Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, July 2, 2010

Mari membasuh

salam jumaat tawan2....
amacam hari jumaat...ada bagus ka????
ehhehehehe..biasa la..hari jumaat jerk..semua ceria harus lebey..
nak2 aku la...al-maklum la..esok tengah hari nak balik kampung...
ooooo balik kampung...hati girang...
nie pun badan jerk dekat opis nie...hati aku dah sampai kampung dah nie....
opppsss ober taw.....

skrang kan..aku dah masuk 32 minggu lebih kan.
so dah tiba la masanya tuk aku nan en shukri..
memproses semua barang2 belian baby tue...

harus la di basuh dan di simpan leklok kan...
xkan nak tunggu 36minggu baru nak basuh...ohhhh sila amik langkah awal hoke...
xelok buat keja last minit.. :P..

di sebabkan..en shukri adalah tukang basuh kain terdivaasss skrang nie ..
makanya keja2 pembasuhan haruslah di serahkan sepenuhnya dekat dia..
aku tolong sidai jerk..tolong jugak kan..kan..kan...
cepat angguk kepala....wah memaksa kan.. :)


sebelum basuh....kasi gembur2 dulu semua kuarkan dari plastik..
kain batik tue pun baru taw...
hahahahahaha dah dekat2 nak beranak nie baru la meroyan nak beli kain batik..
tue pun sebelum basuh tue..en shukri soh aku demo dekat dia..
cara2 nak pakai kain batik..
memaksa hoke..soh aku pakai..
pastue gelak2...abestos btoi....



nampak cam skit jerk kan..
sian baby..baju skit nyek...
baju bonda jerk melambak...
ohhhh tue pun aku beli yang NB (new born) 3-4 pasang jerk..
ye lah...member2 aku dah pesan..beli NB tue skit jerk....
yang lain tue saiz besar skit la..
xkisah la baby...nanti kita tunggu hadiah dari untie2 yang baik2 hati nie semua no...
ahhahaahahahahahahahahah dah kasi hint tue...sila elert ye tawan2...
wakkakakakakaakkaakak *matik la kena hamun kat comment pas nie.. *


ok...dah siap basuh..separuh..sila sidai cik puan eida.... " kata en shukri.."
haahahahah ayat menikam qalbu btoi kan...



kita sidai e2 mitten n booties dulu...

penuh satu hanger bulat nie...


pastue turn baju n seluar plak...


biru ada..pink ada..putih ada...oren belanda ada...ijo ada....
macam2 kaler ada...
ha..agak2 yang kuar nanti tue..apa la nyek...
boy ke gurl nyek...
aku scan...kat hospital..nan klinik asyik la.. asyik xnampak jerk...
sembunyi namun kau terlihat...eh ober siap nyanyi....




barut baby....napkin....
breast pad....tuala kecik...
semua ada...




towel...kain buai.....selimut...


baju yang dah xmuat hanger..sidai kat penyidai jerk...
rompers AIR ASIA pun ada...
beli masa pegi bandong hari tue...


yang rompers ijo tue..beli dekat bandong...
ye lah..kat bandong laki aku berkenan nan baju2 baby kat sana..
cute n murah..tue yang dia beli gak tue...
ada la 4 pasang kot..baju from bandong...


dah siap dah basuh, kemas..dan pack skit dalam beg..
mana taw tiba2 jerk sakit kan..
harus kena bersedia dari awal...
masa basuh baju baby nie...
ya allah sukar nak gambarkan perasaan aku masa tue..
macam2 perasaan ada...gembira...xsited...teruja..takut..nebes...
semua ada la...tapi apapun aku harap semuanya di permudahkan la....
AMIN..AMIN......


lepas habis membasuh hari tue..baru la kitorang kuar cari makan....
lapar hoke...dah kul 2 lebih baru hegeh2 nak kuar umah..
next destinasi adalah..warehouse sales my dear dekat puchong...
nanti aku tayang kat sini...kitorang beli apa nyek....
ok la...nak g cari makanan sat...perutku sudah lapar...banget.....

18 comments:

SyaNa said...

wah wah..syiok kan basuh baju bb
wangi jekkkk

dalila said...

jaga2 ieda..kang kene simbah baju tu ngan org belakang tu kang...

kak ina mail said...

rajinnya basuh baju baru beli.syyy jangan cakap ngan orang lain tau, akak tak pernah basuh.apasal kena basuh yek..kalau akak beli baju baru, tak sabar ,terus pakai je.khe khe gelojoh kat situkan.

Dee said...

mmg feeling dia lain cik purple..nak2 first baby..akak masa 2nd baby pun tgk baju2 cute2 tu..mittens..booties..alahai..geram je..pastu senyum2..hehehe..

A D I A said...

haah kan knp basuh kan k.ina? bukannya ada baby lain try baju tu pun. (tu kata2 org pemals lipas).

weh nanti aku beli baju baby, aku sub kat ko unt basuh boleh? *larikkkkk*

Ena said...

eheheheh.. harus la di basuh semua tu kan ieda.. baru terjamin kebersihan nya.. manyak gak tu.. :)

intan_blur said...

amboi eida...meriah ko ye basuh mmbasuh nih...bestnyeeee...aku pun x beli byk juga..bj ank yg lepas ade so, gune jelah..weh..ko dpt bby ape..?
aku rase ko ngan aku lebih kurang same je duenye..

-NiD's- said...

oh saya rindu saat ni....tahun lepas nida la kan siBuk jaa membasuh, melIpat bagai..dokmenghitong hari tak saba nak tgk baby dalam perot nieh...tahun ni akak plak kan....adeih, mesti tahap tak sabar dh tue......cute laaa hai..baju-baju dia nak-nak lagi tuha sarung tgn & kaki...ehhheh

ratusiput said...

wah..wah...mcm kedai jual baju babyla...byknye...cute mute sme...suke..suke...pape pun hati2 k...jgn lasak2 sgt... :)

Lovely Bella said...

huhuh bella kalo bli baju baru x pnah basuh.. nak rasmikan dulu then baru basuh.. huhuh

Iena said...

ooo... kena basuh dulu erk? aku igt rasmi jer nanti...
berdasarkan pengamatan aku pada baju2 yg terjemur ni... anak ko nanti mesti laki... btol ker salah nok??? cpt jwb sebab aku tau ko mesti dh scan apa jantina nya. epal @ pistol nok???

POSH76 said...

jgn risau mmg auntie POSH bercita2 mau kasik something untuk baby ni...comeilah tngk barang2 baby tu....tapi naper kene basuh yek...kan baru semua tu..aku beli baju baru sarung ajer..leh buat entry khas tak hehe

qellissa said...

comelnya mitten tu..kecik jek kan..erkk ader ker aunty2 yg janji nak bg hadiah?muehehehe..i klu bg adiah..xmo bg baju..x tahan lama..coz baby cepat beso...i bagi......(rahsia) beranak dulu brbg tau...hahahaha

NeenaAnuar said...

waaa.. meriah toi baju2 baby tu! hari tu tengok deqna yg membasuh.. now sis pulak! hehehehee... tak sabar nak tengok baby pakai baju2 tu nanti! :D

Lady of Leisure said...

alalatomeinyer dah basuh baju baby ey..

Mrs weck said...

wahh..sukaa sgt tgk baju baby suma tu..hikhik.. based on carta kuno dari cina.. Mrs purple bakal menimang cahaya mata lelaki..hehe.. apapun take care okayh!! x lama je lg ni..hehe..kita plak yg x sabau2..

Mimy Hamid said...

suka la baju baby..love sgtt...sbb aku paling suka bau baju baby...bau sedapp sgt...

[z@ck] said...

ni klu yg tataw ni dikatanya dah keluar baby tu haa..
=P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails