Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, January 14, 2011

perjalanan jauh tak ku rasa..

selamat pagi jumaat uolllssss.....semoga hari nie....membawa seribu kebahagian buat semua...cewah....ayat bervunga2 kan....
semalam xsempat nak hapdet..pagi masuk opis...
line tenet buat hal..

abestos btoi....dah tue..aku kan ada testing system dekat fnn..
skali elok aku sampai kat fnn kul 11....postpone lak ke pukul 2...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa memang mak hangen uolllssss...
ateeee....aku semalam buat part time jadi pembanci..
dok kat hentian hicom..kira berapa banyak lori n kontena lalu lalang....
seb bek en shukri kuar lunch kul 12...so dapat la..bermanja2 gedik ngan dia...



cuti krismas lepas kan...aku balik bercuti di kampung.....
pehhhh nak balik kampung hati mesti la bervunga2 kan...harus hapie uoolllssss balik kampung...= makan sedap....sapa xmaw kan......



plan asal nak balik hari jumaat malam..lepas keja..
tapi elok en shukri balik keja hari tue..dia cakap dia mengantok...nak tido dulu...balik awal2 pagi skit...skali klu dah tido..memang xda istilah bertolak kul 2-3 pagi la kan...membawa ke pukul 7 la jugak baru kitorang gerak....amani pun dok tido lagi..angkat jerk dia masuk keta....


elok dah lepas dari dekat nak sampai ipoh baru dia bangun...
see anak den nie..klu kena aircond..memang tido adalah terbaik la....



driver of the day....
memang sokmo dia pun yang dok jadi driver klu balik kampung....
aku hanya driver bidan terjun jerk... :P



muka budak baru bangun tido...kelat2 jerk muka xnak senyum.....mesti dia heran..pehal lak bonda aku nie...dok amik gambar orang baru bangun tido nie...



muka gumbira mak nak balik kampung...
laalalallalalala balik kampung hati girang....
muka dah hampir fullface dah kan...
tue pun masih nak pose2 bagai kan..




see alor star 379km....
so bleh la tido lagi.....biarkan driver menjalankan tugas dia dengan tenang...
sebab klu aku xtido..
driver akan fenin kepala..dengar aku melalak all the way...
habis semua lagu kat radio tue aku nanyi...:P
agak2 keta sapa xda radio...meh la ajak aku naik..aku leh jadi penghibur korang.. :P





serdang...kat kedah pun ada tempat nama serdang taw..
bukan kat selangor jerk...






lalalalal dekat nak sampai dah...



kereta2 yang xreti bahasa..ikut emergency lane..sebab jammed....
eeeee geram jerk aku tengok..
pastue meraban nak masuk depan kereta orang ...klu tetiba depan ada polis ke xcdent ke...
tension aku...





sepanjang perjalanan kami hari tue......
dah dekat nak sampai juru...ada 2 xcdent...


nie salah satu darinya..
melibatkan 4 buah kereta...
maybe xsempat nak break la kot..
walhal cuaca hari tue..elok jerk..terang benderang...
berhati2 lah di jalan raya...
ingatlah orang yang tersayang....

tapi kalau aku cakap gitu dekat en shukri...jap g dia akan cakap gini plak..
"sebab dok ingat orang yang tersayang tue la xcdent...dok berangan..."
cit..ada jerk jawapan dia kan.....




notakakikuberbunyi: hari nie...line tenet pun masih tingtong...sangat tension....nak BW dengan aman pun xleh...nyampah....

16 comments:

SURIA AMANDA said...

bestnya la kan..kalau balik kg jauh2..ni Lisa ni..kek Somban yo la...x merasa de..

kakchik@ella said...

Ala .. dah balik kg ke? ingatkan nak jmpa kat sogo, sabtu ni kul 12 tghari. hihi ..

Deqna said...

baguslah ada penghibur kat dalam kete tuh..

kalau saya walaupun takat Jln duta ke sg buloh pun dah tido lena dah.. tgk2 dah sampai..haha

p/s: so tagline ingatlah org tersayang tu tak leh diprektikkan lah ye? hehe

Eye_nee said...

sobsabsobsab..ye la org ada kampung....akk ni sini jer la...no kampung...umah akk ke rumah mentua...setengah jam ulangggg..SETENGAH JAM sahajeee perjalanan...

Softtouch [Hanim] said...

tetiba sy rindu kg. PIL kat kuala...xsbr nk balik raya cina nie...

tylah kene hati2 dijaln raya..kita dah berhati2 tp kdg2 org lain xbhati2 tulah yg ssh tu...

Shu Shinju said...

tagline kena tukar.."ingatlah abg misai"..hihihi....

eMMe said...

salam purple, i dpt rasakan u ni seorang yg hepining fren la...hehehe...jauhnye kampung u purple...tak pat ar nak raya...hehehe...

atty's said...

ieda suka nyanyi ye..leh masuk af tahun nie last.af.

-aNida OtHmaN- said...

tetiba WINDUUU sngt ngan amani yg bam-bam tuh....

ahahhahahhaha nak gelak laa atgk dia wat muka tekejut tuh....panic jaa nampak..pesal nie elOK aku bukak mata ada kamera godang dok tala ke muka aku...hahahahahah

amaniii u look cutela syg....

hehehehe, bab dreba memang dh..kalO en.soMi yg bawak..said bye..bye ke STERENG kan.....assiten jewlaaa..=D

akak MISSSSSSSSS U...RAYA CINA nie kita bekelah bepicnic sakan naa.....

zura@iwan said...

kak pn sll kalu blk kg hb la drive..ku drive kalu betui2 hb akak tired sgt...hehe..

Gieyana said...

Salam..jalan2 kt sini..owhh dok Penang gak yer..mmg geram ngan pemandu yg undercut lane kecemasan tue kan..:D

ieda said...

dikk memang terserlah ke seronokkan di wajah mu heheheh

alor2 bagus tuul amani tuu diam jer .. haa musti dia pelik lah tuu sbb bonda dia xcited sgt .. ehhehe

adehhh kat highway mcm nie punn ada jammed , huhuhu letih lahhh nak2 kalau xcident dikkk .. mau akak menjerit dlm keter huhuhu

Ena said...

heheh..
ada2 je la eida ni tau!.. ;D

alolor amani.. sweetnyerrr..

MiYOKO TACHIBANA said...

blk kg..oooo...blk kg...mmg syiok ooo blk kg...

mummysyafie said...

best nyer dapat balik kampung..sob..sob..tetiba ingat kat kampung plak.

Mimy Hamid said...

dah ada anak ko turun pangkat nok duk belakang heheh takpe ko leh feeling ada driver

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails