Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, January 6, 2011

Jalan2 Penutup 2010

Salam khamis uollssss...cewah....jalan2 penutup 2010 katanya ...
lalalalalalalal well dah tue nak buat camna...e2 la terapi minda yang paling berkesan kalu nak merawat hati yang lara....
berjalan..berjalan dan berjalan...
xkisah la...setakat jalan dekat2 pun..janji dapat berjalan...

en shukri pun dah paham sangat dah peel vini dia sorang nie....
kalu muncong sedapa tue..ceee ajak berjalan..dan2 muncong surut...
lalalalallalalalalalala
sebab tue dapat anak pun kalau tengah nangis..masuk keta terus diam...
drama sangat kan....amani nie...well like mader like doter hoke... :P


so 19/12/2010 hari tue...aku cakap kat en shukri nak g genting...
hehehehehehhehehe sebabkan nak memujuk aku punya pasal..so en shukri pun ok jerk la..
hhahahaha mati la perangai buruk kan....


kitorang gerak dari kl dah kul 11 lebih....singgah makan dulu sri gombak...
pas tue baru gerak naik...amik tiket dekat last station putra dekat gombak tue...
RM41 pakej outdoor n kabel car pegi balik...

skali elok sampai kat gohtong...amani poo poo la plak....dah terpaksa salin pampers dia dulu...
dah la air sejuk gila...tapi elok jerk minah cinonet tue....suka kan main dia main air sejuk tue...

parking dekat gohtong sebab nak naik gondola *cabel car* skali hamek ko...2jam waiting baru dapat naik...
so xdapek deee.....kang kul brapa lak nak turun kan...

so decide tuk naik keta jerk la......

sebabkan naik keta...makanya harus la..stop dekat batu berayun tue dulu kan....
tempat kenangan nie..lalalalalalalalalla *agak2 laki aku xbaca kot kan statement nie.. syhhhhhhhhhhh*


amani sleep all the way nak naik ke atas.......sejuk katanya kan...best la asyik tido jerk keja dia...


cradle rock....sebabkan dah beranak skrang nie..makanya xyah la ko membayang aku nak menggedik sorang2 kan....tunggu anak besar skit bleh berjalan baru dapat pose sorang2...
nak lompat bintang ka..lompat katak ka..lompat tikam ka..semua boleh...





auwwww......rampingkan aku..lalalalalalalalalalalla
boleh bermusle aku klu hari2 dok mendukung amani cam nie....
skit hari lagi...sazali samat nangesh hoke tengok lengan aku..






yok kita naik ke puncak

sampai kat atas..memang terbaik la..dengan ujan gerimis nya....
dengan jammed lagi..dengan nak cari parking lagi..yang macam LAHA**T tue...
skali aku suruh en shukri park dekat ria app jerk....senang..xda la jauh sangat nak berjalan...

elok sampai...depan entrance ke outdoor tue..amani pun bangun...
wah kan main xcited lagi dia...tengok lampu warna warni tue..
*penangan masa mengandong pegi I-CITY la nie..:P*



daddy take ober kendong anak kanggaroo lak....



pass tuk outdoor......
adakah kesan penuaan sedang berlaku...tangan kedut2....
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh
*bukan niat nak menjobo rantai tangan mak yang xbrapa nak besar tue taw...lalalalal :P*


skali elok dah lepas entrance..ujan turun..lebat gilos...terpaksa la lepak2 dulu dekat marrybrown...
adoi tergugat bau ayam kan...ateee sejuk kompom la lapar sokmo kan...


skali tengah melepak tunggu ujan reda.....aku nampak lak budak gegurl nie...
walaweh cun gilos hoke.....pakal aku pun anak fomfuan..kot x..leh booking uat calon menantu..lalalalalalalaalal


cun kan gegurl nie...


aku cakap la kat en shukri...cantik kan budak nie...parents dia xda la cantik pun...skali dengan mulut yang sangat puaka...en shukri cakap..sama la cam anak abang nie....
bonda dia xcantik pun..tapi anak cantik..cam daddy....
WHATTTTTTTTTTTTTTTT


elok ujan dah reda..baru la dapat round2 kat dalam tue...
singgah dekat rumah coklat nie dulu..sebab elok kitorang masuk jerk ujan turun lagi...




anak daddy.....




ceee tengok muka amani...kan main lagi kan..siap berkerut2 muka xpuas hati bonda dukung dia la tue....eleh..xsen ko kan....



jap lagi sambung lagi k..nak g buat keja sat..bos masuk dah..awal lak bos aku masuk hari nie....
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

32 comments:

kakchik@ella said...

Eh .. boleh la tergendala citenya ye. hihi ..nnt sambung tau. kita nak baca.

Cik Pah said...

comellah budak tuh..nakpulak dia pakai spek mata yer..tunggu cik meen besar aku nak pakaikan camtuh

MiYOKO TACHIBANA said...

laser jugak ye mulut en syukri...hehe.....

bestnye g genting..lama tak p sana...

Ena said...

Akak pun suka gak kalo sesekali huby free tp tak kuar p memana.. mau moncong leh diikat.. keh3x.. so, nak suh muncung tu surut bawak la pusing2 lam kete pun jadi la.. hahahha


wahhh.. tempat jatuh lg kan dikenang inikan pula tempat... sambung la yeh ieda.. hahahah..

Deqna said...

hahaha stetmen suami kadang2 memang puaka sikit...

wah sudah sampai genting yer si amani nie.. untunglah dia, mak ayah dia kaki jalan kan..

Iena said...

aku kalo muncung, achik ajak gi jusco pon dah tenggelam moncong aku...

nok, perkata ko hilangkan password utk komen ni... itu antara sebab aku malas nk komen! hahhahaa... kira pembaharuan di thn baru la kekdahnya... pastu ko tukar layout ker... kasik besar font ni. aku ni rabun hakikatnya nok... tiap kali baca blog ko, aku kena pakai kanta pembesar...

*ok, nampaknya komen ini cukup pjg utk mewakili 3 -4 entry akan datang... :)

SURIA AMANDA said...

seronoknya...lama dah x pi tempat hanimun lisa ni...

-aNida OtHmaN- said...

wahhh terbaiklaa..jalaN sampai ke Puncak...hehehehe

✿etiey erywan✿ said...

we wey.. saje nk tayang body cantik tu kan? hehhe jeles!! body maintain... susahnya nk maintainkan tang perut tut

atty's said...

wah..kan main lagi amani mesti happy sgt tuh .

Shu Shinju said...

amani da besar...nampak pjn plak dia kat 1st pic tu...:)

bestnye genting...nak p..nak p..tin..jom...

rATu kEBaYA said...

dalam pic ni pun dah nampak kesejukan kat genting tu kan...

syok ye amani tido..

ratusiput said...

akak mmg nk g genting ni...rase sume tempat gak aku nk g...tp tu la bankrup kalau sume2 nak terkam...kena berhemah skit...mau cabut lari cik kitol balik saudi kang...

Mimy Hamid said...

hahahah mulut en shukri kutuk bonda...ehehe..kelakar pulakkk....nok aku nak gi genting hr tu ..pastu laki aku cakap hujan tak berani naik ada je tau alasan dia......hmmmmmm

Aujinz said...

hahahhahahahambekkkk... kan dah kena...

Softtouch [Hanim] said...

wa...bestnya amani dah smpai genting..kemain lagi yer...gud girl dia elok je....


amboi en shukri,mulut xde insuran tau...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kakchik@ella ~ heheheheh kasi suspend skit.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Pah ~ heheh tunggu cik meen besar nyek..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

MiYOKO TACHIBANA ~ ha taw xpa...hehehe nanti kita pakat2 p genting lak nyek...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ hahaha xleh sambung ayat akak nanti kantoi..hahhaha :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ e2 la pasainya deqna..sabar jerk la...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Iena ~ hahahaha nok tenkiu tuk komen ko...sayang ko..muahhhhhhhhhhhhhhh nantikan kemunculan template baru purplelicious-love..heheheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ nanti lepas deliver pegi lagi nyek...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-aNida OtHmaN- ~ nak p makan sate kat puncak cafe xleh..huhuhu p puncak genting pun ok la.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

✿etiey erywan✿ ~ hehehehe perut i tersembunyi...di sebalik baju tue..cee buka tengok fengsan sambil menangesh kenang diri...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

atty's ~ amani hapie keja dia nak sleep jerk...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju~ meh turun kl..akak bawak p...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

rATu kEBaYA ~ sejuk sangat akak kat sana.....kena lak ujan kan..bertambah sejuk la..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ hahah xpa next time ada rezeki ko turun sini kita g genting k...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ e2 la nok..laki mak nie mulut puaka nok..sentap mak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Aujinz ~ siut ko kan orlando blooming.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Softtouch [Hanim] ~ ahhaha e2 la hanim memang mulut puaka hoke dia tue..jeles ngan bini dia..hahaha :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails