Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, October 22, 2010

makan-makan @ Purple house...eh..umah aku la tue kan..

seminggu lepas balik dari cuti pantang hari tue...
aku dengan rela dalam keterpaksaan....buat makan-makan kat umah...
bukan la makan2 apa pun sebenarnya....

ada member2 yang nak datang umah nak tengok amani...
amani ko dah overshadow bonda ko dah skrang....
orang dah xnak tengok bonda dah..nak tengok amani jerk..huhuhuhu
*down..down...* gila keji..ngan anak sendiri pun nak down kan...
ok sila beratur amik nombor..lempang aku laju2.... :P



sebabkan mama aku ada kat umah...so set...kengkawan nak datang silakan...
sebab ada orang leh masakkan....harus melaju jerk orang nak datang umah pun...non ada hal la.... :P





mama chef terbaiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkk kesayangan aku......
ada lagi chef peberet aku... akak comey lote nie...dengan ucapan bila nak jemput aku g umah ko lagi kak.....hehhehehe *larikkkkkssssssssss*




chef jemputan of the day....
my BFF...thanks dear...sebab sudi mai tolong aku...
sebab tue aku sayang hang jugak...
muaaahhhhhh2.....

menu hari tue...simple sajork.....


nasi tomato....nie aku yang request kat mama aku...
hehehehheh cedapppppppppppppppppppppppppppppp
eh..harus la kan...air tangan mak kita adalah yang terbaik kan....
xdapat nak tanding..chef diva...



ayam masak merah nie pun terbaikkk......
habis licin....
pehhhhhhhhhhh terbaik la ma.....




pencuci mulut....
agar-agar merah (peberet en shukri...laki aku nie..sangat la..kampung hoke...agar-agar lain xmakan..yang dia taw..agar-agar merah jerk...huh`)
agar-agar pandan tue..my peberet..
mama aku sangat adil....buatkan sama rata...
tuk anak ngan menantu...that's why i lap my mama bery much..



tembikai pun ada....
tapi aku tengok ja la...
huhuhuhuhuhuh mama aku kata...jangan makan lagi..
nanti2 makan la...
huhuhuhuhuhu
pasrah..pasrah...



My BFF with amani..
prenz..i know what u feel...
jangan sedey2 k...
my daughter also ur daughter kan...
cheer up babe....



makan weiii makan....



budak booollllatttttttt...............like mother like son also...hahahahahah *larikkkssss....*
baru 5 bulan..tapi berat dah 8kg hoke...
sangat cubby...geram aku tengok....
cedapnya alif isap jari yer... ehehehheheheheheh



amoih rancak btoi berborak....



amani yang dah nak start buka speaker.....
sebelum dia buka loud speaker....
kita kasi dia...


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|





titun loooooooooooooooooooooooo



sebenarnya bukan tue jerk tetamu aku...
ramai lagi..tapi napa non hado gambar kan....
nie en shukri la nie...apa ingat i hire u...soh makan gaji buta ka...
huh` potong elaun bulan depan.... *elaun 100 hari..wkakakakaakakak :P*

apapun thanks to semua yang sudi mai perabihkan makanan hari tue...
ahhahaha statement keji tuan umah kan..
btoi la weh...klu diorang xdatang..kompom la xabis makanan2 tue kan.....

psstttt ada sesapa nak mai tengok amani lagi x????hahahaha aku nak hidangkan...air terbaik...dari aku...nescafe o suam..bleh????? :P

26 comments:

Shu Shinju said...

sedapnye nasi tomato... raya aji ni jamu acu plak yer bonda...:)

SURIA AMANDA said...

kalau nescafe o suam..Lisa pun boleh buat sendiri kak....nak sup ekor boleh?org mengidam x leh hampakan..oppss...

Ena said...

memg nampak sedap je smua tu eida oii!!>. bikin perut akak ni tukar irama jadi rock kapak.. uhuk!..

Deqna said...

eh memang lah nak melawat baby amani ngan bondanya itu....

nanti nak ajak watie sekali lah gi tgk baby.. kalau dia free lah...

nescafe o pun jadi...hehe

zura@iwan said...

mantoppp...sedapnya nasi tomato...mmg betui air tgn mak la sedapkan...hehe

pstt; eida yr BFF tu nama apa ye? org mn? cm kenai la plak..ke silap org ntah.hhaa

POSH76 said...

beb sedap sgt aku tengok nasi tomato..nak resepi & cara pembuatannyer boleh..kem salam kat amani comei sgt geram hehe

Mimy Hamid said...

ala nok napa menu sedap...napa aku tak tau ni...mama ko masak lakk...adehhhh...tekak meronta

Cik Pah said...

sdapnye amani tido berbedung.. musti dia tak nak miss feeling tido dlm perut bonda dia kan..

Eye_nee said...

Huaaaaa..sampai ati ko tak ajak akk yer..ko kejammmmm...hahahaha..itu nasik tomato sgttt cedappp akk tgk...
Nak Call Datin Miskiah jap suh masak nasik tomato....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ bleh2...mai umah maktok nyek acu...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ hahahaha ok nescafe susu bleh..kasi up skit....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ hahah meh kita nyanyi ramai2..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ hehehe bleh2..mai taw...tapi bagitaw awal2 skit..leh nak ready buatkan air..ahhaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

zura@iwan ~ btoi kan kak kan...
budak baling..dulu budak smb jugak..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ alamak nak resepi nyek...nanti aku tanya mama aku yer...kum salam mummy posh...hugs2 dari amani.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ e2 la nok..masa aku letak kat status fb hari tue...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Pah ~ dia klu xberbedong tanak tido...huhuhuhuhu harus kena bedong...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ hahahahahah datin miskiah cibuk kak..hari nie dia xmenyinggah lagi kat sini...pssttt klu ko call dia...soh masak tuk aku skali ye kak..hahaha :P

NoRMie said...

tawke... nasik tomato satu.. nescafe ais satu.. antar kat umah ek.. alamat.. no 74 jalan terus.. jangan jalan bengkang bengkok.. hahaha..

rATu kEBaYA said...

semua makanan adalah nampak sedap.. lagi2 agar2 pandan tu... sejuk2 je masuk tekak...

ni hari ahad akak datang boleh.. hehehe

kak ina mail said...

nasi tamato ko terbaek.warna pun cantek.bagilah resepi, akak tak pernah buat nasi tomato lagi.

mummysyafie said...

banyak nya menu tu dear..paling tak boleh tahan bila tengok nasik tomato tu. my kids kalau makan nasik camtu je tanpa lauk pun dah ok.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NoRMie ~ sudah habis loooooooooooo....esok datang lagi yer...hehehehhe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

rATu kEBaYA ~ hehehe bleh2...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ alamak nak resepi ke...nanti kena tanya mama la kak..

Eri-chan said...

umah ko BK puchong ke beb? celah mana ha? hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails