Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, October 20, 2010

jalan2 mak yong

N3 nie sebenarnya...dah leh masuk muzium dah pun ha....
tapi arrggggggggghhhhhhhhhhhhh ada haku kesah....
nie blog aku...so xkisah la kan...cita nie yang taun lepas pun...
janji aku bahagia...... :P


aku pun dah xhengat sebenarnya bila kah kejadian nie menimpa aku...
yang pasti sebelum aku beranak hari tue la..
harus la sebelum beranak kan..kot lepas beranak badan cam gitu jugak...
huhuhuhuhuhuhuhu sila amik wallet en suami...dan amik kad atm..laju2 amik duit..uat payment slim world hoke... :P


aku la...yang dok mengatib kat telinga en shukri...sampai dia dah panas telinga..
dan nak tanak..terpaksa la jugak dia melayan karenah bini dia yang memang banyak soal nie....
ye la wei...orang yang dok johor pun dah sampai i-city...xkan aku yang dok dekat puncak jalil xleh sampai kot kan...

nak g jugak..nak jugak..nak jugak.... sambil hentak2 kaki kat lantai......
ooookkk tue adalah tipu semata..gila ko nak hentak kaki bagai..
ada aku lak tukar nama cik kaki lepas nie..ganti ko nok.... tapi bukan kakikusukaberjalan la...
jadi kakikukenalibas ada bran ka.....


ok2....meh la..tengok betapa menggediknya haku di i-city...xpadan ngan perut dah ropa belon...
tatap nak menggedik jugak....
eh...tapi sebab menggedik gini la..aku senang beranak taw....
ha apa lagi...moh la kita menggedik secara berjemaah kengkawan....



sampai jerk..harus amik gambar...walhal nie baru kuar dari parking...



letih berjalan kita sandar kat pokok lampu2 sambil hirup air sampai bunyi....
krrrkkkkkkkkkkkkkkkkkkk eh air dah habis la......




jangan usha perut aku lelebih yer....
skrang dah ramping hoke.....



panda ngan aku dah macam adik beradik dah......
bulat sama bulat..mata itam sama itam....
peeeeeeeehhhhhhhhhhhhh terrrrrrrbbbbbbbbbaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkk la kan...



nie nama nya...nyonya tanglong.....cun dari kota kuala muda.,....
hahahahahaha
sila jangan muntah depan pc yer....nak ke tandas....jalan straight..depan kona kiri...ha kat depan tue ada tandas...


walaupun gambar nie xnampak model yang cun tue..
tapi tatap gak aku nak letak kat sini
kata blog aku..suka hati aku la kan...
eh..cam best jerk tukar nama blog...purplelicious suka hati...



with my BFF....
kawan dari sekolah menengah nie...dari form 1...
kawan sesama lepak..kawan sesama larik sekolah.....
ooooooopssssssssssssssssssssssss kantoi lak... :P



dia nie dari zaman sekolah..sampai dah kawen..cuma lum beranak jerk...
badan tatap gak cam gitu...
walhal makan..terbaaiiikkkkkkkkkkkkkkkkk dari perut.....



gaya mak hayammmmmmmmmmm diva....
panas menggila hoke kat sini...
pehhhhh harus tangan aku laju jerk mengipas.....



last dari aku...peace tutup bijik mata.....


masa aku g dulu..masuk pree sajork...
tapi skrang my BFF kata dah kena bayar...satu keta RM10
pehhhhhhhhhh terbaiiikkk la kan....
dan masa aku g dulu...lum ada snow house...skrang dah ada...
cam menarik jerk nie...
nak balik goda2 en shukri ajak pegi lagi la...
eh2....lum bleh main goda2...masih berpantang....hahahahahahah tetttttttttttttttttt
larikkkkkkkkkkkksssssssss selamat vontot dari kena sepakan penalti.. :P

ohhh lupa lak...klu korang nak berposing kat sana....bleh jerk..posing tanpa hengat dunia..
tapi awas ye..jangan pegang replika pokok2 @ binatang2 lampu kat sana..
sebab nanti xmemasal korang kena prrriiiiiiiiiitttttttttttttttttttttttt.....tiup wisel ngan guard kat sana...hampeh btoi....
aku kena bebbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb mak maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


28 comments:

SURIA AMANDA said...

boleh x nak ngidam pi I-City nih..

zura@iwan said...

ala..update je bila2 pon eida...yg penting diabadikan dlm blog ko ni ha..hehehe...

bila teman nk smpi I-City plak ni...ehehe....cantikkk....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ ha apalagi..cepat2 la ngandong..heheh leh ngidam...jangan lupa ajak akak skali taw..heheheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

zura@iwan ~ teman memang la cantik..ahhaha eh bukan nyek..hahahaha :P

kak ina mail said...

ko mengandung anak no berapa ni?amboi lemak lebih sikit, baru nak update.Amani pun dan pandai nak minta adik.jangan marah ye, akak gurau.tak pernah sampai sini lagi.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ hahahaha anak ke brapa nie nyek...lupa plak.. :P...hahaha amani dah pandai mintak adik ke..pehhhhhhh scary hoke...

Lady of Leisure said...

cantiknya icity aku tak penah sampai lagi... huhu

ieda said...

huhuhu biler lahh nak dpt pi Icity nie .. dah lama plan .. ermm x leh jadi nieh .. cuti sek nie kena bawak jugak anak2 ke sana .. :))

Ena said...

heheh..

comei sungguh masa mak yong dulu kan!.. seksi gituw.. ;D


tu la skrg dah kena bayaar.. tapi sesekali je nak p pun kan.. apala sangat banyak tu.. akak nak p jugak tapi biler ntahhhh? hehe

Dee said...

wui..kemain bolat perut ko..rasa cam nk cucuk2 je ngan jarum..kehkehkeh..jgn marah..

masa k dee gi tu pun free..tp dh ada snow house..hihihi..

POSH76 said...

aku suka tengok hang pregnant...takde lemax sana sini still menten selim...bayangkan lepas berpantang lagi kerengge la beb hehe
aku gak kempunan tak ker sana lagi huhu

akukah aku said...

hehe..betul...mak suka ayat ada aku kesah??i like!!

Ati Masrif said...

mesti anak dlm perut tu dah kuar suka tgk lampu2..
cantik tmpt tu xnah sampai lg

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lady of Leisure ~ tempat dia memang cantik..tapi letih nak berjalan...sebab kawasan dia sangat luas..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ieda ~ klu bawak anak2 memang best la...mesti diorang suka...tapi cuti sek..kompom orang ramai gilos...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ heheheh masa preggy seksi nyek...heheheh perut bulat jerk kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ hahaha ko jangan kak..pecah belon dalam baju tue kang..kantoiii..hahahah.. :P
wah pree nyek...ntah la..masa member eida pegi hari tue kena bayar rm10

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ ya hampun skrang lemak dah menguasai diri dah wei...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

akukah aku ~ i likkkeee u lah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ati Masrif ~ ooo memang amani sangat teruja dengan lampu2...

Tie-Ibu wawanisolehah said...

bilalah aku nak sampai sini ni..

RE~ Hajat di hati ada gak nak wak makan2, kalo x cukup bajet blh wat ala pot luck hehe ...nanti kita jemput pn pepel sekeluarga dtg kerteh..tiket bas, kapatebang atau jet tidak sediakan haha..sekian dimaklumkan

Eye_nee said...

Hahaha..akk punya gamba pi ICT ni pon belum aku hapdet lg Pepel..nak tunngu Muzium Negara luluskan dulu....kata Kahazanah silam kan....nnt akk pon nak tayang juagk masa pi sini....

P/s..Ina mail belum sampai lagi...Makan Ati la ko na..tgk gambar aku di cucuk kektus cam Budak Pepel tu...

Cik Pah said...

aku pun blom sampai.. tapi aku tak kesah sgt ngan lampu nih.. aku lagi suker tgk perut ko membulat tuh..comel jer. seronok betul time peknen.

atty's said...

salam ieda..kty lom sampai lagi i city ni.tah bila taun nak sampai tah

mummysyafie said...

takpe dear..atlis 5 tahun akan datang leh tengok waktu pegnen dah sampai icity. tak kisah ler citer lama or baru..yang pasti tu blog kiter sendiri kan..kan..kan...

makdara TERdiva said...

aku jeles tengok org buncit2 perut ni..sob..sob..

tak sabo nak tunggu my turn buncit plak..leh uplod gambor byk2 dlm ni smpai org menyampah nak tengok..haha!

Deqna said...

sempat lagi tuh...memang lah kuat berjalan time peknen tu kan.. sok Amani pun suka jalan cam bonda dia...

Mimy Hamid said...

yer aku masih ingat ko kemain sakan nak jalan jekk..status fb semua jalan je...pastu tetiba dah beranak..hikmah kuat jalan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails