Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, July 23, 2010

aku xkira aku nak berjalan jugak...

*amaran sebelum korang tengok N3 nie...pastikan korang bersedia nak tengok...
kegedikkan tuan umah nie yer...klu xsanggup sila klik pangkah kat atas skali tue yer.....*


hapie friday....wah hari jumaat jerk..ceria melampau kan...
mentang2 la esok ngan ahad cuti..dapat balas dendam tido sepuas hati....

nie sebenarnya story ahad lepas...
plan asal last week aku nak ke lumut..umah abang aku...
tiba2 en shukri cakap...postpone..ke hujung bulan plak...
makanya..harus lah aku merajuk kan...baik punya set dalam otak nak berjalan kan..
tiba2 cancel lak..huhuhuhuhuhu nyampah mak taw...mak xsuka hoke.... :P

hari sabtu dok umah jerk...melepak kat umah..sampai otak aku dah hampir2 nak tepu dah...
skit jerk lagi la nak tepu...pakal la..xtepu.... *klu kena dok umah..memang aku meroyan skit...otak xberkembang ohhh mana leh dok umah jerk....*

sebabkan sabtu xda pegi mana2...dok umah dari pagi bawak ke pagi ahad....
makanya pagi ahad tue..lepas bangun subuh....terus xtido taw....
mula2 en shukri ajak pegi bekpest.....sebab aku dok mengarok kat dia...dari malam lagi..
nak makan roti naan cheese.....
dari kul 6.45 dok membebel2 nak g makan2...last2 kul 8 lebey baru siap kuar umah...

tue pun sebab aku cakap ngan en shukri..lepas bekpest..aku nak g jalan2...
tanak balik umah....xkira la pegi mana pun ...janji dapat berjalan...
yang en shukri lak dok cakap...nak g mana awal2 pagi tue kan...

aku sebenarnya dah lama teringin nak ke bukit fraser....
*xpenah sampai lagi ke sana huahuhuhuhuhu sedih kan.. *
pas tue jawab ngan en shukri..bukan ada apa pun dekat bukit fraser tue...
arrgghhhhhhhhhhh bertambah2 tension la aku dengaq kan...
manyak lak alasan laki aku nie....
last2 aku cakap xkisah la nak kemana pun...janji kita g jalan2...
siap aku majuk lagi tue...dah mandi semua..pastue leh lak en shukri cakap...
lepas makan kita balik umah la....mak tension hokeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

terus sentap..xnak g makan dah....pas tue dia leh lak dok uat lawak ujang ngan aku..
cepat la siap...k la..lepas makan kita g la bukit apa pun...
bukit tinggi ka...bukit merah ka...bukit wang ka.. (aku pun xtaw kat mana..) bukit kayu hitam ka... wak lu la kan....aku ajak ke bukit fraser pun..manyak na alasan...nie kan nak ke bukit kayu hitam...tension ok..tension....

lepas bekpest......akhirnya...en shukri bawak jugak bini dia yang banyak peel nie...
ke bukit fraser....yahoooooooooooooooooooooooooooo



budak yang xcited dapat berjalan...
click sana..click sini....
laki dok menguap brapa kali xtaw la...hahahahahahahahaha



dan kebetulan jugak...kitorang sampai kat gate bawah tue..ngam2 dekat masa terakhir tuk
naik...pehhhh kot x...kena tunggu lagi 2jam hoke...
kuasa aku....
ohhhh...tuk pengetahuan korang...masa tuk naik ke atas......
adalah masa ganjil..maksudnya...start dari kul 7 - 7.40..9-9.40...11-11.40...
gitu la....
kitorang sampai masa tue kul 11.35 memang ngam2 la....nasib baik la kan..kot x..nak kena tunggu kul 1 nyer turn..ohhh mungkin tidak.....
masa tuk turun lak...masa genap.... start dari kul 8-8.40...10-10.40....12-12.40.... dan seterusnya la....



akhirnya jejak jugak aku kat bukit fraser nie....
cuaca kat sana memang fresh la...
sejuk jerk...best sangat2.....
cool jerk...terus ilang majuk ok..dah sampai kat atas nie.. :P
*ok2..aku taw aku menggedix lebey... :P*


kedatangan kami di sambut oleh...
rama2 @ kupu2 nie..
eh korang rasa nie rama2 ke kupu2..ke butterfly...
hauhauhauahua ok taw xlawak.. :P


nie la buah hati pengarang jantung..
yang low profile...tanak tunjuk muka...bajet cam artis lak kan... :P
tengah dok kaji map bukit fraser....



sebabkan kali pertama jejak kaki kat sini...
harus la pegi ke information nie amik map kan....
en shukri amik gambar nie dari dalam keta taw...
huhuhuhu nyampah aku..dia tanak kuar keta...hampeh btoi..nasib baik nampak muka bini dia nie dengan jelas...




cantik kan pejabat pos nie...
bangunan kat atas sana..semua cantik2...
tapi sedey...xsempat nak amik..sebab elok sejam cam tue ujan..huhuhuhuhu
sedey kan..kan..kan...



klu sapa2 datang fraser hill nie....
adalah wajib tuk amik gambar kat sini kan..
nie kira cam trademark fraser hill nie la...
aku pun harus la xmelepaskan peluang tuk amik gambar kat sini
bukan senang hoke..nak datang sini lagi...
ntah2 tue la 1st ngan last aku ke sana....
xpa..aku dah beli FM fraser hill sebagai bukti penah sampai kat sana kan...



mak yong..yang masih nak berposing lagi...
nie pun siap mengah2 perut dah nie...



aktiviti kat sana..posing jerk..sampai penat...




subur betoi bunga kat sana...sama subur ngan aku.. :P
maybe sebab cuaca dia yang nyaman tue kot...
aku suka betoi ngan bunga gantung2 nie...
nanti nak g beli lagi la dekat sungai buloh.. :P

lepas dok berposing kat belah bawah tue...
kitorang naik tuk pegi waterfall jeriau lak...


lebey kurang 20minit jugak la nak ke waterfall jeriau tue...
almaklum la..jalan kat bengkang bengkok..cam ular kena palu tue...
sebab tue cam lama skit tue....
dah sampai kat waterfall jeriau tue...nak amik gambar dekat pintu gerbang tue..
skali ada orang lak kat depan tue...
en shukri cakap...kita masuk dulu..nanti kuar kita amik gambar...
aku pun ok la...
skali.........



buai laju2..sampai cucur atap....
oooooooooo baru la aku taw..ingatkan cucur atap tue...
atap umah tue...
hahahahahahahah gila jakun xtaw kan....



en shukri leh cakap apa taw..lepas amik gambar nie..
ish2..tembunnya bini sapa la nie...
haluuuu xlawak ok....dengki la tue ngan kecomeylan aku.. :P



seiring dan sejalan lak warna jambatan nie ngan aku....kan...



nie bukan waterfall..nie waterflow...
hampeh btoi.....
agaknya kena berjalan lagi ke dalam kot baru jumpa ngan waterfall tue...
en shukri cakap xyah la..kesian kat aku..kang penat lak...
elok kitorang patah balik..nak balik dari c2...
hujan hoke..hujan...
uwaaaaaaaaaaaaa terus xjadi nak amik gambar depan pintu gerbang tue..
dah aku bebel berbakul2 dekat en shukri..hahahahahahahaha


lepas dah habis jalan2...masa tuk isi perut...
makan dulu kat area food court tue....
non hado gambar la sebab ujan kan..kamera tinggal dalam keta....
lepas dah kenyang makan...mari la kita turun.....singgah solat dulu kat masjid atas tue...
still ujan renyai2...so adalah dah xbest nak berjalan...
makanya turun sajork la.....
huhuhuhhhuhuhuhuhu

otw balik tue...singgah plak kat DAM..alamak lupa la..nama DAM tue...
posing la apa lagi...kat bawah nie..elok jerk cuaca..xda la ujan pun....


adalah hapie dapat berjalan...
hilang penat..hilang sakit semua....



nie menara condong purple....
eh tapi bukan purple la..menara condong brownies... :P
apa jadah la dok lagu nie aku pun xtaw....
nak tengok lagi...sila la scroll....secara perlahan2.. :P


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




dah nak rukuk dah miss brownies nie....
hahahahahhah apa jadah la..bini en shukri nie kan....
nak tengok dapat pegang lutut lagi ke x...hauahuahuahauhau





ohhh nie namanya verangan cam heroin industan nak main kejar...
tapi xsedar diri perut dah cam bola xcersise tue...


aku suka tengok air tue...tapi scary jugak..mana taw tiba2 kuaq anaconda kat celah2 tue...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa scary ok....



nie adalah teknik kena short karen kat pagar...huahuahuahauhauhauahuah
eh tangan aku nampak maintain jerk kan...
xnampak gain pun kan..kan..kan....tolong la cakap yer..pleaseeeeeeeeeeeeeeeeee



ha kan aku dah kasi amaran...N3 nie penuh dengan gambar gedix aku jerk....
aku dah cakap kan..kan..klu xsuka xyah tengok kan....
klu suka tengok la lagi..dan lagi....
eh berseri dak muka aku wei??? agak2 korang kan..baby apa dalam perut aku nie nyek????

42 comments:

Aujinz said...

aku tak paham motip hang bongkok tue..

gagagagaggaga...
dah ler mak buyung..

kang terberanak plak kang..:))

-NiD's- said...

FAHAM..FAHAM nilah penangan si ibu bila menganduNg...kalo kata nak tuh..itu lah yg dia mahukan..ekekek..bagus en.Suami menunaikan hajat si ibu menganduNg...bukan apa kakyus...kena jalan pus-puas ..pasni nak masuk WORKSHOP 100 HARI...ehehehhehehe

Ena said...

ehehhe..
kuat betul semangat ieda nie erk! berjalan sakan wlaupun dah tak larat.. kalau akak p soping pun dah tak larat nie pulak nak naik fraser hill tu..
Tahniah la kat ieda sbb rajin tau!..

Eye_nee said...

Elok jugak ko paksa2 si Sukri jlan2..sbbbbb tak lama lagi ko kene memerap 44 hari 44 mlm tanpa dapat ko berjalan2 hokeeee...selamat menempuh saat2 itewwwww...hihihi...

Dee said...

eida..hang pi lagi lps baby dh kuar ye..feeling2 naik kuda mcm kak dee arituh..hahaha..

kak ina mail said...

amboiii gedik sakan.dah lamanya tak pergi bukit fraser.akak last pergi tahun 2000.nujum mak bidan ko ni cakap , dari penilikan perut ko tu anak perempuan, tak tahulah. rajinnya laki hang melayan kerenah orang pregnant.kwang kwang

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Aujinz ~ nenek2 si bongkok tiga...aku nak kawen dengan anak raja...hahahahahah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-NiD's- ~ hahha taw sudah :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ bab berjalan penat pun ilang kak..hehehhe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ tue la kan..bernas cadangan ko nie kak...i looiiikkkeee..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ wah mak nujum nie...nanti kita tengok betoi dak hasil mak nujum nie...klu salah kena buang negeri nie..:P....laki aku tue pun dalam keterpaksaan gamaknya dia layan karenah aku kan kak..hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ e2 lah..dah sampai kat sana teringat yang akak naik kuda tue..tapi pakal la aku nie ngandong kak..klu x.dah lama aku ajak laki aku naik kuda .. mana tahan kan asyik2 aku jerk dikudakan..hahahaha tetttttttttt..

ratusiput said...

sok kalau baby kuo kalau tak jdi model taktaula..sbb mama dia sukeeeeeeeeeeee berfoto gedik...ehehe..

NeenaAnuar said...

amboiii ambooiii mak yongg niee.. sakannnn posing noooooooo.... bagus2.. I loikkeee!! kite pun dah lama giler tak pegi sana... last dulu waktu kecik2 waktu sekolah rendah rasanyer!

yg part air terjun tuu cammm geramm jerk tengok... ingatkan ade lah waterfall nyer! huhuhu...

[z@ck] said...

ahahahaa..
kesian en shukri..gmbr tak byk pun..

Shu Shinju said...

wah..wah..wah.. posing sakan no...

kak.. xtau plak nak naik fraser hill kena ikut time.. nape jadi camtu plak erk?

SURIA AMANDA said...

gedik jer kak...xde sapa nak amarah..kalau marah..nyah ko dari sini!!!hehehehe.....

Iena said...

amboi ko mak yung... kemain yer... dlm perut maju ke depan tu masih sempat nk berjalan jauh lagi yer... pasti sesedap kate anak ko tu kena kenan cik kakikusukaberjalan... poooooooooodah...

ko condong tu sebab perut berat... hu3

~ana~ said...

erm..mak yomg..jln sakan yea..xpe2 insyaallah nnti senang bersalin..:)

erk..btw, thanks sbb drop komen ya..lepas bc ur komen, tergerak lg sekali utk godek2 kat nuffnang tu n lastly dpt la...thanks a lot ya...:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ hahahah aku takut nanti dia kuar..ikut perangai aku kuat jalan kak..hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ sis tue la pes time aku g sana sis..hahahah gila jakun kan...tue la pasai sis..air tejun tue bikin hati aku panas taw...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

[z@ck] ~ hahahah satu ja gambar dia..hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ lisa mana taw ada yang menyampah..tengok kan..huhuhu sedey kan..kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ shu sebab jalan dia sempit..memang ngam2 sebijik keta ja..xleh selisih keta...sebab tue ada turn tuk naik..turn tuk turun..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Iena ~ hahahaha btoi nok..pasti dia kenan kakikusukaberjalan :P..hahaha bukan berat perut nok..tue teknik namanya..wakakakakakaka

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

~ana~ ~ ala no big deal..ilmu kita kena sharing baru berkembang..ye idak.. :P

mummysyafie said...

kenapa perlu naik ikut masa erkk? tap pernah lagi naik fraser hill..kesian kan?

pose bongkok tu naper? nak main boom..boom...cak ngan hubby yer.. :)

Eri-chan said...

ooo dulu kita lalu jek..tak penah lak benti2 nak amik gamba..hehe mak buyung bergaya..en shukri pandai sungguh bermain kata..heheehh

Lady of Leisure said...

bestnya aku tak ponah sampai lagi ke bukit fraser nih... nampak lawa pemandangan... awat dok bongkok ni hehehe

qellissa said...

mane ade gedix babe..comel aper u posing...=)..best kan pg fraser's hill..sesekali tingin gak nak g..huhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mummysyafie~ sebab jalan nak ke atas tue sempit..just muat2 tuk sebiji keta jerk..kiranya xleh selisih keta la...that's why ada masa tuk naik n turun..
hahahaha tue namanya posing berat perut.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eri-chan ~ xpa nanti ada rezeki u pegi pastikan singgah ok..amik gambar...
ohhh laki aku tue memang sangat pandai bermain kata2 tuk menyakitkan hati bini dia nie.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lady of Leisure ~ permandangan kat sana cantik..hahah tue namanya perut i dah berat.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ thanks beb...mana la taw ada yang nyampah tengok aksi mak buyong bergambar jerk..huhuhu :)

makdara TERDIVA said...

ni kalau kuar baby tu sure gila kamera cam mama dia..hihi..

last aku pegi sini mase dejah 3..sekrang dah 33..huwaaa..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

makdara TERDIVA ~ pastue kuat jalan gak kan..heheheh nasib la daddy dia :P...hahah nie pun aku pes time jejak kaki ke bukit fraser tue..huhuhu

A D I A said...

aku rasa nak marah pun ada. marah pada diri sendri. kenapa aku tak dapat aktip cam ko. *nanges*

steady ko jalan sakan ye, pasni udah2 ler tu. REST!

ikiqzana said...

suami patut pon melayan karenah isteri.. mengidam nk berjln tu nama nyer.. harus kena tunaikn.. hihihi

best g bkt fraser.. nyaman jer suasana kt situ.. suker g sana.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A~ xpa beb..xlama jerk lagi..nanti ko leh bawak ur baby jalan2 k....insya-allah lepas nie xda g mana2 dah...tunggu hari jerk..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ikiqzana ~ btoi2...klu suami xlayan karenah isteri sapa lagi kan..heheheh

POSH76 said...

suker aku nengok mummy buyong ni pandai posing...ni kalau baby hang gegirl mesti cam hang gak hehe...

dah lama tak gi fraser hill cam bess ajer hehe

psst: Aku ada TAG hang mata menawan sbb mata hang mmg lawa..sila masuk yer

Mimy Hamid said...

nok leh tak ko check bawah tapak kaki ko ada tahi lalat tak?? gi check yer...sbb ko ni mmg larat berjalan kannn ngan perut maju kehadapan..syabas nok dpt pujuk abg laskar ko tu..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails