Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, January 5, 2011

corat coret 2010

salam rabu uolllssss.......
*mode posa kena baik2 skit...huhuhuhuhu ganti posa weh...30hari....lalalalalalala*



berlalu sudah tahun 2010....tahun 2010 penuh dengan kenangan pahit dan manis..suka dan duka...

tuk ingatan aku di masa depan...antara yang berlaku sepanjang tahun 2010
dari january until december...

January

akhirnya aku di sahkan mengandong...ya allah shujud syukur pada kurniaanMU YA ALLAH.... pembuka tahun yang sangat menggembirakan hati.....





penghujung january...aku di duga lagi...YA ALLAH...hampir2 aku menitiskan air mata dengan dugaan INI. tapi ternyata...ALLAH masih mengatakan kandungan ini milik aku..alhamdullilah...


Febuary

perjalanan sebagai ibu mengandong agak mencabar... masih bleeding dan asyik la mendapat mc jerk....dan mengalami morning sickness yang agak teruk jugak...bukan setakat morning jerk...
tapi syukur dapat menempuhnya dengan jaya....


xtvt berjalan telah di saykan NO oleh en shukri.... cuma dapat balik kampung jerk...

lepak2 belakang umah...sambil amik angin laut....dan kutip kulit siput....


March

1) ulangtahun perkahwinan aku yang pertama....

2) pegi second honeymoon di bandong..sambil bawak baby dalam tummy.... dan sangat gigih..berjalan sakan...xhenggat..walhal baru jerk baik bleeding......
berjalan kan..dan2 baik....



* posing depan rumah mode....salah satu tempat wajib pegi kalau ke bandong*


April

1) bercuti di kampung halaman....indahnya kampung halamanku....dan bercuti di kampung adalah perkara terbaik dalam hidup aku.....


xtvt mencari siput kat belakang umah mama aku kat kampung....

2) berjalan2 di melaka.....



dah nampak perut makyong kan.....
ohhhh rindu kenangan mengandong....besttttttttttttttt...rasa cekci jerk..ahahhaha :P


kalau ke melaka maka haruslah mendinner di umbai kan...makan seafood...yummy..yummy...


May

1) di kejutkan dengan berita kehilangan adik ipar nenek aku...hubungan kekeluargaan dalam family aku memang rapat..walaupun dah pangkat nenek2..tapi kami semua adalah rapat...so agak terasa la jugak kehilangan dia...al-fatihah tuk arwah...

2) menghadiri jemputan kawen blogger dari seremban...

abaikan kemontelan aku tue yer...

June

1) pembuka june..hahahahaahahah *tetiba gelak kan* teringat kenangan aku telah mendaptarkan tuk kenakan cousin aku dengan panggilan hangit..

2 ) memenuhi undangan majlis perkahwinan rakan lepak zaman sekolah2 dulu..ahahah di sg besar



ya ampun badan dah macam belon kan..time nie..tapi xpa..aku suka belon camnie..ahahhahaha


3) mendaki bukit melawati di kuala selangor....gila gagah makyong nie kan...





July

1) ulang tahun kelahiran en suami terchenta.... sambut dekat kampung bersama keluarga terchenta..makan seafood yang heaven...


sebabkan isteri terchenta gaji xbrapa nak masyuk sangat..makanya..cukuplah sekadar bonet motor tue sebagai hadiah di hari jadimu ye en suami...



2) xtvt mencanai di teruskan oleh mereka2 blogger tegar.....


bukti yang datang adalah pemakan yang tegar.....


3) pertemuan kali kedua dengan cik kaki... mana lagi tempat yang nak di tuju..nandos la...


cik bulat bertemu cik kaki tuk kali kedua...


3) sebabkan kegedikkan terlampau tuk berjalan2...makanya..bukit fraser ku daki...bukan ku naiki kereta.....allalalallalalalalal


mak yong yang kuat berjalan.....walaupun boyot...


August

1) makan2 terakhir sebelum beranak... di bellamy


percayalah sotong bakar nie sangat mabeles hoke...

2) tarikh 09/08/2010 xmungkin akan aku lupakan..pengalaman melahirkan zuriat pertama aku....kenangan yang sangat indah...


Qaireen Nur Amani beberapa jam selepas di lahirkan....


3) berposa dalam pantang..dan selamat la mengganti posa selama 30hari tuk aku...


September


pengalaman pertama beraya sebagai ibu..ya allah indahnya pengalaman nie..walaupun beraya dalam pantang..tapi kemeriahan tetap di rasai....


orangje beraya
walaupun sebenarnya xraya pun..setakat pakai baju raya jerk....

October


1) kembali masuk keja setelah hampir 2bulan...*xcukup 2bulan sebab bos paksa masuk keja awal..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa xsuker....*


2) dan buat pertama kalinya jugak aku lepaskan amani tuk di jaga oleh pengasuh dia....huhuhuhu sedey..sob..sob..

3) nok2 gojes datang melawat amani



November

1) percutian bersama family di Teluk Batik



2) bersambung sehingga ke CH



3) amani menerima tetamu blogger sahabat bonda...




4) buat pertama kalinya anak bonda demam

5) buat pertama kalinya...dapat pegi beraya bawak anak...best gila..walaupun raya haji....sangat besttttttttttttttttt




6) berjumpa dengan blogger tegar dari penang...cayalah..mereka memang havoc....



December


1) ngedate bersama blogger again


me n sis nor..

2) jalan2 tengok bumbleeB


3) makan angin di Genting Highland...




4) mendapat perkhabaran kurang baik dari mama aku...rantai emas dia hilang..missing in action...

5) bercuti di kampung..habiskan AL.....yahooooooooooooooooooo


perjalanan hidup tahun 2010...membawa seribu satu kenangan dalam hidup aku...
sesungguh kurnia ILLAHI yang paling bermakna dalam hidup aku...QAIREEN NUR AMANI

semoga tahun 2011 ini akan lebih bermakna pada aku....

*hamek ko...2hari xda N3..skali N3 penuh muka surat kan...lalalalalalalalal*

17 comments:

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Tengok 1st pic ingatkan Amani bakal dapat adik tadi..saspeng jer hehe

MiYOKO TACHIBANA said...

waaaa...bestnye..

penuh ngan suka duka..inilah warna warni kehidupan kannn... :)

birthday amani tu 2 hari lepas birthday sy...lepas ni, senangla nk igt birthday amani tu ek...masa tu, sy tak follow blog akak lagi...hehe...

lepas ni, kena keep in touch....sampai bile2... :)

eMMe said...

bile lak saya nak jumpe pn purple nih
hehehe....best kan tahun 2010 anda,
hope tahun 2011 lagi best buat purple n famili....

Shu Shinju said...

tahun 2010 yang best..harap 2011 sama jugak jer...:)

kakchik@ella said...

kakchik rasa, iela akan kenang tahun 2010 ni sampai bila2 sbb pengalaman pertama mngandung dan jadi ibu, kan. mahal pengalaman tu, tak terbayar nilainya. kan?? hihi ..

Ena said...

ada suka.. ada duka.. itu la lumrah hidup!..

Yg indah biar disimpan.. yg tak elok jgn dibuang terus.. jadikan sempadan.. erk?? apa2 la.. hihihi

Cik Pah said...

betul tuh.kalau gi bandung mesti nak kene singgah rumah mode..padahal kat tempat lain lagi best aku rase.. rumah mode tuh macam biasa jer.

pastu aku mesti beli brownies kat tepi jalan tuh.. sedap weh

Aujinz said...

aku tertengok sotong tue dan rasa macam nak kunyak kunyah jer laptop aku..
huhuhuhu...


aku sedang mendiet kembalik.. koh koh koh..

SURIA AMANDA said...

x sangka..wedding lissa termasuk dlm kenangan akak..bangga u olls

Softtouch [Hanim] said...

banyaknya yg berlaku 2010 dlm idup ieda yer..semuanya best2....tahun 2010 ni jgk sy kenal ieda...eh..itu corat coret sy lah...heeeee

semoga tahun ini lagi bermakna dlm ieda ....

Iena said...

yeaaa... tumpang glemer kat blog pepel yg x brape nk pepel ni... :)

wish da best to my dear nok pepel mucuk!

Drama Mama said...

sweet and sour of 2010...moga 2011 membawa macam2 kemeriahan lagi ameen!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

nUR_rOsALiNdA said...

Hurmmm..
Sama je kot diary aku 2009 ng 2010.. Tak de yg lain..ahaks~

NeenaAnuar said...

meriah ko punyer sejarah 2010 kann.. semoga 2011 lebih meriah yer.. btw beb.. ko dah kene TAG.. cepat2 amik tau and joint it! ;)

qellissa said...

wowwww..panjang entry..banyak betul corat coret 2010..Tp yg paling best tu, mesti time u know dat u're pregnant kan kan kan?

A D I A said...

kita lebih kurang je la, part yg disahkan peknen dgn beranak tu hehe.

aku nak buat gak entry ni tapi malas sbb byk sangat perkara berlaku. paling byk duk spital lah. boleh gitu.

Mimy Hamid said...

happy nya tahun 2010 ko nok..yang penting lahirnya amani..penuh kebahagiaaan kan...Insya Allah tahun 2011 akan lebih menarik dg amani nak membesar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails