoRMie said...

amboiiiii... semalam sakit.. ari ni baru amik MC yo.. report kat boss kang baru tawwww... hahaha..

ieda said...

selamat MC dan bercanda dgn amani .. heheh kalau ieda dpt mc memang best sgt2 .. nak2 kalau x berapa nak sakit .. heheh

zura@iwan said...

uitt...MC bleh buat keja umah lg noh...hiksss....

x per BFF ada dkt kan..mai tlg la noh...hehe

atty's said...

nie yg jeles nie ,....nak mc gak ar..

dah makan ubat ke lom..?

Lovely Bella said...

btul ke akak period pain nih.. bella tkg pjg jerk akak taip nih.. heheheh

Aujinz said...

tue dia...
iron lady sungguh..

ape daaa..
lenkali sebelum dapat anak, patut dah kena training dulu awal awal..


koh koh koh..

☆ lieya latif ☆ said...

wah syok laa gitu...dpt laa melekap ngan amani ari nie yeak.....gunakan peluang yg ade tu.....rileks sambil manje2kan simanje...auww!!~

Eye_nee said...

Selamat Berehat..ni dah bukan berehat ko Pepel...cam byk sgt keje ko kat umah...Sorga kan dpat cuti diari org lain keje.....

akukah aku said...

sian..MC pon masih gagah membuat kerja2 umah...superwomen!!!org pompuan mmg gagahkan??haha

qellissa said...

wah wah ibu amani ni, mc mc pon leh settlekan keja umah..syabas mere bette..hahaha

kak ina mail said...

kenapa ye, kalau kita ada baby suka je nak cuti.akak pun cam tu.kalau dah lepak ngan amani tu, silalah selit gambar sekali.

Ati Masrif said...

ala..bestnya MC...
period pain..kak ati ingat purple ni pregnant...hehe salah info ler..hihi

Eri-chan said...

terbaikla nok ko jadi bibik..
ko dah period balik..???
sila berjaga2...kalau tak lekat lagi satu..ngeheheheh amani dpt adik kang tahun dpn..

mummysyafie said...

kalau nor mc memang tido n baring2 je kerja nye..hihihi..

Cik Pah said...

awal jugak awak period yer.. cik pah dulu baby dah 8 bulan baru period.. maybe sebab fully breasfeed..tuh yg lambat

MAMASYAZA said...

akak malas nak g keja sebenarnya pagi tadi, drive pun slow aje...80km/j. selalu merempit bagai nak rak, tapi hari ni liat nak p ofis, tp apakan daya, gagahkan diri sampai ofis

rATu kEBaYA said...

bagus2 betull... mmg iron lady.. masa period ni mmg angin rajin tu datang.. cuba last period nanti.. mulalah lemau je.. hehehe tu pengalaman

Mimy Hamid said...

amacam iron lady...tulang sudah sekeras besi ke?? hehehe nok suh la en shukri snap gambo ko mandi kan amani

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ amani tido lagi kul 7..heheheh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ besttttttttt

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mrs.ecam ~ huhuhuh skrang dah xleh nak tido2 dah..ada anak kecik...main ngan anak jerk la..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ best...layan amani...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ eeheh e2 la kan kak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NoRMie ~ bos i baik xpa..hahaha :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ieda ~ heheh tapi sakit...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

zura@iwan ~ ironlady katanya kan..hehehhe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

atty's ~ jom kita mc sesama... :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lovely Bella ~ btoi dik nun...tipu duce...:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Aujinz ~ aku salah training...g mandikan en shukri lak..hahahaha larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

☆ lieya latif ☆ ~ hehehe i likkkeeee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ e2 la...cuti pun keja umah melambak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

akukah aku ~ harusssssssssssss

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ umah super sepah...huhuhu kena la kemas jugak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ cuti banyak amik la cuti..heheheh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ati Masrif ~ HA??????? pregnant??? hahahaha lagi 2 tahun ...hahahha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eri-chan ~ aku cam iena nok..bibik gojes...ahahha adik??? ahhaha tungggguuuuuuuuuuuuuu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mummysyafie ~ niat nak baring jugak..tapi bila tengok keadaan umah terus cancel...huhuhuh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Pah ~ huhuhuhuhu eida dah masuk nie 2 kali period dah kak....maybe sebab xmenyusu kot..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

MAMASYAZA ~ hahah apa lagi..jom la kita mc beramai2...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

rATu kEBaYA ~ heheheheh ye nyek...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ heheh nanti aku soh dia amik nok...hari tue dia keja..aku sengsorang jerk kat umah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails