Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, July 27, 2010

walaupun...

tajuk adalah sedikit mengecewakan hati....
huhuhhuhuu...arrghhhhh xpa...walaupun...cam tue.....
tatap ku gembira jugak...

ok nak taw apa kena mengena tajuk tue nan aku....
ye lah....cam korang semua sedia maklum....aku kan due date beranak...dalam bulan posa kan...
so xyah la ko nak bermimpi nak tempah baju raya bagai kan..
lupakan niat murni aku tue.....

en shukri lagi dasat hoke...statement dia yang buatkan aku rasa nak terjun keta jerk...
hari tue masa kitorang kuar ngan kengkawan aku...
si member aku tue...ajak laki dia pegi jakel nak beli kain...

en shukri dengan selambak badak sumbu jerk...cakap...
"dia nie nasib baik la dalam pantang nanti masa raya...klu x..aku xtaw la brapa pasang dah baju dia tempah...siap susun dah..baju raya pertama..kedua..sampai la brapa hari dok kat kampung...siap ada balance tuk open house lagi tue..."
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa eh heloooooo aku nak tempah baju kurung..kebaya...semua tue setahun sekali jerk hoke........sentap taw..sentap....
aku kalu sentap nie...ada aku ajak dia g berjalan2 nie hujung minggu nie..
hahahahaha :P alasan terbaik woookkkkkkkkkk...


tapi kan..kan..kan...
walaupun aku xdapat nak beraya sakan kan..nanti kan...
tapi kan..kan..kan..
*eh brapa banyak kan nie...*
aku tatap beli jugak stok kain2 pasang...
hehehehehhehe lepas raya aku buat tuk raya haji lak....



semua aku sumbat dalam beg jakel nie...
walhal bukan la semua aku beli kat jakel pun...
*opsss ternampak lak gambar bantal wangi semerbak aku tue...*


ala...idak ler banyak sangat pun...
skit jerk....ada la beberapa lai jerk pun..



nie la antara koleksi kain pasang aku....
yang plain..itam n purple tue..aku beli masa g bandong hari tue....
itam tue kain tuk jubah....purple tue...tuk baju kurung @ kebaya lak...




ala baru ada 6 pasang jerk ....
xpa la..nanti lepas pantang aku tempah..
leh pakai tuk kengkawan nyer majlis kawen ye idak.....




yang kaler pink sebelah hitam tue...
mama aku belikan..hehehehhee....aku xmintak...dia belikan...aku terima jerk la..
rezeki ooooo rezeki.......xelok tolak rezeki kan.. :P

walaupun raya kali nie...aku xdapat nak pakai baju raya...
tapi xpa...taun nie raya aku sambut dengan my baby...lagi bestttttttttttttttt
pssttt...korang nak taw..keji ke idak aku...
sebabkan aku xleh nak melaram baju raya kan...
aku dah siap2 sound kat en shukri...
"abang..sebabkan taun nie cayang xleh nak pakai baju raya...so abang pun xyah la nak buat @ beli baju raya hoke..."
hahahahahahahahahaha opppssssss...ober taw mak yong nie...
harus la wei....xkan bini pakai t-shirt laki pakai baju melayu sampin songkok encem2 kot...jeles hoke jeles...hahahahahaah :P....
tapi idak ler aku xkasi dia pakai baju melayu...aku cuma xkasi dia pakai baju baru jerk..
pakai baju raya haji last year dah la...baru skali jerk pakai kan.... :P
xelok membazir...waka waka eh eh...


31 comments:

-NiD's- said...

akak jeles nie..banyak nya kain pasang akak..dhtu lawa-lawa plaks tuh......haiyak,pas besalin ni ha jenUhlaa menempah dan melaram....=]

SURIA AMANDA said...

alahaiii..kesiannya kak yus...tapi x pe..akaknya hadiah beraya lagi mahal kan..siap ada baby lagi..ala lepas pantang apa kisah..akak melaram la dgn anak akak nanti..eee...x sabar nak tgok baby akak..Lisa tgh emnggedik berhempas pulas nak dapat kan baby jugak ni...yang penting jgn mabuk time beraya dah la...

kak ina mail said...

ya Allah tak banyak ko kata.itu dah bolek berniaga dah.jakel tu bukan mahal ke?patutlah en.sukri bising.ampunkan akak ye dengar cakap en.sukri.

POSH76 said...

Ini ko kata tak bnyk...canteklah kain2 tu semua...aku nyer selai pun takde lagi huhu..aku borong kat hang jelah hehe

Shu Shinju said...

Fuyyo.. byknye.. meh kat shu sepasang bleh? hehehe..

sian en.syukri.. kok yer pon beli la sepasang tu dia..huhuhu.. tp, akak boleh jer pakai baju kurung pagi raya kan???? xkan akak nak pakai t-shirt jer? hehe... time tu shu gi umah akak tau.. makan kuih raya... eee.. bestnye...

Aujinz said...

hahahhha...

ko kejam kan..
kempunan encik syukri nak pakai baju melayu sampin taon nie..:))

A D I A said...

sama2 la kita beraya dalam mode berpatang. aku nak gi cari baju ready made la, mana tau nak pakai masa aqiqah nanti kan. wah plan dah tu.

byk kain pasang yoouuu, sedekah skit kat sini. (plus rojak buah)

mrs.ecam said...

kata susah snang d kongsi bersame kn....haruslah...hekhek

nasaoji said...

huyoo..

kt time pegnen ri tu pun, duk beli kain pasang, tp d sekat olh en.N..dah bby kuar, smpai la tak buat2 lg kainnyer..

dah nak raya kah?.. hehe...

Ena said...

ekekeke..
kelakar la eida nie..
leh pulak gitu yeh!..
tapi akak teringat dulu
masa akak bersalinkan si kakak pun bulan puasa.. tapi rasay akak still sarung baju kurung sbb raya tetap raya kan!.. ;D
beli baju tu ikut saiz masa dlm pantang la.. segan nak berkain batik bagai di pg raya.. dalam pantang pun still lagi raya kan! harus la di raikan walaupun puasa tak cukup.. huhu..

Psst!! akak beli baju utk pakai masa raya tu sebenarnya baju mengandung gak sbb due asal 2 minggu lepas raya.. tapi dah baby nak kuor cepat.. so, baju tu akak sarung masa preggy kan si adik pulak.. heheh..

Dee said...

dlm pantang pun leh je pakai baju kurung..tp stokin jgn lupa ye..dh tu collect duit raya utk baby ye..best wo..hihihi..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-NiD's- ~ alahai lawa ka...besa2 ja..heheh tue la lepas raya la melaram.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ amin...kena jaga kesihatan dari skrang klu nak taw....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail~ hahahaha ko jangan la sokong dia kak...please..please..please...:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ hahahah cam sikit jerk..sebab last year lagi banyak..hahaha...:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ besday shu dah lepas kan..hehehehhehe...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Aujinz ~ hahahah harus beb...aku kena la kejam..sebab xkan dia jerk nak melaram aku xleh...ohhh tidakkkkk

Iena said...

sudah la ko nok... ko yg xleh raya... ko sabitkan en shukri skali lak... sian en shukri... *tetiba feel cam kwn baik en shukri. hahhahaa...

mmg sikit tu nok... kasik tambah lagi... *ayat perli ;p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ tue la beb..aku pun ingat nak gak beli baju ready made selai..tuk raya nie..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mrs.ecam ~ hahah seb baik ada gak yang menyokong...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasaoji ~ hahah nanti lambat2 tempah orang dah tanak amik kang..dah xlama dah nak posa...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ hahah harus la kak...tue la kan..eida pun memang ingat nak beli gak selai baju kurung...nak tempah takut xtaw nak ikut saiz mana..hehehhe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ e2 la raya nie masa tuk kumpul duit raya anak la kan..hehehehe

Eye_nee said...

Akk 2 org gadis kat umah tu berpantang dlam bulan pose dan raya hokeh..merana ko...Yg Satu 2 minngu pose..yg kecik tu 2 hari sblum raya..mak sentapppp banget dik nun masa tu...sehingga buat keje jahat ko..aku curik2 minum ais...malam merana..bentan ko menggigil bdn..terpaksa mak tungku semula...sambil dengar kutbah mak yg tak bernoktah....

Cik Pah said...

relax lah dik.. cik pah dua dua anak branak time bulan posa.. skang nih haru nak ganti balik..

amboi.. mcam sket jer statement ko pasal kain tuh kan..skali kluar..amik.. berderet.. kelas ko..

Qaseh said...

wahhh..mmg nak melaram sakan raya ni... ye la kan raya kan sebulan...

NeenaAnuar said...

6 pasang JERKKkkk???? perrgh.. banyak lah tuuu! kite baju baru tahun nie sepasang jerk! sediH! :(

Eri-chan said...

tuuu dia sekali 6 pasang hoke(pinjam ayat)
pasni pengsan en shukri nak byrkan duit tempah baju jek..
kesian beliau tak dpt melaram baju baru tahun ni ye...sila bersabar..raya haji, krismas, deepavali semua leh melaram..hehe

Lady of Leisure said...

wakaka tempah setahun sekali harus lah lebey skit kan..
:D

mummysyafie said...

banyak nya kain pasang dear. raya haji sehari je kan..hihihihi....nak lepas geram la ni iyer.

Mimy Hamid said...

wahhhhhhhhhhhhh byknya nok ku lupa diri kan ..ingat nok ko beraya awal tahun ni...heheh sebelum due....pink mak ko pilih tu lawa leeeeeeeeee...ilikeeeeeeeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails